Sn Ufuk bey yardımlarınız için teşekkürler bu kit işimi görür umarım ve yapım aşamasındaki fotolar çeker sizlerle paylaşırım bu arada Ufuk bey suallermin ardı arkası kesilmiyor ama ABD avcısı varmint ve coyote avında rağbet ettikleri tüfek dürbünü NF nxs modeli el dürbünü olarak ise büyük bir kısmı swarowski ile vortex i tercih ediyor.İsviçre avcısının uzak mesafe avcılıkta kullandığı ve rağbet ettikleri tüfek dürbünü hangisi özellikle sizin bu konuda kıyaslama yapma imkanınız oldu mu hatta sizin el dürbünü ve tüfek dürbünü tavsiyeniz olsa hangi marka ve modelleri tavsiye ederdiniz
Saygılarr..
Amerkalilar genelde ucuz durbunler kullaniyorlar. el durbunu olarak vortex ve swarowski arasinda daglar kadar frak var. El durbunu konusunda ya Swarovski yada Zeiss secerim . Bende su anda kendime yeni bir durbun bakiyorum. Bizim burada durbunden istedigimiz en önemli özelligi isigi yansitmasi. Iyi bir durbunle avinizi yarimsaate kadar uzatabilirsiniz.
Mesela Zeiss Victory FL Diavari 4-16x50.T cok güzel bir durbun ama ben kendim Swarovski Z6i G2 3-18x50 P BT SR karar verdim.
Schmidt & Bender PM II 5-25x56 LP almak isterim ama cok cok pahali.
Buradaki isveclilerin yuzde 90 moose avliyor cogu ya aimpoint yada ucuz markalrdan en fazla 3-12 buyutmeli durbunleri kullaniyorlar.
NF nsx hangi buyutmeli?
Bir kac sene önce vardi bir NF im amma pek memnun degildim. hedef sapkalari arabada tasirken oraya buraya degince dönup duruyordu.
Onun icin degistirdim. meopta isminde bir durbun var bilmiyorun taniyormusun. onlarinda 4-16X44 buyutmeli durbununu tavsiye ederim. Zeiss veya Swarovski karsi yari fiyati. kasasi almiyondan degil demirden yapiyorlar. cok guzel bir durbun. biraz agir ama desteli atis yapanlara cok uygun.
Resimlerinide at. Merakla bekliyorum.