Gönderen Konu: KARDEŞLERİME....  (Okunma sayısı 26228 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
Ynt: KARDEŞLERİME....
« Yanıtla #25 : 11 Nisan 2013, 10:12:56 »
Allah razı olsun kardeşim.
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 11 Nisan 2013, 20:54:34 »
Allah razı olsun kardeşim.
Sağolasın abi... Allahu Teala hepimize hidayet nasip etsin ve İslam dini üzere tekrar dirilmeyi nasip etsin..
ER MEYDANINDA,KILIÇ ARKADAN SALLANILMAZ
İlyas ISI Kırıkkale -keskin
Kan ve kemik tüm insanlarda bulunur ; Farklı olan yürek ve niyettir...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #27 : 11 Nisan 2013, 21:39:26 »
işte ben bu siteyi özellikler bu sebeple severek takip ediyorum.

"Okumak önemlidir...Ne okuduğunu bilmekte ondan önemlidir" En büyük olanın kitabından bize aktardığın ayetler hürmetine sitedeki herkes şahittir ve inşaallah o gün diyeceğimki ::

"Ya Rabbi İlyas kulun Peygamber mesleği olan tebliğ görevini icra etmiş hepimize sözleriyle örnek olmuştur biz ondan razı olduk sen de razı Allahım"
    SN. KADİR KARDEŞİM SANA KATILIYORUM.
    SN. İLYAS KARDEŞİM YAZDIKLARINIZ HER MÜSLÜMANIN MALÜMUDUR VE AYRICA YİNE YÜCE RABBİM BİZ ACİZ KULLARINI SON NEFESİNDE BİLE KENDİSİNDEN AF DİLENMESİ HALİNDE AFEDECEĞİNİ AMA "KUL HAKKIYLA KARŞIMA GELENİ ASLA AFFETMEM" DİYOR. EVET BİZ YÜCE RABBİMİZİN EMİRLERİNİ MAALESEF GÜNÜMÜZDE YERİNE GETİREMEYEBİLİRİZ BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI.
   AMA YARADANDAN DOLAYI YARADILANI SEVİYORSAK VEDE KURANDA BELİRTİLDİĞİ GİBİ FAZİLET SAHİBİ İSEK NE MUTLU BİZE BU DEVİRDE. YÜCE ALLAHIM YİNEDE BİZLERİ AFFETSİN. ALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN. SELAM VE SEVGİLERİMLE.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2013, 21:46:32 Gönderen: Savaş KAYGISIZ »
1958-Ankara

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #28 : 11 Nisan 2013, 22:25:46 »
    SN. KADİR KARDEŞİM SANA KATILIYORUM.
    SN. İLYAS KARDEŞİM YAZDIKLARINIZ HER MÜSLÜMANIN MALÜMUDUR VE AYRICA YİNE YÜCE RABBİM BİZ ACİZ KULLARINI SON NEFESİNDE BİLE KENDİSİNDEN AF DİLENMESİ HALİNDE AFEDECEĞİNİ AMA "KUL HAKKIYLA KARŞIMA GELENİ ASLA AFFETMEM" DİYOR. EVET BİZ YÜCE RABBİMİZİN EMİRLERİNİ MAALESEF GÜNÜMÜZDE YERİNE GETİREMEYEBİLİRİZ BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI.
   AMA YARADANDAN DOLAYI YARADILANI SEVİYORSAK VEDE KURANDA BELİRTİLDİĞİ GİBİ FAZİLET SAHİBİ İSEK NE MUTLU BİZE BU DEVİRDE. YÜCE ALLAHIM YİNEDE BİZLERİ AFFETSİN. ALLAH SİZDEN DE RAZI OLSUN. SELAM VE SEVGİLERİMLE.

Abi,gönülden gelen selam ve sevgi dileklerinizi aldık mutlu olduk..

Hak teâlâ buyurdu ki: Ey Âdemoğlu, dua edip, benden af dilersen, günahların ne kadar çok, ne kadar büyük olursa olsun, hiç birine bakmadan seni affederim. Göklere ulaşacak kadar günah işlesen; ama rahmetimden ümidini kesmeyip, benden mağfiret dilersen, seni affederim.) [Tirmizi]

(Tevbe eden kimse, hiç günah işlememiş gibi olur.) [İbni Mace]

Ama mutlaka ve mutlaka geri dönmemek üzere tevbe etmek gerek..Allahın Rahmet ve merhametinden ancak kafirler ümidini keser. Bizler işlediğimiz günahları büyük görüp Allahın af merhametini küçük göremeyiz.O kullarına zulmedici değildir.Günah işlememek için sürekli uyanık olmak zorundayız.Allah ne de olsa affeder mantıksızlığına da düşmeden, O' nun kul hakkı hariç,samimi tevbeyle kendine yönelene Rahmet edeceğini bilmeliyiz. ve bunu tüm kardeşlerimize de duyurmalıyız ki ,hayatlarında temiz bir sayfa açabilsinler..
Benim bunları yazmam da menfaatim var... Çünkü Sizler gibi değerli Dostların gıyabımda bana bi Dua etmesini istiyorum..  bu vesile ile selam ve dualarımı iletiyorum..sağolasınız ...
0545 768 64 63

Çevrimdışı Halil ARIK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 11 Nisan 2013, 23:13:26 »
Abi sen uzerine duseni yaptin. Allah raziolsun senden. Bizede nefsimizin isteklerine boyun egmemeyi nasip etsin
halil arık
1984 afyonkarahisar
5464458072
Türk`ü,Türklüğü,Vatanı sevmek faşistlikse, Hitler yanımızda komünist kalır..

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 11 Nisan 2013, 23:35:43 »
Abi sen uzerine duseni yaptin. Allah raziolsun senden. Bizede nefsimizin isteklerine boyun egmemeyi nasip etsin
Amin... Allahu Tealanın merhameti çok geniş, O' nun merhamet deryasında yıkanmak duasıyla.. Unutmayalım ki en değerli anımız içinde bulunduğumuz an dır.Lütfen yarıncı olmayalım...
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 15 Nisan 2013, 21:29:56 »
İnkar edenler de birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunların gereğini yapmazsanız yeryüzünde bir karışıklık ve büyük bir bozulma olur..
ENAM SURESİ 73. AYET
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #32 : 18 Nisan 2013, 20:45:52 »
Sizce HZ.Muhammed kandillerle anılıp,mesajlaşmayla mı anlaşılır... "O" mesajlarla ve sonu birbirine uyumlu biten şiirlerle mi anılmalıdır.." O" nun derdi bumuydu?
Ve sadece şahadet getirip Müslüman olduğunu söylemek kişiyi kurtarırmı?
Emekli olmayı beklemek,emekli ikramiyesiyle umreye gidip elimi eteğimi dünyadan çektim demek,ve emekli oluncaya kadar gününü gün edip yaşamak adam ne de olsa tövbe kapısı açık, tevbe eder başlarız demek,uzun bir hayatım var ve her an ölme olasılığım yok demek değilmidir?
BENCE ÇOK CESUR YAŞIYORUZ...
YA SİZCE...
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 18 Nisan 2013, 22:06:43 »
Şeytan kendine ait işi yapmaya devam ettikçe, biz bize ait görevi yapmaya devam edecez inşallah.
0545 768 64 63

Çevrimdışı İbrahim EBİL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #34 : 18 Nisan 2013, 22:13:04 »
Şeytan kendine ait işi yapmaya devam ettikçe, biz bize ait görevi yapmaya devam edecez inşallah.
MEVLA güç versin kuvvet versin  sihhat versin ALLAH RAZI OLSUN
İbrahim EBİL
1969-İstanbul

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #35 : 20 Nisan 2013, 11:25:06 »
MEVLA güç versin kuvvet versin  sihhat versin ALLAH RAZI OLSUN
İnsan şüphesiz şerefli yaratılmıştır.Onun bu şerefi ilk öğretmeninin Allahu Teala olmasından kaynaklanır.(meleklere Ben sizin bilmediğinizi bilirim, diyerek Adem a.s 'a isimleri öğretmiştir)
Bilenler bilir,Şeytanda bazı ayetlerde Ben Alemlerin Rabbi olan Allahtan korkarım der(bedir ve uhud savaşlarında melekleri görünce söylemiştir) ve Adem a.s'a secde etmediğinde,Allahu Tealadan KIYAMETE KADAR mühlet ister..Büyük yazdığım kelimeye dikkat edilirse,şeytan kıyamete ve öldükten sonra dirilmeyede iman eder.
Buradan nereye geldiğimi soracak olursanız..
Şerefli Yaratılan insanoğlu,sadece iman ettim şehadet getirdim demekle işin içinden çıkamaz.Kaldı ki şeytanda Alemlerin Rabbi olan Allahtan korkarım der.Allaha iman demek,O nun emir ve yasaklarını kabul ediyor emrine itaat ediyorum demektir kısaca...
Şeytana uyarak,namaz kılmamak  ve temel dini emirleri görmezden gelmek sonuçları çok sıkıntılı durumlar meydana getirebilir.Bu gibi durumların ilacı açık ve basittir. İŞİTTİK VE İTAAT ETTİK DEMEKTİR. ama mutlaka imandan sonraki ilk emir olan namaza dikkat edelim..
bu vesile ile değerli abicim,yürekten gelen dualarının kabul olması duasıyla..Allah hepimizden razı olsun..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #36 : 20 Nisan 2013, 11:30:54 »
yüreğine sağlık İlyas Kardeşim...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 20 Nisan 2013, 11:33:52 »
yüreğine sağlık İlyas Kardeşim...
Yüreklerin aynı kıbleye eğildiğini,bedenlerin aynı kıbleye yöneldiğini bilmek en güzel hediye..Dostlarımızın kardeşlerimizin abilemizin de aynı düşünceleri paylaşıyor olması bizleri sevindiriyor..
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #38 : 20 Nisan 2013, 11:37:41 »
Secde etmemek,şeytan gibi alim bir yaratılmışı iblisleştirdi ve cennetten kovulmasına sebeb oldu..bu cümleyi lütfen ezerek düşünerek okuyalım...ve sadece bir kere Allahın emrine karşı gelerek bu duruma düştü..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #39 : 20 Nisan 2013, 13:27:13 »
Secde etmemek,şeytan gibi alim bir yaratılmışı iblisleştirdi ve cennetten kovulmasına sebeb oldu..bu cümleyi lütfen ezerek düşünerek okuyalım...ve sadece bir kere Allahın emrine karşı gelerek bu duruma düştü..

İnsanlar imtihandan geçirilmeden sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar (Ankebut suresi/2)

Pusulası KUR'AN ve SÜNNET Olanın, Rotası Hüsran Olmaz!..
« Son Düzenleme: 20 Nisan 2013, 13:32:07 Gönderen: Kadir GONAYDIN »
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 20 Nisan 2013, 17:10:10 »

İnsanlar imtihandan geçirilmeden sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar (Ankebut suresi/2)

Pusulası KUR'AN ve SÜNNET Olanın, Rotası Hüsran Olmaz!..

İmanlı yüreklerden, ancak sözlerin en güzeli dışarı çıkar..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #41 : 20 Nisan 2013, 19:14:54 »
eline yüreğine sağlık.. İnsanlar kendi iç dünyalarını değiştirmeden ALLAH onların durumlarını değiştirmez ,Gönülleri birleşenler,,selam güney egeden
   O0                                 
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #42 : 20 Nisan 2013, 19:35:26 »
eline yüreğine sağlık.. İnsanlar kendi iç dünyalarını değiştirmeden ALLAH onların durumlarını değiştirmez ,Gönülleri birleşenler,,selam güney egeden
   O0                                 
A.selam ve rahmetullahi ve berakatuhu..
Abi verdiğin örnek ra'd suresi 11. ayet... ve çok önemli bir noktaya temas eder.Kader anlayışımızı net ifade etmesi açısından önemlidir.İnsanlardan bazıları kaderi şu noktadan değerlendirir.Hayır ve şer Allahtan olduğuna göre,benim içinde bulunduğum içki,kumar,hırsızlık,fakirlik vs gibi davranışlarımda O nun izniyledir öyleyse ben, Allah böyle uygun gördüğü için bu durumdayım der.
Halbuki yukarda bahsi geçen ayette de bildirildiği üzere,Kişinin attığı olumlu yöndeki adımın  veya kötülük noktasındaki adımın ardından,Allahu Teala kişiye gittiği yolu ona KOLAYLAŞTIRIR.
Öyle olmasaydı ceza ve mükafat olmaz.Kişi Ya Rabbi beni neden cezalandırdın halbuki bu halim senin beni oraya yönlendirmenle olmuştur deme hakkına sahip olurdu.Ve bu sadece Külli irade olmuş olur,kullarda cüz'i irade olmamış olurdu.
Buradan da anlaşılacağı üzere Allahu Teala kullarına bir irade vermiş ve gidecekleri ve belirleyecekleri yollarda kendilerini özgür bırakmıştır...Ama Peygamberler ve Kitaplar göndererekte en doğru yoluda bildirmiş,aklını kullanan kullarım Rızamı arzu ediyorsa benim dosdoğru yoluma uysunlar ki kurtuluşa ersinler demiştir.
Ve Müslüman bilir ki,müslümanın özel bir hayatı,insanlardan uzak bir yaşam biçimi olamaz.Çünkü özel hayat denilen şey kimsenin müdahil olmadığı ve herkesin görmediği bir hayat demektir.Halbuki Allah görür,duyar ve O nun melekleri her daim bizleri gözetleyip her halimizi kaydeder.
Öyleyse Müslümanlar bu bilinci unutursa günaha dalmakta tereddüt etmezler.Şeytanın kölesi olmaktan kendilerini kurtaramazlar.
Bu açıdan tüm sevdiklerimizi uyarmak ve bilgilendirmek zorunluluğumuz vardır.. Sizinde bu noktadan dolayı bu ayeti yazmanız tam bir isabet olmuş..Allah samimiyetinizi ve ihlasınızı artırsın ...sağolun..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Ramazan HAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #43 : 20 Nisan 2013, 20:14:47 »
aynen katılıyorum size ,yüce yaradan bizi öyle bir yaratmışki ,insanoğluna yaşamları boyunca kendi yolunu çizmesi için defalarca karşısına çıkarıyor ,bunun farkınada geç  varıyor ,kimi zaman ah keşke dediklerimizde bunlardan..kimileride kolay yolu seçiyor ,bunun gibilerinide her zaman görüyoruz..ALLAH CC bizi doğru yoldan ve doğrularımızdan saptırmasın,inancımızı yitirtmesin ,insanlık adına ,,
Ramazan HAK  1971  ARH+  Muğla

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #44 : 20 Nisan 2013, 20:25:37 »
Amin..
0545 768 64 63

Çevrimdışı Mehmet TOPRAK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #45 : 20 Nisan 2013, 23:24:19 »
Allah razı olsun Üstad.

Yazdıklarında üzerine alınacak, tartışılacak bir durum yok.
Allah'ın farz kıldığı emirleri ya da yasakları tartışmak müslümanın yapacağı bir şey değildir.

Ama bu yasaklardan henüz kaçamayanlarımıza, Allah'ın en kısa zamanda kurtuluş nasip etmesini
bizi ahiretde de kurtuluşa erdirmesini niyaz ederim.
Mehmet TOPRAK B(+) 1961 balıkesir burhaniye

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #47 : 21 Nisan 2013, 17:09:27 »
"Hesaplar görülüp iş tamamlanınca şeytan onlara şöyle diyecek: “Allah size doğru vaadde bulundu. Ben de size bir şeyler vaad ettim, ama sözümden caydım. Doğrusu, benim size istediğimi yaptıracak bir gücüm yoktu. Sadece ben sizi dâvet ettim, siz de çağrımı kabul ettiniz. O halde beni ayıplamayın, kendi kendinizi kınayın. Ne ben sizi kurtarabilirim, ne de siz beni kurtarabilirsiniz! Ben, sizin daha önce beni Allah’a şerik yapmanızı da reddetmiştim.” Elbette, böyle zalimlerin hakkı gayet acı bir azaptır." (İbrahim, 14/22)
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #48 : 23 Nisan 2013, 22:31:10 »
Hz. Ebü Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in şöyle söylediğini işittim:

"Sizden birinizin kapısının önünden bir nehir aksa ve bu nehirde hergün beş kere yıkansa, acaba üzerinde hiç kir kalır mı, ne dersiniz?"

"Bu hal, dediler, onun kirlerinden hiçbir şey bırakmaz!"
 Aleyhissalâtu vesselâm:
"İşte bu, beş vakit namazın misalidir. Allah onlar sayesinde bütün hataları siler" buyurdu."

Buhâri, Mevâkît 6; Müslim, Mesâcid 282, (666); Tirmizî, Emsâl 5, (2872); Nesâî, Salât 7, (1, 231); Muvatta, Sefer 91, (1,174).
0545 768 64 63

Çevrimdışı İlyas ISI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #49 : 26 Nisan 2013, 19:14:31 »
Değerli Dostlar aklınızda  herhangi bir sorun bırakmamak adına açıklama gereği doğdu..

Bu yazdıklarımı bir dernek,grup,cemaat, ekol vs ye bağlı olarak veya o gruba çağırmak adına yapmıyorum...HERHANGİ BİR CEMAATİNDE MENSUBU DEĞİLİM.
Bu davet, dernek, grup veya cemaate değil, ALLAH VE RASULUNE BİR DAVETTİR.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2013, 23:49:04 Gönderen: İlyas ISI »
0545 768 64 63