eline yüreğine sağlık.. İnsanlar kendi iç dünyalarını değiştirmeden ALLAH onların durumlarını değiştirmez ,Gönülleri birleşenler,,selam güney egeden
A.selam ve rahmetullahi ve berakatuhu..
Abi verdiğin örnek ra'd suresi 11. ayet... ve çok önemli bir noktaya temas eder.Kader anlayışımızı net ifade etmesi açısından önemlidir.İnsanlardan bazıları kaderi şu noktadan değerlendirir.Hayır ve şer Allahtan olduğuna göre,benim içinde bulunduğum içki,kumar,hırsızlık,fakirlik vs gibi davranışlarımda O nun izniyledir öyleyse ben, Allah böyle uygun gördüğü için bu durumdayım der.
Halbuki yukarda bahsi geçen ayette de bildirildiği üzere,Kişinin attığı olumlu yöndeki adımın veya kötülük noktasındaki adımın ardından,Allahu Teala kişiye gittiği yolu ona KOLAYLAŞTIRIR.
Öyle olmasaydı ceza ve mükafat olmaz.Kişi Ya Rabbi beni neden cezalandırdın halbuki bu halim senin beni oraya yönlendirmenle olmuştur deme hakkına sahip olurdu.Ve bu sadece Külli irade olmuş olur,kullarda cüz'i irade olmamış olurdu.
Buradan da anlaşılacağı üzere Allahu Teala kullarına bir irade vermiş ve gidecekleri ve belirleyecekleri yollarda kendilerini özgür bırakmıştır...Ama Peygamberler ve Kitaplar göndererekte en doğru yoluda bildirmiş,aklını kullanan kullarım Rızamı arzu ediyorsa benim dosdoğru yoluma uysunlar ki kurtuluşa ersinler demiştir.
Ve Müslüman bilir ki,müslümanın özel bir hayatı,insanlardan uzak bir yaşam biçimi olamaz.Çünkü özel hayat denilen şey kimsenin müdahil olmadığı ve herkesin görmediği bir hayat demektir.Halbuki Allah görür,duyar ve O nun melekleri her daim bizleri gözetleyip her halimizi kaydeder.
Öyleyse Müslümanlar bu bilinci unutursa günaha dalmakta tereddüt etmezler.Şeytanın kölesi olmaktan kendilerini kurtaramazlar.
Bu açıdan tüm sevdiklerimizi uyarmak ve bilgilendirmek zorunluluğumuz vardır.. Sizinde bu noktadan dolayı bu ayeti yazmanız tam bir isabet olmuş..Allah samimiyetinizi ve ihlasınızı artırsın ...sağolun..