Gönderen Konu: AK 212 Grupman Testi  (Okunma sayısı 17626 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
Ynt: AK 212 Grupman Testi
« Yanıtla #25 : 29 Nisan 2013, 08:00:20 »
Şok ölçülerini sağolsun Zülküf Bey paylaşmış; ben de buraya taşımak istedim.

5-        18.25
4-        18.00
3-        17.85
2-        17.60
1-        17.40

Çevrimdışı Y.Emre TOK

• *
« Yanıtla #26 : 29 Nisan 2013, 08:37:01 »
Paylaşım için teşekkürler.Yeni testlerinizide bekliyoruz başarılarınızın devamını diliyorum.

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 29 Nisan 2013, 09:29:48 »
 O0 O0 O0 güzel bir pattern değerleri . .  standartlara uygun . . . bu testler otomatik tüfeklerde 32 gram fişeklerle YAPILDIĞINA göre , çifte ve pozelerde 28 30 gram fişeklerle yapılmalı . yoksa , çifte ve pozelerin bu pattern değerlerini tutturamayacağını düşünüuorum . . . sonuçlar güzel . .  O0 O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 29 Nisan 2013, 09:52:14 »

5-        18.25
4-        18.00
3-        17.85
2-        17.60
1-        17.40
Ömer Bey merhabalar..Kazasız belasız bereketli haftalar..Bu verdiğiniz ölçüler test yapılan tüfeğe mi ait?Birde namlu çapı nedir?Ömer Bey ısrarla bunları sormamızda bir kötü niyet algılamayın lüffen imalatcı firmalara örnek teşkil eden bu testlerinizden dolayı sizi defalarca tebrik ve teşekkür ettim heryerde de ediyorum. geniş namlu dar namlu uzun şok kısa şok şok ölçüleri kavram ve karmaşasından kurtulmak için kafamızda bazı taşları yerine oturtmaya çalışıyoruz.Namlu iç çapı ve şok ölçüleri olmadımı bu testin hiç bir bilimsel yönü kalmıyor karşılaştırma imkanımız da kalmıyor.Selam ve saygılarımla
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #29 : 29 Nisan 2013, 10:41:31 »
Ömer Bey merhabalar..Kazasız belasız bereketli haftalar..Bu verdiğiniz ölçüler test yapılan tüfeğe mi ait?Birde namlu çapı nedir?Ömer Bey ısrarla bunları sormamızda bir kötü niyet algılamayın lüffen imalatcı firmalara örnek teşkil eden bu testlerinizden dolayı sizi defalarca tebrik ve teşekkür ettim heryerde de ediyorum. geniş namlu dar namlu uzun şok kısa şok şok ölçüleri kavram ve karmaşasından kurtulmak için kafamızda bazı taşları yerine oturtmaya çalışıyoruz.Namlu iç çapı ve şok ölçüleri olmadımı bu testin hiç bir bilimsel yönü kalmıyor karşılaştırma imkanımız da kalmıyor.Selam ve saygılarımla

Hasan Bey merhaba,

Konuya olan bu yakın ilginiz karşısında bırakın kötü niyet algılamayı, aksine memnun oluyorum. Şahsi görüşüme göre üreticinin yaptığı değerlendirmeler kullanıcıların yaptığı değerlendirmeler ile pekiştirilmedikçe eksik kalacaktır. Facebook sayfamız ve diğer iletişim araçları yoluyla kullanıcılarımızdan grupman anlamında olumlu yanıtlar alıyoruz. Umarım siz de bir AKDAŞ ürününü de değerlendirme fırsatı bulursunuz. Teşekkürleriniz ve takdiriniz için sağolun demek isterim.

Konuya dönersek:
Üretimimiz standart olup tüm namlularımızın (haliyle test yapılan ve burada paylaşılan 3 tüfeğin de) iç çapları 18,4'tür. İstek üzerine özel siparişle bu ölçüde oynamalar yapılabilir, ancak standart olan budur. Ayrıca bütün mobil şokların ölçüsü aynıdır. Yani farklı modeller için farklı mobil şoklar söz konusu değildir. Testlerde bütün tüfeklerle depodan kutusunda rasgele seçip getirdiğimiz mobil şoklar kullanılmıştır. Trap tüfeği 512-TR özel sipariş üzerine üretilen bir model olduğu için vitrindeki kullanılmıştır, ancak AK 212 ve 312-SE (İngiltere'ye gönderilmek üzere olan standart üretim 900-K'da denilebilir) depodan rasgele seçilmiştir.

Umarım sorularınıza yanıt olmuştur.

Selamlar
İyi bir hafta olması dileğiyle
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2013, 10:51:32 Gönderen: Ömer AKDAŞ »

Çevrimdışı Hasan BAŞKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 29 Nisan 2013, 11:03:55 »
Hasan Bey merhaba,

Konuya olan bu yakın ilginiz karşısında bırakın kötü niyet algılamayı, aksine memnun oluyorum. Şahsi görüşüme göre üreticinin yaptığı değerlendirmeler kullanıcıların yaptığı değerlendirmeler ile pekiştirilmedikçe eksik kalacaktır. Facebook sayfamız ve diğer iletişim araçları yoluyla kullanıcılarımızdan grupman anlamında olumlu yanıtlar alıyoruz. Umarım siz de bir AKDAŞ ürününü de değerlendirme fırsatı bulursunuz. Teşekkürleriniz ve takdiriniz için sağolun demek isterim.

Konuya dönersek:
Üretimimiz standart olup tüm namlularımızın (haliyle test yapılan ve burada paylaşılan 3 tüfeğin de) iç çapları 18,4'tür. İstek üzerine özel siparişle bu ölçüde oynamalar yapılabilir, ancak standart olan budur. Ayrıca bütün mobil şokların ölçüsü aynıdır. Yani farklı modeller için farklı mobil şoklar söz konusu değildir. Testlerde bütün tüfeklerle depodan kutusunda rasgele seçip getiridiğimiz mobil şoklar kullanılmıştır. Trap tüfeği 512-TR özel sipariş üzerine üretilen bir model olduğu için vitrindeki kullanılmıştır, ancak AK 212 ve 312-SE (İngiltere'ye gönderilmek üzere olan standart üretim 900-K'da denilebilir) depodan rasgele seçilmiştir.

Umarım sorularınıza yanıt olmuştur.

Selamlar
İyi bir hafta olması dileğiyle
Çok teşekkür ederim.En sevmediğim şey yanlış anlaşılmaktır.Rahatladım sağolun.Zülküf bey kimdir nerde paylaşmıştır aradım buldum açıklamanızlada Sizi çok iyi anladım. Zülküf Bey in paylaşımını copy past yapmanızın anlamını.Ama ölçülerde Zülküf Bey in hataları olabilir.Namlu iç çapı ve şokların Standart ölçüleri imalatınızdan alıp toleranslarıyla yayınlarsanız öncü olup takdirimizi bir kez daha kazanacaksınız.hatta kompratör saatle ölçüm fotoları ile birlikde mükemmel olur Birde ricam bu testlerinizi AKDAŞ bölümünde yayınladığınız gibi yeni açılan pattern penetrasyon bölümünde    http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/  yayınlarsanız bu değerli testleriniz daha öne çıkacaktır.Namlu iç çapı ve şok çapları ölçülerinide http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/guncel-tufeklerin-namlu-capina-gore-standart-sok-degerleri!/  burda paylaşabi,lirsiniz.Çok şey istedim farkındayım ama hakkınızı helal edin.Aslında bu yine sizlerin eksikliği kataloglarınızda internet sitenizde bu ölçüleri yayınlamanız gerekli.Sağlıcakla kalın.Selam ve saygılarımla...
  • Fabarm AXIS 71cm ,Remington 1187 Premier
  • 12ga Beretta urika 2, 20ga Beratta urika 2

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 29 Nisan 2013, 11:33:51 »
Güzel çalışmalar, teşekkürler. Bu tip çalışmalar yeni tüfek alacak arkadaşlarımız için çok yol gösterici oluyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yıldız silah sanayinin çalışmaları olsun, sizinki olsun gerçekten çok açıklaıcı bilgiler. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #32 : 29 Nisan 2013, 12:05:11 »
Güzel çalışmalar, teşekkürler. Bu tip çalışmalar yeni tüfek alacak arkadaşlarımız için çok yol gösterici oluyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan yıldız silah sanayinin çalışmaları olsun, sizinki olsun gerçekten çok açıklaıcı bilgiler. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.

Teşekkür ederim Ümit Bey. Saygılarımla

------------------------

Hasan Bey söylediğiniz gibi grupman kısmında bu testi paylaşacağım. Atölyeden net bilgi alınca eklerim. Selamlar

Çevrimdışı Kenan TÜRKMENOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 28 Haziran 2014, 12:48:48 »
Bağımsız bir kullanıcı olarak

Akdaş 212 ile inceleme yapmak için kolları sıvadım bende, ileride konuyu buraya da açacağım biraz daha yol aldıktan sonra,

http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?pid=272506#pid272506

Saygılarımla
1978 ANKARA

Çevrimdışı Ender UYSAL

• *
« Yanıtla #34 : 28 Haziran 2014, 13:32:13 »
AK 212 YENİ ALDIM ARKADAŞLAR  2 HAFTA  OLDUTESADÜF 2 KUTU FİŞEK ATMA FIRSATIM OLDU  33 GR.5 NO S4
1 NO ZUBER 34 GR. 45 VEYA 50 MERTE ADIMLARIMI BUYU BYUK ACARAK SAYDIM  İLK ÖNCE BEVİM İÇİN ÖMNEMLİ OLAN
ETKİ  DARBE DELİCİLİK GÜCÜDÜR    5 NO SAÇMA NE 1 NOLUSAÇMALARI DENEDİM  SAĞLAM DOMATES KASALARI OLUR  ÜZERİNE CIKTIGINDA SENİ YAYLANDIRIR OKADAR SAGLAM  HEDEFİ KOYDUM
İL ÖNCE 33 GR 5 NO SAÇMAYI ATTIM  BIKISMI TAHTAYA GÖMÜLMÜŞ  Bİ KISMI  İLSDİR GİBİ DELİP GEÇMİŞ VE KARŞISINDAKI TAHTAYADA YAPIŞMİŞ KALMIŞ  1NO 34 GRAM SAÇMADA   ESKİ PATOZ ELEKLERİNİ BİLİRS,İNİZ  İKİNCİ TAŞTA ELEK GİBİ OLMUŞ VELASIL  BU ULAŞTIM  BENİÇİN  DELİCİLİK GÜCÜ ÖNEMLİDİR   HERTÜRLÜ ATILAN SAÇMALAR AVA ULAŞIR ÖNEMLİ OLAN O SAÇMANIN HEDEFDEKİ ETKİSİNİ GÖSTERMESİDİR .SELAM OLSUN AKDAŞ KULANICILARINA
« Son Düzenleme: 28 Haziran 2014, 13:39:00 Gönderen: Ender UYSAL »
  • Baikal IZH 43 em 1C SxS
  • St Etienne çifte 16 cal 76 namlu
  • Deutsch Kurzhaar (OSKAR)
1978 SAMSUN

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 07 Temmuz 2014, 17:13:56 »

5-        18.25
4-        18.00
3-        17.85
2-        17.60
1-        17.40

bu ölçüler çok dar geldi bana, mesela 5 nolu şok ölçüsü bir rus pozenin ölçüsü gibi 18.20
bu ölçüyle bıldırcını parçalamayalım, yanlışımmı var acaba,
namlu iç çapı 18.4,
5 nolu şok 18.25, saçmalar onda 1,5 daha geniş namlu içinden geçip
 onda 1.5 daha dar bir şokun içine sığarak çıkmaya çalışır ve grupmanda daralır.
rus pozelerin ölçüsü aklıma gelince acaba yanılıyormuyum ters bir orantımı var diye düşündüm,
ona keza eski belçika yapımı çifteler 17,,, lik ölçülere sahip.
resimlerde 24 gram 7 numaranın 25 metredeki grupmanına bakıyorum gayet toplu duruyo,
ki avda çoğu bıldırcına 25 metrenin altında atış yapıyoruz bunun 28 / 30 gram 10 numara olduğunu düşünüyorum,
o bıldırcın un eleği gibi olur heralde.
bilmiyorum düz mantık düşünüyorum galiba, deneyipte görmek lazım.

birde bendeki akdaşa ait ölçülere bakın, acaba zülküf bey kendisimi ölçtü yoksa akdaştanmı aldı ölçüleri
farklılıklar var, ben ölçüyü akdaşın face sayfasından edindim
Ömer bey konuya bir açıklık getirecektir, AK 212 nin namlu iç çap ölçüsü ve mobil şokların net ölçüleri.? saygılar sevgiler

1- 17.40
2- 17.65
3- 17.90
4- 18.10
5- 18.30
« Son Düzenleme: 07 Temmuz 2014, 17:46:30 Gönderen: Hasan AKSU »
1981 / Samsun / Malatya

Çevrimiçi Zülküf ÖZDUMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #36 : 07 Temmuz 2014, 22:55:24 »
Evet Hasan bey, kendim ölçtüm. Bu nedenle küçük sapmalar olabilir. Ayrıca form konuları arasında namlu iç çap ve şok ölçüleri konularını takip etmişseniz, yivsiz namluların (avrupa olanların da bile) çok yüksek bir standardın olmadığını bilirsiniz.
  Benim tüfeğim 71 namlu W&S 912K (Akdaş 312 S'in emsali)  namlu iç çap ve şokların AK 212'lerle aynı olduğunu Ömer  bey'den daha önce öğrenmiştim.( Yani hem çifte(süperpoze) hem yarı otomatik tüfeklerinde aynı namluları kullanıyorlar.) Keza Ömer bey, patern testinde de şokları rastgele seçtiklerini, test sonundaki açıklamalarında belirtmiş.
  Bir kullanıcı olarak Akdaş süperpoze veya yarı otomatik sahibi avcı arkadaşlarla 2 sezonluk tecrübelerimi paylaşmak isterim.
   En çok yaptığım avlar, bıldırcın, keklik ve tavşan avlarıdır.
Bıldırcın'da alt namluya 5 üst namluya 4 şoku taktığımda tam bir bıldırcın tüfeği oluyor.  hiç bir bıldırcın parçalanmadı.(Hasan bey, sizin korktuğunuz ("un eleği") gibi  olmuyor.) Zaten iyi incelerseniz dünya standartı 27,4 m.de %59 olarak verilmiş, AK 212 ise 25 m.de %63 patern yapmış. Yani yaklaşık olarak standardı yakalamış.  Ve  keklikte ise sabah seansında (keklikler uzak kalktığı için) 1-3, keklikleri pusturduktan sonra cebimde taşıdğım 4 nolu şoku alt göze alttan çıkan 3 nolu şoku üst göze takıyorum. ( görüldüğü gibi  yelek cebinde sadece 4 nolu şoku taşıyarak tüfeğin paterninde önemli değişiklikler yapılabiliniyor.) Sadece kullanacağım şokları ve uygun fişeği tesbit edene kadar yaralı düşen keklik sayısı daha önce keklik avlarında kullandığım 1-3 sabit şoklu Avrupa tüfeklerimden daha fazlaydı. Uygun fişek ve şok kombinasyonunu yakaladıktan sonra bu sorun da ortadan kalktı.
 Teknik özellikleri açısından da; çift patlama sorunu yaşamadım. Benim tüfeğim ejektörsüz olduğundan ejektör çalışması durumunu bilmiyorum. Kullandığım yerli tüfekler içerisinde bana ağırlığı en ideal (3250 gram)  ve en dengeli tüfek gibi geldi. Ancak benim tüfeğime göre, bayide omuzladığım Akdaş 312 SE modelleri 100-150 gram kadar daha ağır gibi geldi. O da ejektör farkından olabilir. RASGELE..

• Robust 222
  • Breda Astro
  • Sarsılmaz Concorde
Zülküf ÖZDUMAN
1962/Diyarbakır

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #37 : 09 Temmuz 2014, 09:56:55 »
Verdiği bilgiler için Zülküf Beye teşekkür ederim.

Hasan Bey namlu iç çapı süperpozeler ile aynı olup 18,40'dır.

Mobil şoklar ise sizin de paylaştığınız gibi

1- 17.40
2- 17.65
3- 17.90
4- 18.10
5- 18.30

Şeklindedir.

İyi günler dilerim

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 08 Aralık 2014, 18:27:42 »
Verdiği bilgiler için Zülküf Beye teşekkür ederim.

Hasan Bey namlu iç çapı süperpozeler ile aynı olup 18,40'dır.

Mobil şoklar ise sizin de paylaştığınız gibi

1- 17.40
2- 17.65
3- 17.90
4- 18.10
5- 18.30

Şeklindedir.

İyi günler dilerim
Ömer Abi,  aileniz huğlu koop. çok yardımcı olmuş eskiden yanlış hatırlamıyorsam şu kinetik tüfek yapmayı bir de huğlu koop. ögretirmisiniz abi ne olur, yeni 401 ile başım dertte abi
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #39 : 12 Aralık 2014, 18:38:20 »
Ömer Abi,  aileniz huğlu koop. çok yardımcı olmuş eskiden yanlış hatırlamıyorsam şu kinetik tüfek yapmayı bir de huğlu koop. ögretirmisiniz abi ne olur, yeni 401 ile başım dertte abi

Erol Bey, değerli Huğlu Kooperatifi yetkilileri size gerektiği şekilde yardımcı olacaktır. Firma olarak başka marka ürünlere yönelik hizmet elbet sunmuyoruz ki sunmamız da hoş olmaz takdir edersiniz.

Sorununuzun çözülmesi dileğiyle...

Selamlar