Gönderen Konu: FABARM ELOS C TRİBOR VE XLR 5 TRİBOR PATTERN-PENETRASYON TEST ATIŞLARI  (Okunma sayısı 77255 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz

windows 7 screen shot

geçtiğimiz sezon üvey avı için yaptığım bir test...55x 70 karton ..ortadaki kare yaklasık 18x18
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2013, 23:27:11 Gönderen: Mücahit ÖZEL »
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
MÜCAHİT BEY
gerçekten güzel grupman sol alt köşedeki boşluk hariç kuşun kaçma şansı yok..

windows 7 screen shot

geçtiğimiz sezon üvey avı için yaptığım bir test...55x 70 karton ..ortadaki kare yaklasık 18x18
[/quote
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Mücahit Bey özür dilerim açılan  sayfanın aşağısına doğru inmek yerine 12 ga direk tıklayıp sayfayı geçtiğim için ölçüleri görmemişim.Trulock extra full choke ile Kicks full arasında 0,016 inç var dediğiniz gibi bizim *** modified choke a tekabül ediyor.Üveyik için yaptığınız test sonucu çok çok  güzel 30gr 8 no da 400 saçma varki %90 kağıda Q76 daireyi sağlamış olsanız kaçan saçma olmayacakmış :) Bu arada kaç metreden atış yaptınız ?

• Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz

resimde görünen şoklar exdented ported şoklar kısa olanı üzerinde tadilat yaptırarak kendi imalatım bir şok tüpüdür..
resimde görünen şoklar exdented ported şoklar kısa olanı üzerinde tadilat yaptırarak kendi imalatım bir şok tüpüdür..
hakan bey benimde kendi imalatım bir şokum  var dehşet bir gurupmanı var...giriş 17,40 çıkış 17,80  ve bu şok üzerine açtığım 10 adet 4 mm lik portlar agır grmajlı fşeklerde  çok komforlu ve iyi iş çıkarıyo...
Hakan Bey ,Mücahit Bey sizlere ayrı ayrı teşekkür ederim ufkumda choke konusunda ayrı bir pencere açtınız.Araştırmacı karıştırmacı kişiliğimin hiç rahat duracağını zannetmiyorum bu konuda :) Müsadenizle sizleride bolca rahatsız ederim bu konuda.Sizlerin araştırmalarına ulaşılan bilgiye tecrübeye bendeki imkanlarla birşeyler katarak geliştirmek isterim.Emeğinize yüreğinize sağlık...İlk işim fabar  ile trulock chokeları ölçtürebilirsem 3 boyutlu cihazda ölçtürerek profillerini tesbit etmek.İner olan fabarm chokeların extented olanını yapıp port açmak.Tabiki sonra test etmek :) Choke için malzeme konusunda da önerilerinizi beklerim.Hakan Bey imza kısmından Ankara görünüyor.İşyerim Kazan da yolunuz düşerse beklerim...

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Bulabildiğim nikel saçmalarla yapılan atışların resimleri.

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Bayağı düzgün görünüyorlar. Bunlar uzak mesafelerin fişekleri(gramaj, sertlik). Peki Hasan Bey her iki fişeğin saçma adetleri konusunda bilginiz var mı?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Bulabildiğim nikel saçmalarla deneme sonuçları.hava sıcaklığı 15 derece civarındaydı.
XLR 71 NAMLU * CHOKE 36,5 metre WİNCHESTER 40GR 5 NO Nİ (enterpolasyonla 320 civarında saçma)
Q76:51 Q51:104 76 daireye çok yakın 19 saçma toplam 172+19 yakın saçma
sonuç yakın saçmalar hariç verim %54 pulse piston ne kadar absorbe etsede 15 derecede 40 gr ağır geliyor.
XLR 71 NAMLU * CHOKE 36,5 metre WİNCHESTER 34 GR 7 1/2 NO Nİ(enterpolasyonla 420 civarında saçma)
Q76:114 Q51:167 toplam 281 saçma %66 verim 15 derecede 34 gr için çok iyi  bence ;)
fotoları yarın paylaşırım..fotomakinasını işyerinde unutmuşum :(
Volkan Bey 3. sayfada paylaşmıştım ama ben fotoları paylaşmaya gecikince arada kaynadı.Aslında bu gramajları havanın (-) derecelerde olduğunda hem pattern hem penetrasyon testlerini tekrarlamak lazım.Pattern bundan daha düzgün olacağı kesin ama penetrasyon ne olur test edilmeli.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Kusura bakmayın, evet görmüştüm ama önceki denemelerin fişekleriydi sanmıştım. Dağılım son derece düzgün ama standarttan azıcık düşük dediğiniz gibi. Yine de fişeğe, sıcaklığa göre değişiklik olabilir. Ben dağılımın düzgün oluşuyla daha fazla ilgileniyorum. Namlusu, şoku iyi olmayan bir tüfek yeterli isabet yüzdesi verse bile dağılımı güzel olmayabilir. Tüfekte kusur yok. Fişek veya şok veya havasını bulmak gerek.

Şu da var; standart diye verilen değerler kesinlikle her tüfekle ve fişekle tutmaz, tutmuyor. Anormal bir durum olmadıkça yüzdesini fazla düşünmeye gerek yok. Nitekim çelik saçma da atabilen bir tüfeğin her iki türünde tıpatıp yüzde vermesi bence imkansıza yakın. Bu demek değil ki, bundan iyisi olmaz; o değil. Fakat gayet güzel.Yani, dağılım düzgünlüğü ve saçmalık olmaması için standarda yakın yüzde vermesi bana göre değerli. Zaman içinde yavaş yavaş kendini belli eder nasıl olsa.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Kusura bakmayın, evet görmüştüm ama önceki denemelerin fişekleriydi sanmıştım. Dağılım son derece düzgün ama standarttan azıcık düşük dediğiniz gibi. Yine de fişeğe, sıcaklığa göre değişiklik olabilir. Ben dağılımın düzgün oluşuyla daha fazla ilgileniyorum. Namlusu, şoku iyi olmayan bir tüfek yeterli isabet yüzdesi verse bile dağılımı güzel olmayabilir. Tüfekte kusur yok. Fişek veya şok veya havasını bulmak gerek.

Şu da var; standart diye verilen değerler kesinlikle her tüfekle ve fişekle tutmaz, tutmuyor. Anormal bir durum olmadıkça yüzdesini fazla düşünmeye gerek yok. Nitekim çelik saçma da atabilen bir tüfeğin her iki türünde tıpatıp yüzde vermesi bence imkansıza yakın. Bu demek değil ki, bundan iyisi olmaz; o değil. Fakat gayet güzel.Yani, dağılım düzgünlüğü ve saçmalık olmaması için standarda yakın yüzde vermesi bana göre değerli. Zaman içinde yavaş yavaş kendini belli eder nasıl olsa.
Aynen katılıyorum...Mirage JK6 36/6 no ile denemem var 36 gr içindeki saçma adetine göre hesap yapıp saçma yüzdesine baktığımda düşük diyorum ama Q76 içindeki saçma dağılımına ve yeterliliğine baktığımda sınıfı geçiyor.Onuda paylaşırım.Volkan Bey konu dışına çıkacağız belki ama Test bölümü açsak ilan şablonu gibi test şablonu koysak şablona uygun testlerin yayınlanmasına müsade etsek.Üyeler ve ziyaretciler bu testleri konu aralarında tesadüfen değilde bir bölüm altında görse kendi testleriyle karşılaştırsa tüfekleri-tüfeklerini-fişekleri daha iyi tanıma fırsatı olsa.Buna benzer fişek konusuda açılabilir kestiğimiz fişekleri saçmasını barutunu,barutunun gramajını ve bir fotosunu paylaşıp bilen arkadaşların barut cinsi tesbitini yapsa.İlgi ve alakayı satılıklar bölümünden bu tür konulara çeksek. çok mu oluyorum ;)

Çevrimdışı Ceyhun ERİM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Test bölümü konusunda HASAN abiye tamamen katılıyorum ne nedir nasıl yapılır yeterlilik dereceleri nasıl olmalı gibi daha da çoğaktabiliriz ve faydalı ve aydınlatıcı bir bölüm olur saygılar  O0 O0 O0
05.04.1976 CEYHUN ERİM EDİRNE UZUNKÖPRÜ
XLR 5 / AFFİNİTY/ VENZA / S 12 E/ PHONEMO/ 200 AC/ CHURHCIL/ VERNEY CARRON/ NİTRO/ BARETTA

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
Mücahit Bey özür dilerim açılan  sayfanın aşağısına doğru inmek yerine 12 ga direk tıklayıp sayfayı geçtiğim için ölçüleri görmemişim.Trulock extra full choke ile Kicks full arasında 0,016 inç var dediğiniz gibi bizim *** modified choke a tekabül ediyor.Üveyik için yaptığınız test sonucu çok çok  güzel 30gr 8 no da 400 saçma varki %90 kağıda Q76 daireyi sağlamış olsanız kaçan saçma olmayacakmış :) Bu arada kaç metreden atış yaptınız ?

36,5 metre oturarak  (basit destekli)
Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
36,5 metre oturarak  (basit destekli)
Mükemmel grupman..Ported choke lar üzerine eğilmek lazım.Bu arada benim Trulocklar elime ulaştı deneriz artık ;)

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Mirage JK6 36/6 no ile denemem var 36 gr içindeki saçma adetine göre hesap yapıp saçma yüzdesine baktığımda düşük diyorum ama Q76 içindeki saçma dağılımına ve yeterliliğine baktığımda sınıfı geçiyor.Onuda paylaşırım.

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Sayın Başkara,
Öncelikle emeğiniz için teşekkürü bir borç biliyorum..Mitolojik bilginin yerini Ölçme,Karşılaştırma ve değerlendirme ile değerlendirilmiş Bilimsel veriye dönüştürmek bu ülkede biraz daha zor..Romayı Uyandıran At Sineği Olmak bedelli bir iş..
Ben geçtiğimiz yıl bir firma ve şahıs için XLR5 i çeşitli fişeklerle Pattern ve Penetrasyon testine sokmuş Referans kıyaslamasına da URİKA I Gold koymuştum..
Randy Wakeman Sporting versiyonunu yere göğe koyamazken bizdeki sonuçlar Urikanın Hem Pattern hemde Penetrasyon klasmanında ezici üstünlüğüyle sonuçlanmıştı..
Dolayısıyla marka,model,sistem yok ELİNİZDEKİ TÜFEK VAR!
Eğer iri taneli saçmalar,ağır gramaj,çelik başta olmak üzere kurşundan daha sert non toxic dolularda Dar Namlu Çapı başarısız olsa Amerikada en çok satan tüfek SBE I ve SBEII olamazdı..Ayrıca Nitro Company profesyonel testinde 3 ve 3.5 İnchlik fişeklerinde SBEII ve Süper Vincinin patterni Pekçok Overbore u bariz geçiyor..
Pattern kavramının %70 i Şokla alakalıdır..Namlu sisteminin bütünü bu farkı %10 etkileyemiyor..Etkileyebilse bu kadar modelde markada satılamaz dünyada..
Bu arada ağır gramajda iyi pattern açık şokla alınır mantığı TÜRKİYEDE TAMAMEN YANLIŞ ANLAŞILMAKTADIR..Bu Hindi Şokları İçin Geçerlidir..7.5 No Hevi-shot materyal için .650 lik eniyi patterni verirken eğer 5 No saçma kullanmak isterseniz .665 e genişletmeniz gerekiyor..3-4 no atacaksanız .670-.675 le eniyi performansı alırsınız..Ama Bu HiçBirzaman Ağır Dolu 4 şokla daha iyi pattern verir demek değildir HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADADIR..HİNDİ ŞOKLARI YADA EXFULL ŞOKLAR 3 VE 3.5 İNCH FİŞEKLERDE 3-4 ŞOKA GÖRE %20-30 DAHA İYİ PATTERN VERECEKTİR HELE BU ATIŞI 50 METREYE TAŞIRSAK SAYMAYA BİLE GEREK OLMAYACAKTIR KAĞIDI..
Beretta DT11 DE Klasik Overbore 'u terketti ve aynı Fabarm Tribore Gibi Uzun Birleştirme Konisi Ve Sonra Kademeli Daralma sistemine geçti Açıklamasını da Hız yani doğal olarak Penetrasyon Kaybını engellemek olarak açıkladı..
Onlarca Şok,Onlarca Tüfek,Pekçok Sistem le yaptığımız YÜZLERCE DENEMENİN SONUCUNDA GELDİĞİMİZ NOKTA TÜFEKLERİN RUHLARI VARDIR ELİNİZDEKİ TÜFEĞİN BÜTÜNCÜL OLARAK İYİ OLUP OLMAMASI VARDIR OLDU..
Çünkü En Büyük Markalarda Bile STANDART DİYE BİR KAVRAM YOKTU!
Randy Wakeman kendi 391 Urikasını Ölçtüğünde .723 inch denen namlu çapının .718 inch olduğunu gördü..Bu tam 1 şok geriden gelmek Ve 1 şokluk DAHA AÇIK PATTERN VERMESİ İDİ.Bunu sitesinde yayımladı..
18.3 MM İBARESİ BİR GENELİ İFADE EDİYOR ÖLÇTÜĞÜNÜZDE 18.30 MM DEN 18.40 MM ye Kadar bir aralığı görüyorsunuz..Zira Birleştirme Konilerinin uzunluklarıda STANDART DEĞİL!
Namlu Çapı,Birleştirme Konisi Uzunluğu Ve Şok ölçülerindeki Mikron farklar sonucu okadar değiştiriyorki inanamıyorsunuz..
Bu yüzden Patterni Ve Penetrasyonu iyi size ergonomisiyle tam uyan bir tüfek bulduğunuzda sorgulayıp durmanın ve sonucunda tüfek değiştirmenin HİÇBİR GETİRİSİ OLMUYOR! Arada kaybettiğiniz parada cabası!
Birkaç yüz dolarlık bir şok bütçesiyle deneme yapmak bizi çoğunlukla Tüfek değiştirip durma zorunluluğundan kurtarıyor..
İnşallah aradığınızı bulmuşsunuzdur.
Kazasız Belasız Bol Avlar Ve Atışlar Dilerim
Selam Ve Saygılarımla

« Son Düzenleme: 17 Nisan 2013, 15:28:11 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
Ayrıca Sayın Özel,
Kicks HF EXFULL .685 çapında ve ölçülmüş 17.4 mm çapında yıllardır çok başarılı kullanıyorum..Nasıl 17.9 mm bilgisine ulaştınız onu anlamıyorum..Bu Modified Şokun ölçüsü..?
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2013, 15:24:57 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
tuncay bey söylediklerinize aynen katılıyorum. sizinde dediğiniz gibi gramaj ağırlaştıkça daha açık şokla daha iyi sonuç alınıyor ibaresi bizde var sadece. benim yurtdışından konuştuğum arkadaşlar hep full extra full gibi şoklar kullanıyorlar ve çok ağır dolular atıyorlar. benim şimdiye kadar okuyupta hakkında kötü hiçbirşey konuşulmayan olarak gördüğüm tüfek benelli sbe2.. bu silahı kullanan herkes başka silah kullanmak istemediklerini söylüyor. sanırım bende bir tane sipariş vercem. birde amerikada konuştuğm herkesin dilindeki şey şok. kimse orijinal şokları kullanmıyor tüfeği alır almaz şok siparişi veriyorlar. carlson's trulock, kicks, patternmaster gibi.. benellinin bile şoklarının iyi olmadığını söylüyorlar.
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

• Expert Üye
Nitro Company Fişek 3.5 İnch 4-5-6 Mega Weight +7 No Hevishot Mix saçma Hız 1200 FPS Ağırlık 69.10 gram(2 7/16 ons)
Tüm Tüfekler Red Dotla Sight ları hedefin Merkezine sabitlenmiş Her Tüfekle 5 Atış Yapılmış Ve Bu 5 Atışın Aralığı Belirtilmiştir
Tüm Tüfeklere Namlu Çaplarına Göre Eşit Daralma Yüzdeli Eniyi 3  Hindi Şoku Takılmış Ve Bunların Arasından Eniyi Pattern baz alınmıştır.
Mosberg 935 Uzun Birleştirme Konili 18.95 NAMLU ÇAPLI (FAB.VERİSİ)  280-320 SAÇMA
Browning Maxus Vector Pro Birleştirme Konili 18.85 Namlu Çaplı            250-300 SAÇMA
Winchester SX3 Uzun Birleştirme Konili           18.85 Namlu Çaplı           250-300 SAÇMA
Browning Gold   Uzun Birleştirme Konili           18.85 Namlu Çaplı           250-300 SAÇMA
Remington 11-87 -870 Uzun Birleştirme Konili 18.51 NAMLU ÇAPLI        280-310 SAÇMA
Benelli SBEII       Standart Birleştirme Konili     18.37 Namlu Çaplı           280-320 SAÇMA
Benelli Süper Vinci Standart Birleştirme Konili   18.37 Namlu Çaplı          280-320 SAÇMA
Beretta Xtrama 2 Uzun Birleştirme Konili          18.60 Namlu Çaplı           280-320 SAÇMA
Beretta A400       Uzun Birleştirme Konili           18.54 Namlu Çaplı          280-330  SAÇMA
Not:Sitede Pekçok marka ve model testi olmasına rağmen sadece AYNI FİŞEKLE yapılanları cımbızladım..
Selam Ve Saygılarımla

Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Sayın Başkara,
Öncelikle emeğiniz için teşekkürü bir borç biliyorum..Mitolojik bilginin yerini Ölçme,Karşılaştırma ve değerlendirme ile değerlendirilmiş Bilimsel veriye dönüştürmek bu ülkede biraz daha zor..Romayı Uyandıran At Sineği Olmak bedelli bir iş..
Ben geçtiğimiz yıl bir firma ve şahıs için XLR5 i çeşitli fişeklerle Pattern ve Penetrasyon testine sokmuş Referans kıyaslamasına da URİKA I Gold koymuştum..
Randy Wakeman Sporting versiyonunu yere göğe koyamazken bizdeki sonuçlar Urikanın Hem Pattern hemde Penetrasyon klasmanında ezici üstünlüğüyle sonuçlanmıştı..
Dolayısıyla marka,model,sistem yok ELİNİZDEKİ TÜFEK VAR!
Eğer iri taneli saçmalar,ağır gramaj,çelik başta olmak üzere kurşundan daha sert non toxic dolularda Dar Namlu Çapı başarısız olsa Amerikada en çok satan tüfek SBE I ve SBEII olamazdı..Ayrıca Nitro Company profesyonel testinde 3 ve 3.5 İnchlik fişeklerinde SBEII ve Süper Vincinin patterni Pekçok Overbore u bariz geçiyor..
Pattern kavramının %70 i Şokla alakalıdır..Namlu sisteminin bütünü bu farkı %10 etkileyemiyor..Etkileyebilse bu kadar modelde markada satılamaz dünyada..
Bu arada ağır gramajda iyi pattern açık şokla alınır mantığı TÜRKİYEDE TAMAMEN YANLIŞ ANLAŞILMAKTADIR..Bu Hindi Şokları İçin Geçerlidir..7.5 No Hevi-shot materyal için .650 lik eniyi patterni verirken eğer 5 No saçma kullanmak isterseniz .665 e genişletmeniz gerekiyor..3-4 no atacaksanız .670-.675 le eniyi performansı alırsınız..Ama Bu HiçBirzaman Ağır Dolu 4 şokla daha iyi pattern verir demek değildir HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADADIR..HİNDİ ŞOKLARI YADA EXFULL ŞOKLAR 3 VE 3.5 İNCH FİŞEKLERDE 3-4 ŞOKA GÖRE %20-30 DAHA İYİ PATTERN VERECEKTİR HELE BU ATIŞI 50 METREYE TAŞIRSAK SAYMAYA BİLE GEREK OLMAYACAKTIR KAĞIDI..
Beretta DT11 DE Klasik Overbore 'u terketti ve aynı Fabarm Tribore Gibi Çok Uzun Birleştirme Konisi Ve Sonra Kademeli Daralma sistemine geçti Açıklamasını da Hız yani doğal olarak Penetrasyon Kaybını engellemek olarak açıkladı..
Onlarca Şok,Onlarca Tüfek,Pekçok Sistem le yaptığımız YÜZLERCE DENEMENİN SONUCUNDA GELDİĞİMİZ NOKTA TÜFEKLERİN RUHLARI VARDIR ELİNİZDEKİ TÜFEĞİN BÜTÜNCÜL OLARAK İYİ OLUP OLMAMASI VARDIR OLDU..
Çünkü En Büyük Markalarda Bile STANDART DİYE BİR KAVRAM YOKTU!
Randy Wakeman kendi 391 Urikasını Ölçtüğünde .723 inch denen namlu çapının .718 inch olduğunu gördü..Bu tam 1 şok geriden gelmek Ve 1 şokluk DAHA AÇIK PATTERN VERMESİ İDİ.Bunu sitesinde yayımladı..
18.3 MM İBARESİ BİR GENELİ İFADE EDİYOR ÖLÇTÜĞÜNÜZDE 18.30 MM DEN 18.40 MM ye Kadar bir aralığı görüyorsunuz..Zira Birleştirme Konilerinin uzunluklarıda STANDART DEĞİL!
Namlu Çapı,Birleştirme Konisi Uzunluğu Ve Şok ölçülerindeki Mikron farklar sonucu okadar değiştiriyorki inanamıyorsunuz..
Bu yüzden PatterniiVe Penetrasyonu iyi size ergonomisiyle tam uyan bir tüfek bulduğunuzda sorgulayıp durmanın ve sonucunda tüfek değiştirmenin HİÇBİR GETİRİSİ OLMUYOR! Arada kaybettiğiniz parada cabası!
Birkaç yüz dolarlık bir şok bütçesiyle deneme yapmak bizi çoğunlukla Tüfek değiştirip durma zorunluluğundan kurtarıyor..
İnşallah aradığınızı bulmuşsunuzdur.
Kazasız Belasız Bol Avlar Ve Atışlar Dilerim
Selam Ve Saygılarımla
Tuncay Bey bu değerli yorumunuz ve iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.İnşallah aradığımı bulmuşumdur diye tahmin edebiliyorum ancak şu anda.Aradığım bir av tüfeği ve sezon açılmadan bunu bilemiyorum.Ergonomi konusunda çok çok haklısınız.Özel msj yoluyla bana ulaşan genç avcı ne alıyım sorusuna cevabım: kararda  tetik çekme mesafe kontrolü ve sonrasında ani davranmada gözün arpacığa oturuyorsa %50 kararını verdin dedim.%25 de olumlu kullanıcı yorumu aldıysan %75 çıkar.Kalan %25 de senin bütçene zevkine göre şekillenir dedim.Aslında otomatik almaya hiç niyetim yok idi ELOS C ile iyi bir poze sahibi olma girişimi eldeki tüfeklerde satılınca XLR de alındı.Tuncay Bey Urika ile XLR5 in testinin linkleri varsa incelemek bilgilenmek isterim.Bu testlerimin markalar arası savaşa dönmesini istemiyorum, ama diğer markalarında ne yaptığını bilmek elimdeki tüfeği kendimce kıyaslamak istiyorum tabiki.Bu bilgilerde bende kalması ve sadece kendi kendime bunları değerlendirmem beni tesatüfen doğruya görürür.Sizler gibi benden kilometrelerce önde olan tecrübelerin beni doğruya götürmesi için paylaşım yapmalıyım-yapmalıyız..Bende imalatcıyım ve en hassas parçanızda bile mutlaka  + - tolerans olmalı sıfır hatayla çalışamazsınız.Randy Wakeman kendi 391 Urikası daki 0.005 inçlik farkı 0.0127 mm yapar çapta yarı çapta 0.0635mm kabaca mm nin %6 sı o boyda namludaki hata.Hata mıdır değildir toleranslar dahilindedir mutlaka ama bütün bu bileşenler sizinde dediğiniz gibi tüfeğin ruhunu oluşturuyor.Bende sizlere Kazasız Belasız Bol Avlar Ve Atışlar Dilerim..
Selam Ve Saygılarımla

• Expert Üye
Sayın Başkara,
Öncelikle aramızda fark falan yok teveccühünüzü iltifat olarak kabul ediyorum..Teşekkür ederim..Pattern ve penetrasyon hedeflerini saklamadık arada uçurum vardı zaten..Aynı Sonuçlar Armsanın testinde de çıkmıştı şu dergilerde de yayımlanan Phenoma ,A400 Ve XLR5 kıyaslamasında.. Ama Bu Urika Gold ile O XLR 5 arasında idi tüfekler değişince herşey değişir..
Biz 7.5 24 Gram Trap,7 No 30 Gram ,34 Gram 00,36 Gram 4 no ile denedik Rotweill,Sellier Bellot,B@p gibi fişeklerle denedik ama bir önemi yok..
Hindi Fişeği Testini okuyunca şu sonuçlar çıkıyor:
1-Namlu çapını arttırmanın patterni arttırmadığı
2-Birleştirme konisini uzatmanın patterni arttırmadığı
3-Dar namluda 69 gramlık AĞIR fişeklerin Kötü Pattern vermediği
4-Dar Şokla İri Taneli Saçmalı Veya Ağır Fişeklerin Kötü Pattern vermediği..
Ayrıca Backbore Overbore larda Namlu çıkış hızı kaybı yani Penetrasyon Kaybı artık Ayyuka çıktığından(enazından birçok tüfekte) Browning Vector Pro Forcing Cone a geçti..Beretta Optima Plus .732 İnchten Optima Bore High Performance .730'a oradanda DT11 de Bambaşka bir Overbore ' a döndü..
Geniş namlunun enönemli avantajı 10-12 inchlik Central Patterni Perifere açması böylece vuruş başarı şansını standart atış mesafelerinde arttırmak ve de Geri Tepmenin %5-6 oranında azalmasıdır..
Bu arada Ben Undertaker,Hevi-shot,Kicks,Carlson,Primos,Truglo,Victory vb pekçok şok tüpünü kullandım kullanıyorum ama Trulock lar hakikaten çokiyidir..
Tüfek insanın bir parçası kadar uymalı insan av kalktığında arpacığı gözünde kendiliğinden bulmalı..
Bu arada bilimsel bir gerçeğide atlamayayım..Kağıt üzerindeki penetrasyon azlığı bazen yakın orta mesafe atışlarda Travma etkisini yükseltmekte buda avın daha kolay ele geçmesinde yardımcı olmaktadır..
Ve silahlar arası farklar modern fişek ve şok çeşitliliğiyle aşılamayacak değildir..
Selam ve saygılarımla
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2013, 18:06:40 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı Mücahit ÖZEL

• Müdavim Üyemiz
Ayrıca Sayın Özel,
Kicks HF EXFULL .685 çapında ve ölçülmüş 17.4 mm çapında yıllardır çok başarılı kullanıyorum..Nasıl 17.9 mm bilgisine ulaştınız onu anlamıyorum..Bu Modified Şokun ölçüsü..?
Selam ve saygılarımla

Tüncay bey KİCKKS  in kendi sitesinde ki tablosunda  H F  x fuul için 0, 697 olduğu yazılı ki buda 17,70 e  dolayısı ile beretta ve benellinin mod şokuna tekabül eder aşagı yukarı...685 diye bir veri ibare ben görmedim kick s te ...benim 17,9 dan kastım namludan taşan portların olduğu 2,3 cm lik kısmın  genişliği idi...selamlar...

Mücahit ÖZEL
1979 izmir

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
Sayın Başkara,
Pattern ve penetrasyon hedeflerini saklamadık arada uçurum vardı zaten..
Bu uçurumları görmek isterim benle birlikde herkesin görmesini isterim.
Armsanın testinde  kullanılan RC 32/6 fişeği Fabarm da düzgün sonuçlar vermediğini yukarlarda biyerde yazmıştım.Sizin yaptığınız gibi bir çok fişekle aradaki farklar analiz edilerek sonuçlar açıklanmalı idi. Armsan testi hangi fişekde tüfek diğerlerine fark atıyorsa onu lanse etmek etik  olmamış bence.

http://avlakforum.com/forum/avcilik-ve-avlanma-bilgileri-teknik-konular/armsan-phenoma'nin-sacma-dagilimi-basarisi-av-doga-dergisi-temmuz-2012/

• Expert Üye
Sayın Özel,
Benelli Beretta Standart Mobil Şoklarında Modified Şok .705=17.90mm, Improved Modified .700=17.78 Ve Full .695 YADA .690 =17.65mm yada 17.52 Mm dir..(Franchi Affinity de Full Choke ölçüsü Carlsonun exfull ü olmuş)
Kicks Te Carlson gibi Paralel Section şok yapıyor ve Son Extented kısım Konstruksiyondan sonra açılıyor .697 inch oluyor....Yoksa Bore Gauge Diameter Yada Delik Kompratörü ile ölçtüğünüzde iç daralmanın son noktası .685 inch geliyor..Yani 17.40 mm..
Selam ve Saygılarımla
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2013, 19:36:59 Gönderen: Tuncay KAHRAMAN »
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
Sayın Başkara,
Browning kendi sitesinde 0 rakımda Tüfeklerinin Full Şok Yüzdesinin %65-75 arasında olduğunu belirtiyor..Aradaki %10 luk FARK ÇOK CİDDİ BİR FARKTIR..Ama böyle..
XLR5 ile Urika 1 Arasında Patternde Hafızam beni Yanıltmıyorsa ! neredeyse her fişekte %7 ila 13 arasında fark vardıki bence bu kıyaslanabilecek bir fark değildir..Penetrasyonu yüzde ile ölçemeyiz ama Vuran -delen oranı ve delme miktarı bariz üstündü Urika da..
Overbore tüfeklerde Tapa Çapı çok önemlidir..Bence örneğin SAGA ile test etsek sonuçlar çok farklı çıkabilirdi..
Marka model sistem yok elinizdeki tüfeğin iyi olup olmaması var..Tüfeğinizin patternleri,patchiness alanları gayet iyi..
Selam ve saygılarımla
Not=Test ettiğimiz Urika I Gold Ortağıma aittir ve çok iyibir pattern ve penetrasyona sahiptir..O yüzden referans alırız..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
hasan abi trulock şokları internetten mi aldınız
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
hasan abi trulock şokları internetten mi aldınız

Çağrı kardeşim trulockları usa dan bir arkadaşa kendi sitesinden aldırdım.ordanda TR ye gelen bir paketin içine sıkıştırdılar hatır işi oldu anlayacağın.Yanlız bu konuda ciddi boşluk var bu tür chokeleri hassas ve en az onlar kadar iyi imal etmek lazım.
« Son Düzenleme: 17 Nisan 2013, 22:01:44 Gönderen: Hasan BAŞKARA »