Gönderen Konu: orta ve dar gelirliye av yasaklanıyor  (Okunma sayısı 2214 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
orta ve dar gelirliye av yasaklanıyor
« : 28 Mart 2013, 10:58:32 »
 01/02/2013 tarsus ilçe av komisyonu toplantısı yapılmış, toplantıda; orman ve su işleri bakanlığı tarsus mühendisi bn. Özlem Körükçü hanınefendi sunum yapmış, nisan-mayıs ayında doğaya keklik bırakılacağını söylemiş.(gitti yaban kekliklerimiz)   :'(    2015 te  devlet avlağı sistemine geçileceği söylemiş (onu sağır sultanda biliyor) ve ayrıca tarsus ilçesi keklik popilasyonunun yetersiz düzeyde olması nedeniyle 2013/2014 sezonunda keklik avı yasağına karar verdiklerini açıklamış. '' kaynak, TARSUS AVCILAR KULÜBÜ internet sayfası'' asıl benim merak ettiğim bakanlığın bu konuda bankalara bir demeci oldumu .... avcılara avlanma kıredisini düşük faizle veriniz..... diye . bu iş çoktan çığrından çıktı çıktıda tabiri caizse lanet olsun içimdeki doğa sevgisine demekten kendimi alamıyorum av konusunda kendimi dağlardan ovalardan alamıyorum artık silahsız dolaşır köpeklerimizin verdiği fermalarda foto çekeriz nebileyim buluruz bişeyler ''fukaranın oyuncağı elinin altındaki'' derler eski bir atasözü bizde eldekilerle avunuruz hazırlayalım kendimizi, ben o avlaklardan antibyotik+ilaç şişesi olmuş kuşlardan avlayıpta çoluma çocuğuma yedirmem bağırsaklar telef olur çiftlik tavuğunu unutmayalım soframa sokmuyorum allah korusun haydi sağlıcakla kalınız bu sezon bol bol limit dahilinde avlanınız sonraki sezon malum ;D ;D
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: orta ve dar gelirliye av yasaklanıyor
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2013, 03:00:20 »
   ANKARADA DA BENZER İL KOMİSYONU ÖN TOPLANTISI YAPILDI, KATILANLARIN İSMİ BENDE SAKLI KALSIN ŞUAN, SN. ANKARA VALİ YARDIMCIMIZINDA VE BAKANLIĞIN YETKİLİLERİNİNDE BULUNDUĞU ORTAMDA GÖRÜŞÜLDÜ AMA BAKANLIK YETKİLİLERİ ALINACAK KARARLARI (KENDİ BELİRLEDİKLERİNİ) HEPSİNİ PRİNT EDİP GETİRMİŞLER PEŞİNEN, HATTA SONUNDA KATILAN AVCI DERNEĞİ ARKADAŞLARINDA İMZA BÖLÜMÜNDE İSİMLERİ AÇILMIŞ HAZIR VAZİYETTE.
  ARKADAŞLAR İTİRAZ ETSELERDE RESMİYET BİLDİĞİNİ OKUMUŞ, ANKARA 2013-14 SENESİNDE GENELAVLAK, YANİ İZİN ALINARAK GİDİLECEK AVLAK KATAGORİSİNE ALINMIŞ, BU KONUDAKİ İTİRAZLAR İSE KABUL GÖRMEMİŞ, TAMAMEN YASAKLANACAKMIŞ KEKLİK AVI ANKARADA AMA 1 ADET KEKLİĞE (KINALI VEYA ÇİL KEKLİK) MÜSADE EDİLMİŞ, BU ARADA ARKADAŞLARIN İSRARI ÜZERİNE ÇİL KEKLİK BU SENE SERBEST OLACAKMIŞ (TABİKİ MAK KARARLARINDA ÇIKARMI BİLİNMEZ) ANKARA MERALARINDA VB. HUSUSLAR AMA KATILIMCI ARKADAŞLAR HİÇ UMUTLU DEĞİLLER MAALESEF GELİŞMELER VE TAVIRLARDAN, SİZİNLE PAYLAŞAYIM İSTEDİM. SELAM VE SAYGILARIMLA.
1958-Ankara

Çevrimdışı Ahmet ARI

• *
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2013, 10:21:08 »
Cevre ve orman bakanligi sanki vergi dairesi gibi masallah
Ahmet ARI
1983 antalya

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2013, 16:40:52 »
bende uğraşıyorumki kurs açılsında katılayım pulumu avlanma ruhsatımı alayım die anlaşılan pek bir işe yaramayacak????
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2013, 17:07:21 »
sayin M.Ali AKDAĞCIK suna inanin kopeginiz ile de gezmenize izin vermeyecekler avlaklarda...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2013, 17:18:50 »
 her sene yurt geneli pul alıp 1 bilemedin 2 sefer ava gidebiliyoruz zaten üstüne birde avlağa para verdik mi vay halimize belki avlakların zenginleşmesi açısından fayda sağlayabilir bu uygulama ama bu durumda da av harçları ve pul paraları makul şekilde düzenlenmeli ve avlak girişi için sabit bir ücret konulmalı  ücretin hayvan başına alınmasının  avcımız açısından çok yıpratıcı olacağı kanaatindeyim.
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350