Sevgili avlak üyeleri, avcı ve atıcı dostlarım, ağabeylerim; Merhaba.
Bu tür konulara katılmaktan kaçınıyorum fakat bazı kişilerin Yıldız hakkında bir şey bilmeden, daha doğrusu detaylı karşılaştırma yapmadan yanlış bilgiler vermesi kabul edilemez bir durum ve bana da söz hakkı doğduğu için açıklama yapma gereği duydum. Bugüne kadar bu forumda Yıldız topikleri dışında hiç yazı yazmadım, yazmayı da uygun bulmuyorum, çünkü ben kendi firmamdan sorumluyum, ilk defa bana da söz hakkı doğması üzerine biraz uzun ama tek mesaj yazıyorum.
Ben, üretici bir firmada pazarlama görevinde bulunuyorum, kimsenin ürünü hakkında yanlış yorumlar yapmak istemem. Çünkü klavye karşısında bir markayı yüceltmek yada yerin dibine sokmak çok basittir. Fakat önemli olan siz kullanıcıların yorumları ve memnuniyetidir. Üretim yapmanın ne kadar zor olduğunu bilirim ve üreten, bu devlete vergisini ödeyen, katma değer kazandıran her firmaya
sonsuz saygım vardır.
İki firmanın karşılaştırılması bu şekilde yapılmaz. Bu alanda uzman ve yansız kişilerin 2 adet ürünü alıp belirli kategorilerde ürünü deneyerek profesyonel bir şekilde test etmesi gerekir. Ne yazık ki Türkiye’ de böyle bir kurum olmadığından dolayı da herkes klavye başından rahatlıkla yorum yapmaktadır. Yurtdışındaki av dergileri bu konuda çok daha iyi ki, gerek Sporting Gun, gerek Armi Magazin gibi dünyaca tanınmış ulusal anlamda test yapan birçok dergide ürünlerimizin testleri yer almaktadır. Merak eden kullanıcılar, daha objektif test sonuçlarını görmek isteyen kullanıcılar bu gibi dergilerin web sitesinden ürünlerimiz hakkında daha doğru test sonuçlarına ulaşıp, Yıldız’ ın eksilerini ve artılarını rahatlıkla görebilirler.
Öncelikle ilkokul bilgilerimize geri dönersek eğer toplama veya çıkarma işlemlerinde elma ile armut un kıyaslanmayacağı söylenirdi hep hatırlarsanız. Yani elma = elma , armut = armut şeklinde. Fakat görüyorum ki bu topikte en baştan beri bir hata yapılmış. Alüminyum alaşım ile çelik kasa ürünler kıyaslanmış. Alüminyum alaşım = alüminyum alaşım , çelik = çelik olmalıdır.
Yani; Alüminyum alaşımlı Yıldız = Alüminyum alaşımlı X marka
Ya da; Çelik kasalı Yıldız = Çelik kasalı X marka, şeklinde bir kıyaslama yapılmalı.
Yıldız’ ın yıllardır ürettiği geliştirdiği çelik kasa süperpozesi mevcuttur. Bunu forumun çeşitli Yıldız konularında söylemiştim, hatta bazı forum üyesi arkadaşlarımız bu ürünleri kullanmaktadır. Çelik kasalı 71 cm. ejektörlü süperpoze modellerimiz ağırlık olarak ortalama 3300 gr. gelmektedir. Tabi dipçiğin yoğunluğuna göre bu rakam 3250 gr. da olabilir 3350 gr. da olabilir.
Gelelim asıl konumuz alüminyum alaşımlı SPZ ME serisine. Bu modeli yaklaşık 15 yıldır üretiyoruz ve Türkiye’ de alüminyum alaşım konusunda firmamız kadar deneyimli ve bu konuya ağırlık veren bir ikinci firma yoktur. Hatta bu konuda dünyada marka olmuş bir kuruluştur Yıldız Silah. Bu konuyu kesinlikle belirtiyorum.
Bahsi geçen firma ile ilgili Yıldız’ ın farklarını bir de ben ekleyeyim, takdir sizin…
1) Yıldız Silah ürünleri; Alüminyum alaşımda
1550 bar basınca dayanıklıdır.
2) Yıldız Silah ürün gamında namlu ile ilgili tüm birleştirmeleri yüksek ısı hassasiyetine sahip tünel fırınlarda
gümüş kaynak ile yapmaktadır. Fişek yatağı – namlu birleştirmeleri , namlu – şerit birleştirmeleri , namlunun üst üste yada yana yana birleştirmeleri , el kundağı mandalının birleştirmeleri tamamen gümüş kaynak ile yapılır. Böylece namlu dayanıklılığı artırılır ve namlu birleştirmelerindeki eksen kaymaları yada sapmalar önlenerek minimum düzeye çekilir.
3) Yıldız Silah ürünleri için gerekli hammaddeyi temin ettikten sonra tüm ürünlerini
%100 kendisi imal eder ve kesinlikle fason parça kullanmaz. Böylece doğacak kalite problemlerini baştan engeller.
Yıldız Silah, diğer firmalar gibi bazı bölgelerde fason üretim yapan, merdiven altı olarak tabir edilen atölyelerde kendi bünyesinde kullanmak üzere parça üretimi yaptırıp kullanmaz. Bu sektörün içinde olan herkes bunu bilir. Bu da bir ürünün kalitesinin bir ürünün kalitesine tutmaması olarak açıklanır ve ürünlerin kalitesinde dengesizlik ortaya çıkar. Yıldız Silah' ta bu tür istikrar sorunları yoktur. Zaman zaman üretimden kaynaklı sorunlar yaşanabilir, fakat bu da müşteriye yansıtılmadan çözülür.
4) Dipçik işçiliklerinden biraz bahsedeyim. Yıldız Silah Türkiye’ de ve hatta bazı ithal markalarda dahil olmak üzere hepsinden daha kaliteli cevizler kullanan bir firmadır. En standart ürünlerinde dahi 2 numara olarak adlandırılan dipçikleri kullanır. Özel ürünlerinde 3 numara olarak adlandırılan dipçikler ile başlar, isteğe göre 4 ve 5 numara dipçikleri kullanır. Bunu anlamanın en kolay örneği her iki markanın ürününü yan yana koyup bakmaktır.
5) Yıldız Silah namlu iç çapları ve hassas namlu delme, birleştirme gibi konularda bahsi geçen firmadan farklıdır. Aynı mesafeden aynı namlu ile ve aynı şoklarla her iki firmanın ürünleri aynı hedefe atılıp bakıldığında saçma grupmanı, dağılımı ve deliciliği konusunda en az %10 fark göreceklerdir. Mesafe uzadıkça yani 35 metrenin üzerindeki atışlarda bu fark %10 u da geçecektir. Rahatlıkla test edip görebilirsiniz.
6) Yıldız Silah kullandığı malzemeleri ısıl işlem yaparak mukavemetini ve parçanın çekme değerini arttırmaktadır. Aynı zamanda tüm parçalarını krom ile kaplayıp korozyonu önlemektedir. Örneğin mobil şoklarına ısıl işlem yapan bir firmadır. Çelik saçma ve tek kurşuna dayanıklıdır. Bahsi geçen firmanın mobil şokları ile Yıldızın mobil şokları üst üste konulup sıkıştırıldığı zaman hangisinin daha dayanıklı olduğu da rahatlıkla görülebilir. Ya da her iki firmanın ürünleriyle mobil şok takılı iken arka arkaya 100 adet yada daha fazla çelik saçma veya tek kurşun atıldığında ortaya çıkan sonuçlara rahatlıkla bakılabilir.
7) Yıldız Silah marka olma yolunda hızla ilerleyen ve artık bazı ülkelerde de marka olan, Türkiye’ nin adını kendi adıyla tanıtan bir firmadır. 2012 yılında 5 kıtada 57 ülkede, 2013 yılında 5 kıtada 66 ülkede ürünlerini kendi adı olan YILDIZ ile gönderen bir firmadır. Marka değeri çok önemlidir. Dünyanın 66 ülkesinde insanlar Yıldız' ı ve Türkiye'yi bilmektedir. Türkiye’ de çok tanınmamasının sebebi yeterli pazarlamayı yapmamasındandır.
8 ) Yıldız Silah ülkesine ödül kazandıran bir firmadır. 2010 yılı İngiltere’ de yapılan yarışmada Benelli, Fabarm, Beretta gibi markalar arasından fiyat kalite oranı, sağlamlık, şıklık, ergonomi bakımından yılın av tüfeği seçilmiş bir markadır. Yine ateşli silahların belkemiği olan İtalya, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Amerika gibi gelişmiş ülkelerde de çok ciddi rakamlarda ürün satan bir firmadır.
9) Gravür işleme konusunda da yine bazı yorumlar yapılmış. İlginç ! Hele ki bahsi geçen firmanın ürünleriyle bizim ürünlerimiz arasındaki farkı inanın bu işten hiç anlamayan birisi bile görsel yorumlarına güvenerek rahatlıkla aradaki farkı görebilir. Buyrun kendiniz bakın, aradaki farkı görün;
http://www.yildizshotgun.com/1.html Tabi ki gravür konusunda mükemmeliz demiyorum, eksiğimiz çok...
Tabi bu kadar şey yazdıktan sonra şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Yazımı okuyan bazı kişiler şimdi aklından geçirmiş olabilir ''Yıldız bu kadar mükemmel mi?''
Hayır, biz mükemmel değiliz, kusursuz değiliz ve
''Mükemmeliğin sonu olmadığını biliyoruz!''. Bunun için de durmadan çalışıyoruz. Biz tabi ki kullanıcıların görüşlerine önem veriyoruz ve bunun için de ulaşabildiğimiz tüm kullanıcılara teker teker arayıp anket uyguluyoruz, onların fikirlerini merak ediyoruz ve ahlaklı eleştiriye her zaman açığız. İşimizi yapmaya çalışıyoruz, geldiğimiz noktayı hiçbir zaman yeterli görmedik, daha iyisi için uğraşıyoruz. Ürünlerimizle ilgili eksiklerimiz var, bunun farkındayız ve eksiklerimizi gidermek için her geçen gün makine parkurumuzu arttırıyoruz, Ar-ge çalışmalarımızı genişletiyoruz.
Aklıma gelen farklılıkları uzun uzun belirttim. Bilgilenmek isteyen kişiler için. Yazdıklarım yanlış anlaşılsın istemem, kimsenin ürettiği ürünlere de kesinlikle kötü demiyorum, sadece yanlış bilgilendirme yapılmış bir konuda bana da söz hakkı doğduğu için yazdım tüm bunları…
Takdir kullanıcının, ben sadece kişisel görüşlerimi ve bildiklerimi anlattım. Kullanıcı kişi, canı hangi markayı isterse, bütçesi neye yetiyorsa gider onu alır.
Sağlıcakla kalın…