Gönderen Konu: silinebilir  (Okunma sayısı 10342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ayhan TAŞDEMİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: AKKAR MAXI MAG YENİ TÜFEĞİM
« Yanıtla #25 : 08 Nisan 2013, 12:08:59 »
.
« Son Düzenleme: 24 Haziran 2013, 21:44:58 Gönderen: Ayhan TAŞDEMİR »
  • remington 1187 premier lc
  • remington 870
  • labrador
Ayhan TAŞDEMİR
1966-Samsun

Çevrimdışı Muhittin YÜCEL

• *
« Yanıtla #26 : 08 Nisan 2013, 17:06:03 »
dene bakalım ustad senmi tfy uydun yoksa tufek mı sana uydu
Muhittin YÜCEL
1970 istanbul

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 08 Nisan 2013, 17:16:13 »
Valla arkadaşlar ben bu tüfekle 50 kadar kurşun atışı yaptım.Kurşun atışları 50 metreden yapıldı.Atışlarda isabet çok iyiydi.Saçmada zaten çok iyi. Ancak bazı marka kurşunlarda herkes takdir eder ki az da olsa bir sapma olur.Değişik marka kurşunlardan 2 şer adet alıp denemek, en iyi isabeti sağlayan kurşunu kullanmak en iyisi.Ben zuber,yaf ve meca kurşunlarıyla çok isabetli atışlar yaptım.Mke ve sterling kurşunlarda az da olsa sapma oldu.İthal kurşunları ise denemedim.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 08 Nisan 2013, 17:51:45 »
Bazı kurşunlar nikel, bakır, teflon vs kaplı oluyor. Bu tip kurşunların sıvanma ve fazla sapma yapacağını düşünmüyorum ama şunda var, bunda yok diyemiyorum. Üreticilerine sormak gerek ya da daha iyisi sadece denemek görmek.

Alt vurma konusunda benim de tecrübelerim var ama Akkar ile ilgili değil. Saçma atılan namlularda gez diye bir şey olmadığından, doğru nişan diye de bir şey yok. Daha doğrusu herkesin kendine göre bir atışı var. Kiminin hedef kağıdına nişan alışına göre vuruş noktası da değişecektir. Benim tüfeklerde bir tek 11-87 ile nişan aldığımda ne yapacağımı biliyordum, diğerlerini deneyerek anladım. Kısa tutayım; sizin atışınıza göre alt-üst vuruyorsa ayar gerekir bence. Fazla ayar gerekip tutuşu, görüşü engelliyorsa da başka tüfek düşünmek gerek bence.

İlaveten, bugüne kadarki araştırmalarıma ve gözlemlerime dayanarak, her üreticinin nişan alış ayarı birbirinin aynısı değil diyorum. Bunu kesin söyleyebilirim. Onun için yeni aldığınız bir tüfeğin nişan ayarı önceki kullandığınızın aynısı olmazsa şaşırmayın. Aslında en iyisi imalatçının ürettiği tüfek için doğru nişan resmini göstermesi ve her birini tamamen aynı yapması. Bunu bilebilirsek bayide tüfeği omuzladığımızda olması gerektiği şekilde nişana geliyor mu anlardık. Hemen hiç de resmi sitelerde böyle bir bilgiye rastlamadım.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
« Yanıtla #29 : 08 Nisan 2013, 20:17:19 »
volkan bey bantlı namlularla. gezlı namludan.cok daha ıyı performans alabılısınız.tek sorun 1.2 atışta.arpacık fulu.oluyur.ısıdan kaynaklanan. bır olay.fark etmişsinizdir..yaf tek kursunlar.cok cok düzgün deneyın goreceksınız.20 kurşun dasıvanıyor dogrudur temızlenıp atışa devam etmekte fayda war..acı ayar seti olsa . üst alt sol sag herkes tfy ayarlayabılır.ayrıca ..bore sighting lazerlede bakılıp kabaca  nerde oldugunuzu görebılırsiniz. ustad  deneyıp bılgılerı paylaşırsa netleşecektir.
benelli link  dikkatli bakarsanız bantlı namlular ve tfk teki fark şu ..arpacık gerıde.kalmış..dolaysıyla fulu olmuyur defalarca atılabılıyor ve bant elips şeklınde yotube.bınlerce vıdeo war
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2013, 20:35:44 Gönderen: Muhittin YÜCEL »
Muhittin YÜCEL
1970 istanbul

• *
« Yanıtla #30 : 08 Nisan 2013, 20:42:42 »
Muhittin YÜCEL
1970 istanbul

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #31 : 08 Nisan 2013, 22:03:29 »
Yaf kurşun hiç denemedim. Zaten yanımda 3-4 tane bulunsun diye alırım ama madem öyleymiş denemem lazım :) Boresighter konusunda haklısınız, o varsa faydası olur Muhittin Bey.

Gezi olmayan namluyla nişan da alınır, av da yapılır bencede ama önce tüfeği tanımak gerek. Dediğiniz gibi boresighter veya başka şekilde nişan ve vuruş noktası farkını öğrenmemiz lazım.

Ayarlı gez ile daha isabetli atış yapılabilir aslında ama onu da belli mesafeye sıfırlıyoruz ve av sıfırlanan noktada olmuyor genelde. Yine hesap etmeler gerek. Siz yivli, gezlileri çoğumuzdan iyi biliyorsunuz. Herhalde yanlış düşünmüyorum.

Ayhan Bey bu tip test yaparsa Maxi Mag ile doğru nişan nasıl olması gerekiyormuş öğreniriz :)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• *
« Yanıtla #32 : 10 Nisan 2013, 10:22:45 »
   ....arpacıgın baglı oldugu yere bakın ..bizim tfk lerimizde 4,5 mm yada 5 mm ..bu üründe 1,5 cm gıbı ve eyım li..şunuda belirtmek isterim bu benelli ye patentli .teknoloji başka bır fırma kullanamaz..kullanır bilemem.. bu işlem le namlu ucu ..fulu ..olmaz  diye düşünüyorum.ve linklerde görüldügü gıbı defalarca atsanızda arpacıgı 8 görmezsınız..bıraz marka reklamı gıbı oldu ama idere edin :)
« Son Düzenleme: 10 Nisan 2013, 15:50:13 Gönderen: Muhittin YÜCEL »
Muhittin YÜCEL
1970 istanbul