Gönderen Konu: YENİ AV PARTNERİ DK'LARIM DUNJA&TİNA  (Okunma sayısı 8272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı U.Barbaros ÖZKAYA

• *
  • ÖZGÜR ADAM
YENİ AV PARTNERİ DK'LARIM DUNJA&TİNA
« : 21 Mart 2013, 19:53:23 »
DUNJA 10 AYLIK-BILDIRCIN FERMASI

DUNJA 10 AYLIKKEN BILDIRCINA FERMASI

DUNJA BILDIRCINA FERMA-TİNA PATRONE

Ufuk Barboros ÖZKAYA-1966 DENİZLİ      
TEKNİK ÖĞRETMEN-05055974888
[email protected]

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
Ynt: YENİ AV PARTNERİ DK'LARIM DUNJA&TİNA
« Yanıtla #1 : 22 Mart 2013, 02:34:58 »
Tina diğerine kıyasla daha sivri bir çene yapısına sahip görünüyor ve buruna doğru alçalan kavis daha az. Ayrıca vücuduna oranla kuyruğu daha kalın. Irk değerleri göz önüne alındığında ikisi hakkında neler söylenebilir?
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı B.Ulaş EREN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Mart 2013, 09:24:55 »
ben de dk yetistiricisiyim senin kopeklerde guzelmis ama kardes allah uzun omur versin ikiside gayet basarili duruyor ben sana aklima gelmisken gormusken sorayim bu tasmalardan bende istiyorum ama bulamadim bpnerden temin edriz bilginiz varmidir
  • D.K MAYA
ULAŞ EREN
Antalya / konyaaltı

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #3 : 22 Mart 2013, 10:03:27 »
Tina diğerine kıyasla daha sivri bir çene yapısına sahip görünüyor ve buruna doğru alçalan kavis daha az. Ayrıca vücuduna oranla kuyruğu daha kalın. Irk değerleri göz önüne alındığında ikisi hakkında neler söylenebilir?
Nuri bey yorumlarınız için teşekkkür ederim.TİNA tıpkı baba tarafına çekmiş.TİNA'nın Babaannesi DORLE: Murat Demirhan'ın(Burak Kabakçı'nın arkadaşı) Türkiye'de ilk üretim iznini almış olan  DK'lardan DORLE. Baba: Onun oğlu KIF kayıtlı olan Osman Zeki Tosun'un ALEX. Anne arkadaşım olan Cengiz Erdoğru'nun gene KIF kayıtlı meşhur RİTA. Bilginiz olsun diye söyledim.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2013, 01:59:12 Gönderen: U.Barbaros ÖZKAYA »
[email protected]

Çevrimdışı Hüseyin BİLGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Bilginler Av Malzemeleri
« Yanıtla #4 : 22 Mart 2013, 10:03:39 »
maşallah
Hüseyin Bilgin
1976-Karaman
 www.bilginlerav.com

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #5 : 22 Mart 2013, 10:06:39 »
ben de dk yetistiricisiyim senin kopeklerde guzelmis ama kardes allah uzun omur versin ikiside gayet basarili duruyor ben sana aklima gelmisken gormusken sorayim bu tasmalardan bende istiyorum ama bulamadim bpnerden temin edriz bilginiz varmidir
Bekir bey, güzel yorumunuz için teşekkür ederim.Tasmalara gelince, Pet-Shop'lardan temin edebilirsiniz.
[email protected]

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2013, 10:10:15 »
maşallah

Teşekkür ederim Hüseyin bey.
[email protected]

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2013, 10:26:48 »
maşaallah güzel köpekler. ben bu köpek işine biraz yabancıyım. bu DK dediğiniz yeni veya başka bir cins midir?
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimdışı Resul YASAK

• *
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2013, 10:28:51 »
özür dilerim şimdi çaktım manzarayı :) Deutsch Kurzhaar  demek sanırım :)
Resul YASAK
1977 HATAY

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2013, 12:31:08 »
maşallah ikiside güzel dk
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Cengiz ERDOĞRU

• *
« Yanıtla #10 : 22 Mart 2013, 15:08:58 »
Maşallah Ufuk hocam her iki D.K. ile uzun yıllar meralarda başarılı yarışmalar ve avlar dilerim.

CENGİZ ERDOĞRU  Denizli-02.01.1973

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #11 : 22 Mart 2013, 16:27:50 »
Ufuk hocam Maşallah köpeklerinizin her ikisi de çok güzel. Sakın yanlış anlamayın eleştirel yazmadım. DK konusunda bilgimi artırmak için sordum. Zira şu anda sahip olduğum Dk tinaya çok benziyor. Renk ve fizik olarak. Köpeğim benim gözümde yakışıklı ama diğer çoğunluk kurzhaarlara kıyasen kuyruğu biraz kalın ve burun kısmı şu an düz sayılır. Ben köpeğimin iyi bir kana sahip olduğuna inanıyorum ama bazıları bu kurzhaar değil diyorlar. Ustalara Kurzhaarlar bir kaç çeşit midir diye sormak istedim.
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #12 : 22 Mart 2013, 21:08:16 »
Köpeklerin fermaları var ama bu konu da eğitilmişler ve çok güzel olmuşlar ayrıca bunlar DK lar.
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS

Çevrimdışı A.Cihan İNAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 22 Mart 2013, 22:18:02 »
Sevgili U.Barbaros ÖZKAYA hocam, Hayırlı uğurlu olsun.41 kere Maşallah. Eline - yüreğine sağlık. 10 aylık olmasına rağmen çok güzel gelişim göstermiş. DUNJA von der İNAN/SAMSUN ile birlikteliğiniz va başarılarınız daim olur inşallah. Sevgilerimle,
            Not: İmza kısmındaki foto Baba ve Annesine aittir.
Arif Cihan İNAN
1961 SAMSUN       0 532 411 64 29
FCI/KIF Üretici İsmi Kayıt No:Uİ:0007/FCI 35/11
http://www.deutsch-kurzhaar.de/zuchtrueden/dk-zr.htm

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #14 : 23 Mart 2013, 09:39:15 »
Ufuk hocam Maşallah köpeklerinizin her ikisi de çok güzel. Sakın yanlış anlamayın eleştirel yazmadım. DK konusunda bilgimi artırmak için sordum. Zira şu anda sahip olduğum Dk tinaya çok benziyor. Renk ve fizik olarak. Köpeğim benim gözümde yakışıklı ama diğer çoğunluk kurzhaarlara kıyasen kuyruğu biraz kalın ve burun kısmı şu an düz sayılır. Ben köpeğimin iyi bir kana sahip olduğuna inanıyorum ama bazıları bu kurzhaar değil diyorlar. Ustalara Kurzhaarlar bir kaç çeşit midir diye sormak istedim.
Nuri bey asla yanlış anlamadım tabi ki gördüklerimizi düşündüklerimizi söyleyeceğiz. Saygı sevgi çerçevesinde insanlar her türlü eleştiriye açık olmalı bence. Eğer bunlara katlanamayacaksak niye paylaşıma açalım ki? Herkes gördüklerini, düşündüklerini söylesin, yorumlarını yapsın diye. Niye alınalım ki? Evet TİNA'nın boyu standardlar sınırında, kuyruğu da diğer Kurzhaarlara nazaran biraz kalın, burun açısı düz gibi ama ben asla takmıyorum.Kim ne derse desin eğer avından, itaatinden, aportundan, fermasından memnunsanız sizde takmayın bence. Çünki TİNA'nın babası ALEX'de aynı, diğer Kurzhaarlara nazaran kalın kuyruklu, daha kısa boylu, ırk standartlarına göre sınırın çok az üzerinde KIF'a kayıt oldu. Ama bir av makinası. Hele hele TİNA'nın babaannesi DORLE'ye Kurzhaar demeye bin şahit ister.Osman Zeki arkadaşımız Denizliye ilk DORLE'yi getirdiğinde boy açısından, kurzhaarın özellikleri açısından herkes dalga geçmeye kalktı. Ama sonradan DORLE bir çok Kurzhaarı geride bırakarak tüm sınavları başarılı bir dereceyle bitirerek Türkiye'de ilk üretim izni alma hakkını elde etti. Ve DORLE av kanı çok yüksek olan, avı mükemmel olan bir DK. Bunu Burak bey, Murat bey çok iyi bilir. Onun için sizde boya, kuyruğa, buruna fazla takmayın bence.
« Son Düzenleme: 29 Mart 2013, 02:00:57 Gönderen: U.Barbaros ÖZKAYA »
[email protected]

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #15 : 24 Mart 2013, 13:16:35 »
maşallah ikiside güzel dk
Teşekkürler Özgür bey.
[email protected]

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #16 : 24 Mart 2013, 13:20:04 »
Yorumunuz için teşekkür ederim Ümit bey.
« Son Düzenleme: 24 Mart 2013, 13:26:45 Gönderen: U.Barbaros ÖZKAYA »
[email protected]

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #17 : 24 Mart 2013, 16:58:46 »
DK meraklısı ilgilenen avcı arkadaşlara ayrıca buradan duyurmak istiyorum.Elimdeki Kurzhaarlardan TİNA'yı av köpeğimin fazlalığından dolayı elimden çıkarmayı, ihtiyacı olan iyi bir kan sahibi  Kurzhaar edinmek isteyen avcı bir arkadaşa uygun bir fiyata vermeyi düşünüyorum. Zaten "SATILIK" ilanına da fotolarını bilgileri ile birlikte atacağım.Yukarıda az çok TİNA'nın seceresi hakkında bilgi verdiğimi zannediyorum.TİNA  otur,bekle, aport, patrone, ferma, itaat gibi ön ve temel eğitimini almış 8 aylık bir avcı köpeğidir. Sezon bitimine yakın bol bol bıldırcın avına gitmiştir, tek eksiği av tecrübesidir.Bunu da zamanla sık sık ava giderek kazanacaktır.İlgilenen avcı arkadaşlara önceden buradan duyurmak istedim. 
[email protected]

Çevrimdışı Nuri KOPLAY

• *
« Yanıtla #18 : 24 Mart 2013, 20:06:34 »
Nuri bey asla yanlış anlamadım tabi ki gördüklerimizi düşündüklerimizi söyleyeceğiz. Saygı sevgi çerçevesinde insanlar her türlü eleştiriye açık olmalı bence. Eğer bunlara katlanamayacaksak niye paylaşıma açalım ki? Herkes gördüklerini, düşündüklerini söylesin, yorumlarını yapsın diye. Niye alınalım ki? Evet TİNA'nın boyu standardlar sınırında, kuyruğu da diğer Kurzhaarlara nazaran biraz kalın, burun açısı düz gibi ama ben asla takmıyorum.Kim ne derse desin eğer avından, itaatinden, aportundan, fermasından memnunsanız sizde takmayın bence. Çünki TİNA'nın babası ALEX'de aynı, diğer Kurzhaarlara nazaran kalın kuyruklu, daha kısa boylu, ırk standartlarına göre sınırın çok az üzerinde KIF'a kayıt oldu. Ama bir av makinası. Hele hele TİNA'nın babaannesi DOLY'e Kurzhaar demeye bin şahit ister.Osman Zeki arkadaşımız Denizliye ilk DOLY'i getirdiğinde boy açısından, kurzhaarın özellikleri açısından herkes dalga geçmeye kalktı. Ama sonradan DOLY bir çok Kurzhaarı geride bırakarak tüm sınavları başarılı bir dereceyle bitirerek Türkiye'de ilk üretim izni alma hakkını elde etti. Ve DOLY av kanı çok yüksek olan, avı mükemmel olan bir DK. Bunu Burak bey, Murat bey çok iyi bilir. Onun için sizde boya, kuyruğa, buruna fazla takmayın bence.
Samimi yaklaşımınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Zaten köpeğimi seviyorum. Sadece bu ikinci kurzhaarım ve öncekinden biraz farklı olduğundan yorumlarınızı almak istedim.
Nuri 15
1972 BURDUR

Çevrimdışı Ahmet VURAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 24 Mart 2013, 20:28:56 »
İkisininde Maşallahı var. Avları bol ömürleri uzun olsun.
Ahmet VURAL
1954 Ankara

Çevrimdışı Galip KASAP

• *
« Yanıtla #20 : 25 Mart 2013, 00:21:22 »
Maşallah.Ufuk Hocam köpeklerinizin ikisi de çok güzel.İnşallah.derecelerinizi.bekliyoruz.Sarayköy'den.selamlar...

Galip KASAP
1973 Sarayköy - DENİZLİ 05357608303

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #21 : 25 Mart 2013, 21:43:23 »
Maşallah.Ufuk Hocam köpeklerinizin ikisi de çok güzel.İnşallah.derecelerinizi.bekliyoruz.Sarayköy'den.selamlar...
Güzel yorumların için teşekkür ederim Galip arkadaşım. Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sonu DUNJA ile birlikte Akhisar'da, ondan sonraki hafta sonu da  da Balıkesir'deyiz. 
« Son Düzenleme: 25 Mart 2013, 22:59:49 Gönderen: U.Barbaros ÖZKAYA »
[email protected]

yaşar yılmaz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 27 Mart 2013, 16:43:04 »
ufuk bey uzun yıllar İngiliz puanterlerle avlandınız. inşallah puanterlerinizi aratmazlar. her şey gönlüne göre olsun
« Son Düzenleme: 27 Mart 2013, 16:44:09 Gönderen: Yaşar YILMAZ 20 »

• *
  • ÖZGÜR ADAM
« Yanıtla #23 : 28 Mart 2013, 02:24:04 »
ufuk bey uzun yıllar İngiliz puanterlerle avlandınız. inşallah puanterlerinizi aratmazlar. her şey gönlüne göre olsun

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim Yaşar Bey. Pointerim MARES'de duruyor zaten. Mares KIF kayıtlı değil, onun için KIF'ın yarışmalarına, sınavlarına katılamıyorum. "DUNJA" KIF kayıtlı.Yukarıda anne ve baba resimlerini görmüşsünüzdür.10 aylık olmasına rağmen sınavlarını tamamlamaya, üretim iznini almaya, gelecek vadeden bir  Kurzhaar.
« Son Düzenleme: 28 Mart 2013, 23:38:24 Gönderen: U.Barbaros ÖZKAYA »
[email protected]

Çevrimdışı Lütfi TÜRE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 28 Mart 2013, 20:58:13 »
Barboros bey hayırlı olsun ,güzel köpek.İnşallah düşündüğünüz başarıları elde edersiniz..
Lütfi Türe
1971 Burdur