Gönderen Konu: TEK KURŞUN NOKTA ATIŞ SIRLARI  (Okunma sayısı 11519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Taner YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
TEK KURŞUN NOKTA ATIŞ SIRLARI
« : 06 Mart 2013, 08:37:13 »
ARKADAŞLAR USTALARIM ARANIZA YENİ KATILDIM YILLARCA KUŞ AVI YAPTIM ŞİMDİ DOMUZ AVINA MERAK SARDIM TEKKURŞUNDA NOKTA ATIŞ NASIL YAPARIM BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SAYGILARIMLA.
Taner YENİGÜN
1974 SİVAS

barışgökduman

• Ziyaretçi
Ynt: TEK KURŞUN NOKTA ATIŞ SIRLARI
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2013, 20:41:35 »
Kardeşim foruma hoşgeldin.
Bende kuş avcısıyım ama sezon kapandığında poligona çıkar tek kurşun atışı yaparım.Tek kurşun atışı saçma atışı kadar kolay olmadığı için biraz çalışma istiyor.Öncelikle tüfeğine iyice alışmalısın, kartondan hedefler yaparak grupman yapmaya çalışırsın..Ben gezli arpacıklı slug namlulu bir tüfek aldım sırf bu iş için ve hedefe atış yaptım çok faydasını gördüm domuz avında.Yakın bir ilde oturuyor olsaydınız birlikte çalışırdık.
Selam ve saygılar

Çevrimdışı Taner YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2013, 21:56:12 »
barış bey hoşbulduk bende sarsılmaz concord var.sarsılmaza slug gezli namlu yaptıracaktım vaz geçtimşöyleki kaçan av oldugu için tek arpacıgı tercih ettim.hangi fişeyi tavsiye edersiniz.saygılarımla.
Taner YENİGÜN
1974 SİVAS

Çevrimdışı Taner YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2013, 22:01:01 »
Taner YENİGÜN
1974 SİVAS

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2013, 22:47:01 »
Taner Bey, bu işin sırrı çok atış yapmaktır.Tüfeğini iyi tanıyıp bol bol  atış yapman gerek.Tabi ki biraz da yetenek lazım.İnsan Yaban tv.de Doktor Mehmet Şahmaran Bey'in  'ATIŞ SANATI' adlı programını seyredince özeniyor. İnsan doktor gibi aspirini tek kurşunla vurmak istiyor.Saygılar.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2013, 22:58:22 »
Tabi gez - arpacık veya sadece arpacık alışkanlık meselesi..bende ilk zamanlar gezli tüfeği yadırgadım ama alışınca daha net atışlar yaptım.Fişek olarak zuber ve yaf tek kurşun kullanıyorum memnunum.Yabancı pahalı fişeklere boşuna para verme.Benimde ilk tüfeğim sarsılmaz franchi onu abime devrettim.O da tek kurşun yarışmalarında 2 defa ikincilik bir defa üçüncülük kazandı.O da bantlı normal namlu kullanıyor sadece şoku 5 numara yapıyor kurşun atarken.
Selam ve saygılar

Çevrimdışı Taner YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2013, 12:41:54 »
evet arkadaşlar pratik yapmak işin sırrı bu olsa gerek.dr mehmet beyden Allah ragzı olsun enazından teknik birşeyler yapıyor.yaban tv 7 yaşında ama bu konuya yeni yeni eyildi.SAYGILARIMLA.
Taner YENİGÜN
1974 SİVAS

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 07 Mart 2013, 12:49:46 »
Tüfeğinize ve size en uyan markayı, ürünü tespit etmeye çalışın bence. Atışlar arasında namlu pislendikçe isabet de etkilenir, bu da hatırınızda olsun.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2013, 13:37:23 »
Volkan Bey selamlar yakın zamanda yakın yerlerde kurşun, trap yarışması var mı bildiğiniz?
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #9 : 07 Mart 2013, 13:39:16 »
Zannetmiyorum. Manisa'da olacaktı Mayıs'ta mı o civar..
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 07 Mart 2013, 13:46:44 »
T
Zannetmiyorum. Manisa'da olacaktı Mayıs'ta mı o civar..
Teşekkür ederim. Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu Yakaköy'de Skeet ve Trap elemeleri var kısmetse seyretmeye gideceğim. Bu konu ile ilgli EGE BÖLGESİ AVCILARI bölünde konu açtım bilginize.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 07 Mart 2013, 21:19:15 »
Tamamdır Osman Bey, bir bakarım.
1968

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2013, 00:46:37 »
hedefin alt kenar orta noktasına sık gitsin  ;D şaka bi yana duran hedefe atmak kolaydır illaki yaparsınız bi süre atış ama domuzlar o karton gibi durmaz uçarın iyiyse kaçarında iyiyse sıkıntı olmaz tavşan avından baz al biraz domuz daha büyük hedef tavşanda sıkıntı yoksa domuzdada olucağını zannetmem ki fişek sıralamasını ben domuzda 1 tek kurşun 1 0.9  koyarım hepsini tek kurşun koymam daha etkili olduğunu düşünüyorum kendi kanaatimce 2-3 tane domuzun saçmayla düştüğünü gördüm bizzat tek kurşun her zaman tutmaya bilir göz önünde bulundurun
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2013, 22:36:35 »
Volkan Bey selamlar yakın zamanda yakın yerlerde kurşun, trap yarışması var mı bildiğiniz?

17 martta Manisa da kurşun atış yarışması var..poligon turgutlu yolu üzerinde...geçen sene ilk defa gitmiştim..yarışmaya katılanları görünce anladımki bu iş için ayrı bir tüfek lazım...çok acayip tüfekler gördüm bu sene tekrar gideceğim seyirci olarak  ^-^ gerçekten yetenek işi..
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

Çevrimdışı Taner YENİGÜN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 09 Mart 2013, 09:58:52 »
tolga bey merhaba bu tüfeklerden biraz bahsedermisiniz saygılarımla.
Taner YENİGÜN
1974 SİVAS