Gönderen Konu: ingiliz dipçikmi ,top kabzemi  (Okunma sayısı 7003 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ingiliz dipçikmi ,top kabzemi
« : 09 Nisan 2013, 17:00:34 »
çift tetik çifte için ingiliz dipçikmi yoksa top kabzemi sizce hangisi ?
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: ingiliz dipçikmi ,top kabzemi
« Yanıtla #1 : 09 Nisan 2013, 22:01:37 »
Eline yatmasına bağlı ama çift tetikte ingiliz veya kaz göğsü daha kolay kullanılır bence. Denemen gerek.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 13 Nisan 2013, 22:11:08 »
Haklısın Volkan abi teşekkürler ...

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2013, 01:24:21 »
 İngiliz be kaz göğsü tiği dipçikler benim fikrimce uçara atarken daha uygun fakat karadaki bir  hayvana ateşedicekseniz serçe ve yüzük parmaklarınızın altı çok boşta kalıyor kabzayı tam kavrıyamıyosunuz kavradığınızdada bileğiniz gereğinden fazla bükülüyo buda rahatsızlık veriyo. Görüntü olarak güzelde bence en kullanışlısı piyasada en yaygın olan ergonomik yapıda olanlardır. Oyüzden denmeden omuzlamadan kesinlikle almayın derim.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2013, 01:35:15 »
 Buda ismini vermek istemediğim izmirde özel dipçik yaptığını iddaeden ustamın yaptığı dipçik. İşaretlediğim mesafeyi defalarca tembihlememe rağmen orjinal dipçiğinden 1cm daha öne al dememe rağmen okadar açtıki orjinal dipçiğin mesafesindende 2cm geriye çekti kabzanın kıvrım kısmının hiçbir anlamı kalmadı benim parmakların altı şimdi boşta kaldı. Hatta o topuzu kesip tesviye yaparsak benim dipçikte ingiliz oluyo ustanın yapısına göre. Tüfeği geriye verdim istediğimden çok farklı oldu bu diye şimdi usta oraya ceviz ağacından tahta yapıştırıp tekrar tesviyeedicek ayarlıyacakmış. Uydurma iş yani. Herkese tavsiyem her yaparım diyene tüfek emanetetmeyin.

« Son Düzenleme: 14 Nisan 2013, 01:40:01 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2013, 16:16:36 »
o zaman bende top kabze yaptırıcam çünki ben domuz avcılığına hevesliyim malum tek kurşun daha bir kuvvetli patlıyor ... sagolasın Serkan abi ...

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2013, 16:46:49 »
 O0 O0 O0 ingilizler dipçik konusunda berbat ......  ingiliz dipçik olan tüfeklere bile bakmıyorum .... O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #7 : 14 Nisan 2013, 18:49:25 »
Serkan bu poze çifsan olan değilmi? Bence hiç oynama yeni bir tane yaptır.Extra külfet olacaksa  araya parça en ucuz çözüm olur.Tetik köprüsü ile tetik yuvalarının olduğu yerde 1-1.5 mm kadar açıklık var hoş görünmüyor. Her seferinde baktığında gözüne takılır.
Değerli arkadaşlar  şahsi fikrim ve kullanıcı olarak tam tabanca kabza kundak daha iyi netice veriyor özellikle ölçüler size uygun ise tadından yenmez.
« Son Düzenleme: 14 Nisan 2013, 23:55:45 Gönderen: Y.Emre TOK »

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2013, 01:31:09 »
Serkan bu poze çifsan olan değilmi? Bence hiç oynama yeni bir tane yaptır.Extra külfet olacaksa  araya parça en ucuz çözüm olur.Tetik köprüsü ile tetik yuvalarının olduğu yerde 1-1.5 mm kadar açıklık var hoş görünmüyor. Her seferinde baktığında gözüne takılır.
Değerli arkadaşlar  şahsi fikrim ve kullanıcı olarak tam tabanca kabza kundak daha iyi netice veriyor özellikle ölçüler size uygun ise tadından yenmez.

Aynen o çifsan Emre abi senin dükkana getirip fikir aldığım tüfek. Şimdi ben yaptırdığım yere gittim adam meğersem özel dipçik falan yapmıyomuş tüfeği yanlız teslimalırken özel dipçik yapıcam diye alıyo sizden tüfeği.Atolyelerine gittim adamın elinde cns frezeden çıkmış yanak dayama kısmı bile hazır oyulmuş dipçikler var o kundakların bitek kafalarının oturma yeri takoz olarak bırakılmış eline yani ne tüfek gelirse kafayı ona uydurup takıyo  >:(
 Tezgah altından başka bir hazır cnc freze yapılmış dipçik çıkarttı benim tüfeğin üzerine koydu yine aynı açıklık vardı arada. Yani adamın eline belli bir miktarda cnc frezede yapılmış dipçik gelmiş onların kafalarını eline ne gelirse uydurup takıyo özel yaptım diyo sonrada bunun içinde 140tl para verdim. Burdaki sorun adamın eline bu kundaklar nerden geliyosa hazır olarak cnc çizimi hatalı olmuş ve bütün elindeki dipçiklerin kabza kısmı tetiklerden çok açık ve geride. Adam bide başından sallamak için senin istediğin gibi yaparsak sıfırdan tahtadan yapmamız lazım 750tl yi bulur oda dedi  >:( Ya kardeşim madem tüfeği alırken desenize bende hazır dipçikler var kafalarını uydurup takıyorum bari elinizdeki dipçiği bi görürdük yapısı uymuyosa boşuna para vermezdik. Parayı kapıcam diye yapmayın bunu yaa..  Keşke senin ustaya gönderseydik Emre abi.
  İşte şimdi adam oraya parça yapıştırıcakmış tekrar tesviye edicekmiş öyle uydurma bişey yapıcak. Bende geçici olarak kullanıcam sanırım. Tüfektende soğudum bu adam yüzünden. Ben şimdi 4 gözle Ali AĞIR ustaya silindir 61 namlu için gönderdiğim 104a pozemi bekliyorum.
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 01:41:23 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2013, 09:42:02 »
Serkan geçmiş olsun.hakikaten insan böyle durumlarda silahtan soğuyor.
dipcik konusuna gelince oldum olası ingiliz dipcik bana itici geldi. topuzlu dipcik herzaman  tercihimdir.
birde özel yapım diyor senin usta ha.benim memlekette ustam var adam sıfırdan dipcik yapıyor keserle rendeyle törpü ile 150 200 arası mal oluyor. ama bence en iyisi işin başında durup yaptırmak yada becerebiliyorsan  kendin yapmak.
o yüzden elimdebir çok alet edavat var.evimde tamir tadilat ve ya herhangi bir iş yaparken istediğim gibi yapmak için. masrafından değil istediğim gibi yapmak için.
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 15 Nisan 2013, 13:18:03 »
  Malesef başında durma şansım olmadı. Çünkü tüfeği teslimalırlarken 7 gün sonra bitmiş olucak dendi gidip gelmelerime karşın bir ay boyunca tüfek orda yattı zaman bulamadık yeni başlıyacaz gibi bahaneler sürekli. Ve yapan kişi bir ay boyunca tüfeğimi yatırıp sonra 2 günde bitti dipçik dendi yani hazır cnc freze dipçiği uydurup boyadı sadece. Tüfeği bitirmediyseniz arık olduğu şekilde gelip alıcam tüfeğimi demeseydim tahminim 2 ay yatırırlardı tüfeği boşu boşuna. Benim istediğim dipçik modeli buydu. Ustayada içimemi doğdu nedir 50 kere söylemiştim arayı açma diye.

Ama resimdede gördüğünüz gibi çok alakasız oldu hazır cnc freze dipçiği olduğu için. Bu hafta tüfeği tekrardan teslimalıcam bakalım tahta yapıştırarak oraya busefer nasıl birşey çıkarttı ortaya merakediyorum. Resimleride paylaşıcam.
Emre abininde dediği gibi aslında domuz avına en uygun kabza yapısıda bence bu.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #11 : 15 Nisan 2013, 23:13:59 »
İnşallah yeni hali içine siner Serkan.Bu arada bende bir tane çifte aldım yarım top kabza bazı yerlerde kabak diye de adlandırılıyor ufak tefek rötüşlardan sonra resimleri paylaşacağım . Yenilenmiş 104 a yıda bereketli avlarda kullanmak nasip olsun.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 15 Nisan 2013, 23:37:37 »
emre abi fotoları sabırsızlıkla bekliyorum ...

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #13 : 15 Nisan 2013, 23:47:25 »
Yarın resimleri çekip yüklerim metal aksam çicek gibi maşallah üzerinde gravüre kadar her şey olması gerektiği gibi yerli yerinde.Ben sadece ahşapları üzerinde ufak tefek rötuşlar yapacağım kundağı söktüğümde açıkcası beklediğimin üzerinde bir işçilik çıktı karşıma horozlar yaylar pürüzsüz krom kaplanmış darbeli tetik kurması mükemmel mobil şok boğumları diğer yerli üretimler gibi namlu ucunda abartılı bir boğum oluşturmuyor.
Biraz Alman biraz fransız tüfeklerinden esinlenilmiş fakat yeni alacak arkadaşlara bir göz atmalarını tavsiye ederim Genç Huğlu oldukça başarılı üretim gerçekleştirmiş

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #14 : 16 Nisan 2013, 08:42:41 »
Merhaba arkadaşlar yeni aldığım Genç huğlu çifte'yi paylaşmak istedim. Kundak olarak ölçülerime uygun geldi sayılır sadece dipçik tabanı 1.5 cm kadar uzattım.Kauçuk plastik karışımı bir taban vardı oda içime sinmedi ceviz koydum.
Ahşap greni hoşuma gitti,kundak ölçüleride uygun geldiğinden yeni bir kundak yapıp extra masraf çıkarmadım.
Tüfek te uyguladığım işlemler bitince forumda paylaşacağım yerli avtüfekleri bölümünde inceleyebilirsiniz.
Sırada bir tüfek daha var oda süpriz olsun, bu ara tüfeklerime fazla zaman ayırdım bıçaklarım gönül koydu olara vakit ayırmanın zamanı geldi  :)

windows 7 screen shot

upload foto

upload foto

upload foto

windows 7 screen shot

Metal işçiliği oldukça hoşuma gitti.Kasa (kubuz) daki çizgiler çok tanıdık avrupa modellerin biraz harmanı gibi olmuş fakat hoşuma gitti neyse fazla başınızı ağrıtmadan işe koyulayım bitmiş halini de yayınlarım sevgi ve saygılarımla