Murat Kardeşim,
Bende Astra (1.6 HB Enjoy) vardı. Onu satıp kredi çektim ve VW Jetta (1.4 TSI) aldım. Afedersin, eşekten inip ata bindim diyebilirim. Virajlara girerken yıkıldı yıkılacak korkusuyla kullanıyordum Opel'i. Hele ki bizim uzay kasaların diğer adı, "Takla Kasa". Jetta ile Kıyas bile kabul etmez. Opel' in yakıtı da yüksek. 100TL benzin alırsın, 225km sonra biter. Kilometre başına nerdeyse 45 kuruş yakar (şehir içi). Jetta' nın rodaj süresi daha bitmedi. Yani yakıt sarfiyatı şu an yüksek. Buna rağmen 40 kuruş yakıyor. 1000-1500km sonra 40 kuruşun da altına düşecek. (Daha önce 1996 model Astra GSI vardı bende. O viraj konusunda Jetta' dan da iyiydi. Teknoloji ilerledikçe Opel'i bozuyorlar mı ne..)
Ayrıca otomatik vites kullanacaksan en önemli nokta, Şanzuman.
Opel, Toyota, Ford, Citroen.. Bu markalardaki şanzuman yarı otomatik. Baskı balata var hepsinde. Senin yerine içerideki bir robot basıyor debriyaja. Vites geçişlerinde seni öne arkaya sallayarak eylemsizlik yaratır. Hele gaza fazla yüklendin mi iyice hissedersin. Ayrıca seri değildir. Ani fırlamak gerektiğinde yavaş kalır Allah korusun. Honda ve VW' de bu problem yok. Ha bir de Toyota Avensis' te bunun çözüldüğünü duydum. Son çıkan Astraları bilmiyorum, belki değişikliğe gitmişlerdir. Bunları genel bilgi olarak yazdım. Dediğim gibi, son çıkan modellerde değişiklik yapmış olabilir firmalar. Yanlış yönlendirmeyeyim.
Tavsiyem ise dizel bir araba yönünde. Manuel veya otomatik olarak önce Toyota sonra da VW. Toyota' yı sanayide görmeniz pek olası değildir. Sorun çıkarmıyor arabalar maaşallah.
Yazdım durdum valla. Bu ülkede Arabalar - Futbol - Bayanlar konularında anlayan anlamayan bütün erkeklerin fikri vardır bilirsiniz