Gönderen Konu: Süperpoze ejektör iptali  (Okunma sayısı 9996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Süperpoze ejektör iptali
« : 19 Mart 2013, 22:38:06 »

pic upload

A: Ejektörü aktive eden mil.
B: Horozları tespit eksen pimi.
C: Horoz yayı
D: Tetikği horoz düşürücüye bağlayan vida
E: Selektörü horoz düşürücüye bağlayan vida
F: Horoz
G: Horoz tutucu ve takılma dişleri

Eğer tüfeğinizde ejektör var ve resimdeki Yıldız poze benzeri ise ejektörü iptal etmek isterseniz aşağıda yazdıklarımı deneyebilirsiniz. Neden iptal edeyim diyorsanız devamnı okumaktan vazgeçin derim. İşler umulduğu gibi gitmezse tüfeğiniz tamirciye gider. Uyarmış olayım ama ben ilk denememde bu işi yaptığım için başkaları da yapabilir diye düşündüğümden paylaşmak istedim.

Önce kısa sürümünü söyliyeyim, resimde "A" ile gösterdiğim parçayı sökmekten başka bir şey yapmıyacağız. Bunu yaptığımızda ejektör tırnakları sadece boşu ileri itecek ama fırlatma olmayacak.

Uzun sürümü: Önce horozları uygun şekilde düşürün. Dipçik sökme kısmını pas geçiyorum. Dipçiği söktükten sonra namluyu da kubuzdan sökün. C ile gösterdiğim sağlı sollu iki yayı uygun şekilde çıkarmak gerekiyor. E vidasını sökün. D vidasını sökün. B pimini çıkarın. F ile gösterdiğim horozu geriye çekeceksiniz. Fakat önce resimdeki gibi baş kısmını geriye iyice yatırmalısınız. G ile gösterdiğim parçalar yayla içeri esner. Horozu G nin diğer tarafına geçirecek kadar yatırmalısınız. Daha sonra sıra F yi geriye çekmeye geliyor. Taa kubuzun dibine kadar yatık şekilde çekin. Şİmdi horozun üst tarafından tutup dışarı doğru devirebilirsiniz. Devirdikten sonra A parçasını çekin çıkarın tüfekten.

Monte ederken sondan başa aynı işleri yapmalısınız.

Bir daha ikaz edeyim: Ne çok zor ne okunması kadar kolay bir iş değil. Biraz kaba kuvvet gerekli ama yersiz kaba kuvvet değil tabi. Burada yazarak açıklaması çok uzun süreceği için sadece en önemli adımları yüzeysel açıkladım. Tüfekçi yakınınızda değilse, başaramazsanız mesuliyet almam :) Sökerken ve takarken defalarca düşünmek gerek. Parça konumlarına dikkat edin. Hatırınızda tutun veya dönüş için adım adım fotoğrafını çekin. Muhtemelen dipçik sökümünde 13 no lokma gerekir. Dişsiz kargaburun ve yıldız ve düz tornavidalar kafi.

Deneyip de takıldığınız olursa adımı yazarsanız detaylı açıklarım ama iş size kalıyor.

Başta yazdığım gibi bu iş çok zor değil. Biri bu adımları bana söylese daha çabuk halledebilirdim. Zaten onun için paylaşmak istedim. Bazı forumlarda bu işin mümkün olup olmadığını soran bir sürü mesaj görmüştüm. Herkes tüfekçiye havale etmiş. Dur bi bakalım dedim, böylece ortaya çıktı.Yine de bunu isteyen doğrudan tüfekçiye yaptırabilir elbet. Kolay gelsin.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Şener CANKAT

Çevrimdışı Ufuk RASK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Süperpoze ejektör iptali
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2013, 22:51:35 »

Ellinize saglik. Benim yivsiz tufeklere ilgim az olsada yinde ilginc. Size bir sorum var. Benim altli ustlu bir ciftem var. Markasi Zafer ejektörude yok. Ona ben ejektör takbilirmiyim zormu olur?
Ufuk Rask
Isvec / Antalya

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2013, 23:00:49 »
Paylaşım için teşekkür ederim ama gereksiz ve bir o kadarda tehlikeli bir bilgi bence insanımız meraklı durduk yere tüfek söker ve sonu kötü olabilir
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 19 Mart 2013, 23:18:27 »
Bende otomatik tüfekleri tam otomatiğe hale getirmeyi buldum :D ama yazmıcam burdan, g3 gibi 7+1 olmasın milletin elinde allah muhafaza sakatlığı da cabası..
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2013, 21:24:56 »
Hepinize teşekkür ederim.

Ümit Bey yolunu tahmin ediyorum. Bencede o iş gerçekten tehlikeli olabilir.

Kemal Bey nasıl bir tehlike olacağını bekliyorsunuz? Benim aklıma tehlikeli bir durum gelmedi ama olacağı varsa söylerseniz konuyu kaldırabilirim. Bence biraz becerikli biri için en ufak tehlike yok.

Ufuk Bey ejektörsüz alt-üst çifteye(süperpoze diyoruz genelde) ejektör bence imkansız. Hadi imkansız demiyelim ama tüfek parasını geçen masrafı olacağına eminim.

O pozeyi biliyorum. Bir tanıdığım 10 küsur senedir kullanıyor ve sapasağlam.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Kemal BOZKURT

• *
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2013, 01:05:20 »
Hepinize teşekkür ederim.

Ümit Bey yolunu tahmin ediyorum. Bencede o iş gerçekten tehlikeli olabilir.

Kemal Bey nasıl bir tehlike olacağını bekliyorsunuz? Benim aklıma tehlikeli bir durum gelmedi ama olacağı varsa söylerseniz konuyu kaldırabilirim. Bence biraz becerikli biri için en ufak tehlike yok.

Ufuk Bey ejektörsüz alt-üst çifteye(süperpoze diyoruz genelde) ejektör bence imkansız. Hadi imkansız demiyelim ama tüfek parasını geçen masrafı olacağına eminim.

O pozeyi biliyorum. Bir tanıdığım 10 küsur senedir kullanıyor ve sapasağlam.

Abi beni yanlış anlama senin açından elbette sıkıntı yoktur ama örnek olarak benim tüfeğin bi karın ağrısı var çözülemedi gitti ben şimdi sökme takma işine girişirim ki düşünmedim değil ;D ;D ;D ama sonunda ya eskisi gibi yapamam yada yarın birgün içi açıldı diye fabrika kabul etmez v.s gibi
Kemal BOZKURT
     ^^RİZE^^
1987 İSTANBUL / Kartal

jpg upload

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2013, 17:06:00 »

Abi beni yanlış anlama senin açından elbette sıkıntı yoktur ama örnek olarak benim tüfeğin bi karın ağrısı var çözülemedi gitti ben şimdi sökme takma işine girişirim ki düşünmedim değil ;D ;D ;D ama sonunda ya eskisi gibi yapamam yada yarın birgün içi açıldı diye fabrika kabul etmez v.s gibi
Evet gayet iyi anladım :D Doğru yani. Sıfır risk değil. Bu işi yaparken içinden bir iki parça daha döküldüydü. Allah'tan çıktığı yeri buldum ama minnacık :) görmesem parça artıracaktım. Yine de hayati riski olan şey yoktu. En azından uğraşmak istemeyen ama bu değişikliği dileyenler silahçıda hal yolunun mümkün olduğunu öğrenmiştir. Garantiye gelirsek, bandrolü yok. Ne bilecekler kurcaladığımı. ;D
« Son Düzenleme: 21 Mart 2013, 17:07:29 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968

Çevrimdışı Ufuk RASK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2013, 17:37:20 »
Evet gayet iyi anladım :D Doğru yani. Sıfır risk değil. Bu işi yaparken içinden bir iki parça daha döküldüydü. Allah'tan çıktığı yeri buldum ama minnacık :) görmesem parça artıracaktım. Yine de hayati riski olan şey yoktu. En azından uğraşmak istemeyen ama bu değişikliği dileyenler silahçıda hal yolunun mümkün olduğunu öğrenmiştir. Garantiye gelirsek, bandrolü yok. Ne bilecekler kurcaladığımı. ;D

Silahlar bilmeyen veya anlamayanlarin yapacagi isler degil ama silah yanlis kisininde eline gecse cok tehlikeli olabilir.  Bizimde ilgimiz cok silahlara, yoksa kurcalamasak nasil ögrenecegiz bu isleri ;-)
Ufuk Rask
Isvec / Antalya

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 13 Ağustos 2014, 14:18:36 »
ben otomatiğin mekanizma kızağını sökmüştüm, sonra takamadım ustaya gitti, adam bir kızaktan sürüyle cimcik kadar parça çıkardı, hayret ettim pek kurcalanmasa  iyi olur.
1978-İZNİK

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #9 : 13 Ağustos 2014, 14:35:12 »
valla ben kullanıyorsam bu mereti herşeyini ıncık cıncık bilmek isterim.
hiç erinmem sökerim parçalarım toplayamasamda yollarım 10-15 liraya toplarlar
ama sökmekten korkmam şunuda söyleyeyim birlaf vardır yabancılar çok kullanır
çalışıyorsa elleme diye :) buda bence doğru bir laf.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 14 Ağustos 2014, 14:31:16 »
istanbulda karadenizli bir ustaya gittim, yanında 3-4 tane lazla sohbet ediyor,
biri ustayı kızdırmak için ötekine dedi ki
"buna bir tabanca tamir ettirdum, bir sıktum, bir parça firladi, la bi taa sıktum bir parça daha firladı,  attikça parça fazlasinu atayi , halen da çalışıyi
ahahahahahahaha  dedi, onu duyunca öbür lazlar da hıhohahahaha diye kahkahayı basmışlardı.
aslında hiç komik değildi ama herkesin topluca kahkaha atması çok komikti.

çalışıyorsa gerçekten elleme. ;D

« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 14:32:59 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 14 Ağustos 2014, 16:50:20 »
Bende otomatik tüfekleri tam otomatiğe hale getirmeyi buldum :D ama yazmıcam burdan, g3 gibi 7+1 olmasın milletin elinde allah muhafaza sakatlığı da cabası..
bizde yaptık ama  acaba aynı yöntemmi arkadaş bir şarjör boşalttı hemen iptal etti tüfeği iki üç kişi tutmak gerekiyor çok tepiyor
bu arada savaş bey bende kardeşimin kurusıkı tabancasını söktüm tetik yayı kırılmıştı kırık yaydan tekrar yaptım ve taktım çalışıyor
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2014, 16:54:19 Gönderen: Yavuz YILDIZ »
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 15 Ağustos 2014, 17:29:50 »
bizde yaptık ama  acaba aynı yöntemmi arkadaş bir şarjör boşalttı hemen iptal etti tüfeği iki üç kişi tutmak gerekiyor çok tepiyor
bu arada savaş bey bende kardeşimin kurusıkı tabancasını söktüm tetik yayı kırılmıştı kırık yaydan tekrar yaptım ve taktım çalışıyor
Benim yontemde duzeltme isi yok yeni parca almak zorundasin ;)
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 15 Ağustos 2014, 23:13:55 »
Benim yontemde duzeltme isi yok yeni parca almak zorundasin ;)
arkadaş düzeltti kaç sene oldu hala tık yok tüfeği ondan sonrta temizlememiş bile arpacık düşmüş ben taktım askı kayışı kopmak üzere ben değiştirdim temizliğini yaptım teslim ettim neredeyse tanımayacaktı tüfeğini ben hiç dayanamam pis tüffek gördümmü

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 16 Ağustos 2014, 12:23:23 »
bir arkadaş sarsılmaz concorde tüfeğini ilk aldıklarında  hiç temizlemeden 500 tane attıklarını, sonrasında 3 tanesini makineli gibi tırt tırt tırt diye göndermeye başladığını anlatmıştı. bayiye götürmüş çok kurum dolmuş yapar bazen öyle demiş. artık bayi mi onu yemiş arkadaş mı beni yedi bilmiyorum. kırıkkale tabancalar da yaparmış o makineli gibi gönderme işini. ;D ;D ;D
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 16 Ağustos 2014, 17:49:59 »
bir arkadaş sarsılmaz concorde tüfeğini ilk aldıklarında  hiç temizlemeden 500 tane attıklarını, sonrasında 3 tanesini makineli gibi tırt tırt tırt diye göndermeye başladığını anlatmıştı. bayiye götürmüş çok kurum dolmuş yapar bazen öyle demiş. artık bayi mi onu yemiş arkadaş mı beni yedi bilmiyorum. kırıkkale tabancalar da yaparmış o makineli gibi gönderme işini. ;D ;D ;D
ben söyleyeyimde kimse denemesin seri atan tüfeklerde öyle olmuştur biz iğneyi sabitledik belki seri atan tüfeklerinde pislikten iğneler tıkanmış sabit kalmış olabilir

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 18 Ağustos 2014, 15:27:57 »
ben söyleyeyimde kimse denemesin seri atan tüfeklerde öyle olmuştur biz iğneyi sabitledik belki seri atan tüfeklerinde pislikten iğneler tıkanmış sabit kalmış olabilir

iğne yayı izin verdiği kadar ileri gidip gelen birşey,  zaten tam serbest ve tam olarak  boşta değil ,  ama tam sabit de değil,

nasıl yani anlamadım,
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 18 Ağustos 2014, 19:05:47 »
iğne yayı izin verdiği kadar ileri gidip gelen birşey,  zaten tam serbest ve tam olarak  boşta değil ,  ama tam sabit de değil,

nasıl yani anlamadım,
tıkanma sorunu içinse zamanla barut artığı dolduğu için horoz iğneye vurunca iğne artık ilerde kalır geri gelmeyebiliyor zor bir ihtimal
kendimiz yaptığımızda yay ı söküp iğneyi sabitleyince oluyor aslında çatüs yada safir olsa onlara güzel olur birde 20 li şarjör dayan gitsin
bu arada kanunen yasak tabiki ve tehlikeli 12 numaralar için pek mümkün değil tüfek parçalanır zaten bazı tüfekler çok teper onlara yapan bir kere atar
çünkü çok acayip tepiyor adamı sırt üstü yatırır

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 19 Ağustos 2014, 10:41:15 »
36 numara çatüsüm varken youtube da seriye çevrilmiş çatüs videolarını youtube da izler izler yutkunurdum.

36 numara içi çok  çabuk kirlenen bir çap. sanırım bu iş için 28 numara çatüs biraz daha uygun olur.(onla atış yaptım tepme biraz var ama 12 ile kıyaslanmaz. daha az.)
1978-İZNİK

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 19 Ağustos 2014, 18:22:42 »
36 numara çatüsüm varken youtube da seriye çevrilmiş çatüs videolarını youtube da izler izler yutkunurdum.

36 numara içi çok  çabuk kirlenen bir çap. sanırım bu iş için 28 numara çatüs biraz daha uygun olur.(onla atış yaptım tepme biraz var ama 12 ile kıyaslanmaz. daha az.)
çatüs 28 no almaya niyetim var deneme yaparız yakınlarda alırsam