Bazı kurşunlar nikel, bakır, teflon vs kaplı oluyor. Bu tip kurşunların sıvanma ve fazla sapma yapacağını düşünmüyorum ama şunda var, bunda yok diyemiyorum. Üreticilerine sormak gerek ya da daha iyisi sadece denemek görmek.
Alt vurma konusunda benim de tecrübelerim var ama Akkar ile ilgili değil. Saçma atılan namlularda gez diye bir şey olmadığından, doğru nişan diye de bir şey yok. Daha doğrusu herkesin kendine göre bir atışı var. Kiminin hedef kağıdına nişan alışına göre vuruş noktası da değişecektir. Benim tüfeklerde bir tek 11-87 ile nişan aldığımda ne yapacağımı biliyordum, diğerlerini deneyerek anladım. Kısa tutayım; sizin atışınıza göre alt-üst vuruyorsa ayar gerekir bence. Fazla ayar gerekip tutuşu, görüşü engelliyorsa da başka tüfek düşünmek gerek bence.
İlaveten, bugüne kadarki araştırmalarıma ve gözlemlerime dayanarak, her üreticinin nişan alış ayarı birbirinin aynısı değil diyorum. Bunu kesin söyleyebilirim. Onun için yeni aldığınız bir tüfeğin nişan ayarı önceki kullandığınızın aynısı olmazsa şaşırmayın. Aslında en iyisi imalatçının ürettiği tüfek için doğru nişan resmini göstermesi ve her birini tamamen aynı yapması. Bunu bilebilirsek bayide tüfeği omuzladığımızda olması gerektiği şekilde nişana geliyor mu anlardık. Hemen hiç de resmi sitelerde böyle bir bilgiye rastlamadım.