Gönderen Konu: 9 Aylık DRAHTHAAR'ım Bıldırcınla Tanışması  (Okunma sayısı 3761 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
h
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2020, 15:00:04 Gönderen: Ali TEK »
Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: 9 Aylık DRAHTHAAR'ım Bıldırcınla Tanışması
« Yanıtla #1 : 19 Mart 2013, 20:14:51 »
eğitimlerde canlı bıldırcın kullanıyorsanız faydadan cok zararını görebebilirsiniz dikkatli olun ;)
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 19 Mart 2013, 21:03:33 »
Köpeğiniz çok güzel sizin ilginiz ve çabanız da harika yalnız eğitimde canlı bıldırcın kullanıyorsunuz ve köpeğinize bulup aport yaptıyorsunuz ava başladığınızda köpeğiniz öğrendiğini yani avı bulup aport yapma görevini yapmaya çalışacak yani beklediğiniz fermalar yerine aport yapmaya çalıştığını ferma da beklemediğini göreceksiniz.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 20 Mart 2013, 00:19:01 »
eğitimlerde canlı bıldırcın kullanıyorsanız faydadan cok zararını görebebilirsiniz dikkatli olun ;)
Kesinlikle katılıyorum faydadan çok zararını görürsünüz bu eğitimlerin özellikle ava yeni başlayacak köpeklerde kbu eğitime karşıyım.Köpeğiniz ileride ava girdiğinde bir süre ferma vermeden kuşa atlayp aport etmeye çalışacaktır.Dolayısı ile size atış şansı sunmayabilir.Fakat telafi edilmeyecek bir problem değildir.Köpek ava girdikçe bunuda anlayacaktır.Fakat bu eğitimin bir faydası da ileri de kuşu sıkmadan getirecektir.Canlı aport yapmasına faydası olabilir. Bunlarda benim accizane fikirlerim.
Saygıar
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 20 Mart 2013, 21:49:49 »
Kesinlikle katılıyorum faydadan çok zararını görürsünüz bu eğitimlerin özellikle ava yeni başlayacak köpeklerde kbu eğitime karşıyım.Köpeğiniz ileride ava girdiğinde bir süre ferma vermeden kuşa atlayp aport etmeye çalışacaktır.Dolayısı ile size atış şansı sunmayabilir.Fakat telafi edilmeyecek bir problem değildir.Köpek ava girdikçe bunuda anlayacaktır.Fakat bu eğitimin bir faydası da ileri de kuşu sıkmadan getirecektir.Canlı aport yapmasına faydası olabilir. Bunlarda benim accizane fikirlerim.
Saygıar

Bence ileride aport problemi de yaşayabilirsiniz ; sıkma gibi çünkü canlı bir hayvanla aport yaptırdıgınızda hayvan köpeğin ağzında haliyle kaçmak isteyecektir ve haliyle kaçırmamak için de sıkacaktır ve ağzına aldıgı kuşları kaçırmasın diye sıkacaktir siz en iyi köpeğinize sezona kadar temel eğitimleri verin;otur,yat,bekle,gel ve yanınızda çekmeden yürüme gibi ve aport calıştırın zaten fermayı kendi öğrenecektir ;) 
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 20 Mart 2013, 23:37:10 »
Halil Bey haklısınız fakat köpek canlı bıldırcın ile aport yaptığından ve video da görüdndüğü gibi kuşu öldürmeden getiriyorsa o zaman sıkma problemi aşılmış olur.İleride yapacağı aportlrda da sıkmadan canını almadan getirecektir diye düşünüyorum.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ali TEK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 21 Mart 2013, 13:41:20 »

Köpeğiniz çok güzel sizin ilginiz ve çabanız da harika yalnız eğitimde canlı bıldırcın kullanıyorsunuz ve köpeğinize bulup aport yaptıyorsunuz ava başladığınızda köpeğiniz öğrendiğini yani avı bulup aport yapma görevini yapmaya çalışacak yani beklediğiniz fermalar yerine aport yapmaya çalıştığını ferma da beklemediğini göreceksiniz.

Halil Bey haklısınız fakat köpek canlı bıldırcın ile aport yaptığından ve video da görüdndüğü gibi kuşu öldürmeden getiriyorsa o zaman sıkma problemi aşılmış olur.İleride yapacağı aportlrda da sıkmadan canını almadan getirecektir diye düşünüyorum.

Halil bey,Güven Bey,Ersin Bey Özncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. Canlı bırdırcına gelince daha önce böyle canlı kuş ile eğimimi köpeğime vermedim.Ama sizinde söylediğiniz gibi canlı kuş ile eğitime devam  edilmesi durumunda sanki fermasını  da bozacak gibi ve zaten eğitimide kesmiş durumdayım.

Köpeğimin avı sıkma durumuna gelince,5-6 aylık iken  benimle sezon içerisinde ava geldiğinde neredeyse önünde vuruğum 7-8 kekliğede diş geçirme problemi ile karşılaştık.Çok şükür şu an böyle bir sorun yok ortadan kalkmış gibi.Canlı bıldırcını bırakın diş geçirmeyi öldürmeden yanıma getiriyor.Sanırım bu sorunun sebebinide küçük olmasına bağlıyorum.belkide avı tam ağzına almadığı için.

Ali TEK
1984 DENİZLİ-ÇAL

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #7 : 21 Mart 2013, 22:05:32 »
abicimm merhaba 9 aylık bir köpeğe bence bu eğitimi yaptırmak yanlış canlı salma kuşla eğitim biraz  yanlış bence çünkü abilerimin dediği gibi avda kekliği falan gördüğünde ferma yerine direk aport yapar veya sabırsız olur fermada bu köpeğe illa canlı kuşla antreman yaptırayım dersen kuş fırlatma makinasıyla güvercn kullan bu köpekler zaten çok hırslı hayvanlar kuşu aport ederken öldürme gibi durumlar ilk etapta tabiki olabilir köpek hırslanıyor çünkü aportuda  tahtadan bir aport takozu yaparak avı sıkmasına engel olabilirsiniz  sitedeki köpek eğitimi verilerini okuyun bence size çok faydalı olacaktır.

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33