Gönderen Konu: BİR FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ  (Okunma sayısı 4575 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
BİR FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ
« : 03 Mart 2013, 15:00:18 »
Saygı değer abilerim kardeşlerim avcı dostlarım ben Malatya'nın Darende ilçesinde ikamet etmekteyim ve avcılığa balığa meraklıyım ama av tezkeresi olmadan pulum olmadan avlanmak istemiyorum gittim baiden bir sarsılmaz tüfek aldım ve beklemeye başladım kursun açılmasını aradan birbuçuk yıl geçti hala kurs açılmıyor yeterli sayıya ulaşamıyoruz deniliyor sizce ne yapmalıyım yada neler yapabilirim??? (evde ateş edecek şişe kalmadı)
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
Ynt: BİR FİKİR VEREBİLİRMİSİNİZ
« Yanıtla #1 : 03 Mart 2013, 15:11:57 »
Murat kardeş anlıyamadığım av tüfeği ruhsatnamesi olmadan nasıl bayiden  sarsılmaz marka av tüfeği aldın? Kurs konusu ise avlanma belgesi alabilmenileilgili birkonudur. Bulunduğun ilçede  kurs açılmıyorsa en yakın milli parklar müdürlüğüne başvur onlar seni inanıyorum ki yönlendireceklerdir. Sana avcı bir ablan olarakta tavsiyem, evde veya bahçende şişelere veya başka nesnelere atış yapma sonra sonucu üzücü kazalara sebebiyet verirsin.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 03 Mart 2013, 15:25:15 »
av tüfeğimin ruhsatı var hatta daha önce üzümlü marka tüfeğim vardı onun için aldığım ruhsata işlettirdim benim ruhsat die bahsettiğim avlanma tezkeresi
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2013, 17:10:13 »
kimsenin bana yardımı dokunacak bir fikri yokmu??
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 05 Mart 2013, 19:01:04 »
 O0 O0 kurs açılması için gerekli sayı olan 24 e ulaşılmazsa , kurs açılmaz .. yakın ilçelerde açılan kurslara kayıt olup katılabilirsin .. ama bu kursun nerede ve ne zaman açılacağını bilmen lazım  .. avcılık klüpleri ile irtibata geç , illaki bir yerlerde kurs açılır ... bağlı olduğunuz ilçede açılamıyorsa yakın ilçelerdeki veya şehir merkezindekine kayıt ol ... kurs süresi 10 gün .. kurs bitiminde sınav var , formalite sınavı , kafana takılmasın daha kalan yok ..  birde trap atışları var .. biraz meşakkatli olsada belgeni  alırsın , 235 tl vergi pul  ödersin , sonra göğsünü gere gere  ;D ;D gezersin  ...  selamlar ... O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Serhat KORKMAZ

• *
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2013, 20:46:09 »
      Önümüzdeki hafta içi Gaziantep il merkezinde kurs açılacak. Kısa sürede avcılık sertifikanı alabilirsin. Gaziantep ilinde bir yakınınız varsa hemen gidip avcılar derneğinden ve orman müdürlüğünden bilği alabilirsiniz. Yok bana uymaz uzak gelir diyorsanız, çevre il-ilçelerden dernekler ile bağlantı kurup kurs zamanlarını kaçırmamanızı tavsiye ederim. Yoksa millet dağda keklik tavşan avlarken siz evde yaban tv seyretmek ve anlatılanlar ile yetinmek zorunda kalır bol bol avcı palavrası dinlersiniz. Allah yardımcınız olsun.
« Son Düzenleme: 05 Mart 2013, 20:47:41 Gönderen: Serhat KORKMAZ »
Serhat KORKMAZ
1972 İstanbul

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2013, 21:49:48 »
ben öğretmenim ve başka yerlere gitmek gibi bir durumum olamaz yani mutlaka burada açılması gerekmektedir inanın bana tüfeği aldım alalı yüzlerce fişek sıktım bizim evde annem gilde amcalarımda teyzemlerde ateş edecek şişe kalmadı. SERTİFİKAM OLMADAN PULUM OLMADAN BAZILARININ YAPTIĞI GİBİ GİDİP AVLANMAK İSTEMİYORUM!!!!! Bu işi yapacaksak adam gibi yapalım diye düşünüyorum ama herkes ava giderken bende arkalarından bakmaktan sıkıldım.Burada 24 kişiyi de zor bulurlar millet şakır şakır gidiyo birşey diyen de yok neden kalkıpda kurs pul diye uğraşsınlar
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı İsa TORUN

• *
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2013, 22:48:35 »
Murat bulunduğun ilçede yoksa merkezden alabilirsin, kurs olayını halk eğitim merkezleri düzenliyor ama onlarda genelde derneklere yönlendiriyor, ilçedeki dernekle irtibata geç olmazsa merkezdeki derneklerle irtibata geç, asgari sayıyı yakaladıklarında haber ederler sana...
1984-Afyonkarahisar/Eskişehir
AB rh (-)

windows 7 screen shot

Çevrimdışı Mustafa KARDEŞ

• Müdavim Üyemiz
    • www.fencimustafahoca.tr.gg
« Yanıtla #8 : 06 Mart 2013, 00:51:15 »
ben öğretmenim ve başka yerlere gitmek gibi bir durumum olamaz yani mutlaka burada açılması gerekmektedir inanın bana tüfeği aldım alalı yüzlerce fişek sıktım bizim evde annem gilde amcalarımda teyzemlerde ateş edecek şişe kalmadı. SERTİFİKAM OLMADAN PULUM OLMADAN BAZILARININ YAPTIĞI GİBİ GİDİP AVLANMAK İSTEMİYORUM!!!!! Bu işi yapacaksak adam gibi yapalım diye düşünüyorum ama herkes ava giderken bende arkalarından bakmaktan sıkıldım.Burada 24 kişiyi de zor bulurlar millet şakır şakır gidiyo birşey diyen de yok neden kalkıpda kurs pul diye uğraşsınlar

Murat, bir kişi şehir içinde tüfek atışı yaptığını emniyete telefon açsın, polis gelir tutanak tutarsa, ruhsatın iptal olur ve bir daha hayatta  avcılık belgeside alamazsın, haberin olsun, sakın ha...
« Son Düzenleme: 06 Mart 2013, 00:58:05 Gönderen: Mustafa KARDEŞ »
Cahille Oturup Bal Yiyeceğine, Alimle oturup Kuru Ekmek ye...! [Hz Mevlana]
emekli eğitimci 1957 BURSA-ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 06 Mart 2013, 17:31:47 »
Murat, bir kişi şehir içinde tüfek atışı yaptığını emniyete telefon açsın, polis gelir tutanak tutarsa, ruhsatın iptal olur ve bir daha hayatta  avcılık belgeside alamazsın, haberin olsun, sakın ha...
SAOL ABİ TAŞEKKÜR EDERİM AMA BİR YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU HERALDE EVDE ŞİŞE KALMADI :) YOKSA İLÇE MERKEZİNDE YADA YAKININDA ATEŞ ETMİYORUZ:)
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 08 Mart 2013, 18:13:53 »
bu gün ilçede dernek başkanına yine sordum söyledim havalar ısınsın açmaya çalışacağız dedi bakalım artık
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2013, 06:44:51 »
O0 O0 kurs açılması için gerekli sayı olan 24 e ulaşılmazsa , kurs açılmaz .. yakın ilçelerde açılan kurslara kayıt olup katılabilirsin .. ama bu kursun nerede ve ne zaman açılacağını bilmen lazım  .. avcılık klüpleri ile irtibata geç , illaki bir yerlerde kurs açılır ... bağlı olduğunuz ilçede açılamıyorsa yakın ilçelerdeki veya şehir merkezindekine kayıt ol ... kurs süresi 10 gün .. kurs bitiminde sınav var , kafana takılmasın daha kalan yok ..  birde trap atışları var .. biraz meşakkatli olsada belgeni  alırsın , 235 tl vergi pul  ödersin , sonra göğsünü gere gere  ;D ;D gezersin  ...  selamlar ... O0

Kardeş Mudurnu Halk Eğitim Merkezinde kurslardan sorumlu Müdür Yardımcısıyım, ben de senin gibi ava ilk başladığım yıllarda orada idareci olmama rağmen sayının oluşması için yaklaşık bir sene bekledim, etrafındaki arkadaşları toparla, ikna et vs. İşi sadece avcılar kulübüne bırakmayın,  Halk Eğitime de git onlarda bu çeşit kurs sormaya gelenlerin başvurularını mutlaka alsınlar, arada bir Belediyeden ilan filan ettirsinler, şu sıralar zaten pek başvuru olmaz sezona yakın yoğunluk artar o zaman işi sıkı tutarsanız kurs açılır.
Selam ve dua ile..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

onurkaragoz

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 15 Mart 2013, 16:41:28 »
Kardeş Mudurnu Halk Eğitim Merkezinde kurslardan sorumlu Müdür Yardımcısıyım, ben de senin gibi ava ilk başladığım yıllarda orada idareci olmama rağmen sayının oluşması için yaklaşık bir sene bekledim, etrafındaki arkadaşları toparla, ikna et vs. İşi sadece avcılar kulübüne bırakmayın,  Halk Eğitime de git onlarda bu çeşit kurs sormaya gelenlerin başvurularını mutlaka alsınlar, arada bir Belediyeden ilan filan ettirsinler, şu sıralar zaten pek başvuru olmaz sezona yakın yoğunluk artar o zaman işi sıkı tutarsanız kurs açılır.
Selam ve dua ile..
keısnlıkle katılıyorum bızde halk egıtıme gecen sene basvurduk hala arıyıcaklar dernek olarak aldık daha sonra yanı bıraz odeme yapmak gerekıyor hatta sınava bıle gerek kalmıyor o zaman sertıfıkayı alman ıcın

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #13 : 15 Mart 2013, 17:08:04 »
mantıksızlığın böylesi neden 24 sayısına bekleniyorki !! çok saçma bir uygulama isteyen istediği zaman kursa gidebilmeli belli bi tarih konur ortaya senede 3 defa veya 2 neyse isteyen gider belgesini alır ne kadar kalıplaşmış bunlar anlamıyorum adam şehir şehir kurs mu arayacak yapın kardeşim ortak bi kurs ilçede veya şehirde isteyen gidip alsın niye milleti başka illerde kursa gitmeye teşvik ediyolar çözemedim hala yazıklar olsun valla böyle sisteme
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimdışı Samet USLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 15 Mart 2013, 17:20:43 »
Bence, kursların yeterince reklamı yapılmıyor. Kendi şehrimde örnek vermek gerekirse 3 gün öncesi ilçenin resmi sitesinde gördüm kurs olduğunu. Afişler küçük ilanlar vs. kurs açılacağına dair bilgilendirmeler olabilir. Hatta sabit periyotlarla bu kurslar ilçelerde gerekirse köylerde dahi açılabilir. Herkes gün öncesinden halk eğitim müdürlüğüne gidip kurs açmasını bekleyemez ki. Ben son gün halk eğitim müdürlüğüne gidip kayıtlar bilgisayara geçerken yetiştim. Kısmetimiz varmış.
Samet USLU
1987 BURSA

Çevrimdışı Murat DİNGİZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 08 Nisan 2013, 22:53:57 »
bu işi ben üstlendim artık ne yapalım kapı kapı dolaşıyoruz kursa adam kaydetmek için yoksa ben ömür billah alamam avlanma tezkeremi
  • fabarm l4s
Murat DİNGİZ
1983 MALATYA/Darende

Çevrimdışı Serkan BAYRALI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 14 Ocak 2015, 00:30:22 »
Bartaş meslek kursu: Avcılık Sertifikası için arayabilrisiniz. 0216 700 22 22 veya 0549 509 9 509

https://www.facebook.com/groups/189641994529501/?fref=ts
1989 istanbul/kadıköy

Çevrimdışı Muharrem ÇEVİK

• *
« Yanıtla #17 : 20 Ocak 2015, 15:52:40 »
Avcılık Kurs yeter sayısı 12 kişiye düşürüldü. Haber vereyim dedim. Ayrıca Kursa gitmeden kesinlikle belge almanız mümkün değil, hem sizi  hem de kursu açan yöneticileri büyük riske ve vebale atarsınız gerek yok . Çok uzun değil zaten toplam 32 saat, düzgün bir programla bir hafta bile sürmez. Selamlar..
  • Sarsılmaz Concorde S
Muharrem ÇEVİK
1978-Nallıhan/ANKARA
İkamet BOLU

Çevrimdışı Mesut KARATAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 10 Mart 2015, 11:20:58 »
murat bey meraba ben Malatya merkezde polis memuruyum. merajlarınızı şuan farkettim. Avcı eğitim kurs sertifikasını alabilmek için Darende Halk eğitim merkezi ile ilk etapta görüşün. Daha sonra eğer sizi Avcı Derneklerine yönlendirir iseler bu kez Darende de avcı klübü var ise temasta bulunun. Bu işlemler Avcı dernekleri üzerinden olur. Avcı dernekleri müracaatı Halk eğitim ve Milli Parklar ile koordineli bir şekilde hareket ederek planlama yapılır. Eğer belgeyi aldıysanız hayırlı olsun. Alamadıysanız bir an evvel ahlk eğitim ile görüşün akabinde Darandede yok ise Merkezde bulunan Avcı dernekleri ile irtibata geçin ilgilenmeleri veya tatmin edici cevap alacağınızı umuyorum. Aksi halde bana mesaj atın ben berkezde araştırayım. Gerekir ise Milli Parklar ilede görüşebilirsiniz...
1976-Elazığ/Palu (Malatya da ikamet eder)