Gönderen Konu: av üretimi  (Okunma sayısı 3985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Salih ERSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
av üretimi
« : 30 Mart 2013, 20:11:39 »
Merhaba naçizane bir fikir: Avcıların her sene başında ödemek zorunda olduğu verginin bir kısmını bulunduğu bölgedeki avcılık ile ilgili derneklere vererek bu derneklerin yine bulundukları bölgelere uygun av hayvanı üretmelerini teşvik edilebilir.Verilecek eğtimle çok zor bi olay ve yapılamaz değil sizce.
1976 Kemah Erzincan

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: av üretimi
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2013, 20:14:53 »
Güzel fikir de Salih Bey , Devlet şu anda aldığı vergiden bir kuruş aşşağı almaz,  siz yapacaksanız yine yapın derneklerle der. Çok para lazım devlete :)
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2013, 20:18:31 »
Salih bey aramıza hoş geldiniz.Devlet çözümü bulmuş biz garibanları avlandırmayacak yakında.Zengin para babaları avlanıcaklar.Avcı sayısı çok düşecek hatta 10 da birine inecek meralar zenginlere kalıcak.Onlara bir de uçmasını bilmeyen keklikleri salacaklar.Popülasyon çoğalacak.Ne güzel değil mi...
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2013, 20:48:24 »
Salih cim Forumu incelersen bununla ilgli başlıklar ve güzel açıklamalar var, üretilen avla yapılan avcılık kümes den tavuk almakatan farklı değil. doğayı koruyalım av kendiliğinden çoğalır, ilgli başlıkları okuyunuz.
RASGELE

http://avlakforum.com/forum/keklik-avi-avcilari-ve-avlari/bir-soru/msg1126155/?boardseen#new
« Son Düzenleme: 30 Mart 2013, 20:50:17 Gönderen: Nuri ÖNEL »
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2013, 22:01:41 »
Onemli olan uretmek deyil bence uretilenlerin dogaya adaptasyonu .
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Yusuf AKSU

• *
  • www.AksuAv.com.tr - 1982' den Beri Sizlerle..
    • Online Av Malzemeleri
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2013, 22:55:55 »
Bizim bu sektörden alınan paralarla, vergilerle hiçbirşey yapılmıyor bence, karşılığında hiçbir yatırım yok.. Salih Beyinde dediği gibi, her bölgede 1er özel üretim çiftlikleri kurulsa ve o bölgenin doğasına salınsa hem av olur hemde vermiş olduğumuz ücretlerin karşılığını almış oluruz.. Ama böyle giderse av da kalmayacak avcı da.. Hal böyle olunca belgeler birer birer iptal ettirilecek..
Yusuf Polat AKSU - Online Av Malzemeleri - http://www.aksuav.com.tr - Karaman

Çevrimdışı Salih ERSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 01 Nisan 2013, 11:34:18 »
Nuri bey üretilerek doğaya salınan hayvan olarak düşünmek avcılara göre bir düşünce olmamalı bence. Hani hep deriz ya sonrasını düşünmek.Salınan ilk canlı dediğiniz gibi kümes hayvanı olabilir ancak onlardan oluşacak sonraki nesilleri doğada çoğalacağı için yine yabani olacaktır.Ayrıca devlet eski devlet değil bence yardım alınan zamanlar eskide kaldı artık biz yardım ediyoruz. Bu işin püf noktası avcılık derneklerinin hep söylediğimiz sürdürülebilir av politikası çerçevesinde sorumluluk alabilme yeteneğine bağlı.
1976 Kemah Erzincan

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2013, 15:24:40 »
Nuri bey üretilerek doğaya salınan hayvan olarak düşünmek avcılara göre bir düşünce olmamalı bence. Hani hep deriz ya sonrasını düşünmek.Salınan ilk canlı dediğiniz gibi kümes hayvanı olabilir ancak onlardan oluşacak sonraki nesilleri doğada çoğalacağı için yine yabani olacaktır.Ayrıca devlet eski devlet değil bence yardım alınan zamanlar eskide kaldı artık biz yardım ediyoruz. Bu işin püf noktası avcılık derneklerinin hep söylediğimiz sürdürülebilir av politikası çerçevesinde sorumluluk alabilme yeteneğine bağlı.

Kuluçka makinesi ile üretilenlerde enfeksiyon oluyor, tıpkı tavuklardaki gibi. Nasıl tavuklar bu enfeksiyonlara karşın antibiyotik ile yaşatılıyorsa keklikler de öyle olmalı demek istiyoruz. Verilen linkte bu husus ayrıntılıdır.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #8 : 03 Mayıs 2013, 10:03:12 »
Salih cim dediğiniz yabanilik sonradan doğada olmaz.ben çıkardığım 2 günlük palazın açık havada kumru geçerken pustuğuna şahidim.
yabanilik ise 21. gündan sonra başlar ve keklik insana alışır. 42. günden sonra tavuktan farkı kalmaz. bunlar yaşanarak yazılan tecrübelerdir. okunarak veya duyularak değil.
Avı üretmek doğaya salmak v.s. bunlar hiç problem değil. Problem damızlıklarda ve bünyede olan enfeksiyonu bitiremiyorsunuz. bn bunu Ankara Zir. fak. hocalarla tartışıtm araştırdım. numune yumurtalar ve palazlar gönderdim. Sonuç sıfır. bugünde aynı devlet destekelese nolcak devlet çoğu zaman ne desteklediğini bile bilmiyorki, herşey kağıt üzerinde adam kekliği görmemiş canlı haytaında ahkam kesiyor teşvik destek için v.s.
en güzeli doğada çok olan yerlerden taşınarak olmayan bölgelere yerleştirlmesi ve sahanın salınanaların korunması.
RASGELE

Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 03 Mayıs 2013, 16:34:32 »
Salih bey aramıza hoş geldiniz.Devlet çözümü bulmuş biz garibanları avlandırmayacak yakında.Zengin para babaları avlanıcaklar.Avcı sayısı çok düşecek hatta 10 da birine inecek meralar zenginlere kalıcak.Onlara bir de uçmasını bilmeyen keklikleri salacaklar.Popülasyon çoğalacak.Ne güzel değil mi...
dağın her karışınımı kontrol edecekler eğer öyle birşey olursa millette araziye uyar bence
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı A.İhsan MUDANYALI

• Free Üye
  • *
  • DOĞAYA SAYGI DUYAN HER İNSAN AYRI BİR DEĞERDİR
« Yanıtla #10 : 03 Ekim 2014, 15:08:58 »
çok güzel bir fikir fakat türkiyemizde ne yazıkki tam karşılığını bulacağına ihtimal vermiyorum
  • Brownıng Maxus Hunter otomatic
1971 ikametgah İstanbul .Yalova