Gönderen Konu: kurzhaarim kacti ve....  (Okunma sayısı 8166 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
kurzhaarim kacti ve....
« : 08 Nisan 2013, 09:05:05 »
arkadaslar normalde kopegimi tasmayla gezdiririm meralara goturdugumde birakirim cumartesi aksami eve bi 200 metre kala tasmasini cozdum siteya kadar hatta apartmanin giris kapisina kadar beraber geldik sonra ne olduysa girmeden kacti disari geldiye bagirdim gelmiyor buraya gell diye girtlagim yirtildi gelmedi bide hava karanlik kendimde rahatsizim kostum kostum ara tara kayboldu nereye gitti nereye saklandi aklima bisuru sey geldi apartmandaki arkadaslar herkes seferber olduk ara tara yokk yer yarildi sanki icine girdi sonra ben her sabah her aksam isyerimle eve yuruyerek gidip geliyorum ilk once isyerinin etrafina baktim oarayami gitti dedik arasira bi yarimsaatlik yol neyse isyerinden eve giden duzergbahta bulduk bunu ama ne tokat yedi ama varya sinirden elim ayagim bosandi anliyamadim bu hayvan neden kacti hala anlam veremiyorum ama eve geldim hic dovmedim bu zamana kadar ama evde ne dayak ne dayak bundan sonra mera haric asla birakmam buda bana ders oldu.sizce bu hayvan neden kacmis olabilir dk yetisrici usta kardeslerim
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: kurzhaarim kacti ve....
« Yanıtla #1 : 08 Nisan 2013, 12:47:15 »
o sırada burnuna dayanılmaz birşeyin kokusu gelmiştir.... kokunun kaynagını bulmaya gitmiştir..... rüzgarla gelen koku yüzünden köprüden atlayıp ölen köpeklerle ilgili belgesel izlemiştim...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #2 : 08 Nisan 2013, 13:09:48 »
arkadaslar normalde kopegimi tasmayla gezdiririm meralara goturdugumde birakirim cumartesi aksami eve bi 200 metre kala tasmasini cozdum siteya kadar hatta apartmanin giris kapisina kadar beraber geldik sonra ne olduysa girmeden kacti disari geldiye bagirdim gelmiyor buraya gell diye girtlagim yirtildi gelmedi bide hava karanlik kendimde rahatsizim kostum kostum ara tara kayboldu nereye gitti nereye saklandi aklima bisuru sey geldi apartmandaki arkadaslar herkes seferber olduk ara tara yokk yer yarildi sanki icine girdi sonra ben her sabah her aksam isyerimle eve yuruyerek gidip geliyorum ilk once isyerinin etrafina baktim oarayami gitti dedik arasira bi yarimsaatlik yol neyse isyerinden eve giden duzergbahta bulduk bunu ama ne tokat yedi ama varya sinirden elim ayagim bosandi anliyamadim bu hayvan neden kacti hala anlam veremiyorum ama eve geldim hic dovmedim bu zamana kadar ama evde ne dayak ne dayak bundan sonra mera haric asla birakmam buda bana ders oldu.sizce bu hayvan neden kacmis olabilir dk yetisrici usta kardeslerim
Köpeklerin kızana gelme zamanı Birol abinin dediği gibi olabilir. Bazen bazı anormal hareket yapabilirler bu dönemlerde sanki o hareketi hiç görmemiş gibi yaparsan bu olaylar tekerrür etmez.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 08 Nisan 2013, 14:39:38 »
onun da ihtiyaçları olabilir,doğal karşılamak lazım,ya da kısırlaştırıp (günah diye biliyorum) bu tür davranışlardan uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 08 Nisan 2013, 15:30:35 »
valla kisirlastirma gibi bi niyetim yok cunku anne baba sampiyonali olan kani guzel bi hayvan damizlik kullanicam cok ufak yasta bile guzel ferma ve aportlari var daha 8 aylik ama bu son yaptigi hareket beni cokk sinirlendirdi cunku kendimden bile cok onla ilgileniyorum cokk akilli bi kopek ama iste dovmek istemiyorum ama ogun bi ufak sarsinti yasadii valla bilmiyorum arkadaslar ama iste bizim ares boyle bi vukuat yapti ama benimde deneyimsizligim vaar acikcasi disi kopek ilk defa besliyorum daha once pointer setter besledim ama kurznhaar ilk defa besliyorum boyle bi cinslik yasadik valla ama bi daha yasamak istemem cunku inanin cok stres verici bisey kimsenin basina gelmesini istemem..
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2013, 15:56:50 »
bekir bey ne olursa olsun köpeği dövmeyin,av esnasında ufak bir kızmanızla avı bırakıp kaçabilir,benim başıma geldi,tavşan avındayım benim kopay çalının dibine yattı dilini çıkardı ben de elime taş alıp fırlattım bastı gitti köye avı  da yarı da bırakmak zorunda kaldım,koşullanma köpek eğitiminde kullanılan en iyi yöntemdir,ama bu koşullamayı dayakla yapmayın ödülle yapın,

ERSİN KARA

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 08 Nisan 2013, 16:13:07 »
Şuanda köpeklerin tam kızan zamanı,diğer arkadaşların da dediği gibi burnuna hoş ve cezvedici kokular geldiyse eğer otarafa yönelmesi gayet normaldir.Her ne olursa olsun sonuçta o bir hayvan bizim gibi düşünemez,köpeği dövmek yanlış bir hareket.Yinede ucuz atlatmışsınız,köpeğinizi bulmuşsunuz,geçmiş olsun.

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 08 Nisan 2013, 16:15:26 »
valla orasi oyle selcuk kardesim bende dovme taraftari degilim ogun temiz bikac saglam tokati yedi ben cok sabirliyimdir ama ogun benik cigrimdan cikardi resmen ayarlarim alt ust oldu sinirlerim kisa devre yapti aksam aksam arabami carpar biri alir gotururmu derdi baska kopekmi saldirdi sikintisi dusunceleri agir basinca o gece ve aksam sikintili bi aksam yasatti bana ama ama selcuk kardesim bi kere de olsa bi temiz dayak yemesi sart elbebek gul bebek olmuyomus demekki..
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 08 Nisan 2013, 16:30:14 »
valla bekir kardeşim ben öğretmenim,şimdiye kadar dayakla insanı eğitemedik ki hayvanı hiç eğitemeyiz,kendini köpeğin yerine koyiver bakayım,hatunsuz bu dünya çekilir mi yanlış anlama haaa :)

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 09 Nisan 2013, 16:06:23 »
orasi oyle haklisin selcugum ama haketti inan sende benim yerime koy bak ozman bana hakverirsin kesinlikle ..
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 09 Nisan 2013, 17:00:52 »
Haklısınız öyle el bebek gul bebekte buyutmenin yararından çok zararı var köpeğinizi sevin ama ona insan öış gibi davranmayın sızın patron olduğunuzu bilmesi lazım
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Ahmet YILDIRIM 17

• Müdavim Üyemiz
  • çanakkale
« Yanıtla #11 : 09 Nisan 2013, 17:19:24 »
ben her akşan salık gezdiririm kedilere takılıp gitttdiği olur arada, çağırım gelir şiddete karşıyım:)

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #12 : 09 Nisan 2013, 20:11:20 »
Ulen ben köpeğimi o zaman daha ilk köye götürdüm ve ilk kez başı boş köyde salayım dedim ahada one kedi benim Kurzhaar Cesy bi gidiş o gidiş abartısız saat öğlen ikiden akşam altıya kadar kadar peşinden koştum hemde Rize'de heryer çay köpeği görmüyosun yara bere içinde kaldım ya sonra sonra ne oldu biliyomusunuz benim Cesy'i bi yakaladım heralde bir saat tokatlamışımdır artık vurmaktan ellerim acıdı sonrada o köpek bidaha kedi peşine bırakın gitmeyi kedilere bakmadı bile kim demiş vurulmaz diye her zaman değil ama gerektiği yerde bam bam giricen ulen beni babam zamanında dövmeseydi ben şimdi hayta adamın biriydim o hesap yanı şunuda çok iyi biliyorumki köpek eğitmenlerinin çoğu bu yöntemi kullanıyor ama meydanda söylemiyor yoksa bu köpekler çoğu zaman iyilikten anlamaz hadeyin kalın sağlıcakla ;D ;D ;D ;D ;D
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 10 Nisan 2013, 11:08:08 »
valla kemal kardesim aynen sana katiliyorum bu kopekte bana egitim cdiftligi olan cok buyuk bi firmadan geldi kendisi cok samimi arkadasim o bile soyluyor onayliyor her zaman siddete bende karsiyim ama hak ediyor ben ava keklige gittigim yerler daglik taslik cagirdimda gelmezse ben o kopegi neden besliyimki neden bakiyim ama allah var 7 bucuk aylik oldu aport ferma cok guzel otur gel git dinliyor cagirdimda gelmiyorsa bunlarin hic bi onemi kalmiyor benim icin ama arkadaslarin dedigi gibi patronun kim olduguunu bilmise lazim onun icin arada bi tokat sart
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 10 Nisan 2013, 11:17:14 »
bide soyle bisey soylemek istiyorum gerek kurzhaar gerek pointer gerek setter  vs vs kardesim sen bu kopegi besliyosun gezdiriyosun geziyosun onla beraber iyi kotu guzel anilarin oluyor avi bulup vurdugunda getiriyor aferin kizim aferin oglum ama laf dinlemeyip kactiginda ariyosun tariyosun valla ben zifiri karanlik bi aksam kacti gitti ara tara bagir cagir 3 saat sonunda bulduk hemde kactigi yerle buldugumuz yerin arasi yarim saatlik bi yerde bulduk bu siddete karsi olan arkadaslara sesleniyorum sizin kopeginiz kacmamis hic kan ter icinde kalmamisiniz ondan dolayi bu rahat yorumlari yazarsiniz kactiginda benim  bu dediklerimi cok iyi anliycaksiniz ozaman sizin aklinizdan gecen ve eliniz vurmaktan siserse ozaaman akliniza benim yazdiklari, akliniza gelir umarim yazanlari elestirmiyorum ama dusenin halindan dusen anlar diyorum herkese iyi gunler....
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #15 : 10 Nisan 2013, 14:56:40 »
bide soyle bisey soylemek istiyorum gerek kurzhaar gerek pointer gerek setter  vs vs kardesim sen bu kopegi besliyosun gezdiriyosun geziyosun onla beraber iyi kotu guzel anilarin oluyor avi bulup vurdugunda getiriyor aferin kizim aferin oglum ama laf dinlemeyip kactiginda ariyosun tariyosun valla ben zifiri karanlik bi aksam kacti gitti ara tara bagir cagir 3 saat sonunda bulduk hemde kactigi yerle buldugumuz yerin arasi yarim saatlik bi yerde bulduk bu siddete karsi olan arkadaslara sesleniyorum sizin kopeginiz kacmamis hic kan ter icinde kalmamisiniz ondan dolayi bu rahat yorumlari yazarsiniz kactiginda benim  bu dediklerimi cok iyi anliycaksiniz ozaman sizin aklinizdan gecen ve eliniz vurmaktan siserse ozaaman akliniza benim yazdiklari, akliniza gelir umarim yazanlari elestirmiyorum ama dusenin halindan dusen anlar diyorum herkese iyi gunler....

AYNEN KATILIYORUM KARDEŞİM:)
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 10 Nisan 2013, 15:06:06 »
eyvallah kemal kardesim valla kopek yetistirmekse isin dogrulari bunlar yaa senin bi parcan oluyor kopek herseyinle ilgileniyorsun mamasi antremani kosturmasi egitmesi bi insan evladi gibi ugrasiyosun onun icin kopek yetistirmeyi herkes beceremez diyorum ve idda ediyorum ozellikle av kopegi cinslerini yoksa kopek beslemekse hersey ver mamayi onun yapsin pisligini yanina kenden bit pireden kurtulmasin hayvan bakmak buysa eger bakalim arkadas hemen herseyde ni siddet neden dayak bence abes bi soru gibi oluyor
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #17 : 10 Nisan 2013, 15:28:34 »
Köpekle iletişim önemlidir siz bütün olamamışsınız köpek herdaim gezdirilir onu ürküten bir durum olmuş olabilir , ırk davranışları farklıdır daha mülayim bir ırk besleyin zor karakterli bir köpek olabilir siz onu av haricinde salmazsanız hırs yapacak açılacaktır sorunlar dahada büyür. Köpeklerinde ihtiyacı olur stres atmak gezmek gibi belki yeterince gezdirmiyorsunuz düzenli egzersiz yapamıyor evine girmek istemiyor yada cinsiyetini bilmiyorum ama dişi köpekse kızan olabilir bu durumlarda köpekler huylarını değiştirler farklı davranışlar sergilerler kaçarlar , gel dersin gelmezler, mölmöl bakarlar yada ne biliyim kıskançlık yaparlar gibi davranışlar olur... Bu gibi durum yoksa Karakteri öyledir böyle davranışlar yapabilir dd köpekler biraz bu tutumları sergiliyorlar ırk seçerken karakterine gen yapısna ve sizin avlanma yapınıza karakterinize göre seçim yapın rastgele alınan her köpek uyum sorunu yaşatır köpeğin arkasından bağırmak yırtınmak çözüm değildir. Bu onu kokutur , belliki bişiyden çekinmiş yada bir garip davranış sergiliyor olabilir önce köpeğe davranış metodlarınızı değiştirin. Düdükle eğtim yapın Gerektiğinde kızın hatta dövün , ama şahsen benim köpeğim öyle kaçacak istek dısı davranışlar yapcak (kızan gibi ) zorunlu haller dısında ben o köpeği hemen hediye ederim o kadar net yani , ALLAH GÖNLÜNE GÖRE Versin köpek beslemek zor ve hakikatlı bir iştir biraz seni acemi ve heyecanlı gördüm eğitim ve köpek pisikolojisi konularında bir araştırma yap istersen ...
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2013, 15:46:01 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 10 Nisan 2013, 17:56:42 »
gurkan kardesim guzel yorumlar yapmissin tessekkur ederim yanlis anlamani istemem bu cins ustunde bilgi sahibi degilim haklisin ama kopek egitimi ustune master yaptim sen kac kopek besledin bilemiycem ama besledigim kopek beni yari yolda hic birakmadi bu cinslede oldukca uyumluyuz ama ister istemez hayvan iste bu tip davranislar sergileyebiliyor ama sen setter bakiyosun anlisir bi sekilde yazmissin benek bi hastaliktir diye ama beneklilerinde cins olanida cikar cok besledim safkan disi setter de benim icin bos bi hayvan sana atifta bulunmuyorum yorumlarin icin tessekkur ederim ama bu tip acemilik yorumunu yakistiramadim kusura bakma ama beni bilen arkadaslar bilir yanlis anlama tanismiyor olabiliriz ama acemilik konusuna takintili bi kisi olarak yanlis anlama herkesin ustaligi kendinedir...iiyi yorumlarr....
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #19 : 10 Nisan 2013, 18:06:01 »
Kaçan köpeğin peşine koşmak ve BAĞIRMAK yerine gitmek istemediği istikametin tersine gidip otursaydınız 2 dak sonra yanınıza gelirdi...
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 10 Nisan 2013, 18:13:41 »
oyle onu yaptim tuncay abi ama icim el vermedi birisi alip kacar araba falan carpar dedim ondan dolayi aslinda kovalama sakincali hayvan ister istemez urkuyor ama iste kopegine asik birisi olunca insan ustu ne titriyor ondan dolayi bu hadise vakalari ortaya cikiyor...
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #21 : 10 Nisan 2013, 18:35:37 »
Bu durum hepimizin başına gelir tam rahatlamayan köpek yerine girmekte sezon dışında naz eder haklı olarak,
kuvvetli HAYIR ı dinlemezse, kaçmayı öğrenmemesini sağlamak lazım akıllı ve hırslı köpekler bunu yapar, hayır kelimesi en önemli komutumuz geçmiş olsun
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 10 Nisan 2013, 19:17:18 »
dokuz aylık bir köpeğe göre hareketleri normal hala heyecanını yenemiyordur bence vurmakla yanlış yapmıssın bu yuzden kaçmıştır

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 10 Nisan 2013, 19:54:21 »
kacti ara tara bulduk bulduktan sonra vurdum yani yalan soylemenin anlami yok ama bi daha tekrari olmasi onlemek icin onceki uyguladigim stratejiler var uyguladim ve kesin sonuc aldim simdiden basladim uygulamaya yorumlariniz icin tesekkurler
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #24 : 10 Nisan 2013, 21:45:29 »
Gürkan kardeşim güzel yorum yapmışsın eline sağlık ama şuda bir gerçekki herkez köpeğinin kaçma yada yanlış bir hareket yapma sonucunda verecek kadar zengin yada yeni bir köpek yetiştirecek kadar zamana sahip değil önemli olan devamlı elindekini verip yenisini almak değil tam tersine elindekinin kıymetini bilip onu en iyi şekilde değerlendirmektir, unutmayalım bir köpek iki yaşına gelene kadar yada olgunlaşıp kişiliği oturana kadar her türlü yanlışı yapabilir tıpki biz insanlar gibi kaldıki onlar birer hayvan...
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload