0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben bizzat tüfeği tartma imkanım oldu tüfek 2.270-80 arası geldı bu arada tarttığım ağşap 71 namlu
Abilerim kardeşlerim benimde bi sorum olucak ATA VENZA sentetik modelin net ağırlığını ölçen veya ölçme imkanı olan varsa bi zahmet yazarsa çok çok memnun olurum. Bende Venza siyah kasa ahşap modelini alıcaktım herşey hazır silahı bi tartık 3260 gr buna 3 fişekle birlikte 100 gr da koydukmu ortalama 3360 gr akşama kadar gezmez bu silah. Özler av ve kendi sitesinde 3.1 kg yazıyor 3100 ve 3200 gr ortalamalı diye tahmin etmiştim mağlesef fazla, silahı tartıya koymadanda inceleme fırsatım olmuştu biraz ağır gibiydi ama bu kadarını beklemiyordum. Verilen ağırlıktan ortalama 200 gr kadar ağır çıkıyorsa silahlar kendi sitesinde 2.9 yazıyor sentetik buda tam istediğim ağırlıklara denk gelir diye düşünüyorum 3100 ve 3150 ortalaması. Yardımcı olursanız çok makbule geçicek teşekkürler. Saygılar
Arkadaşlar yaklaşık bir sezondur venzanın 71 cm kullanıyorum ağırlık olarak 3200_3300 gr arasında diğer atalara göre biraz ağır ancak uçar avı için oldukça iyi çok güzel yüze geliyor bıldırcın da 28 gr zuber kullandım kelli öte 32 gr 6 numara zuber attım vuruş gücü atanın cy serisine göre çok güçlü dipçik ve kundak kalitesi mükemmel estetik 10 numara ancak çok fazla parça olması temizlik için sıkıntı bir kaç avdan sonra takoz sekmani kırıldı ve çok fişek sıkıştırıyor ayrıca 30 gr fisekte calismadi patlatmama sorunu ve sürekli devam eden tutukluk nedeni ile garantiye gönderdim hayırlısı