Gönderen Konu: domuz avı için slug çifte  (Okunma sayısı 7490 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
domuz avı için slug çifte
« : 04 Nisan 2013, 13:09:55 »
domuz avı için çifteme buvideo daki gibi      TEK kurşun için 12/76 slug namlu yaptırsam nasıl olur gez ve arpacık sistemli  görüşlerinizi bekliyorum ... en azından diger çifte kullanan avcıları  kıskandırabilir :D  ;) ;)
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2013, 13:13:16 Gönderen: Kaan ÇAKIR »
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: domuz avı için slug çifte
« Yanıtla #1 : 07 Nisan 2013, 21:41:58 »
Yapabilirlerse güzel olurda, yapabilirler mi? Çift namluyla her mesafeden aynı yeri vurmak zor. Namlu birleşimi güzel değilse gez olması da işe yaramaz pek. Yine de tüfeğini tanıdıkça belli sınırlarda iş görür. Bu şartla gez olması ilaveten iyi olur ama çifteyi yapan ustanın becerisine kalmış.

Keşke namlu arası boş(Valmet tipi) ve namlu ucu birleşiminden açı ayarı yapılabilen çifte(altalta, yanyana) yapsalar; gez ayarından anlayan biri her şartta isabetli vurabilirdi.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 07 Nisan 2013, 21:58:10 »
Volkan abi poze ve çiftelerde iki namlunun birleştigi mesafe 36.5 m  miş  73 m de en fazla 2 cm lik bir alanda sapma yapıyorya bizde gezi 36.5 m de sıfırladımı pek sorun yaşanmaz gibime geliyor yani 73 m de sag namludan çıkan kurşun sol namlunun hizasına geliyor 73 m de sorun olmaz ama çok güzel bir tüfek olur bence ...  ;) ;) ;)

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 07 Nisan 2013, 23:00:21 »
Onlar işin teorisi :) Yine de iyi bir usta yaparsa dediğin gibi kullanabilirsin. Ustaları bir araştır, soruştur. Nasılsa daha vaktin var. Ya kısmet.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Nisan 2013, 23:19:07 »
valla abi siteden tanıdıgım huglu ustası Ali Ağır abi var ...

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2013, 19:34:32 »
Benimde çifte veya pozeye slug namlu merakım var. Güzel olur. Sanırım bu konu ile haniç ve akkar firmaları ilgileniyor.
Selamlar

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 09 Nisan 2013, 22:30:21 »
alman slug, veya, ispanyol arizona aya  piper, aya belcika, bulursan al   kullan, nasil domuz avi yapiyor túfekler bak,   hele onalti  bulursan temiz al kullan,  iyi kursun kullanirsan  nasil  domuz furuyorsun túfeklerle,  bir bak,   varsa tanidigin  arkadas akrabada  rica et domuz avinda dene,
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 11 Nisan 2013, 02:55:14 »
  Ben pozelerimle 35-40m mesafeden ufak su şişesini vuruyorum. Fakat önceden kullandığım ve alışamadığım için sattığım çiftemde kurşun atışlarında hiç randıman alamadım. Sanırım s.pozelerin el kundak yapısının tüfeği daha iyi kavrama sağlaması ve namlu bindirme yapısından ötürü daha dengeli tepme sağlaması tüfeğin daha stabil atış yapmasını sağlıyo. Bence kurşun atışı için s.poze çifteden çok daha iyi. Bende Ali AĞIR ustaya geçen hafta 61cm silindir namlu için benim 104a yı gönderdim. Tüfeği sabırsızlıkla bekliyorum.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Hikmet KIRMIZIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Nisan 2013, 14:20:01 »
Arkadaşlar yukarıdaki videodaki silah bir double rifle yani yivli çifte bu silah avrupa da özellikle de fransa da süperpoze ya da çifte olarak cok kullanılıyor özelliklede domuz avlarında.Avantajı mavzerlere göre ardarda iki atış yapabiliyor olmanız. Afrika avlarında da professional hunter (ph) denen av rehberleri de bu silahları kullanıyorlar özellikle de tehlikeli beşlinin avında.özelliği ise şu iki namlu birbirine paralel yani namlu ucundaki farkları ne ise 150 metre ilerde de iki namlu arasındaki fark aynı.normal çiftelerdeki gibi 36 metre mesafede kesişme söz konusu değil.
  • Ata Neo & Beretta 1301 Otomatik
  • Rizzini Aurum Süperpoze & Yıldız Çifte
1986 Balıkesir

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #9 : 02 Ağustos 2013, 03:30:55 »
Sarsılmaz SAFARİ var 12 no YİVLİ , otomatik. ama yurt içi satışı yasak. şunu serbes bıraktırmanın bir yolu yok mu arkadaşlar.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #10 : 05 Ağustos 2013, 03:17:42 »
Hikmet beyin dediği gibi bu tüfek rifle bir tüfek. Bu tüfekle domuzda vurulur. tehlikeli beşlide... Türkiyede varmı bilmiyorum. ama nasipse büyüyünce bi tane alacağım...

Ahmet bey; Bursa fuarında Sarsılmaz yetkilisine sordum. Safari Brezilya Arjantin ve ABD ye ihraç ediliyormuş.  Ülkemizdeki avcıların kullanması yasak olduğu için kullanmanın bir yolu yokmuş...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • Best Arms 24" Slug Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Musa GÜNDÜZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 27 Ağustos 2013, 09:27:24 »
Tehlikeli 5 li nedir arkafaşlar yeniyimde :)
1984 istanbul sultangazi

Çevrimdışı Ömer KONCA

• *
« Yanıtla #12 : 27 Ağustos 2013, 17:39:23 »
Gergedan, fil, leopar, aslan ve yaban mandası.
Ömer KONCA
1958 Florya İSTANBUL