Kardeşim Merhabalar öncelikle siteye Hoşgeldin
Ben 103 DE Kullanıyorum , Keklik ve Bıldırcın avları yapıyorum zaman zaman çulluk avıda yapıyorum 71 namlu tüfekle avlanıyorum bazen namlu uzun geliyor özellikle çullukta ancak şoklarla ve fişek seçimiyle bu durum kısmen ortadan kalkıyor hatta bir niyetimde kısa namlu bir poze daha almak ileride bunu düşnüyorum yada 103 de tüfeğime kısa namlu yaptırırım diye düşnüyorum. 103 de çok güzel bir tüfek ne ağır ne hafif sen bakma herkez ağır falan diyor yaaa herkez Aliminyum kasalara göre bunu söylüyor bence çok dengeli bir tüfek ve kullanışlı tavsiye ederim hani derler seni beni gömer bence öyle biz ağırlıklı Keklik avları yapıyoruz bize Aliminyum olmaz Denge yapmıyor ikinci atış yaparken namlu ararsın
Ve eğerki ağır dolu sürekli atıyorsan ileride sıkıntı yaratır biz Bazen 34 ve 35 gramda atıyoruz ördek te yada keklikte bence 103 de çok dengeli ve kullanışlı....
Aliminyum kasa alacaksan bence sadece çulluk ve bıldırcın 24 ce 32 gram atarak kullanman sana randuman verecektir Grm yükseldikce tepmesi ve aşınması zamanla artacaktır...
Babamda Lazer Optima S.Poze vardı çok ağır bir tüfekti onu sattık şimdi Babama s.poze alacağız bizde ilk başlarda Armsan Pohnema Argentum alacaktık ancak babam eski avcı olduğu için tercihim herzaman s.poze olur dedi ve ben aradığım ölçüde s.poze alacağım dedi ve kararımız yine bu yönde değişti
Bende Yıldız SPZ ME düşünüyorum güzel tüfekler ama çelik kasaları bence ağır.Çift patlama gibi sorunları yoktur çok güzel silahlar bilesin çift patlama olayı daha çok sarsılmaz s.poze modellerinde çok var .Şunuda düşündük 103 CE alalım dedik ama ikinci bir Huğlu kop.almaya ne gerek var gibi düşündük.
Akus ve Akdaş çok sağlam tüfekler üretiyor özellikle Akdaş 312 se/320 se modelini bir incelemeni tavsiye ederim ve Akus Hunter/OBSE ikisinide incele web sitelerinden. Akdaş daha narin ve hoş yüze güzel geliyor 2900 ve 3200 arasında seçim yapabiliyorsun çok hassaz ve güzel bir tüfek zaten ustaları çok sağlam Eskinin huğlu ustaları kullananlarla görüş derim bende sen gibi soruyorum yeri kullanışlı ve sağlam bir tüfek aldığım bilgiler bu yönde oldu sanada tavsiyem bunlar olacaktır kardeşim...
Kafanı karıştırmak gibi olmasın ama Akdaş ve Akus şuanda bende ağır basıyor.