Gönderen Konu: KARDEŞLERİME....  (Okunma sayısı 26250 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
KARDEŞLERİME....
« : 03 Mart 2013, 21:24:00 »
Müslüman müslümanın kardeşidir ve böylece bütün müslümanlar kardeştirler..HZ Muhammed (S:A:V)
Bir paylaşım sitesinin güzelliklerinden birisi de kitleye hitap edebilme şansına sahip olabilmektir.Bu sitede de yürekleriyle hareket eden, sevdiği değerler için mücadele eden,inandığı değerler için bedel ödemekten imtina etmeyen,gözü kara vasıflı insanlar tanıdım..kardeş dedim,abi dedim...DOST SAYDIM..
ben bugün tüm kardeşlerime diyorum ki:
Allahın peygamberleri vasıtasıyla bildirdiği Dini vecibelerden birisi olan namaz,İnsanı her türlü hayasızlıktan ve kötülükten koruyan bir zırhtır.Bu zırh aynı zamanda Ahrete iman eden müslümanında AMELİ OLARAK imanının ispatıdır.
nasıl ki sevgi dille söylemekten ziyade gösterilmesi beklenilen ve ispatının eylem olduğu bir davranışsa,namazda,imanın zahiri olarak ispatıdır.
Ben bildiğim bir gerçeği burada sizinlede paylaşarak Allaha inanan,O'nun emir ve yasaklarına uyan tüm insanların üzerine vazife olan bir eylemi yerine getirerek üzerimdeki görevi ifa ediyorum.
Tüm inananlar hadisi şerif ekseninde bakıldığında kardeştir.o zaman kardeşlerimizin içki,kumar,hayasızlıktan ve kötü olan tüm davranışlardan uzak kalması için dille ,elle  ve kalpla yapılan uyarılardan,elle yapılan bir uyarıyı sizlerle paylaşıyorum.

“Sarhoşluk veren her şey haramdır. Çoğu sarhoşluk veren şeyin azı da haramdır.” (İbni Mâce, Eşribe: 10.)

Tartışmaya açık bi konu değildir..üzerine alan alır almayanda lütfen tartışmaya sebep olacak bir davranış içerisine girmesin..

ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KARDEŞLERİME....
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2013, 21:49:25 »
 O0 O0 allah razı olsun ilyas bey , güzel yazmışsınız ..elinize yüreğinize sağlık ...  selam ve dua  ile .... O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2013, 17:11:57 »
O0 O0 allah razı olsun ilyas bey , güzel yazmışsınız ..elinize yüreğinize sağlık ...  selam ve dua  ile .... O0 O0 O0

Aleykum Selam...

Ümmetin kayıp evlatları var..Herhangi bir sebepten dolayı,iş yoğunluğu,hastalık,fakirlik,zenginlik ve takibi,spor,futbol,av vb gibi bir sürü sebebin altında ezilen,ve bir şekilde asli vazifelerini ihmal eden kardeşlerimiz var...Ve kardeş kardeşi uyarmak,(asr süresi)hakkı ve sabrı tavsiye etmek zorundadır..bu noktadan hareketle yarın bana bu sitede insanlara beni Hatırlattınmı?sorusuna muhatap olursam...EVET YA RABBİ DİYEBİLMEK İÇİN BU YAZIYI YAZDIM:::
 her kulun kendince imtihanları mevcut..
Hasta olana,Hz Eyup
Dertli olana Hz isa,
Zenginlikten fırsat bulamayana,Hz süleyman
kadın kızdan dolayı nefsine uyana,Hz Yusuf,Musab bin umeyr örnekleri var...
Ahiret gününde her ferdin kendine ait defteri açılıp,her uzvuda kendi aleyhine şahitlik etmeye başladığında hiç bir mazeretin geçerliliği olmayacak..

Akıllı olmakla,olmamak arasında çok ince bir nokta var,bu da herkesin malumudur:Akıl,İmani şartların,fertleri hükümlü hale getirmesine yarayan bir nimettir.Akıl yoksa imani esaslarda yükümlülük düşer..Deli(meczubun)sorumluluğu yoktur.Dolayısıyla akıllıyım diyen her fert hükümlüdür.Demekki akıllı olmak diploma sahibi olmakla değil,Hükümlü olmakla alakalıdır..

Ve akıllı insanlar için iki yol vardır....
1) Günahlarınızı mağfiret buyurur ve sizi altından ırmaklar akar Cennetlere ve Adn Cennetlerinde hoş hoş meskenlere koyar, işte büyük kurtuluş «fevzi azîm» odur.(Elmalılı Hamdi yazırın mealinden alıntıdır...)meallerde kelime farklılığı olabilir..Çünkü meal müellifin anladığıdır...
2)"Biliyor musun sakar (cehennem) nedir? O, ne geri bırakır ne de azabdan vaz geçer. İnsanın derisini kavurur. Üzerinde görevli on dokuz (melek) vardır." (Müddessir, 74/27-30).
 Yine araştıran veya bilgi sahibi arkadaşların da tekrardan hatırlayacağı üzere,sekar denilen ateşe düçar olanlara, cennetliklerin,sizi sekara sokan nedir sorusuna cevap biz namaz kılanlardan değildik demeleridir...

1. yol  ve 2. yol. kişinin akıl ve deliliğinin de göstergesidir..Her fert kendi vicdani sorgulamasını yapabilir,yapmayana zorlama söz konusu değildir.
0545 768 64 63

Çevrimdışı Serhat SERİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 04 Mart 2013, 18:29:32 »
Yüreğinize sağlık..
doğum yılı ve yaşadığınız ili profilinize yazınız
http://avlakforum.com/forum/profile/?area=forumprofile;u=23147

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 04 Mart 2013, 18:57:54 »
Yüreğinize sağlık..
Sizlerinde yüreğine sağlık...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Erkan ÖZTÜRK

• *
  • CENNET PET SHOP... HER ÇEŞİT MAMA BULUNUR.
« Yanıtla #5 : 04 Mart 2013, 20:11:39 »
Saolun İlyas Bey.. Allahüteala (CC) hakkımızda hayırlısını nasip etsin İnşallah..
Erkan ÖZTÜRK
1967 MANİSA

image hosting sites

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 04 Mart 2013, 20:37:37 »
Saolun İlyas Bey.. Allahüteala (CC) hakkımızda hayırlısını nasip etsin İnşallah..

“Bana dua edin ki size icabet edeyim...” (Mümin Sûresi, 40/60)

“Eğer kullarım sana beni sorarlarsa, şüphesiz ki ben onlara çok yakınım. Dua edenin duasına her zaman karşılık veririm…” (Bakara Sûresi, 2/186)

“Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin!" (Furkân Sûresi, 25/77)

"Sizden biri kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe kâmil imana sahib olmuş olmaz." (Buhârî  Îmân  7; Müslim  Îmân  71)
 Yukarda alıntı yaptığım ayet ve hadisi şeriflerden de anlaşılacağı üzere,Dua ,Allahın mutlak güç ve iktidarın, yegane sahibi olduğunu idrak etmektir.ve Allahın bak dediği yerden bakarak O nun gör dediğini görebilmemiz için O nu tanımamız lazım..
Merhametinin büyüklüğünün,azabından üstün olduğunu,tevbe edenlerin,günahından dönenlerin O nun affına nail olacağını bilmemiz lazım.

“Günahından tam olarak dönüp tevbe eden, onu hiç işlememiş gibidir.”. (İbn Mâce, zühd 30; et-Taberânî, el-Mu’cemü’l-kebîr 10/150 Allah Rasulü de bu hadisi şerif vasıtasıyla bize şunu söylüyor:dönün ve umutsuzluğa kapılmayın..tertemiz sayfa açabilirsiniz.Allahu Teala vaadinden dönmez...

Okumak önemlidir...Ne okuduğunu bilmekte ondan önemlidir.Okuduğunu anlamak,idrak etmek bundan da önemlidir.Bundan daha önemlisi bunu insanlığın faydası için kullanabilmektir...(İLYAS ISI)yukarıdaki yazıları bu bağlamda okuyacak olursak İnşaallah biz bize ait görevi ifa etmiş olacağız...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 04 Mart 2013, 21:06:39 »
işte ben bu siteyi özellikler bu sebeple severek takip ediyorum.

"Okumak önemlidir...Ne okuduğunu bilmekte ondan önemlidir" En büyük olanın kitabından bize aktardığın ayetler hürmetine sitedeki herkes şahittir ve inşaallah o gün diyeceğimki ::

"Ya Rabbi İlyas kulun Peygamber mesleği olan tebliğ görevini icra etmiş hepimize sözleriyle örnek olmuştur biz ondan razı olduk sen de razı Allahım"
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 04 Mart 2013, 21:14:49 »
ALLAH RAZI OLSUN kardeşim. Eline,diline,gönlüne sağlık
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 05 Mart 2013, 23:00:44 »
işte ben bu siteyi özellikler bu sebeple severek takip ediyorum.

"Okumak önemlidir...Ne okuduğunu bilmekte ondan önemlidir" En büyük olanın kitabından bize aktardığın ayetler hürmetine sitedeki herkes şahittir ve inşaallah o gün diyeceğimki ::

"Ya Rabbi İlyas kulun Peygamber mesleği olan tebliğ görevini icra etmiş hepimize sözleriyle örnek olmuştur biz ondan razı olduk sen de razı Allahım"

Dualarımızdasınız...
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 05 Mart 2013, 23:01:26 »
ALLAH RAZI OLSUN kardeşim. Eline,diline,gönlüne sağlık
Gönlümüz,yüreğimiz ve dualarımız bir..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 05 Mart 2013, 23:36:30 »
saolasın ustam....
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 06 Mart 2013, 19:45:01 »
saolasın ustam....

Sizlerde sağolun...

Her yazılan notun, altına yorum yazarak ,konuyu birazda gündemde tutup,en azından okuyan dostların bir nevi yarar sağlamasını murad ediyorum.

Allahu Tealanın, kullarına, Din vasıtasıyla yol gösterip, cezaya değil mükafata düçar olmasını istediğini biliyoruz.Dolayısıyla Dinci vs gibi tabirlerle yozlaqştırılmaya çalışılan Din kavramını algı problemi yaşamaktayız.
Dinde sorun olmaz,Dini algılama ve algılayanın uygulamasında sorunlar olabilir.O sorunlar Dini değil,Dini kendince algılayan kişinin problemidir.Dolayısıyla kişilere veya kurumlara bakarak Dini sorgulamak,insanları hataya sürükleyebilir.

Günümüzün en çok sıkıntılı davranış biçimlerinden bir tanesi de şüphesiz ki:GIYBETTİR.
Gıybet,Kişinin duyduğunda hoşuna gitmeyecek sözleri onun gıyabında sarfetmektir.Yav ben onu suratına da söylüyorum,Allahın bildiğini kuldanmı saklıyacaz herkes onun ne mal olduğunu bilsin gibi,o sinirlidir,namaza pek dikkat etmez,sivilcelidir,şişmandır,korkaktır vs gibi gıyabında söylenen sözler gıybettir.
KİŞİNİN DAVRANIŞ,HAL,HAREKET VEYA KONUŞMALARINDA VS VAR OLANI SÖYLEMEK GIYBET,VAR OLMAYANI SÖYLEMEKSE İFTİRADIR.. ki iftira daha tehlikelidr.

HZ.Muhammed (S.A.S)"Gıybet nedir bilir misiniz?" diye sordu. Yanında bulunanlar: "Allah ve onun elçisi daha iyi bilirler" dediler. "Gıybet, kardeşini onun hoşlanmadığı bir sıfat ile vasıflandırmaktır." buyurdu. "Kardeşimde söylediğim sıfat bulunuyorsa?" diye sorulduğunda: "Söylediğin sıfat eğer kardeşinde bulunuyorsa gıybet etmiş olursun, bulunmuyorsa iftira etmiş olursun." buyurdu. (Tirmizî)

Bismillâhirrahmânirrahîm
 1,  Arkadan çekiştirmeyi, yüze karşı eğlenmeyi ve ayıplamayı âdet edinen herkesin vay haline!
 2 O ki, mal toplamış ve onu sayıp durmuş,
 3. (O), malının kendisini ebedî kılacağını zanneder.
4. Hayır! Andolsun ki o, Hutame'ye atılacaktır.
5. Hutame'nin ne olduğunu bilir misin?
6, 7. Allah'ın, tutuşturulmuş, (yandıkça) tırmanıp kalblerin tâ üstüne çıkan ateşidir.
 8, 9. Onlar (bu ateşin içinde) uzatılmış sütunlara bağlanmışlar ve o vaziyette o (ateş) üzerlerine kapatılmıştır.

LÜTFEN DİKKAT EDELİM...Günlük yaptığımız gıybet,bizi ateşe mahkum etmesin..

0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2013, 09:57:12 »
Okuyan Dostlarında değerli katkılarını bekleriz.Bilmediğimiz yeni şeyler öğrenmiş oluruz..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2013, 10:07:46 »
Allah razı olsun Üstad.

Yazdıklarında üzerine alınacak, tartışılacak bir durum yok.
Allah'ın farz kıldığı emirleri ya da yasakları tartışmak müslümanın yapacağı bir şey değildir.

Ama bu yasaklardan henüz kaçamayanlarımıza, Allah'ın en kısa zamanda kurtuluş nasip etmesini
bizi ahiretde de kurtuluşa erdirmesini niyaz ederim.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 10 Mart 2013, 19:19:05 »
Allah razı olsun Üstad.

Yazdıklarında üzerine alınacak, tartışılacak bir durum yok.
Allah'ın farz kıldığı emirleri ya da yasakları tartışmak müslümanın yapacağı bir şey değildir.

Ama bu yasaklardan henüz kaçamayanlarımıza, Allah'ın en kısa zamanda kurtuluş nasip etmesini
bizi ahiretde de kurtuluşa erdirmesini niyaz ederim.

Kardeşlik bilinci gereği,kardeşlerimizin bize,bizim kardeşlerimize dua etmemiz,hidayeti talep etmemiz,hidayete tabi olanların yolunu bize de nasip etmesini,verdiği nimetinde idrakinde olacak şuur vermesini Allahu Tealadan sürekli istemeliyiz.Çünkü 'O' nun hazinesi geniş...Çünkü 'O' kendisine ulaşmayı dileyenin gösterdiği gayrete misliyle icabet edendir...O halde noolur bizlere de duaa edin...
Dediğiniz gibi abi,tartışmayı gerektirecek konulardan değil bu konular..itaati,işittik ve itaat ettik demeyi gerektiren bir inanç ve iman halinin sorgulanaması,tartışmaya açılır olması mantık ve akıl kapısı açılması mantıklı değil..

HZ Ali (r.a.)'den, şöyle demiştir: "Eğer din (akıl) ve re’yle olsay­dı, mestin üstünü değil de altını meshetmek daha uygun olurdu, Hal­buki ben Rasûlullah'ı (s.a.) mestlerinin üzerine meshederken gördüm.”[Sünen-i Ebu Davud Terceme ve Şerhi, Şamil Yayınevi: 1/ 297-298.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2013, 19:20:16 Gönderen: İlyas ISI »
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 09 Nisan 2013, 22:37:37 »
Bir yetime, sahipsizliği nedeniyle tecavüz ediliyorsa, bu onun acizliğinden midir? Müslümanların duyarsızlığından mı? Sen neden huzuruma temiz gelmedin mi diye sorulur ona? yoksa siz neden sahip çıkmadınız mı diye sorulur bize...
Bir garip, hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olmuşsa ve çalışamıyorsa, aciz kalan o mudur? yoksa biz miyiz  aciz olan.. ona sahip çıkmadığımız için...
bir yerde zulüm varsa, bu zalimin güçlülüğünden mi kaynaklanır? Yoksa Müslümanın duyarsızlığından mı ? kötü güçlü olduğu için mi kötülük yaygındır? Müslümanın sadece kendine iyi olmasından mı?
0545 768 64 63

Çevrimdışı Erdinç ŞEN

• *
  • VATAN MİLLET SAKARYA
« Yanıtla #17 : 10 Nisan 2013, 10:23:36 »
allah razı olsun hakknızı helal edin...
elinize sağlık.....
erdinç - 1977
0 545 340 00 08

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 10 Nisan 2013, 10:48:56 »
allah razı olsun hakknızı helal edin...
elinize sağlık.....
Sizlerden de Allah razı olsun..Biz sadece Müslümanın yüreğinde yeni bir pencere,yeni bi duyarlılık ve düşünce kapısı daha açabilirmiyiz derdindeyiz...Bizi bu duruma iten sebeblerin neler olabileceği hususnda kendimizi irdeleyerek bir başlangıç yapma zorunluluğumuzun zamannın gelip gelmediğini sorgulattırmaktır.
Eğer bu gibi hususlarda bir kardeşimize vesile olabilirsek onu özüne döndürmeye yönelik bir yürek sancısı yaşatabilirsek en büyük kazanımımız bu olacaktır.Lütfen bizlerden de dualarınızı eksik etmeyin.
0545 768 64 63

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #19 : 10 Nisan 2013, 10:58:41 »
Allah Razı olsun Hocam :)
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 10 Nisan 2013, 11:13:44 »
Allah Razı olsun Hocam :)
Bütün bunların bir hocanın bilmesi gerekenler değil,her müslümanın bilmesi gereken asli unsurlardır.Bu mantıkla bakıldığında her müslüman bir tebliğci,her müslüman da bir hocadır.olmalıdır. Biz de tüm hocalarımıza selam ve dualarımızı sunuyoruz..es selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu...
0545 768 64 63

« Yanıtla #21 : 10 Nisan 2013, 12:50:49 »
 O0
Murat KÜÇÜKKOÇUM
1973 KOCAELİ

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 10 Nisan 2013, 14:23:37 »
O0
Bu konunun genişlemesi ve hiç olmzsa bir kardeşimize yarar sağlaması adına,bilgi ve görüşlerinizin paylaşılması iyi olacak düşüncesindeyim..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #23 : 11 Nisan 2013, 00:28:23 »
Evet, güzel gidiyor. Ben takip ediyorum. Nasılsa burda biraz zaman geçiriyoruz, av dışında bilgilenmek, öğrenmek için de vesile. Elinize sağlık.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 11 Nisan 2013, 05:14:19 »
Evet, güzel gidiyor. Ben takip ediyorum. Nasılsa burda biraz zaman geçiriyoruz, av dışında bilgilenmek, öğrenmek için de vesile. Elinize sağlık.
Aynen abi...Bilgi ve bilgilenmede sınır yok...Kim kime ne kadar fayda sağlayabilirse ve ne kadar amel noktasına taşıyabilirsek kardır.Sonuç itibariyle aynı kıblenin yönelicileriyiz. Vesileler meydana getirip, birbirimizi tamamlamak,bir birimizden istifade etmek durumundayız. Herkes kendince kendi dilince birşeyler hususunda duyarlı olur,sorumluluk bilinci taşır ve anlatırsa kazanımlarımız da bir o oranda artacaktır.
Bizlerden dualarınızı esirgemeyin..sizlerinde yüreğine sağlık...
0545 768 64 63