Gönderen Konu: İKİ TÜFEK ARASINDA KALDIM YARDIM EDİN LÜTFEN  (Okunma sayısı 44070 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İKİ TÜFEK ARASINDA KALDIM YARDIM EDİN LÜTFEN
« : 21 Mart 2013, 01:00:57 »
değerli avcı abilerim  küçük yaşımdan bu yana silahlara ve ava ilgim var  bir süperpoze tüfek almak istiyorum bazı araştırmalar yaptım  veee 2 tüfek arasında kaldım  YILDIZ SPZ ME    ve   HUĞLU 103 DE  acaba bu tüfekleri  kullanan avcı abilerim varsa tecrübelerini ve tüfeklerin artı eksisini yazabilirler mi  ......ben daha çok bıldırcın ve keklik avına gidiyorum  bizim burda avlandıgımız meralar açık   tercihim 71 namludan yana  yorumlarınızı bekliyorum....
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Kadir ÇALIKLI

• Müdavim Üyemiz
Ynt: İKİ TÜFEK ARASINDA KALDIM YARDIM EDİN LÜTFEN
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2013, 09:19:00 »
103 de çok güzel ama ağır keklikte taşınmıyor
Kadir ÇALIKLI
1972 UŞAK

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2013, 10:07:35 »
tşk ederim abi ben de o yüzden yıldıza biraz daha yakınım ama alüminyum alaşım  olması ilerde sorun yaratır mı konusunda kararsızım ... tabi birde bu iki tüfeği kullanan avcı abilerim ne tür arızalarla karsılastılar acaba (( ejektör sorunu çift patlatma vb ))
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2013, 10:53:42 »
Kardeşim Merhabalar öncelikle siteye Hoşgeldin :)
Ben 103 DE Kullanıyorum , Keklik ve Bıldırcın avları yapıyorum zaman zaman çulluk avıda yapıyorum 71 namlu tüfekle avlanıyorum bazen namlu uzun geliyor özellikle çullukta ancak şoklarla ve fişek seçimiyle bu durum kısmen ortadan kalkıyor hatta bir niyetimde kısa namlu bir poze daha almak ileride bunu düşnüyorum yada 103 de tüfeğime kısa namlu yaptırırım diye düşnüyorum. 103 de çok güzel bir tüfek ne ağır ne hafif sen bakma herkez ağır falan diyor yaaa herkez Aliminyum kasalara göre bunu söylüyor bence çok dengeli bir tüfek ve kullanışlı tavsiye ederim hani derler seni beni gömer bence öyle biz ağırlıklı Keklik avları yapıyoruz bize Aliminyum olmaz Denge yapmıyor ikinci atış yaparken namlu ararsın :) Ve eğerki ağır dolu sürekli atıyorsan ileride sıkıntı yaratır biz Bazen 34 ve 35 gramda atıyoruz ördek te yada keklikte bence 103 de çok dengeli ve kullanışlı....
Aliminyum kasa alacaksan bence sadece çulluk ve bıldırcın 24 ce 32 gram atarak kullanman sana randuman verecektir Grm yükseldikce tepmesi ve aşınması zamanla artacaktır...

Babamda Lazer Optima S.Poze vardı çok ağır bir tüfekti onu sattık şimdi Babama s.poze alacağız bizde ilk başlarda Armsan Pohnema Argentum alacaktık ancak babam eski avcı olduğu için tercihim herzaman  s.poze olur dedi ve ben aradığım ölçüde s.poze alacağım dedi ve kararımız yine bu yönde değişti :)
Bende Yıldız SPZ ME düşünüyorum güzel tüfekler ama çelik kasaları bence ağır.Çift patlama gibi sorunları yoktur çok güzel silahlar bilesin çift patlama olayı daha çok sarsılmaz s.poze modellerinde çok var .Şunuda düşündük 103 CE alalım dedik ama ikinci bir Huğlu kop.almaya ne gerek var gibi düşündük.
Akus ve Akdaş çok sağlam tüfekler üretiyor özellikle Akdaş 312 se/320 se modelini bir incelemeni tavsiye ederim ve Akus Hunter/OBSE ikisinide incele web sitelerinden. Akdaş daha narin ve hoş yüze güzel geliyor 2900 ve 3200 arasında seçim yapabiliyorsun çok hassaz ve güzel bir tüfek zaten ustaları çok sağlam Eskinin huğlu ustaları kullananlarla görüş derim bende sen gibi soruyorum yeri kullanışlı ve sağlam bir tüfek aldığım bilgiler bu yönde oldu sanada tavsiyem bunlar olacaktır kardeşim...
Kafanı karıştırmak gibi olmasın ama Akdaş ve Akus şuanda bende ağır basıyor.
« Son Düzenleme: 21 Mart 2013, 11:02:11 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı Hüseyin BİLGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Bilginler Av Malzemeleri
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2013, 11:35:28 »
huğlu 103 de modeli güzel sorunsuz bir tüfek fakat huğlunun bütün tüfeklerinde olduğu gibi biraz ağır huğluda büyük huğlu firmasının ürettiği CONQUEST süper poze tüfeği var çelik kasa enjektörlü ve 3 kg ağırlığında sorunsuz bir tüfek mut bölgesinde avlanacağın için 66 cm olması senin için ideal olur
Hüseyin Bilgin
1976-Karaman
 www.bilginlerav.com

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2013, 11:41:14 »
Huğlu koop-Akus-Yıldız spoze de ülkemizdeki kanımca en iyi 3 markadır.önemli olan bir faktörde alım sonrası faydalanacağınız teknik servis olayı tabiki.estetik ve görsellikle
 ilgili beklentilerinizle beraber sizin yapacağınız av çeşidi mera faktörü fiziksel durumunuz tüfek ölçülerinin size uygunluğu seçiminizi kolaylaştırabilir
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

Çevrimdışı Akif ARSLAN

• *
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2013, 12:08:47 »
Bu tür avlarda 71 namludan ziyade 66 düşünmek daha uygun olur diye düşünüyorum.Ben hatta 55 namlu otomatik kullanıyorum.Çulluk avında muhteşem.Belki size komik gelir ama uzun namluda düşünülen avantajlar eskide kaldı.Yeni teknoloji ile kısa namlular aynı gücü ve daha yüksek atış hakimiyeti sağlıyor.Bende bu konuya yorum yapmak istedim  müsadenizle.RASGELE..
Akif ARSLAN
1980 KARAMAN

Çevrimdışı Rahim Özgür AKINCI

• Müdavim Üyemiz
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2013, 14:46:40 »
66 namku ejektörsüz huglu poze otamatik dersen secenek  daha cok ama pozede ve ciftede huglu şaşma 66 olusu ve ejektörsüz oluşu hafif de olur
büyük huglu nun pozeleride gercekten cok hafif ejektörlü olmasına ragmen
Rahim Özgür AKINCI
KONYA-1979             0535 674 29 63

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 21 Mart 2013, 15:03:42 »
değerli avcı abilerim  küçük yaşımdan bu yana silahlara ve ava ilgim var  bir süperpoze tüfek almak istiyorum bazı araştırmalar yaptım  veee 2 tüfek arasında kaldım  YILDIZ SPZ ME    ve   HUĞLU 103 DE  acaba bu tüfekleri  kullanan avcı abilerim varsa tecrübelerini ve tüfeklerin artı eksisini yazabilirler mi  ......ben daha çok bıldırcın ve keklik avına gidiyorum  bizim burda avlandıgımız meralar açık   tercihim 71 namludan yana  yorumlarınızı bekliyorum....
Ersin kardeşim YILDIZ SPZ ME modelini 4-5 senedir bizzat kullanan birisi olarak söylüyorum özellikle de bahsettiğin avlarda muhteşem bir silah..Çok keskin ve etkili bir saçması var..Ben bu tüfekle hiçbir zaman 30 gr üzerine çıkmadım ve canlı düşen kuş görmedim..Arkadaşlarım hayran kaldılar tüfeğe..Hafifliği cabası..Bir defa olsun çift patlatma sorunu falan görmedim...HUĞLU 103 DE arkadaşta var çok ağır bi silah bu avlarda adamı pert eder...Birde YILDIZ bir başka be kardeşim..Mükemmel grupmanı var...Ben 66 cm mobil şoklusunu kullanıyorum..Birtek ördeğe götürmedim..Yalnız sana tavsiyem almadan önce kundak ölçülerini biliyor isen ona göre yaptır kundağını..Avına doyamazsın..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 21 Mart 2013, 15:06:19 »
yıldızın grupmanı ve öldürücülüğünü çok methediyorlar,aliminyum kasa oluşuna aldırmayın,mesela ben de huğlu eagle var 2900 gr,grupman ve öldürücülüğünden çok memnunum gezer avlarında sizi hiç yormuyor,yıldız tüfeklerinde 1500 bar testinden başarıyla geçtiğini sitesinde yazmışlar,zaten 32 gr yukarısı türkiye avcılığında gereksiz bence,30 gr bile çok güzel ördek avları yapanlar var aşağı gramajlı fişekleri neye atarsan at öldürüyor,herhangi bir problemle karşılaştığında fabrika da ilgileniyormuş,huğlu da yıldız da kaliteli silahlar bence,

Çevrimdışı Ahmet ARIKAN

• Müdavim Üyemiz
  • Burdurlu
    • ahmet arıkan
« Yanıtla #10 : 21 Mart 2013, 15:18:24 »
bir dönem yıldız spz me kullandım. şimdi de çiftesiyle avlanıyorum. hakikaten verdiğin parayı fazlasıyla hak eden tüfekler. kesinlikle tavsiye ederim.
  • Yıldız Elegant A3 TME
  • Akkar Churchill 812
  • Retay Masai Mara Bronze Pure
  • Çifsan ÇSP 555
Ahmet ARIKAN
1987-Burdur / Yeşilova

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 21 Mart 2013, 15:18:44 »
 hoş bulduk abilerim ilginiz ve  verdiğiniz bilgileriniz için tşk ediyorum 71 namlu istememin sebebi keklik sezonu açıldıktan bir hafta sonra keklikler çok ürkek oluyo malum kaçak avcılardan pek keklikte  bulamıyoruz  bulduklarımız da çok uzak kalkıyor .... burda keklik avında çok uzun yollar katediyoruz  bu yüzden hafif bir tüfek olmasını istedim  yıldız spz me yı formdaki bir çok avcı abim begeniyo vee okudugum kadarıyla yurt dısında  bir çok ödül almıs bir yerli firmamız  huglu firmasıda çok kaliteli lakin bazı abilerim huglunun satış sonrası hizmetinin iyi olmadığını söylüyor karsılastıkları bazı sorunlarda yardımcı olmadıklarını bildirdiler .....  yıldız dan satıs sorumlusu halil kara beyle görüştüm  ilgileri içinde çok tşk ederim  2012 ve 2013 modellerinde gümüş kaynak teknolojisi uyguladıklarını ve 1550 bara kadar dayanabileceğini söyledi açıkçası yıldız spz me  biraz daha agır basmaya basladı ... gürkan gürsul abim hafif tüfekte denge olmaz dedi ama yıldız için denge sorunu ile karsılaşan bi yorum okumadım  forumda da  bizim burlarda  çok agır dolular kullanmıyoruz hava çok soguk olmuyor  malum akdeniz bölgesi .... süperpoze de  28 30 gram 6 7 numara ile güzel avlar yapılır bu gramajlarda da tüfek sarsmaz diye düşünüyorum
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 21 Mart 2013, 15:21:12 »
hoş bulduk abilerim ilginiz ve  verdiğiniz bilgileriniz için tşk ediyorum 71 namlu istememin sebebi keklik sezonu açıldıktan bir hafta sonra keklikler çok ürkek oluyo malum kaçak avcılardan pek keklikte  bulamıyoruz  bulduklarımız da çok uzak kalkıyor .... burda keklik avında çok uzun yollar katediyoruz  bu yüzden hafif bir tüfek olmasını istedim  yıldız spz me yı formdaki bir çok avcı abim begeniyo vee okudugum kadarıyla yurt dısında  bir çok ödül almıs bir yerli firmamız  huglu firmasıda çok kaliteli lakin bazı abilerim huglunun satış sonrası hizmetinin iyi olmadığını söylüyor karsılastıkları bazı sorunlarda yardımcı olmadıklarını bildirdiler .....  yıldız dan satıs sorumlusu halil kara beyle görüştüm  ilgileri içinde çok tşk ederim  2012 ve 2013 modellerinde gümüş kaynak teknolojisi uyguladıklarını ve 1550 bara kadar dayanabileceğini söyledi açıkçası yıldız spz me  biraz daha agır basmaya basladı ... gürkan gürsul abim hafif tüfekte denge olmaz dedi ama yıldız için denge sorunu ile karsılaşan bi yorum okumadım  forumda da  bizim burlarda  çok agır dolular kullanmıyoruz hava çok soguk olmuyor  malum akdeniz bölgesi .... süperpoze de  28 30 gram 6 7 numara ile güzel avlar yapılır bu gramajlarda da tüfek sarsmaz diye düşünüyorum

doğru karar :)

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 21 Mart 2013, 15:29:24 »
Ersin kardeşim YILDIZ SPZ ME modelini 4-5 senedir bizzat kullanan birisi olarak söylüyorum özellikle de bahsettiğin avlarda muhteşem bir silah..Çok keskin ve etkili bir saçması var..Ben bu tüfekle hiçbir zaman 30 gr üzerine çıkmadım ve canlı düşen kuş görmedim..Arkadaşlarım hayran kaldılar tüfeğe..Hafifliği cabası..Bir defa olsun çift patlatma sorunu falan görmedim...HUĞLU 103 DE arkadaşta var çok ağır bi silah bu avlarda adamı pert eder...Birde YILDIZ bir başka be kardeşim..Mükemmel grupmanı var...Ben 66 cm mobil şoklusunu kullanıyorum..Birtek ördeğe götürmedim..Yalnız sana tavsiyem almadan önce kundak ölçülerini biliyor isen ona göre yaptır kundağını..Avına doyamazsın..
ersin abim çok tşk ederim bilgilerin için lakin kundak ölçülerimi bilmiyorum abi ... bazı tüfekleri alıyorum omuzluyorum  namlu üzerindeki şeriti arpacıgın  yaklaşık 10cm önünden itibaren görüyorum  bunun sebebini bazı avcı ablerime sordum  dipcik sana kısa geliyor o yüzden dediler  .. abi bnm boyum 181cm yani biraz uzun   kundak ölçüleri hakkında da nasıl alındıgına dair bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim .....
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #14 : 21 Mart 2013, 15:53:55 »
hoş bulduk abilerim ilginiz ve  verdiğiniz bilgileriniz için tşk ediyorum 71 namlu istememin sebebi keklik sezonu açıldıktan bir hafta sonra keklikler çok ürkek oluyo malum kaçak avcılardan pek keklikte  bulamıyoruz  bulduklarımız da çok uzak kalkıyor .... burda keklik avında çok uzun yollar katediyoruz  bu yüzden hafif bir tüfek olmasını istedim  yıldız spz me yı formdaki bir çok avcı abim begeniyo vee okudugum kadarıyla yurt dısında  bir çok ödül almıs bir yerli firmamız  Huglu firmasıda çok kaliteli lakin bazı abilerim huglunun satış sonrası hizmetinin iyi olmadığını söylüyor karsılastıkları bazı sorunlarda yardımcı olmadıklarını bildirdiler .....  yıldız dan satıs sorumlusu halil kara beyle görüştüm  ilgileri içinde çok tşk ederim  2012 ve 2013 modellerinde gümüş kaynak teknolojisi uyguladıklarını ve 1550 bara kadar dayanabileceğini söyledi açıkçası yıldız spz me  biraz daha agır basmaya basladı ... gürkan gürsul abim hafif tüfekte denge olmaz dedi ama yıldız için denge sorunu ile karsılaşan bi yorum okumadım  forumda da  bizim burlarda  çok agır dolular kullanmıyoruz hava çok soguk olmuyor  malum akdeniz bölgesi .... süperpoze de  28 30 gram 6 7 numara ile güzel avlar yapılır bu gramajlarda da tüfek sarsmaz diye düşünüyorum

Kardeşim ben Keklik Avcısıyım Sen bakma kimseye namlu 71 namlu Çelik Kasa al :)
Keklik ilk iki haftadan sonra 71 namlu olmadan avlayamazsın Uzak ve ürkek olacağı için yanaştırmıyor özellikle Kır bölgelerde , meşelik bölgelerde 55 ,61,66 namluylada avlarsın Şoklarıyla ayarlarsın ama 71 olursa tüfeğin her daim şoklarla ayarlarsın 71 keklik tüfeğidir büyük tüfeği her zaman şoklarla küçültürsün ancak kısa namlu tüfeği bir yere kadar uzatırsın Randuman almazsın özellikle keklikte kullanacaksan 71 namlu tercih et...
Bende sen gibi S.Poze alacağım Babama kendim 103'de kullanıyorum ağırlık falan hikaye dengeli net bir Tüfek çok güzel tüfektir ancak tabiki Yıldız spz me alabilirsin harika tüfekler gurupmanları Hiç bir sorun yaşamazsın çok memnun kalırsın ama değdim gibi Yıldız alacaksan hafifliği için tercih edeceksen Alüminyum derim.Hafif olan tüfekte denge olmaz demedim , hafif olan Alümünyum tüfekte Keklik avında randuman alamazsın demek istedim... Son zamanlarda araştırmalarıma göre Yıldız , Akdaş ve Akus S.pozeleri araştır çelik kasa değerlendir derim...Zaten fişek seçimin 28 Grmla En fazla 32-33 grm arası ise hiçbir sorun yaşamazsın isterse Aliminyum olsun, ama Soğuklarda 33-34-35 gram veya dolu gramaj atcaksan sıkıntı yaratır denge sorunu yaşarsın. Huğlu tüfekler içerisinde Huğlu kop. olmayan hiçbir tüfeğe elini sürme isterse kus kadar hafif olsun benden sana tavsiye Selamlar....
« Son Düzenleme: 21 Mart 2013, 16:16:14 Gönderen: Gürkan GÜRSÜL »
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 21 Mart 2013, 16:00:11 »
yıldızın grupmanı ve öldürücülüğünü çok methediyorlar,aliminyum kasa oluşuna aldırmayın,mesela ben de huğlu eagle var 2900 gr,grupman ve öldürücülüğünden çok memnunum gezer avlarında sizi hiç yormuyor,yıldız tüfeklerinde 1500 bar testinden başarıyla geçtiğini sitesinde yazmışlar,zaten 32 gr yukarısı türkiye avcılığında gereksiz bence,30 gr bile çok güzel ördek avları yapanlar var aşağı gramajlı fişekleri neye atarsan at öldürüyor,herhangi bir problemle karşılaştığında fabrika da ilgileniyormuş,huğlu da yıldız da kaliteli silahlar bence,
selçuk hocam biliyorsun bendede eagle vardı ben perfonmansından (özellikle öldürücülüğü konusunda) memnun kalmayıp satmıştım ama alan arkadaşda eagle pozeden  çok memnun olduğunu ve perfonmans konusunda bir sıkıntı olmadığını söyledi
« Son Düzenleme: 21 Mart 2013, 16:03:00 Gönderen: Özgür TAŞ 45 »
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 21 Mart 2013, 16:04:50 »
selçuk hocam biliyorsun bendede eagle vardı ben perfonmansından (özellikle öldürücülüğü konusunda) memnun kalmayıp satmıştım ama alan arkadaşda eagle pozeden  çok memnun olduğunu ve perfonmans konousunda bir sıkıntı olmadığını söyledi

özgür abi mrb,abi eaglen fişeği bp nike ve rc titanio ben başka fişek koymam artık,deneye deneye bunlarda kararı kıldım,

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #17 : 21 Mart 2013, 16:10:13 »
huğlu ..
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 21 Mart 2013, 16:12:13 »
özgür abi mrb,abi eaglen fişeği bp nike ve rc titanio ben başka fişek koymam artık,deneye deneye bunlarda kararı kıldım,
mrb hocam nikel fişeği nerde denedin?
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

selçukkaygısız

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 21 Mart 2013, 16:14:49 »
mrb hocam nikel fişeği nerde denedin?
tahtalı da abi

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 21 Mart 2013, 16:48:07 »
bp nike ,yanılmıyorsam nikel değil.hızlı bir kış fişeği diye biliyorum.bir de yıkıcılık konusunda çelik kasa ile alüminyum kasanın farkı olacağını düşünmüyorum.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Kemal YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Şehit oldu!
« Yanıtla #21 : 21 Mart 2013, 17:20:09 »
hangisini alacağına karar vermende yardımcı olamasamda bir tüfekte  iç çapı 18,30 yada 18,40 olsun derim  tercih genede senin
« Son Düzenleme: 21 Mart 2013, 17:38:28 Gönderen: Kemal YILMAZ »
Kemal YILMAZ
1975 KONYA- ŞEHİT OLDU

Çevrimdışı Seçkin TEZCAN

• *
« Yanıtla #22 : 21 Mart 2013, 18:14:15 »
Ersin kardeşim 2004 te 103D aldım bir sene kullandım. Keklikte gezerken on kilo oldu.Sonra onu kenara bıraktım otomatik aldım. Taaki 2012 yılı başında Yıldız SPZ-ME alnca kullananların ne demek istediğini anladım. Şimdi Yıldız la avlanmaktan çok zevk alıyorum.
Aliminyum kasa mevzusuna gelince; genellikle bütün otomatiklerin kasası alüminyum değilmi? Şakur şukur çalışan mekanizmalı otomatiklere bir şey olmuyor da pozeye mi olucak. Hem daha iyi korozyon olmaz.
Bence YILDIZ..
Seçkin TEZCAN
0 Rh + 1969
KOCAELİ (kırklareli-vize'li)

image hosting

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 21 Mart 2013, 18:38:03 »
ersin abim çok tşk ederim bilgilerin için lakin kundak ölçülerimi bilmiyorum abi ... bazı tüfekleri alıyorum omuzluyorum  namlu üzerindeki şeriti arpacıgın  yaklaşık 10cm önünden itibaren görüyorum  bunun sebebini bazı avcı ablerime sordum  dipcik sana kısa geliyor o yüzden dediler  .. abi bnm boyum 181cm yani biraz uzun   kundak ölçüleri hakkında da nasıl alındıgına dair bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim .....

Ersin kardeşim buradaki özellikle 3 tane çizgi çok ama çok önemli..Kırmızı çizgi tetik çekme mesafesidir...Kahverengi çizgi görüş hattıdır diğer bir deyişle gözle elmacık kemiği arasındaki ölçüdür..(Bahsettiğin tüfekteki şeriti görmen bu çizginin kısa olmasından kaynaklanmaktadır) Yeşil çizgi ise dipçik eğimidir...Tetik çekme mesafesini kabaca kolunu dirsekten 90 derece büküp tüfeğin dipçik tabanını kolunun pazı kısmına koyduğunda işaret parmağının ilk boğumu tetiğe yetişiyor ise uzunluk normaldir...Dipçik eğimi ve görüş hattına gelince kabaca; tüfeği iki gözün kapalı bir şekilde omuzlayıp gözlerini açtığında sadece şeridi görmeden direk arpacığı görüyor isen sana uygundur..
Ama naçizane tavsiyem etrafında tüfek ustası varsa ona gidip ölçülerini aldırmandır..Bu ölçüler doğrultusunda fabrikayı ara ve güzel bir YILDIZ poze yaptır kendine sonra bana dua edersin...Çünkü en kral tüfekte olsa dipçik avcıya uymuyorsa o tüfek avcıyı avdan soğutur...Hadi kal sağlıcakla...(Bu arada YILDIZ ın pazarlamacısı falan değilim haaaa :D :D Tecrübelerle sabittir..)
« Son Düzenleme: 21 Mart 2013, 18:39:09 Gönderen: Ersin ORBAY »
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 21 Mart 2013, 19:36:34 »
Süperpoze alacaksanız AKDAŞ