Sevgili arkadaşlar değerli görüşlerini belirtmişler sağ olsunlar. Bir domuz avcısı ve çifte kullanıcısı olarak,ustaların müsadesi ile görüşlerimi bildirmek isterim. İster çukur bant olsun ister yüksek bant kundak ölçüleri sizin anatomik yapınıza uygun ise; bu yalnız çifte için geçerli değil, her tüfek için geçerli.Tüfeği omuzladığınız anda vücudunuzun bir parçası gibi nişan hattına gelmeli.( dipçik tabanı omuz çukuruna oturduğunda elmacık kemiğiniz kundakta dinlenirken her iki göz açık sağ eliniz kabza kavramış şekilde sol elimiz el kundağını kavramış avımızı göstericek,arpacık kendiliğinden nişan hattında avı göstermeli ) Tüfeğinizi her omuzladığınızda bu şekilde nişana geliyorsa size tam uyuyor demektir.
Şahsi görüşüm olarak her iki modelde de çiftelerim var nişan hattı olarak bir sorun ve ya olumsuzluk teşkil edecek bir sorun ile karşılaşmadım bu birazda zevk meselesi.
Domuz avında ister tek azılı olsun ister alay domuz gelsin elinizde mitralyöz dahi olsa bir sehpaya kurmadıysanız ve soğukkanlı davranmadığınız takdirde sonuç yaralı gidecek ve acılar içinde ölümü bekleyen domuzlar olacaktır.
Domuz avında avınızı iyi tanımanız gerekir bu size her zaman artı zaman kazandıracaktır.Şimdi bunu buradan yazmaya kalksak bayağı bir zaman alacak sürek ve bek avlarının inceliklerini ancak bol bol ava giderek ve iyi bir gözlemci olarak öğrenebilirsiniz.
Sorunun dışına çıkmadan konuyu toparlamaya çalışayım ilk olarak tüfek sizin ölçülerinize uymalı siz tüfeğe değil. 2. bol bol deneme atışı yapıp kurşunu nereye attığınızı bilmelisiniz. Artık nereye atış yaptığınızı bilen ıskladığınızda ne fişeğe nede tüfeğe kabahat bulamayacağınız bir çifteniz olacak ıskaladıysanız sadece hatayı kendinizde arayacaksınız bazen ıskalamakda güzel olabilir bol bol anı ve muhabbet konusu olur
Her zaman bir y.oto yada pompalıya karşı çifteyi seçerim ister bek,ister sürek avı olsun sevgi ve saygılarımla
+1 ,
konu gayet net açıklamış, engin tecrübelerini avlak ailesi ile paylaşmasından ötürü ayrıca emre beye teşekkürler,
gözlem ve denemeler sizi doğruya götürecektir, 2 gün önce bir hedef kağıdı çizerek
ayarı bozuk tek saçmayı ayarladım 15/20 mt civarı sigara izmaritini vuruyordum artık ayardan sonra ama yanımdaki eniştem 4 parmak üst vuruyor ayarı ona göre yapmak zorunda kaldım.
bu örneği her avcı ayrı hedefe bakıyor örneği için verdim kimi taban kimi orta kimi üst silme kitleniyor hedefe, işte bu yüzden sayın emre tok beyin de dediği gibi bol bol deneme atışlarıyla hedefi nereden vurduğunuzu görmenizi daha net sağlar ve ne yapmanız gerektiği konusunda size ışık tutar deneyimleriniz.
tüfek tercihi avcıya kalmış rast gelsin.
saygılarımla.