Dikkat ettim, her neden ise av ruhsatnamesi işlemleri polis teşkilatının sorumlu olduğu yerlerde çok çabuk hallediliyor ve vatandaşlar bekletilmiyor. Oysa jandarma nın sorumlu olduğu yerlerde bunu bizzat yaşıyan birisi olarak av ruhsatnamesi işlemleri en az 15 ila 30 gün sürmektedir. Daha 2 gün önce eşim av ruhsatnamesinin süresi bittiği için Ankara-yenimahalle emniyet müdürlüğüne başvurması sonucu tam 2 gün içerisinde av ruhsatnamesini yeniletti. Emniyetin iş disiplinine hayran olmamak elde değil. Sabah saat 09,00 itibarıile kaymakamlık ta dilekçe 10 dakikada , hastane raporu sıradan dolayı 1 saat, ulustaki harçlar vergi dairesine ruhsatname kart bedeli yatırma 30 dakka, savcılık temiz kağıdı eskiye nazaran çok daha çabuk olarak ankara adliyesinde bankada ki sıra fiş sistemi ile 15 dakika da, emniyete 4 vesikalık resim, emniyette parmakizi alımı 10 dakika, ruhsatnameye kayıtlı silahların sayımı ve tespiti 10 dakika. Emniyet müdürüne imza akşama geç saate denk geldiği için ertesi gün yani 2 ci gün öğlene doğru veya öğleden sonra tamam. Tabii başvuru yerleri birbirlerinden farklı yerlerde oldukları için aracınız varsa bu işlemler bu kadar sürüyor. Aracınız yok ise belediye otobüsü veya dolmuş ile 3gün sürüyor. Buişlemler sırasında ben de eşim ile birlikteydim bu vesile ile YENİ MAHALLE EMNİYET MÜDÜRÜNE VE AV RUHSATNAMESİ İLE İLGİLİ İŞLERE BAKAN GÖREVLİ POLİS ARKADAŞLARA, VATANDAŞI BEKLETMEDEN CİDDİYET VE İVEDİLİKLE İŞLERİNİ YAPTIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.