Dipcinizi yeni hale nasiln getirebileceginize dagir bir konu aciyorum. Genelde yivsiz tufeklerin ahsabi avlarimizda cok yipraniyor. Cizik felan ortaya geliyor. Bundan bir kac sene önce gittigim bir avda tufegimi bölup sirtcantasina koymustum. Bir kac saatlik yuruyusten sonra dipcigin yaninda bulunan cay termusu dipcigimi mahfetmisti.
Bir kac arastimadan sonra dipcigin ahsabini yaglamaya karar verdin.
1. Dipcigin uzerinde bulunan vernigi cikarmak. Bunun icin iki yönten var: zimparayla cok dikkatli bir sekilde zimparalamak. Ikincisi ise kimyasal urun kullanmak. Ikisinide denedim ama kimyasal urun daha kolay ve ahsaba zarar vermiyor.
2. Dipgin uzerinde bulunan oraya buraya carprigimizdan olusan kucuk cukurluklari kaldimak. Ahsabin fiberi kopmamis ise fiberinin tekrar kalmasini saglayip yeni gibi yapabilirsiniz. Bu is icin islak bir havlu ve utu gereklidir. Islak havluyu dipcin uzerine koyun daha sonra agac kuruyana kadar utuleyin. Ama aci sakin yakmayin arada bir havluyu kaldirip bakin. 15-20 saniye kadar.
Devami ve resimleri en kisa zammnda geliyor.... resimleri daha yuklemedigim icin resimler koyamadim kusura bakmayin