Yukarıdaki resimde gösterilen 2 adet 28 gr fişeğe dikkatli baktığımızda birine ya tapanın fazla bastırıldığı ya da barutun az konulduğu anlaşılıyor.
Sterling yine beni yanıltmadı şu ana kadar aynı gramaj fişeğin kovan dipliğinde 6 çeşit ibare ve renk olarak ise 10 çeşide yakındır.
Fişeklerde renk, barut, tapa, gibi en önemli parçaların istikrar sağlayamazlar ise, asla piyasada istikrarlı tüketici barındıramazlar. 2 yıl önce ekibim ve çevremdeki arkadaşlarım bu fişeği kullanmışsalar da şu an inanın fişekten bir tane kullanan yok.
Sebebi ise aynı gramaj fişeğin bir seri beyaz, bir seri yeşil, siyah, ... gibi çeşit çeşit renklerde olması, ve de her bir fişeğin farklı basınçlara sahip olmasıdır.
Bence bu durum fişekten anlayan avcılar tarafından kesinlikle eksi not verilen bir durumdur.
Örneğin 15 yaşından beri kullandığım 32 ve 34 gr RC nin ve BP nin fişeği hiç değişmemiştir.
Aslında gönlüm her zaman yerli malı kullanmaktan yana olsa da yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı malesef 3-5 lira daha fazla verip en azından bildiğimiz fişeği alıyoruz.
Sadece çulluk ve bıldırcın avında kendim ve ekibimin kullandığı yerli fişek ise meca,zuber ve yaf dır. Ördek, keklik avlarında ise kesinlikle avrupa fişekler kullanıyoruz.
Çulluk avında ise en çok kendi dolularımı seviyorum. pozenin bir namlusuna 32 gr keçe tapa 9 no diger namluya ise 32 gr pover tapa 8 no kullanıyorum.
Selamlar.