Gönderen Konu: çifte tüfekde üst bant  (Okunma sayısı 11031 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
çifte tüfekde üst bant
« : 01 Nisan 2013, 15:49:27 »
Domuz avında kullanılıcak bir çiftenin üst bantı nasıl olmalı  çukur bantmı , yüksek bantmı ,sizce hangisi ?
file:///C:/Users/Cas/Desktop/24022013142.jpg

Çevrimdışı Mustafa KAYA 35

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: çifte tüfekde üst bant
« Yanıtla #1 : 01 Nisan 2013, 16:03:35 »
Domuz da çifte sakat Kaan bey..Her an önünüze sürü atlayabilir,Mozağı olan azılar size saldırabilir..Ha ben her türlü riski göze alıyorum dersen çukur yüksek hiç fark etmez
Mustafa KAYA / İzmir
Edeple gelen lutüfla gider..
Gülü seven dikenine katlanır derler,
Kaktüsü sevenin vay haline..

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 01 Nisan 2013, 19:21:25 »
 O0 O0 çifte alırken çukur bantıda , yüksek bantıda dikkatlice izledim . çukur bantta , gezden bakınca arpacığı bulma oranı , yüksek banta göre  biraz değişik geldi bana .. önceden poze kullanmış olmanın vermiş olduğu bir alışkanlık olsa gerek .. yüksek bant ise , pozede olduğu gibi hemen arpacığı gösterdi ... bu durum , sizin kendinizi nasıl daha rahat hissettiğinizle ve , nişan alabilme süratinizle ilgili .. kendi açımdan söyleyeyim ,  yüksek bantlı bir tüfekle daha hızlı şekilde nişan alabilirsiniz .. yine tekrar etmekte fayda var ;  daha önce poze kullandığım için ben böyle düşünüyor olabilirim .. ama çukur bant kullananlar , başka türlü değerlendirebilirler .. kullanmaktan kaynaklanan bir alışkanlık bu .. yorum farkı olabilir ve herkes kendi doğrularına göre değerlendirebilir ; ama ; en güzel nişan hattı olanlar , gezden yüksek başlayıp , namlunun ortasından çukur banta dönüşen tüfekler .. darne bunlara en güzel örnek ... incelediğim bir fransız çiftesi bu şekildeydi , ve sorunsuz bir nişan hattı vardı ..http://avlakforum.com/forum/satilik-av-tufekleri-ithal-av-tufekleri/darne-cifte/ .. burada daha net görülüyor nişangah .. çukur bant kullananlarda , çukur bantın daha güzel bir nişangahı olduğunu söyleyebilirler .. dediğim gibi ; bu sizinle ilgili bir durum .... O0 O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 01 Nisan 2013, 19:29:12 »
teşekkür ederim yorumlar için ancak huglunun çukur bant av tüfekleride , link deki darne tüfek ile aynı sistem http://www.avburada.com/Urun/HU%C4%9ELU-200AC-TAM-%C3%87AKMAKLI-%C3%87%C4%B0FTE-AV-T%C3%9CFE%C4%9E%C4%B0-12-71/22208

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 01 Nisan 2013, 19:46:25 »
 O0 O0
teşekkür ederim yorumlar için ancak huglunun çukur bant av tüfekleride , link deki darne tüfek ile aynı sistem http://www.avburada.com/Urun/HU%C4%9ELU-200AC-TAM-%C3%87AKMAKLI-%C3%87%C4%B0FTE-AV-T%C3%9CFE%C4%9E%C4%B0-12-71/22208

O0 O0 bu modeli ne inceledim nede gördüm .. 202 b yüksek bant aldım mecburen .  ama bu model gerçekten 10 numara , birde siyah kuşlusu var ki , deme gitsin ... nişan hattı gerçekten dediğiniz gibiyse , gerçekten mükemmel .. çifteyi değiştirip , bu modelin siyah kuşlusunu almayı düşünüyorum .... gerçekten çok güzel bir çifte , ve ikinci elde göremedim bir türlü ,  alan  satmıyor anladığım kadarıyla .. neden satsın ki böyle güzel bir tüfeği .... O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 01 Nisan 2013, 20:11:56 »
Yüksek bant upland için avantajlı diye biliyorum. Ama çukurbant bir çifteyi yüzlemek her zaman daha kolay nişan gibi gözüküyor bana
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2013, 21:41:55 »
teşekkürler ...

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2013, 21:43:54 »
yusuf ustam aynı linkdeki sitede bahsettiginiz siyah kuşlu huglu 200 ac var. buyrun bakın ...  http://www.avburada.com/Urun/HU%C4%9ELU-200AC-TAM-%C3%87AKMAKLI-S%C4%B0YAH-KASA-%C3%87%C4%B0FTE-AV-T%C3%9CFE%C4%9E%C4%B0-12-71/21862

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 01 Nisan 2013, 21:48:19 »
mustafa kardeşim tamam çifte sakat ta neyle gideyim ava yarı otomatik yada pompalıyla git diyeceksin ama bunlarda av sırasında içindeki fişek sayısı 1+1 olmak zorunda çifteden pozeden hiç bir farkı kalmıyor ,otomatik kullanıcagıma çifte kullanırım görüntüsü daha hoş :D ZEVK MESELESİ ... zaten bu ülkenin av kuralları nereye gidiyo ben anlamıyorum yakında çifteyi pozeyi de yasaklıycaklar tek kırma ile gidin ava diyecekler ...

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 01 Nisan 2013, 22:34:16 »
.

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #10 : 02 Nisan 2013, 00:24:53 »
Sevgili arkadaşlar değerli görüşlerini belirtmişler sağ olsunlar. Bir domuz avcısı ve çifte kullanıcısı olarak,ustaların müsadesi ile görüşlerimi bildirmek isterim. İster çukur bant olsun ister yüksek bant kundak ölçüleri sizin anatomik yapınıza uygun ise; bu yalnız çifte için geçerli değil, her tüfek için geçerli.Tüfeği omuzladığınız anda vücudunuzun bir parçası gibi nişan hattına gelmeli.( dipçik tabanı omuz çukuruna oturduğunda elmacık kemiğiniz kundakta dinlenirken her iki göz açık sağ eliniz kabza kavramış şekilde sol elimiz el kundağını kavramış avımızı göstericek,arpacık kendiliğinden nişan hattında avı göstermeli ) Tüfeğinizi her omuzladığınızda bu şekilde nişana geliyorsa size tam uyuyor demektir.
Şahsi görüşüm olarak her iki modelde de çiftelerim var nişan hattı olarak bir sorun ve ya olumsuzluk teşkil edecek bir sorun ile karşılaşmadım bu birazda zevk meselesi.
Domuz avında ister tek azılı olsun ister alay domuz gelsin elinizde mitralyöz dahi olsa bir sehpaya kurmadıysanız ve soğukkanlı davranmadığınız takdirde sonuç yaralı gidecek ve acılar içinde ölümü bekleyen domuzlar olacaktır.
Domuz avında avınızı iyi tanımanız gerekir bu size her zaman artı zaman kazandıracaktır.Şimdi bunu buradan yazmaya kalksak bayağı bir zaman alacak sürek ve bek avlarının inceliklerini ancak bol bol ava giderek ve iyi bir gözlemci olarak öğrenebilirsiniz.
Sorunun dışına çıkmadan konuyu toparlamaya çalışayım  ilk olarak tüfek sizin ölçülerinize uymalı siz tüfeğe değil. 2. bol bol deneme atışı yapıp kurşunu nereye attığınızı bilmelisiniz. Artık nereye atış yaptığınızı bilen ıskladığınızda ne fişeğe nede tüfeğe kabahat bulamayacağınız bir çifteniz olacak ıskaladıysanız sadece hatayı kendinizde arayacaksınız bazen ıskalamakda güzel olabilir bol bol anı ve muhabbet konusu olur
Her zaman bir y.oto yada pompalıya karşı çifteyi seçerim ister bek,ister sürek avı olsun sevgi ve saygılarımla

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 02 Nisan 2013, 00:38:48 »
çok teşekkür ederim emre abi değerli tavsiyelerin için saygılar benden ...

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 02 Nisan 2013, 08:41:07 »
Çukur bant çifteler yüze daha iyi gelir ve biraz daha hafif olur.Tabi dipçiği size uyumluysa.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 02 Nisan 2013, 12:58:28 »
Kaan bey huğlu 200 ac tavsiye ederim bende düz beyaz olanından var biraz ağır ama dengeli silah 71 namlu mobil şoklu bide 55 cm yedek namlusu var  4 ve 5 sabit şoklu.iyi silah tavsiye ederim.

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 02 Nisan 2013, 13:14:30 »
Sagolasın mesut abi bende 201 A yı almayı düşünüyorum 200 ac nin çift tetiklisi nasip kısmet sagolasın yorum için

mesut birol

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 02 Nisan 2013, 13:17:57 »
çift tetik alışkanlığın varsa sorun yok ama tek tetik av tüfeği kulananlar zorlanır benim gibi :D

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 02 Nisan 2013, 13:20:16 »
tek tetik kullandım ama alışmış degilim sorun çıkmaz benim için çift tetikde alışırım ...  :D

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 06 Nisan 2013, 18:35:51 »
selamınaleyküm çok güzel bi konu acılmıs bnde bilgi sahibi oldum ustaların yorumlarıyla.ustamın biri ağır olur demiş o model büyük ihtimal çelik kasadır bende konuyu açan abimede bunu tavsiye ederim çelik kasa domuz avında kullanacaksın sürekli kurşun atcağın için tüfeğin kilit sistemi sağlığı acısından hem ağır tüfek benim cok hoşuma gidiyo sarsmıyo şahlanmıyo hem güven veriyo.çift tetik güzel bi tercih çelik kasada oldumu bide sabit(fix şoklu)oluverse tadından yenmez inşallah hayırlısı olur.ben olsam yüksek bant tercih ederdim.gösterdiğiniz darne gibi olan huğlu moedelide cok güzelmiş hayırlı günler.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 06 Nisan 2013, 18:49:48 »
Yücel kardeşim bende 12/76 magnum huglu 201 A çift tetik 2 namluda sabit 3 no şok olucak çelik kasa , hem kuş avı için hem arada bir domuz avına giderim tek kurşun atışı için  bu özellikde bir
tüfek düşünüyorum bu sezon için nasip kısmet ileri doğru domuz avında tecrübe kazanınca 55, yada 61 gez ve yükse arpacıklı bir yedek namlu yaptırırım  bu tüfeğin namlusu gibi tabi yivli olmuycak http://www.icollector.com/Engraved-Krieghoff-Classic-Big-Five-Double-Rifle-with-Extra-Shotgun-Barrels_i11407643
« Son Düzenleme: 06 Nisan 2013, 18:58:13 Gönderen: Kaan ÇAKIR »

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 07 Nisan 2013, 17:46:43 »
selamlar kaan abi.daha önceki linklerde 200 ac huglu modeli mobil şoklu ondan dedim abi tabi sabit şoklu daha mükemmel olur abi çift namlulu cok güzel olur abi sen güzel hayaller peşindesin abi valla banada çifte merakı saldı var bitane bende 16 cal ama cukur bant elim alışsın diye biraz atış yaptım ama hiç sevemedim bende 12 cal çelik kasa çift tetik sabit şoklu bi çiftenin peşindeyim heleki rus modellerin.siz domuz avına slug namlu yaptırcanız galiba yedek o yüksek gezli arpacık slug modelleri cok hoş.bende 3 tane otomatiğim var hepsini satıp çifte yapacam kaan abi otomatik kullanmamın sebebide bizim buralarda cok ayı var çekiniyo insan saygılar biraz karısık yazdım kusuruma bakmayın abi.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 07 Nisan 2013, 19:12:07 »
yücel kardeşim valla ben tam klasik çi biriyim tüfegi şipariş konusunda horozlu horozsuz konusunda takıldım ama  horozlu da  domuz avında sakat diye düşünüyorum ben, otomatik alıcaksan ben armsan ı öneririm hiç kullanmadım ama görüntü olarak çok kaliteli gözüküyor ...

Çevrimdışı Kaan ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 13 Nisan 2013, 22:10:12 »
?

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 10 Mayıs 2013, 15:43:13 »
YOK USTAM OKADARDA KLASİĞE GEREK YOK HOROZLUYLA NE İŞİN VAR:) YOK ABİ BEN OTOMATİK ALMICAM 3 TANE VAR ONLARI SATIP ÇİFTEYE DÖNECEM DEDİM SAYGILAR...
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #23 : 10 Mayıs 2013, 15:51:54 »
selamlar kaan abi.daha önceki linklerde 200 ac huglu modeli mobil şoklu ondan dedim abi tabi sabit şoklu daha mükemmel olur abi çift namlulu cok güzel olur abi sen güzel hayaller peşindesin abi valla banada çifte merakı saldı var bitane bende 16 cal ama cukur bant elim alışsın diye biraz atış yaptım ama hiç sevemedim bende 12 cal çelik kasa çift tetik sabit şoklu bi çiftenin peşindeyim heleki rus modellerin.siz domuz avına slug namlu yaptırcanız galiba yedek o yüksek gezli arpacık slug modelleri cok hoş.bende 3 tane otomatiğim var hepsini satıp çifte yapacam kaan abi otomatik kullanmamın sebebide bizim buralarda cok ayı var çekiniyo insan saygılar biraz karısık yazdım kusuruma bakmayın abi.
yücel kardeş seni tebrik ediyorum bir paragrafta 7 defa abi demişsin :)

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 11 Mayıs 2013, 09:16:33 »
selamlar selçuk abi sende bunu farketmişin bende seni tebrik ederim benim genelde tüm yazılarımda öledir benimde dikkatimi cekti :)
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak