Selamlar Raha Bey,
Bayiinizle olan sorun tamamen ayrı Hatsanla herhangi bir bağı yoktur,çünkü Hatsan bayii hangi tüfeği talep ettiyse,ödemesini alır ve tüfeği teslim eder.
Yani bayilere bizim tüfekleri satın diye model model bırakmaz.Zaten öyle olsa bunun üstesinden gelemez.
Fakat şöyle bir olay tüfeklerde karşılan en çok sorun şeritler,şeritlerin firmadan eğri olarak çıkması mümkün değil,muhtemelen yolda taşıma esnasında veya kargoda yanlış yükleme sonucu darbe alıyorlar.
4 numara şok girmedi dediniz bazen satıcı arkadaşlar bazen pazarlamacı arkadaşlar,tüfeklerin her parçası birbirine uyar güdümü ile müşterinin isteği doğrultusunda başka tüfek kutularından başka malzeme verebiliyorlar.
Size bir örnek vereyim bayi mesela 71 namlu bir ağaç aksamlı tüfek istedi,ağaç aksamlı tüfek var lakin 71 namlu yok,pazarlamacı bayiyi bulmuş tüfek alacak bırakırmı,hemen plastik aksam bir tüfekten 71 namluyu ağaç tüfeğe takıyor,ağaçın namluyu alıyor plastik olana takıyor,bu sefer ne oluyor ortada iki tane yarım tüfek,namlular mekanizma ile kilitlemeyi tamamlamayınca bu sefer ne oluyor --
aaa patlamadı,fişeği çıkarmadı,namlu oynuyor,kundak pompalı tüfek gibi,şok girmedi vs. diye devam eder bu sorunlar. FAkat bu olandan ne firmanın haberi vardır nede satan bayinin,tema şudur ben tüfeği satttım paramı aldım,gerisi Hatsan ı bağlar.
Ne oluyor ceremesini hem siz hem biz çekiyoruz.
Bu gibi durumlarda ne yapılmalı,tüfek bayii e bırakılmalı ve tamiri istenmeli,bayii gerekeni yapacaktır...Hatsan hiçbir zaman sattığı mal yüzünden müşterisi üzmek istemez..