Marka açıklama taraftarı değilim kendi tüfeğim haricinde.Bu testi yapmak çok zor değil herkes aynı fişek aynı mesafe aynı kağıda atış yapar tüfeğim buderse çok daha iyi olur.Böyle bir testi ben yaptım yayınladım.Arkadaşlarda test yapıp yayınlarsa belki benim sonuçlarım çok kötü kalacak tüfeğim madara olacak. olsun buna ben karar verdim yayınladım başkasının tüfeği için ben karar veremem.
Yüksek gramaj Fabarmda delicilikde 36 gr 6 no remington long express ile hiç iyi sonuç vermedi.tek atış yaptım sadece fabarm ile isabet oranıda düşükdü belkide etek saçmaları değdi.hava sıcaklığının 0 lara yakın olduğunda hem RC SIPE hemde Remington Long ile testi tekrarlamak lazım.
sn.BAŞKARA
Öncelikle çalışmalarınız ve deneyimlerinizi paylaşmanız için çok çok teşekkürler..
bu güne kadar yaptığım tüm testlerden ve edindiğim tecrübelerden yola çıkarak naçizane bir kaç görüşmü bende belirteyim istedim..
1-full şok belki penetrasyonda iyi ancak aynı şeyleri patern için söylemek mümkün değil
2-her tür gramaj ve saçma nosunda en iyi grupmanı 3 no mod şok veriyor..
3-saçma gramajı yükseldikçe grupmanın bozulduğu yadsınamaz bir gerçek
4-36gr ve üstü magnum 40-50 gr gibi fişeklerde 3 no mod ve 4-5 yıldız şokları kullanmadıktan sonra düzgün bir grupman yakalamak pek mümkün deği
5-fişeklerin içerisindeki saçma özellikleri gerçekten fişek performansına son derece etkili
6-çelik saçmalar düzgün bir form ile namluyu terk ettiği için grupmanı güzel ancak hafif olmaları neticesinde delicilikleri belli bir mesafeden sonra düşük
7-nikel,,tungsten vs.alaşımlı sert ancak özgül ağırlığı yüksek saçmaların patern ve penetrasyonu gerçekten çok güzel ÖRNEK (B&P extra long range 5-6 no 35-36 gr)
8-30 gr saçma ağırlığındaki fişekler 3 no mod şok ile 36.5 mt mesafede diğer tüm gramajdaki fişeklere nazaran çok daha iyi bir patern ve penetrasyon veriyor...
9-TÜM BUNLARDAN DAHA ÖNEMLİSİ kullanılan tüfeğin namlu iç çapı ,, ve bu iç çapa tam uyumlu şok kombinizasyonları ,,mümkün ise özel şokların (EXTENTED-PORTED EXTENTED) kullanımı ,, ve bu değerlere uyumlu tapa,,barut,,saçma ile dolumu yapılmış uygun fişeklerin bileşenleri bir araya gelmedikten sonra istenilen verimlilikte avcılık yapmak pek mümkün olmuyor...
kısaca edindiğim tecrübeler bu yönde umarım yapmış olduğunuz testlere ilaveten ilgilenen arkadaşlar için faydalı olabilmişizdir... SELAMLAR....