Sayın Başkara,
Öncelikle aramızda fark falan yok teveccühünüzü iltifat olarak kabul ediyorum..Teşekkür ederim..Pattern ve penetrasyon hedeflerini saklamadık arada uçurum vardı zaten..Aynı Sonuçlar Armsanın testinde de çıkmıştı şu dergilerde de yayımlanan Phenoma ,A400 Ve XLR5 kıyaslamasında.. Ama Bu Urika Gold ile O XLR 5 arasında idi tüfekler değişince herşey değişir..
Biz 7.5 24 Gram Trap,7 No 30 Gram ,34 Gram 00,36 Gram 4 no ile denedik Rotweill,Sellier Bellot,B@p gibi fişeklerle denedik ama bir önemi yok..
Hindi Fişeği Testini okuyunca şu sonuçlar çıkıyor:
1-Namlu çapını arttırmanın patterni arttırmadığı
2-Birleştirme konisini uzatmanın patterni arttırmadığı
3-Dar namluda 69 gramlık AĞIR fişeklerin Kötü Pattern vermediği
4-Dar Şokla İri Taneli Saçmalı Veya Ağır Fişeklerin Kötü Pattern vermediği..
Ayrıca Backbore Overbore larda Namlu çıkış hızı kaybı yani Penetrasyon Kaybı artık Ayyuka çıktığından(enazından birçok tüfekte) Browning Vector Pro Forcing Cone a geçti..Beretta Optima Plus .732 İnchten Optima Bore High Performance .730'a oradanda DT11 de Bambaşka bir Overbore ' a döndü..
Geniş namlunun enönemli avantajı 10-12 inchlik Central Patterni Perifere açması böylece vuruş başarı şansını standart atış mesafelerinde arttırmak ve de Geri Tepmenin %5-6 oranında azalmasıdır..
Bu arada Ben Undertaker,Hevi-shot,Kicks,Carlson,Primos,Truglo,Victory vb pekçok şok tüpünü kullandım kullanıyorum ama Trulock lar hakikaten çokiyidir..
Tüfek insanın bir parçası kadar uymalı insan av kalktığında arpacığı gözünde kendiliğinden bulmalı..
Bu arada bilimsel bir gerçeğide atlamayayım..Kağıt üzerindeki penetrasyon azlığı bazen yakın orta mesafe atışlarda Travma etkisini yükseltmekte buda avın daha kolay ele geçmesinde yardımcı olmaktadır..
Ve silahlar arası farklar modern fişek ve şok çeşitliliğiyle aşılamayacak değildir..
Selam ve saygılarımla