Merhabalar;
Konunun üzerinden epeyce vakit geçmiş ama Barış Silah Sanayiinin üretmiş olduğu tüfekler hakkında bende bir tecrübe yaşadım ve yazmak istedim. İlk tüfeğim olan tek kırmamı bizzat firma sahibi ile görüşerek sipariş ettim. İstediğim 51 cm namlulu ahşap kundaklı dıştan horozlu klasik bir tek kırma idi. Gelen tüfek 71 namlu idi
(Tüfek karton kutuda ve yanında askı kayışı ve basit bir harbi setiyle geldi.) Firmayı arayıp bunu belirttiğimde "sen bunu kullan, beğenmezsen gönder değiştiririz" dediler. Neyse hoşuma gitti ve değiştirme gereği duymadım. Namlu gövde arasında boşluk yok ve bir tek kırmadan ne bekleniyorsa görevini yerine getiriyor. Memnun kalıp birtane de yarı otomatik edinmek istedim. Tek kurşun atışları için 61 cm slug namlulu bir yarı oto istedim. 61 elimizde yok 66 gönderelim dediler onu da kabul ettim
Tüfek geldi. Yine karton kutudaydı ve hiçbir muhafazası yoktu. Hemen alıp denemeye gittim. 24 gramdan 34 grama kadar neredeyse bütün gramajlarda boş kovanı atarken sıkıştırdı. Dahası atış yaptıkça tetik tertibatını sabitleyen iki pim yerinden çıkıp duruyordu. Hatta gören bir arkadaşım ikinci el mi aldın diye sordu
İşçiliğide kötüydü. Eve dönüp temizliğini yapıp namlu içine baktığımda çizikten ziyade sanki namlu delinirken kalmış gibi uzunlamasına düzlemsel oyuklar vardı. Firmayı arayıp tüm bu sorunları bildirdim. Tüfeği iade etmek istediğimi belirttim. Önce geri alamayız tamir edip gönderelim dediler. Bende bu şekilde bir ürünü kabul etmediğimi ve iade konusunda ısrarımı yineleyince geri aldılar. Bir dipnot; İade alınan tüfeğin parasını yaklaşık 1 ay sonra ve geri gönderim kargo ücretini düşerek gönderdiler. Ayrıca her iki tüfek tarafıma gönderilirken kargo alıcı ödemeli geldi... Saygılar...