olayın özeti kısaca şöyle sanırım .. başımdan geçen sene geçen bir olay ; bunun benzeri olabilir .. geçen sene trabzona ve meşhur yerlerine tatil için 2 günlüğüne gittim . sümela , uzungöl , karaca mağaraları derken , cumartesi günü öğleden sonra , yolda gelirken bir baktım , yol kenarında , malını sattığım bir fabrika .. hemen geri döndüm , daldım içeri .. selam kelam , kendimi tanıttım ,,,, fiyat almak istiyorum dedim ,,, bakan yok
bir ona soruyorum
bir buna
kimse bakmıyor .. işçiler mal çıkarıyorlar tezgah başında , bizimle ilgilenen ne ilgili nede bir yetkili var .. moral bozucu bir durum .. ilgili kimse yokmu burda hemşehrim , patron , yönetici falan , işçilerin umurlarında değil
.. patron yok abi çıktı dediler , somurta somurta
yahu hemşehrim , mal alacam , bağlantı yapacam dedim , bu nasıl iş , böyle bir ticaret anlayışımı olur .. kızdım tabiii , satmicam bu firmanın malını dedim bir daha ,, insan bi buyur eder , bi ilgilenir ... NERDEEEEE , ama işçilere bi sözüm yok , iş idarecide yöneticide biter .. iflas etmiş firma kısa bir zaman sonra .. ABDULLAH BEYİNDE BELİRTTİĞİ GİBİ (
...... teknik ekibimizden birinci, ikinci ve üçüncü sorumlu kişilerle görüşememiş olmasıdır. .........
) BİRDE şu çok önemli , SAMİMİYET ,,,,,,,,, ÖNEMLİ OLAN , ÜZÜM YEMEKTİR , BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ... samimiyetsiz insanların maksadı üzüm yemek değil , bağcıyı dövmektir .. bende bir esnafım , bende bazı firmaların mallarını satıyorum , ve şuna emin olun , bir firmanın malını satarken , satış sonrası teknik servisi , HANGİ FİRMANIN İYİYSE O FİRMANIN MALINI SATIYORUM .. MAL ne kadar kaliteli olursa olsun SATIŞ SONRASI HİZMET VE TEKNİK SERVİS İYİ DEĞİLSE , KALİTE BİR ANLAM TAŞIMIYOR ...