eğitimlerde canlı bıldırcın kullanıyorsanız faydadan cok zararını görebebilirsiniz dikkatli olun
Köpeğiniz çok güzel sizin ilginiz ve çabanız da harika yalnız eğitimde canlı bıldırcın kullanıyorsunuz ve köpeğinize bulup aport yaptıyorsunuz ava başladığınızda köpeğiniz öğrendiğini yani avı bulup aport yapma görevini yapmaya çalışacak yani beklediğiniz fermalar yerine aport yapmaya çalıştığını ferma da beklemediğini göreceksiniz.
Halil Bey haklısınız fakat köpek canlı bıldırcın ile aport yaptığından ve video da görüdndüğü gibi kuşu öldürmeden getiriyorsa o zaman sıkma problemi aşılmış olur.İleride yapacağı aportlrda da sıkmadan canını almadan getirecektir diye düşünüyorum.
Halil bey,Güven Bey,Ersin Bey Özncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Canlı bırdırcına gelince daha önce böyle canlı kuş ile eğimimi köpeğime vermedim.Ama sizinde söylediğiniz gibi canlı kuş ile eğitime devam edilmesi durumunda sanki fermasını da bozacak gibi ve zaten eğitimide kesmiş durumdayım.
Köpeğimin avı sıkma durumuna gelince,5-6 aylık iken benimle sezon içerisinde ava geldiğinde neredeyse önünde vuruğum 7-8 kekliğede diş geçirme problemi ile karşılaştık.Çok şükür şu an böyle bir sorun yok ortadan kalkmış gibi.Canlı bıldırcını bırakın diş geçirmeyi öldürmeden yanıma getiriyor.Sanırım bu sorunun sebebinide küçük olmasına bağlıyorum.belkide avı tam ağzına almadığı için.