Gönderen Konu: İKİ TÜFEK ARASINDA KALDIM YARDIM EDİN LÜTFEN  (Okunma sayısı 44072 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: İKİ TÜFEK ARASINDA KALDIM YARDIM EDİN LÜTFEN
« Yanıtla #50 : 23 Mart 2013, 01:09:02 »
Tartışmayı ilgi ile okuyorum.Huğlu tüfeklerinin sağlamlığı konusunda sanırım hepimiz aynı görüşteyiz.Gerçekten sağlamdır.Yalnız bu zamana kadar 7 adet huğlu marka tüfek kullanmış bir avcı olarak bu marka tüfeklerde bir standart olmadığını üzülerek gördüm.Ne yazık ki çift patlatma yapan da oldu,50 metreden tek kurşun atarken kurşunu 1m aşağıya atan da oldu.Bazılarında ise avlar ,değişik fişek denememe rağmen hep canlı düştü.601 G model otomatiğini aldım, o da 32 gr fişek ile mekanizmayı dağıttı.Eski çift tetik pozelerinin tetikleri gerçekten köpek ölüsü gibi ağırdı.O ağır tetikle av vurmak çok ustalık gerektirirdi.Geçenlerde bir bayide denedim, bence hala tetikler ağır.Huğlu'nun tüfekleri bir kumar gibidir.Çok mükemmel de çıkabilir, insanı nefret te ettirebilir.Tamamen şansa kalmış bir durum.Ahmet ustanın tüfeği iyi, Mehmet ustanın tüfeği kötü olabilir, Huğlu kooperatifinde işler böyledir.Servis de böyledir, senin telefonuna bakan şahsın ağzından bal damlarken,başka bir görevliiş yapmak için sana kırk dereden su getirebilir.
    Bir de daha önce kullandığım 3,600 kg lık bir 104 A pozem , şu anda kullandığım Avsan marka 3,250 kg lık pozemden  çok daha fazla tepiyordu.Bu durum bana ilginç geliyor.

Yıldız marka tüfek ise henüz kullanmadım.Ancak bel ağrısı çektiğim için hafif poze olarak bende bir Yıldız düşünmeye başladım.Bu düşüncemde sitemiz üyelerinin oldukça olumlu yorumları oldu.Hatta bu akşam Yıldız satış sorumlusu HALİL KARA Beye bir mesaj yazdım .Ancak mesajımı iletemiyorum.Bir türlü mesajım ulaşmadı, galiba üyelikte ayrılmış olmalı.Ben ejektörsüz modeli fabrikadan kaça alabilirim acaba, fiyatlardan haberi olan var mı?Bir de sitede mobil şoklardan şikayetler okudum.Acaba firma bu şoklar konusunda bir iyileştirme yaptı mı?

Yalnız benim yerli üreticilerle ilgili hala tereddütlerim var.Hala yerli üreticiler tüfeklere namlu iç çap ölçülerini yazmıyorlar.Şokların çok özensiz ve standart dışı yapıldıkları forumlarda yazılıp çiziliyor.Ben ATA marka süper pozeler haricinde diğer markalardaki gezleri maalesef hiç beğenmiyorum.Gezden bakıldığında şerit ve arpacık uyumu hiç yok.Yıllardır BERETTA veya diğer Avrupa tüfekleri taklit eden firmalar bu gez olayını neden görmezden gelirler bir türlü anlamam.Ne yazık ki yerli tüfeklerin büyük çoğunluğunda açma mandalının önündeki bölüm biraz yüksek yapılır ve burası parladığı için nişan hattı iyi olmaz . Bu gezleri en iyi yapan ata pozelerdir.Ben YILDIZ düşünüyorum ama bu gez olayını da beğenmiyorum.Bakalım  artık hayırlısı.Bir de mobil şok olayı beni düşündürüyor.Çünkü bu firmaların yerli avcıyı önemsememesi çok moral bozucu geliyor insana.Sitemiz forumlarında Yıldızın mobil şoklarıyla ilgili şikayeti okuduktan sonra canım sıkıldı.Ancak Yıldızın bir AMERİKAN ve ya İNGİLİZ silah sitesindeki  çok özenli yapılmış , özel mobil şoklarını görünce moralim daha da bozuldu.Bu firmanın da elin gavuruna silah satmak için bin takla atıp en iyisini yapıp onlara göndermesi, kendi halkını ise hakir görmesi asabımı çok bozdu.Bu durumu firma sahibine özelikkle telefon ederek söyleyeceğim, çünkü bu haksızlığı söylemezsem çatlarım.Bakalım ne olacak.Aslında yerli avcının bu tür uygulamaları boykot etmesi gerek.Gerçeklerin bir gün ortaya çıkması gibi bir kötü tarafı vardır.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #51 : 23 Mart 2013, 03:05:30 »
Tartışmayı ilgi ile okuyorum.Huğlu tüfeklerinin sağlamlığı konusunda sanırım hepimiz aynı görüşteyiz.Gerçekten sağlamdır.Yalnız bu zamana kadar 7 adet huğlu marka tüfek kullanmış bir avcı olarak bu marka tüfeklerde bir standart olmadığını üzülerek gördüm.Ne yazık ki çift patlatma yapan da oldu,50 metreden tek kurşun atarken kurşunu 1m aşağıya atan da oldu.Bazılarında ise avlar ,değişik fişek denememe rağmen hep canlı düştü.601 G model otomatiğini aldım, o da 32 gr fişek ile mekanizmayı dağıttı.Eski çift tetik pozelerinin tetikleri gerçekten köpek ölüsü gibi ağırdı.O ağır tetikle av vurmak çok ustalık gerektirirdi.Geçenlerde bir bayide denedim, bence hala tetikler ağır.Huğlu'nun tüfekleri bir kumar gibidir.Çok mükemmel de çıkabilir, insanı nefret te ettirebilir.Tamamen şansa kalmış bir durum.Ahmet ustanın tüfeği iyi, Mehmet ustanın tüfeği kötü olabilir, Huğlu kooperatifinde işler böyledir.Servis de böyledir, senin telefonuna bakan şahsın ağzından bal damlarken,başka bir görevliiş yapmak için sana kırk dereden su getirebilir.
    Bir de daha önce kullandığım 3,600 kg lık bir 104 A pozem , şu anda kullandığım Avsan marka 3,250 kg lık pozemden  çok daha fazla tepiyordu.Bu durum bana ilginç geliyor.

Yıldız marka tüfek ise henüz kullanmadım.Ancak bel ağrısı çektiğim için hafif poze olarak bende bir Yıldız düşünmeye başladım.Bu düşüncemde sitemiz üyelerinin oldukça olumlu yorumları oldu.Hatta bu akşam Yıldız satış sorumlusu HALİL KARA Beye bir mesaj yazdım .Ancak mesajımı iletemiyorum.Bir türlü mesajım ulaşmadı, galiba üyelikte ayrılmış olmalı.Ben ejektörsüz modeli fabrikadan kaça alabilirim acaba, fiyatlardan haberi olan var mı?Bir de sitede mobil şoklardan şikayetler okudum.Acaba firma bu şoklar konusunda bir iyileştirme yaptı mı?

Yalnız benim yerli üreticilerle ilgili hala tereddütlerim var.Hala yerli üreticiler tüfeklere namlu iç çap ölçülerini yazmıyorlar.Şokların çok özensiz ve standart dışı yapıldıkları forumlarda yazılıp çiziliyor.Ben ATA marka süper pozeler haricinde diğer markalardaki gezleri maalesef hiç beğenmiyorum.Gezden bakıldığında şerit ve arpacık uyumu hiç yok.Yıllardır BERETTA veya diğer Avrupa tüfekleri taklit eden firmalar bu gez olayını neden görmezden gelirler bir türlü anlamam.Ne yazık ki yerli tüfeklerin büyük çoğunluğunda açma mandalının önündeki bölüm biraz yüksek yapılır ve burası parladığı için nişan hattı iyi olmaz . Bu gezleri en iyi yapan ata pozelerdir.Ben YILDIZ düşünüyorum ama bu gez olayını da beğenmiyorum.Bakalım  artık hayırlısı.Bir de mobil şok olayı beni düşündürüyor.Çünkü bu firmaların yerli avcıyı önemsememesi çok moral bozucu geliyor insana.Sitemiz forumlarında Yıldızın mobil şoklarıyla ilgili şikayeti okuduktan sonra canım sıkıldı.Ancak Yıldızın bir AMERİKAN ve ya İNGİLİZ silah sitesindeki  çok özenli yapılmış , özel mobil şoklarını görünce moralim daha da bozuldu.Bu firmanın da elin gavuruna silah satmak için bin takla atıp en iyisini yapıp onlara göndermesi, kendi halkını ise hakir görmesi asabımı çok bozdu.Bu durumu firma sahibine özelikkle telefon ederek söyleyeceğim, çünkü bu haksızlığı söylemezsem çatlarım.Bakalım ne olacak.Aslında yerli avcının bu tür uygulamaları boykot etmesi gerek.Gerçeklerin bir gün ortaya çıkması gibi bir kötü tarafı vardır.
mehmet abi hugludan yana olan talihsizlikleriniz gerçekten de firmaya yakısmayan bir durum en azından sizler sayesinde  tüfek hakkında bilgi sahibi olup ona göre marka kararlaştırıyoruz abi yıldızın yurt dısında falan ödül aldıgını okudum  gerçekten kaliteli tüfekler yapıyorlar ayrıca hafif .... bir ikincisi vee bence güzel yanı yıldız ürettiği tüfeklerin imal yılını namluya yazıyor ..böylelikle hangi yılın üretimi oldugunu görebiliyoruz ((( mesala  torunda  kralda hugluda ata ben imal edildiği yılı göremedim  bazen av bayilerinin elinde silah kalıyo 3 yıllık tüfek ve onu size bu yılın fiyatından satmaya kalkıyorlar ''' bizim burda ki av bayisinde ata süperpoze var 2 yıldır vitrininde hala satacak oluyo vee 1600 tl para istiyo :)''' ben yıldızın pazarlama sorumlusu halil kara beyle görüştüm  2012 ve 2013 üretimleri gümüş kaynak teknolojisine sahip ve 1550 bar lık dayanım testleri yaptıklarını söyledi ayrıca 2012 madel SPZ ME (( ejektörlü)) modeline 1350 tl  nakit alımda da % 10 indirim oldugunu söledi yanı 1215 lira  ben sezon açılmadan almayı düşünüyorum
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #52 : 23 Mart 2013, 04:15:19 »
Yıldız s.poze yi ERDİL akülerinin sahibi  aile dostumuz, avcı arkadaşımız sayın Ali KEBABCIOĞLU oğluna hediye almıştı.  Çok güzel bir av tüfeği hala  kullanıyor çok memnunlar. Önemli olanmüşteri memnuniyetidir.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #53 : 23 Mart 2013, 07:09:28 »
Alıntı
Tamamen şansa kalmış bir durum.Ahmet ustanın tüfeği iyi, Mehmet ustanın tüfeği kötü olabilir, Huğlu kooperatifinde işler böyledir.Servis de böyledir, senin telefonuna bakan şahsın ağzından bal damlarken,başka bir görevliiş yapmak için sana kırk dereden su getirebilir.

Mehmet Gönel Bey,

Çok iyi açıklamışsınız. Huğlu Kooperatifinin bence de sorunu budur. Kooperatif olan, hemen hemen tüm halkın hissesinin bulunduğu ve adeta devlet kurumu gibi çalışan bu markada bu tür (bence önlenmesi zor) aksaklıklar olabiliyor. Tüfekler çok farklı kişilerin elinden geçip kutuya girdiği için bazen farklar olabiliyor.

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #54 : 23 Mart 2013, 07:20:17 »
     herşey güzel anlatılmış da merak ettiğim şey acaba Huğlu hala dedem zamanındaki özelliklere sahip çeliğimi kullanıyor eğer öyleyse neden  meraklı avcılar özellikle eski model huğlu çifte  almak isterler daha güzel ve iyi denilen yeni modelleri varken. Bundan birkaç yıl önce  104A almıştım kasım ayı sonlarıydı o sene kullanmadım,  2 ay bana geldiği gibi kutusunda ve bez kılıfının içinde  bekledi  ve 2 ay sonra açtığımda fişek iten tırnaklar  ,gövde kenarları ve namlu ağzının etrafı  resmen paslanmıştı. tekrar huğluya gönderdim daha hiç kullanmadan,   temizlenip geldi.
    Kalite böyle birşey herhalde.
    Ömer Bey e  birşey sormak istiyorum 212 lerle ilgili, bir arkadaşa aldık bundan yaklaşık 2 ay önce  ve  atış denemelerinde  şarjöre 30  36 gr arasında farklı fişekler koyduk ama malesef hepsini atamadan takıldı ,acaba sizin denemelerinizdede böyle bir sorun oldumu,sonrada tüfeği bayiye geri verdik elimizdeki 612 ve hatsanla devam dedik.
     O0   

Mustafa Bey merhaba,

Huğlu markası eskiye göre daha üstün çelikler kullanıyor. Bunu bizzat biliyorum.
Başınıza gelen olay hem olası, hem de ilginç. Tüfekler normalde fabrikadan güzelce koruyucu yağ kaplanmış olarak gönderilir. Bu şekilde uzun süre sorunsuz kalabilmelidir - hiç kullanmamışsanız talihsiz bir durum bence. Ancak, özellikle nemli bir memlekette kumaş kılıfta uzun süre bakımı yapılmadan, yağlanmadan bırakılırsa yüksek ihtimal paslanır. Hele av sonrasında tüfek uzun süre kullanılmamak üzere kaldırılıyorsa, çok yoğun şekilde yağlanması ve ara ara kontrol edilmesi, tekrar yağlanması gerekir. Temizlenmeden ve yağlanmadan bırakılan bir tüfek kesin olarak paslanır. Bahsettiğiniz paslanma özellikle namlu birleştirmesinde araların çok iyi şekilde doldurulmaması ile ilgili olabilir.

Size özelden yazıyorum sorunuzla ilgili.

Selamlar

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #55 : 23 Mart 2013, 07:23:54 »
ömer abi  okudugum bölümde dersimize giren bir malzeme mühendisi doç. hocamız  artık devir ucuz maliyet maksimum verim üzerine yogunlaşıyor  arabalarda celik jant kullanılıyordu alüminyum oldu şimdi ise daha hafif magnezyum kullanılıyor yakıttan tasarruf ediliyor demişti ve yine bu hocamız  kendisi doç tezini hazırlarken alüminyum içine kattıgı seramik ile  çelikten daha fazla mukavemete sahip bir malzeme elde ettiğini gösterdiğini anlatmıştı .....bende buna dayanaraktan öle söyledim ...  evet alüminyum içine katılan kompozit malzemelerle çelikten daha dayanıklı malzemeler yapılabilir ...

O zaman tüm parçaları alüminyum olan bir tüfeği gün gelecek göreceğiz; alüminyum namlu mesela: Kulağa çok garip geliyor şu anda. Paylaşımın ve bizi bilgilendirdiğin için teşekkürler.

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #56 : 23 Mart 2013, 07:29:58 »
Ömer bey tüfeği 1000 lira bandından 2000 lira seviyesine çeken bahsettiğiniz işçilik bu mudur?
http://www.seherav.com/YuklenenResimler/103_FE_4.jpg
tüfeğin üstündeki ördeğimsi gravüründen başka ekstra hiç bir şeyi yok. standart dipçik, standart işçilik. ama fiyat 2000 lira? sizce makul mü?

Ahmet Bey merhaba,

Huğlulu gravür ustalarına sormak gerekir, ancak öylesine bir gravürün farkı 500,00 TL'den az olmaz. Sadece kuşlar değil (ki bence kuşlarda artık bir yeniliğe gerek var) geri kalan kısım tam dolu gravür barındırıyor. Birazda marka değerini eklersek bence çok uçuk bir fiyat söz konusu değil.

Tabii ki karar alıcısınındır.

Saygılar
« Son Düzenleme: 23 Mart 2013, 09:22:25 Gönderen: Ömer AKDAŞ »

Çevrimdışı Halil KARA

• *
« Yanıtla #57 : 23 Mart 2013, 10:51:43 »
Sevgili avlak üyeleri, avcı ve atıcı dostlarım, ağabeylerim; Merhaba.

Bu tür konulara katılmaktan kaçınıyorum fakat bazı kişilerin Yıldız hakkında bir şey bilmeden, daha doğrusu detaylı karşılaştırma yapmadan yanlış bilgiler vermesi kabul edilemez bir durum ve bana da söz hakkı doğduğu için açıklama yapma gereği duydum. Bugüne kadar bu forumda Yıldız topikleri dışında hiç yazı yazmadım, yazmayı da uygun bulmuyorum, çünkü ben kendi firmamdan sorumluyum, ilk defa bana da söz hakkı doğması üzerine biraz uzun ama tek mesaj yazıyorum.

Ben, üretici bir firmada pazarlama görevinde bulunuyorum, kimsenin ürünü hakkında yanlış yorumlar yapmak istemem. Çünkü klavye karşısında bir markayı yüceltmek yada yerin dibine sokmak çok basittir. Fakat önemli olan siz kullanıcıların yorumları ve memnuniyetidir. Üretim yapmanın ne kadar zor olduğunu bilirim ve üreten, bu devlete vergisini ödeyen, katma değer kazandıran her firmaya sonsuz saygım vardır.

İki firmanın karşılaştırılması bu şekilde yapılmaz. Bu alanda uzman ve yansız kişilerin 2 adet ürünü alıp belirli kategorilerde ürünü deneyerek profesyonel bir şekilde test etmesi gerekir. Ne yazık ki Türkiye’ de böyle bir kurum olmadığından dolayı da herkes klavye başından rahatlıkla yorum yapmaktadır. Yurtdışındaki av dergileri bu konuda çok daha iyi ki, gerek Sporting Gun, gerek Armi Magazin gibi dünyaca tanınmış ulusal anlamda test yapan birçok dergide ürünlerimizin testleri yer almaktadır. Merak eden kullanıcılar, daha objektif test sonuçlarını görmek isteyen kullanıcılar bu gibi dergilerin web sitesinden ürünlerimiz hakkında daha doğru test sonuçlarına ulaşıp, Yıldız’ ın eksilerini ve artılarını rahatlıkla görebilirler.

Öncelikle ilkokul bilgilerimize geri dönersek eğer toplama veya çıkarma işlemlerinde elma ile armut un kıyaslanmayacağı söylenirdi hep hatırlarsanız. Yani elma = elma , armut = armut şeklinde. Fakat görüyorum ki bu topikte en baştan beri bir hata yapılmış. Alüminyum alaşım ile çelik kasa ürünler kıyaslanmış. Alüminyum alaşım = alüminyum alaşım , çelik = çelik olmalıdır.

Yani; Alüminyum alaşımlı Yıldız = Alüminyum alaşımlı X marka
Ya da; Çelik kasalı Yıldız = Çelik kasalı X marka, şeklinde bir kıyaslama yapılmalı.

Yıldız’ ın yıllardır ürettiği geliştirdiği çelik kasa süperpozesi mevcuttur. Bunu forumun çeşitli Yıldız konularında söylemiştim, hatta bazı forum üyesi arkadaşlarımız bu ürünleri kullanmaktadır. Çelik kasalı 71 cm. ejektörlü süperpoze modellerimiz ağırlık olarak ortalama 3300 gr. gelmektedir. Tabi dipçiğin yoğunluğuna göre bu rakam 3250 gr. da olabilir 3350 gr. da olabilir.

Gelelim asıl konumuz alüminyum alaşımlı SPZ ME serisine. Bu modeli yaklaşık 15 yıldır üretiyoruz ve Türkiye’ de alüminyum alaşım konusunda firmamız kadar deneyimli ve bu konuya ağırlık veren bir ikinci firma yoktur. Hatta bu konuda dünyada marka olmuş bir kuruluştur Yıldız Silah. Bu konuyu kesinlikle belirtiyorum.

Bahsi geçen firma ile ilgili Yıldız’ ın farklarını bir de ben ekleyeyim, takdir sizin…

1)   Yıldız Silah ürünleri; Alüminyum alaşımda 1550 bar basınca dayanıklıdır.
2)   Yıldız Silah ürün gamında namlu ile ilgili tüm birleştirmeleri yüksek ısı hassasiyetine sahip tünel fırınlarda gümüş kaynak ile yapmaktadır. Fişek yatağı – namlu birleştirmeleri , namlu – şerit birleştirmeleri , namlunun üst üste yada yana yana birleştirmeleri , el kundağı mandalının birleştirmeleri tamamen gümüş kaynak ile yapılır. Böylece namlu dayanıklılığı artırılır ve namlu birleştirmelerindeki eksen kaymaları yada sapmalar önlenerek minimum düzeye çekilir.
3)   Yıldız Silah ürünleri için gerekli hammaddeyi temin ettikten sonra tüm ürünlerini %100 kendisi imal eder ve kesinlikle fason parça kullanmaz. Böylece doğacak kalite problemlerini baştan engeller.
Yıldız Silah, diğer firmalar gibi bazı bölgelerde fason üretim yapan, merdiven altı olarak tabir edilen atölyelerde kendi bünyesinde kullanmak üzere parça üretimi yaptırıp kullanmaz. Bu sektörün içinde olan herkes bunu bilir. Bu da bir ürünün kalitesinin bir ürünün kalitesine tutmaması olarak açıklanır ve ürünlerin kalitesinde dengesizlik ortaya çıkar. Yıldız Silah' ta bu tür istikrar sorunları yoktur. Zaman zaman üretimden kaynaklı sorunlar yaşanabilir, fakat bu da müşteriye yansıtılmadan çözülür.
4)   Dipçik işçiliklerinden biraz bahsedeyim. Yıldız Silah Türkiye’ de ve hatta bazı ithal markalarda dahil olmak üzere hepsinden daha kaliteli cevizler kullanan bir firmadır. En standart ürünlerinde dahi 2 numara olarak adlandırılan dipçikleri kullanır. Özel ürünlerinde 3 numara olarak adlandırılan dipçikler ile başlar, isteğe göre 4 ve 5 numara dipçikleri kullanır. Bunu anlamanın en kolay örneği her iki markanın ürününü yan yana koyup bakmaktır.
5)   Yıldız Silah namlu iç çapları ve hassas namlu delme, birleştirme gibi konularda bahsi geçen firmadan farklıdır. Aynı mesafeden aynı namlu ile ve aynı şoklarla her iki firmanın ürünleri aynı hedefe atılıp bakıldığında saçma grupmanı, dağılımı ve deliciliği konusunda en az %10 fark göreceklerdir. Mesafe uzadıkça yani 35 metrenin üzerindeki atışlarda bu fark %10 u da geçecektir. Rahatlıkla test edip görebilirsiniz.
6)   Yıldız Silah kullandığı malzemeleri ısıl işlem yaparak mukavemetini ve parçanın çekme değerini arttırmaktadır. Aynı zamanda tüm parçalarını krom ile kaplayıp korozyonu önlemektedir. Örneğin mobil şoklarına ısıl işlem yapan bir firmadır. Çelik saçma ve tek kurşuna dayanıklıdır. Bahsi geçen firmanın mobil şokları ile Yıldızın mobil şokları üst üste konulup sıkıştırıldığı zaman hangisinin daha dayanıklı olduğu da rahatlıkla görülebilir. Ya da her iki firmanın ürünleriyle mobil şok takılı iken arka arkaya 100 adet yada daha fazla çelik saçma veya tek kurşun atıldığında ortaya çıkan sonuçlara rahatlıkla bakılabilir.
7)   Yıldız Silah marka olma yolunda hızla ilerleyen ve artık bazı ülkelerde de marka olan, Türkiye’ nin adını kendi adıyla tanıtan bir firmadır. 2012 yılında 5 kıtada 57 ülkede, 2013 yılında 5 kıtada 66 ülkede ürünlerini kendi adı olan YILDIZ ile gönderen bir firmadır. Marka değeri çok önemlidir. Dünyanın 66 ülkesinde insanlar Yıldız' ı ve Türkiye'yi bilmektedir. Türkiye’ de çok tanınmamasının sebebi yeterli pazarlamayı yapmamasındandır.
8 )   Yıldız Silah ülkesine ödül kazandıran bir firmadır. 2010 yılı İngiltere’ de yapılan yarışmada Benelli, Fabarm, Beretta gibi markalar arasından fiyat kalite oranı, sağlamlık, şıklık, ergonomi bakımından yılın av tüfeği seçilmiş bir markadır. Yine ateşli silahların belkemiği olan İtalya, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde de çok ciddi rakamlarda ürün satan bir firmadır.
9)   Gravür işleme konusunda da yine bazı yorumlar yapılmış. İlginç ! Hele ki bahsi geçen firmanın ürünleriyle bizim ürünlerimiz arasındaki farkı inanın bu işten hiç anlamayan birisi bile görsel yorumlarına güvenerek rahatlıkla aradaki farkı görebilir. Buyrun kendiniz bakın, aradaki farkı görün;
      http://www.yildizshotgun.com/1.html
Tabi ki gravür konusunda mükemmeliz demiyorum, eksiğimiz çok...

Tabi bu kadar şey yazdıktan sonra şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Yazımı okuyan bazı kişiler şimdi aklından geçirmiş olabilir ''Yıldız bu kadar mükemmel mi?''
Hayır, biz mükemmel değiliz, kusursuz değiliz ve ''Mükemmeliğin sonu olmadığını biliyoruz!''. Bunun için de durmadan çalışıyoruz. Biz tabi ki kullanıcıların görüşlerine önem veriyoruz ve bunun için de ulaşabildiğimiz tüm kullanıcılara teker teker arayıp anket uyguluyoruz, onların fikirlerini merak ediyoruz ve ahlaklı eleştiriye her zaman açığız. İşimizi yapmaya çalışıyoruz, geldiğimiz noktayı hiçbir zaman yeterli görmedik, daha iyisi için uğraşıyoruz. Ürünlerimizle ilgili eksiklerimiz var, bunun farkındayız ve eksiklerimizi gidermek için her geçen gün makine parkurumuzu arttırıyoruz, Ar-ge çalışmalarımızı genişletiyoruz.

Aklıma gelen farklılıkları uzun uzun belirttim. Bilgilenmek isteyen kişiler için. Yazdıklarım yanlış anlaşılsın istemem, kimsenin ürettiği ürünlere de kesinlikle kötü demiyorum, sadece yanlış bilgilendirme yapılmış bir konuda bana da söz hakkı doğduğu için yazdım tüm bunları…

Takdir kullanıcının, ben sadece kişisel görüşlerimi ve bildiklerimi anlattım. Kullanıcı kişi, canı hangi markayı isterse, bütçesi neye yetiyorsa gider onu alır.

Sağlıcakla kalın…
« Son Düzenleme: 23 Mart 2013, 11:00:03 Gönderen: Halil KARA »
Halil KARA
1987 BURDUR
Yıldız Silah Paz.
www.yildizsilahpazarlama.com

Çevrimdışı Erol KAHRAMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #58 : 23 Mart 2013, 10:55:22 »
15 yıl dan beri  ciddi  şekilde  tüfek merakım vardır elimde huğlu pozelerim bertta poze ve otamatiği ve ata  poze si  vardır  yıldız  ın alimiyum alışım olan pozesinide geçen yıl  kullandım  her  markanın kendine  has  bi  yapısı  bi sistemi  var  ve  ona  keza  kalitesi  yani  ne  kadar  para  o kadar  köfte   mesela  herkez  huğlu koop un pozelerine  ağır  derler  yaklaşık bir  yıl  önce huğlu  pozelerinde çelik kasa  pozelerinde  vurguluyorum hafifletme  ye  gittiler  şu anda  3.100 gr  civarındadır 
diyeceğim elimde avrupa  ve yerli  tüfeklerim var  şu anda  tutkunu olduğum onu  ava  almadan gidemdiğim tüfeğim çelik kasa huğlu 2.850 gr  tek tetik enjektörlü pozemdir burda  amacım huğluyu öne  çıkarmak  değil adamlar  saten yurt  dışına  mütiş bi tüfek italat yapıyorlar  yıldız pozeye  gelince  kesinlekle kimseye  alimuyum alışım poze  tavsiye  etmem

EROL KAHRAMAN 1980 KONYA /merkez

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #59 : 23 Mart 2013, 11:32:03 »
Ömer Bey, cevap yazdığın için teşekkürler.Şu an yine yerli, ama hafif bir poze düşünüyorum.Bir kaç yıldır bel ağrısı şikayeti yaşadığım için hafif bir poze düşündüm. İnternette sizin Akdaş marka pozelerle ilgili oldukça olumlu yazılar okuyorum.Yalnız ben Edirne Keşan'da  oturuyorum ve bu civarlarda sizin bu tüfeği görüp inceleme fırsatı bulamadım.Güzelce incelemeden , kundak uyumuna bakmadan internetten alınan tüfekler pişmanlık yaratabiliyor.İnternetten gördüğüm kadarıyla sizin tüfeklerin namlu boyaları çok iyi geldi bana, buna benzer namlu boyasını yerli tüfeklerde gördüğümü pek hatırlamam.Ama dengesi, ağırlığı ,namlu iç ölçüleri ve şoklardaki kaliteyi deneyip kullanmadan insan haliyle bilemiyor.Benim yerli tüfeklerde pek beğenmediğim bir husus vardır.Denge çoğunda , hatta belki de %90 ında kaçıktır.Özellikle pozelerde namlu hep öne doğru çekip dengeyi bozar.Yani namlular çok ağırdır, bu da zannedersem yerli üreticilerin namluda kullanılan çeliklere güvenememesinden kaynaklanıyor. 40-50 yıllık Beretta s 55 namlularında namlu ağırlığının yazdığını gördüm. 71 namlu 1280 gr yazıyordu.Ben 71 namlu yerli pozelerde henüz bu ağırlığa yakın olanına bile rastlamadım.
    Bizde alüminyum gövdeye sahip bir tüfek alıyorsunuz teraziye koyuyorsunuz 3 kiloyu geçiyor. Tüfeklerde ağırlığı azaltmak için alüminyum gövde kullanılıyor ve birazda ağaç aksamlardan ağırlık azaltılma durumuna gidiliyor.Herkes namlu ağırlığını es geçiyor.Namlu ise öne doğru yığılıp  nişan almayı zorlaştırıyor.Bence biraz daha hafif ve kaliteli çelikler kullanarak bu namlu ağırlığını makul bir seviyeye çekmek gerek.Bir de tüfeklerde gezleri düzelterek nişan hattı üzerinde daha özenli çalışılmalı.Bu konuda Beretta nın gez ve nişan hattı örnek alınmalı.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #60 : 23 Mart 2013, 14:06:02 »

9)   Gravür işleme konusunda da yine bazı yorumlar yapılmış. İlginç ! Hele ki bahsi geçen firmanın ürünleriyle bizim ürünlerimiz arasındaki farkı inanın bu işten hiç anlamayan birisi bile görsel yorumlarına güvenerek rahatlıkla aradaki farkı görebilir. Buyrun kendiniz bakın, aradaki farkı görün;

Üreticinin kendi ürününü methetmesi beklenilen birşey tabiki..diğer hususları bilemem her üreticinin bu şekilde iddiaları vardır ama gravür konusundaki yorumunuz komik olmuş..görselliği kişiye göre değişir fakat karşılaştırma yaparken fiyatlarını da belirtmek gerekir,,ve aynı fiyata huğluda yapılan gravürlere gözatmak gerekir...2011 de GR06 gravürlü spzme nin fiyatını sordum fabrikaya,, yanlış olmasın 3400 tl gibi bi fiyat çektiler..!

Yıldız, FE de standart olarak sunulan ördeğimsi :) gravürün bi benzerini yapsa acaba kaç paraya satardı.?? Lazer işlemeli spzme bile 1300 tl??
« Son Düzenleme: 23 Mart 2013, 14:07:47 Gönderen: Tolga GÜVENDİK »
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #61 : 23 Mart 2013, 15:32:07 »
Ersin kardeşim 2004 te 103D aldım bir sene kullandım. Keklikte gezerken on kilo oldu.Sonra onu kenara bıraktım otomatik aldım.
Aliminyum kasa mevzusuna gelince; genellikle bütün otomatiklerin kasası alüminyum değilmi? Şakur şukur çalışan mekanizmalı otomatiklere bir şey olmuyor da pozeye mi olucak. Hem daha iyi korozyon olmaz.
Aynen katılıyorum, şimdiye kadar Aluminyum kasa SPze alıpta kasası dağıldı diyen varsa(buna en kalitesiz diye tabir edilen tüfekler dahil) lütfen açıklasın ben şahsen duymadım,
103 de kullandım çelik kasa çok güzel bir tüfek ancak sabahtan akşama kadar yürüdüğümüz bir kaç av yapınca nasıl değiştireceğimi bilemedim, otomatik aldım. Spze'nin atış zevkini başka tüfeklerde bulmak çok zor, spze alırsam da tercihim kesinlikle aluminyum kasa olur, Yıldız kullanmadım ama şimdiye kadar olumsuz bir yorum duymadım, tercih sizin hangisini beğenirseniz sizi yarı yolda bırakmaz. Yürüme avı yapıyorsanız ağırlık çok önemli, bek avı yapıyorsanız çelik kasa da tercih edilebilir..
Selam ve dua ile..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Erol SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #62 : 23 Mart 2013, 16:44:08 »
15 yıl dan beri  ciddi  şekilde  tüfek merakım vardır elimde huğlu pozelerim bertta poze ve otamatiği ve ata  poze si  vardır  yıldız  ın alimiyum alışım olan pozesinide geçen yıl  kullandım  her  markanın kendine  has  bi  yapısı  bi sistemi  var  ve  ona  keza  kalitesi  yani  ne  kadar  para  o kadar  köfte   mesela  herkez  huğlu koop un pozelerine  ağır  derler  yaklaşık bir  yıl  önce huğlu  pozelerinde çelik kasa  pozelerinde  vurguluyorum hafifletme  ye  gittiler  şu anda  3.100 gr  civarındadır 
diyeceğim elimde avrupa  ve yerli  tüfeklerim var  şu anda  tutkunu olduğum onu  ava  almadan gidemdiğim tüfeğim çelik kasa huğlu 2.850 gr  tek tetik enjektörlü pozemdir burda  amacım huğluyu öne  çıkarmak  değil adamlar  saten yurt  dışına  mütiş bi tüfek italat yapıyorlar  yıldız pozeye  gelince  kesinlekle kimseye  alimuyum alışım poze  tavsiye  etmem
Erol Bey selamlar.Konya'da Yıldız'ı görmek pek mümkün değil.Tüfeği satmak istrseniz görüşelim.
Erol SARI
1976 KONYA

Çevrimdışı Yücel MERT

• Müdavim Üyemiz
  • Paylaşıyorsan, işte o zaman AVCISIN...
« Yanıtla #63 : 23 Mart 2013, 17:24:20 »
Tüfeğin tepmesini sorun etmezsen gözünü yum Yıldız'ı al, derim. Ben aldım hiç pişman değilim.
Bakın burda yabancıların yaptığı bir karşılaştırma. Saçma grupman dağılımı dahil her ölçütte karşılaştırılmış. Karşılaştırılan tüfeklere bakın Benelli, Fabarm, Baretta bir de kazanana bakın... YILDIZ

Bu öyle bir tüfek ki vuramazsanız suç sizin.
Başka da bir şey demem...

oğuz hocama katılıyorum,
2 sezon önce dipçik boyunu özel istedim, onlarda yaptılar, beş kuruş fazla para
talep etmedileri,
hafif, güzel, taşıması grupmanı şokları on mumara
yalnız soğuk hava sıcak hava çok ayırıyor,
sıcak havada olağan üstü performans sadece doğrult ve at..
ama çok soğukta ne hikmetse çok fazla fişek seçiyor....
ben memnunum kararını buldum, mükemmmel
Yücel MERT
1976 Manisa/Diyarbakır

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #64 : 23 Mart 2013, 20:20:10 »
 iki adet  huğlu tüfek kullandım.birisi üst alt çifte  diğeri yan yana çiftesi.iki tüfektende son derece memnun kaldım.özellikle  sağlamlık  ve saçma etkisi son  derece güzel.yaralı pek av  elime geçmediki uzun mesafeli atışlarda  son derece tatminkar.kaldıki  ördek avında kullandığım tüfeklerden bahsediyorum.ağırlık olayına gelince tek tüfekle bütün avlar yapılacaksa  bence 3300  gr bir ağırlık  gayet  güzel.kısacası bu tüfeklerde hiç arıza yaşamadım.çok memnunum.yıldız a gelince ülkemizin  yükselen değeri.gayette  başarılı buluyorum.ancak hiç bir tüfeğini kullanmadım.şahsen estetik olarak beğensemde huğlu  bana daha  ağır basıyor.nedendir  bilinmez....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #65 : 23 Mart 2013, 21:36:33 »
Yücel Bey, peki çok soğuk havalarda hangi fişeği tercih ediyorsun yıldız ile?
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı İlter YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #66 : 23 Mart 2013, 21:39:57 »
kardeş bana kalırsa ata cy derim kararsenin saygılar
İlter YENİGÜN
1978 ADANA

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #67 : 24 Mart 2013, 00:22:42 »
kardeş bana kalırsa ata cy derim kararsenin saygılar
abi ata cy otomatik  sanırım ama bnm otomatiğim var süperpoze istiyom
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Mustafa KESGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #68 : 24 Mart 2013, 00:42:03 »

yukarıdaki gibi bir olay yok arkadaşlar

3100 gr gelen  çelik kasa hafifletme işlemi yapılmamış huğlu yoktur ben görmedim ancak mehmet Tatlı bey gibi ustalarımız hafifletme işlemiyle 3100 gr a kadar düşürebiliyorlar veya çok özel yapım sanırım yine mehmet tatlı beyin 2.900 kg lik bir pozesi satıldı yada satılık forumlarda. yukarıda yazan arkadaş sanırım tüfeğini eger dediği gibiyse hiç tartmamış.2850 gr çelik kasa 71 namlu  tek tetik hemde ejektörlü pozesini nereden aldıysa veya satarsa modelini belirtsin  ben sıfır fiyatının üzerinde fiyatla almaya hazırım. 3260 -3300 gr 66 namlu S12 huğlu vardır fiyatıda 2000 tl ye yakındır.
« Son Düzenleme: 24 Mart 2013, 10:17:57 Gönderen: Mustafa KESGİN »
1965
MUĞLA

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #69 : 24 Mart 2013, 07:59:32 »
Sevgili avlak üyeleri, avcı ve atıcı dostlarım, ağabeylerim; Merhaba.

Bu tür konulara katılmaktan kaçınıyorum fakat bazı kişilerin Yıldız hakkında bir şey bilmeden, daha doğrusu detaylı karşılaştırma yapmadan yanlış bilgiler vermesi kabul edilemez bir durum ve bana da söz hakkı doğduğu için açıklama yapma gereği duydum. Bugüne kadar bu forumda Yıldız topikleri dışında hiç yazı yazmadım, yazmayı da uygun bulmuyorum, çünkü ben kendi firmamdan sorumluyum, ilk defa bana da söz hakkı doğması üzerine biraz uzun ama tek mesaj yazıyorum.

Ben, üretici bir firmada pazarlama görevinde bulunuyorum, kimsenin ürünü hakkında yanlış yorumlar yapmak istemem. Çünkü klavye karşısında bir markayı yüceltmek yada yerin dibine sokmak çok basittir. Fakat önemli olan siz kullanıcıların yorumları ve memnuniyetidir. Üretim yapmanın ne kadar zor olduğunu bilirim ve üreten, bu devlete vergisini ödeyen, katma değer kazandıran her firmaya sonsuz saygım vardır.

İki firmanın karşılaştırılması bu şekilde yapılmaz. Bu alanda uzman ve yansız kişilerin 2 adet ürünü alıp belirli kategorilerde ürünü deneyerek profesyonel bir şekilde test etmesi gerekir. Ne yazık ki Türkiye’ de böyle bir kurum olmadığından dolayı da herkes klavye başından rahatlıkla yorum yapmaktadır. Yurtdışındaki av dergileri bu konuda çok daha iyi ki, gerek Sporting Gun, gerek Armi Magazin gibi dünyaca tanınmış ulusal anlamda test yapan birçok dergide ürünlerimizin testleri yer almaktadır. Merak eden kullanıcılar, daha objektif test sonuçlarını görmek isteyen kullanıcılar bu gibi dergilerin web sitesinden ürünlerimiz hakkında daha doğru test sonuçlarına ulaşıp, Yıldız’ ın eksilerini ve artılarını rahatlıkla görebilirler.

Öncelikle ilkokul bilgilerimize geri dönersek eğer toplama veya çıkarma işlemlerinde elma ile armut un kıyaslanmayacağı söylenirdi hep hatırlarsanız. Yani elma = elma , armut = armut şeklinde. Fakat görüyorum ki bu topikte en baştan beri bir hata yapılmış. Alüminyum alaşım ile çelik kasa ürünler kıyaslanmış. Alüminyum alaşım = alüminyum alaşım , çelik = çelik olmalıdır.

Yani; Alüminyum alaşımlı Yıldız = Alüminyum alaşımlı X marka
Ya da; Çelik kasalı Yıldız = Çelik kasalı X marka, şeklinde bir kıyaslama yapılmalı.

Yıldız’ ın yıllardır ürettiği geliştirdiği çelik kasa süperpozesi mevcuttur. Bunu forumun çeşitli Yıldız konularında söylemiştim, hatta bazı forum üyesi arkadaşlarımız bu ürünleri kullanmaktadır. Çelik kasalı 71 cm. ejektörlü süperpoze modellerimiz ağırlık olarak ortalama 3300 gr. gelmektedir. Tabi dipçiğin yoğunluğuna göre bu rakam 3250 gr. da olabilir 3350 gr. da olabilir.

Gelelim asıl konumuz alüminyum alaşımlı SPZ ME serisine. Bu modeli yaklaşık 15 yıldır üretiyoruz ve Türkiye’ de alüminyum alaşım konusunda firmamız kadar deneyimli ve bu konuya ağırlık veren bir ikinci firma yoktur. Hatta bu konuda dünyada marka olmuş bir kuruluştur Yıldız Silah. Bu konuyu kesinlikle belirtiyorum.

Bahsi geçen firma ile ilgili Yıldız’ ın farklarını bir de ben ekleyeyim, takdir sizin…

1)   Yıldız Silah ürünleri; Alüminyum alaşımda 1550 bar basınca dayanıklıdır.
2)   Yıldız Silah ürün gamında namlu ile ilgili tüm birleştirmeleri yüksek ısı hassasiyetine sahip tünel fırınlarda gümüş kaynak ile yapmaktadır. Fişek yatağı – namlu birleştirmeleri , namlu – şerit birleştirmeleri , namlunun üst üste yada yana yana birleştirmeleri , el kundağı mandalının birleştirmeleri tamamen gümüş kaynak ile yapılır. Böylece namlu dayanıklılığı artırılır ve namlu birleştirmelerindeki eksen kaymaları yada sapmalar önlenerek minimum düzeye çekilir.
3)   Yıldız Silah ürünleri için gerekli hammaddeyi temin ettikten sonra tüm ürünlerini %100 kendisi imal eder ve kesinlikle fason parça kullanmaz. Böylece doğacak kalite problemlerini baştan engeller.
Yıldız Silah, diğer firmalar gibi bazı bölgelerde fason üretim yapan, merdiven altı olarak tabir edilen atölyelerde kendi bünyesinde kullanmak üzere parça üretimi yaptırıp kullanmaz. Bu sektörün içinde olan herkes bunu bilir. Bu da bir ürünün kalitesinin bir ürünün kalitesine tutmaması olarak açıklanır ve ürünlerin kalitesinde dengesizlik ortaya çıkar. Yıldız Silah' ta bu tür istikrar sorunları yoktur. Zaman zaman üretimden kaynaklı sorunlar yaşanabilir, fakat bu da müşteriye yansıtılmadan çözülür.
4)   Dipçik işçiliklerinden biraz bahsedeyim. Yıldız Silah Türkiye’ de ve hatta bazı ithal markalarda dahil olmak üzere hepsinden daha kaliteli cevizler kullanan bir firmadır. En standart ürünlerinde dahi 2 numara olarak adlandırılan dipçikleri kullanır. Özel ürünlerinde 3 numara olarak adlandırılan dipçikler ile başlar, isteğe göre 4 ve 5 numara dipçikleri kullanır. Bunu anlamanın en kolay örneği her iki markanın ürününü yan yana koyup bakmaktır.
5)   Yıldız Silah namlu iç çapları ve hassas namlu delme, birleştirme gibi konularda bahsi geçen firmadan farklıdır. Aynı mesafeden aynı namlu ile ve aynı şoklarla her iki firmanın ürünleri aynı hedefe atılıp bakıldığında saçma grupmanı, dağılımı ve deliciliği konusunda en az %10 fark göreceklerdir. Mesafe uzadıkça yani 35 metrenin üzerindeki atışlarda bu fark %10 u da geçecektir. Rahatlıkla test edip görebilirsiniz.
6)   Yıldız Silah kullandığı malzemeleri ısıl işlem yaparak mukavemetini ve parçanın çekme değerini arttırmaktadır. Aynı zamanda tüm parçalarını krom ile kaplayıp korozyonu önlemektedir. Örneğin mobil şoklarına ısıl işlem yapan bir firmadır. Çelik saçma ve tek kurşuna dayanıklıdır. Bahsi geçen firmanın mobil şokları ile Yıldızın mobil şokları üst üste konulup sıkıştırıldığı zaman hangisinin daha dayanıklı olduğu da rahatlıkla görülebilir. Ya da her iki firmanın ürünleriyle mobil şok takılı iken arka arkaya 100 adet yada daha fazla çelik saçma veya tek kurşun atıldığında ortaya çıkan sonuçlara rahatlıkla bakılabilir.
7)   Yıldız Silah marka olma yolunda hızla ilerleyen ve artık bazı ülkelerde de marka olan, Türkiye’ nin adını kendi adıyla tanıtan bir firmadır. 2012 yılında 5 kıtada 57 ülkede, 2013 yılında 5 kıtada 66 ülkede ürünlerini kendi adı olan YILDIZ ile gönderen bir firmadır. Marka değeri çok önemlidir. Dünyanın 66 ülkesinde insanlar Yıldız' ı ve Türkiye'yi bilmektedir. Türkiye’ de çok tanınmamasının sebebi yeterli pazarlamayı yapmamasındandır.
8 )   Yıldız Silah ülkesine ödül kazandıran bir firmadır. 2010 yılı İngiltere’ de yapılan yarışmada Benelli, Fabarm, Beretta gibi markalar arasından fiyat kalite oranı, sağlamlık, şıklık, ergonomi bakımından yılın av tüfeği seçilmiş bir markadır. Yine ateşli silahların belkemiği olan İtalya, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde de çok ciddi rakamlarda ürün satan bir firmadır.
Tabi ki gravür konusunda mükemmeliz demiyorum, eksiğimiz çok...

Tabi bu kadar şey yazdıktan sonra şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Yazımı okuyan bazı kişiler şimdi aklından geçirmiş olabilir ''Yıldız bu kadar mükemmel mi?''
Hayır, biz mükemmel değiliz, kusursuz değiliz ve ''Mükemmeliğin sonu olmadığını biliyoruz!''. Bunun için de durmadan çalışıyoruz. Biz tabi ki kullanıcıların görüşlerine önem veriyoruz ve bunun için de ulaşabildiğimiz tüm kullanıcılara teker teker arayıp anket uyguluyoruz, onların fikirlerini merak ediyoruz ve ahlaklı eleştiriye her zaman açığız. İşimizi yapmaya çalışıyoruz, geldiğimiz noktayı hiçbir zaman yeterli görmedik, daha iyisi için uğraşıyoruz. Ürünlerimizle ilgili eksiklerimiz var, bunun farkındayız ve eksiklerimizi gidermek için her geçen gün makine parkurumuzu arttırıyoruz, Ar-ge çalışmalarımızı genişletiyoruz.

Aklıma gelen farklılıkları uzun uzun belirttim. Bilgilenmek isteyen kişiler için. Yazdıklarım yanlış anlaşılsın istemem, kimsenin ürettiği ürünlere de kesinlikle kötü demiyorum, sadece yanlış bilgilendirme yapılmış bir konuda bana da söz hakkı doğduğu için yazdım tüm bunları…

Takdir kullanıcının, ben sadece kişisel görüşlerimi ve bildiklerimi anlattım. Kullanıcı kişi, canı hangi markayı isterse, bütçesi neye yetiyorsa gider onu alır.

Sağlıcakla kalın…

Yıldız silah sanayi avrupada bir çok ödül almıştır harika tasarımı ve kalitesi tartışılmaz bir  tüfektir türkiyenin gurur kaynağı olan bir silah sanayidir...
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #70 : 24 Mart 2013, 10:00:58 »
Erol Abim doğru söyler, bu yaşa kadar çelik kasa ejektörlü ve üstelik 2,85 kg bir Huğlu poze ne gördüm nede işittim.Huğlu bir kaç yıl önce tüfeklerinde bir hafifleştirme yaptığını beyan etti ve bunları yazıp çizdi.Ancak kendi sitesinde bile 103 FE modeli için ağırlığı 3,3 ile 3,5 kg olarak veriyor.Diğer çelik kasa modellerinde ise 3,1 ile 3,3 kg ağırlıklar yazıyor.Ancak bu yazılanlar çoğu zaman tutmuyor ve tüfekler daha ağır oluyor.Ancak çelik kasa tüfekler için 3,1 oldukça iyi bir rakamdır.
    Ama şimdiye kadar firmaların internet sitelerinde yazan ağırlıkları pek tutturamadıklarını görüyorum.Çünkü şu ana kadar aldığım tüfekler hep yazılanlardan ağır geldi.O yüzden ben yazılanlara pek itibar etmiyorum maalesef.
    Mesela geçenlerde bir büyük huğlu conquest lüx otomatik aldım.Tüfek 66 namlu.İnternet sitesinde verilen ağırlık 2,85 - 3,0 kg. idi. Ancak bana gelen tüfeği tartınca oldukça kızdım.Çünkü 3,150 geldi.Oysa ben bu tüfeği 3,2 kg gelen stoeger biraz ağır, gezme avlarında biraz daha hafif bir tüfek iyi olur diye almıştım.Böyle olunca insanın güveni zedeleniyor.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #71 : 24 Mart 2013, 12:59:15 »
tüfekte fazladan agırlık iyi birşey olsaydı firmalar sitelerinde hayali düşük agırlıklar yazacagına 100-200 gr daha yüksek degerler yazarlardı...... net ortamında 2800-2900 agırlık yazan sarsılmaz javs aldım.. teraziye koydum 61 slug namlu ile 3.260 gr geldi.... sıfır huglu poze almıştım onuda teraziye koydum 3.600 gelmişti....ikisinide sattım kurtuldum..

ben tüfekde  gereksiz agırlıktan nefret ediyorum... bu nefret askerlikle ilgili daha dogrusu g3 ve ak47 farkından kaynaklanıyor.... firmalar becerebiliyorlarsa şunu yapsınlar yeni bir modelmi üretecekler... 3.300 gr magnum modelin yanında 2.900 light 70 yatakda üretsinler ve fiyatlarıda aynı olsun.... isteyen agır magnumu alsın isteyen benim gibi light modeli terci etsin.... varmı ülkemizde bunu yapabilen firma tabiki yok... agır magnumu merdiven altı firmalarda kolaylıkla üretebiliyor... light modele gelince tıssssss ses çıkmıyor... işte yıldız ülkemizdeki bu boşlugu dolduruyor...diger alaşım tüfeklerin tamamıda yıldızın neredeyse birebir kopyası..... parçaları dahi uyumlu,torun 307 yi karşılaştırdık hiçbir fark yok.. yıldız inşallah 2.900-3.00 çelik kasa pozede üretirde gözümüz avrupa tüfeklerde kalmaz....
« Son Düzenleme: 26 Mart 2013, 19:40:04 Gönderen: M.Birol DEMİRTAŞ »
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mustafa KESGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #72 : 24 Mart 2013, 19:30:37 »

Birol Bey 
 Ağzına sağlık ,şiir gibi anlatmışsın olayı .Daha fazla söze gerek yok bence.
 :) :) ;)
   O0
 O0
1965
MUĞLA

Çevrimdışı Yücel MERT

• Müdavim Üyemiz
  • Paylaşıyorsan, işte o zaman AVCISIN...
« Yanıtla #73 : 25 Mart 2013, 21:42:39 »
Yücel Bey, peki çok soğuk havalarda hangi fişeği tercih ediyorsun yıldız ile?

merhaba mehmet bey;
sıfırın altındaki avlarda keklikte ilk göz fişeğim 6/33 bior winchester,
             ikinci göz fişeğim 5/34 RC, rüzgarlı havalarda uzak mesafelerden iyi sonuçlar aldım, gayet memnunum,
ayaz havalarda 5/34 RCnin üzerinden 25 tane saçma aldım, önlemesiz çok güzel avlar yaptım... 

normalde 6-12 derece havalarda ise 31-32 gr en yüksek kullandığım gramajlar oldu. winchesterler ilk gözde özellikle bior tapa saçmaları ağır geliyor, üzerinden biraz saçma almak hızlandırıyor, en azından keklik tüy döküp gözden kaybolmuyor...
tabiki bu benim şahsi denemelerim, belkide faydası olmayan bir olay ama bana işe yarıyor gibi geliyor :D
 ;D
« Son Düzenleme: 25 Mart 2013, 21:47:18 Gönderen: Yücel MERT »
Yücel MERT
1976 Manisa/Diyarbakır

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #74 : 26 Mart 2013, 01:48:23 »
Yücel Bey, ben de bir tane YILDIZ poze almaya niyetlendiğim için sormuştum.Birol abim(DEMİRTAŞ) bu forumda tavşan ve keklikte 66 namlu Yıldız tüfeği ile 25-30 metre mesafeden sonra avlarını zor elde ettiğini, yaralı ve ya ele geçiremediğini yazınca içime bir şüphe düştü ve sana sorma gereği duydum.En küçük hava değişiminde randımanı düşen ve avı canlı bırakan tüfekler insanı zor durumda bıraktığı için doğal olarak ACABA sorusu aklıma geliyor ve insan sorma gereği duyuyor.
   Yıldızı bana güvenle tavsiye edebiliyor musun?
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ