Gönderen Konu: Bir soru?  (Okunma sayısı 11723 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bir soru?
« : 02 Mart 2013, 16:16:54 »
Selamlar.
Bir düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum ve istişare yapmak üzere konuyu açtım.Bütün avcıların malumu ki yıl geçtikce keklik bulmakta güçlük çekiliyor popülasyon zayıflıyor.Bende bir doğa sever olarak ve avın devamı için kendi üstüme düşeni yapmak üzere bir girişimde bulunacağım.Planım ise şudur kuluçka makinasında keklik yavrusu çıkartmakla işe başlayacağım daha sonra bu yavruları etrafı kapalı(insan ve herhangi bir canlı görmeyecek şekilde) bir üretim hanede otomatik yemleme ve sulama sistemiyle bu hayvanları yetiştirmek.Yemleme sistemi bir yemlikten kaptan değil kümesin çeşitli bölgelerine az az serpiştirmek suretiyle yapılacak.hayvanlar yayılacak.Sonra sezon açıldığında keklik avına gittikten sonra o bölgeye üçer beşer salım yapmak.salımı avdan önce değil avımızı bitirdikten sonra yapacağız.İster vuralım ister vurmayalım limitin 2 katı keklik salımı yapmayı düşünüyorum.
Bu düşüncem için olumlu olumsuz düşünce ve yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Bir soru?
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2013, 16:28:17 »
bir meraya keklik salımı yapılırsa o meradaki yerli iki üç sürüde telef olur,ilçemizde salım yapılan bölgede kekligin soyu tükendihalbuki salım yapılmadan önce en az üç sürü kekligi olurdu o bölgenin...... ülkemizde bu iş rant için sonuçları hesap edilmeden yapılıyor,yurt dışında yapılıyor,ama adamların meralarında antibiyotikli özel suluglar varmış,yavrular bu suları içtikleri için hayatta kalabiliyorlarmış... çaresi dogu ve güneydogu bölgelerimizden yakalayıp olmayan yada az olasn bölgelere salım yapmaktır..... 
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2013, 16:39:21 »
SİNAN BEY...bu konuda değişik fikirler var...iyi olduğunu savunandan daha fazla faydası olmadığını söylüyorlar....

bu seneki kuştaki azalmanın sebebini  hastalığa bağlayanlar bu hastalığı kafesten salınan  kuşların yaydığını düşünüyor...

diğer bir konu salınan yerlerdeki yırtıcı popilasyonunun tam tespit edilmeden kuşların salınması ve salınan kuşların yem olması...

başka bir durumda salım yapılan yerin yasaklanmasının ardından kaçak avcılara o bölgede gün doğması.....

genelde kuş salımının yapıldığı yakın köylerin avcılarının  ilk fırsatta kuşları avladığı söyleniyor ve düşünülüyor....

bu seneki keklik azalmasındaki benim düşüncemse kekliğin bir hastalığa yakalandığı ve bu hastalığı bıldırcının getirdiği yönünde....

selamlar KAYSERİ'den

• Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Hakan KARAT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 02 Mart 2013, 16:45:09 »
Ben Zonguldak/Devrekte ikamet ediyorum.Bizim buralarda hiç keklik yok ne gören var ne duyan keklik salımı yapsak sizce keklik çogalır mı?
1994
zonguldak devrek

Çevrimdışı Mustafa ÖZKOL

• Müdavim Üyemiz
  • Mustafa ÖZKOL 07.07.1977 KAYSERİ 532 776 89 56
« Yanıtla #4 : 02 Mart 2013, 16:46:06 »
bir meraya keklik salımı yapılırsa o meradaki yerli iki üç sürüde telef olur,ilçemizde salım yapılan bölgede kekligin soyu tükendihalbuki salım yapılmadan önce en az üç sürü kekligi olurdu o bölgenin...... ülkemizde bu iş rant için sonuçları hesap edilmeden yapılıyor,yurt dışında yapılıyor,ama adamların meralarında antibiyotikli özel suluglar varmış,yavrular bu suları içtikleri için hayatta kalabiliyorlarmış... çaresi dogu ve güneydogu bölgelerimizden yakalayıp olmayan yada az olasn bölgelere salım yapmaktır..... 
Birol abi ben bir yumurta üreticisiyim...doğada olan kuşlar ilaç almıyor ama yaşamlarını sürdürüyorlar...fakat bizim kafeste beslediğimiz tavukları

civcivken doğaya salsak yarısı kırılır..sebebide aşılı olmamalarıdır...

yukarda yazan aşılamalar olmadan tavuk yetiştiremezsiniz....kafeste beslenen hayvanları saldığınızda diğer hayvanlarıda kaybedersiniz...

çünkü doğadakilerin bağışıklık sistemi yeni gelen hastalıklara hazır değildir...

BENCE........BENİM DÜŞÜNCEM...
  • Akus 20 ga çifte
  • Beretta 686 silver pigeon 12 ga
  • Benelli s90 12 ga
  • Radentis Queen Setter 6 yaşında

Çevrimdışı Ahmet YILDIRIM 17

• Müdavim Üyemiz
  • çanakkale
« Yanıtla #5 : 02 Mart 2013, 16:50:33 »
gereklı izin ve belgeleri almadan keklik beslemek sıkıntı

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 02 Mart 2013, 21:49:09 »
Bu konu daha evvel defalarca tartışılmıştı, forumda mevcut. Özeti ise aynen yukarıdaki yanıtlardaki gibi. Doğaya salınmasına devlet izin vermez. Salsanız bile hayatlarını sürdürebilecekleri :) şüpheli(hastalık, yırtıcı vs).
« Son Düzenleme: 02 Mart 2013, 23:39:01 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Hüseyin ÖZEN 35

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 02 Mart 2013, 21:53:34 »
tilki sansar kartal doğan vs... bayram eder
Hüseyin ÖZEN
1983 İZMİR KEMALPAŞA
0 rh +

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 03 Mart 2013, 14:27:47 »
Bu konu daha evvel defalarca tartışılmıştı, forumda mevcut. Özeti ise aynen yukarıdaki yanıtlardaki gibi. Doğaya salınmasına devlet izin vermez. Salsanız bile hayatlarını sürdürebilecekleri :) şüpheli(hastalık, yırtıcı vs).
   GÜZEL BİR DÜŞÜNCE AMA UYGULANMASI MÜMKÜN DEĞİL ÇÜNKİ BAKANLIK BUNA MÜSADE ETMİYOR. YETİŞTİRİCİ OLMAK İÇİN BAŞTAN İZİN ALMAK GEREKİYOR AMA SALMA İŞİNE İZİN YOK. TEK BAŞINA YETİŞTİRMEK YETMİYOR, SALINACAK BÖLGEDE YIRTICI İLE MÜCADELEDE ÇOK ÖNEMLİ HERKESİN MALUMU OLDUĞU GİBİ.
  1-AVA AÇIK MEVSİMDE, AVLANMAYA SERBEST BÖLGEDE YAPILACAK ŞEY ÜRETTĞİNİZ KEKLİĞİ BERABERİNİZDE GÖTÜRÜP SALIP, ARKASINDA KÖPEK YETİŞTİRMEK.
    2.Sİ DAĞDA KEKLİK YAKALAYIP VE (VİDEOSUNU DA ÇEKİP, İNTERNETTE YAYINLAYANLAR VAR) KUŞCULARA SATANLAR (BOHÇACIMI SİZ ADINI KOYUN) VAR, BU YABANİ HAYATA ALIŞKIN KUŞLARI SATIN ALIP TEKRAR KEKLİK OLMAYAN BÖLGELERE, MERALARA SALINABİLİR, BU HAYVAN BELKİ AVA YASAK SÜRESİNCE ORALARDA BARINIRDA ÜRER. SELAM VE SAYGILARIMLA.
1958-Ankara

Çevrimdışı Sinan UÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 04 Mart 2013, 09:00:47 »
Bir düşünceydi sadece ve mantıklı olmadığını anlamış bulunmaktayım.Herkese teşekkür ediyorum.
1983-Ereğli/Konya

Çevrimdışı Nurettin AYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 04 Mart 2013, 21:59:29 »
cok yazdim ama anliyan bir yetkili bir kisi olmadigina  kanagat getirdim..

bir yerde bir kac alay keklik varsa,  yapilacak sey ónce tilkileri temizlemek,, sinsarlari temizlemek,, ondan sonra avin bólgesinde su bulmak su pinarlari yapmak,
ondan sonra  bos ekilmeyen arazileri, buyday, cavdar,  arpa, tuhumlu fii  otu yulaf  gibi bitkileri  karistirip. ekip birakilmasi,

bir iki sene av yapilmamasi  sonucu keklik nasil cogaliyor bakin bakalim,

cúnkú bunun iki defa tecrúbesine yasadik, cocuk yaslardayim  tilkilerin derisi cok para yapardi eskiden, avci deyil sadece deri avcisi  kisiler tarafindan  zehirle tilki avi yapmislar,  eskiden daglardaki  bir súrú arazi ekilirdi,   su  pinarlarida  cobanlar tarafindan tamir edilir  dúzeltilirdi,

bir keklik oldu, otuzluk keklik  súrúleri olustu,   tilkiler cogaldi, keklikler azaldi,  gene zehirle birdaha av yapmislar, gene  keklikler  súrúler  halinde cogaldi, tilkiler cogaldi artik dag  arazileri ekilmez oldu, pinarlarin  cogu kurudu, gúnden gúne keklik azaldi  cok yerlerde, ve yok olduklari her avcinin agzindan  sóglenir hale geldi artik coooooooooooooooooooook gec kalindi ve  kalinmakta,,

tilkileri  zehirlemek gibi bir olay  olamaz, ama,  avlanilmali tuzakla yakalanmali tilkileri  azaltmak konturol altinda tutmak gerekir,

AVRUPADA  TÍLKÍ AVI SELBESTÍR  HÍC YASAK YOKTUR,  biliyorlar  tilkilerin av hayvanlarina zarar verdiklerine,onlarca  sahin vardir, fare yiyerek beslenirler sayinler, kóstebek yuvalarin basina beklerler  sayinler kóstebek avlar yerler, bu sayede  súlún kuslari, gúvercin, tavsanlar, rahat yasarlar, cogalirlar,

fare yoksa onca sahin súlún, gúvercin,tavsan avlayip yiyecektir, yiyecek birsey bulamadigindan,

tilkiler azalirsa fare cogaliyor dogru,  her yerde tilki avina musade  edilmez musade edilecek yerleri  belirleyip  tilki avina yil boyunca acik tutmali,
dag bólgelerinde farenin cogalmasi   bay kusu, sayin  cakir sahan gibi yirticilar  fare avlayip karnina doyurdugundan kekliyin ústúndeki  baskiyi  bile kaldirmis olursunuz,  yilanlar bile cogalir fare cogalinca  fare ile beslenen yilanlar  cogalir yilanlarida atmaca cakir sahan, sayin gibi yirticilar avlar yer, gene kekliklerin ústúndeki  baski kalkar,

YAPILACAK EN DOGRU CALISMA BUDUR,, cúnkú ústúnde  iki defa tecrúbe edinilmis bir olaydir  yukardaki yazi,
« Son Düzenleme: 04 Mart 2013, 22:09:49 Gönderen: Nurettin AYDIN »
Nurettin AYDIN
1966-Hollanda

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 05 Mart 2013, 13:19:57 »
cok yazdim ama anliyan bir yetkili bir kisi olmadigina  kanagat getirdim..

bir yerde bir kac alay keklik varsa,  yapilacak sey ónce tilkileri temizlemek,, sinsarlari temizlemek,, ondan sonra avin bólgesinde su bulmak su pinarlari yapmak,
ondan sonra  bos ekilmeyen arazileri, buyday, cavdar,  arpa, tuhumlu fii  otu yulaf  gibi bitkileri  karistirip. ekip birakilmasi,

bir iki sene av yapilmamasi  sonucu keklik nasil cogaliyor bakin bakalim,

cúnkú bunun iki defa tecrúbesine yasadik, cocuk yaslardayim  tilkilerin derisi cok para yapardi eskiden, avci deyil sadece deri avcisi  kisiler tarafindan  zehirle tilki avi yapmislar,  eskiden daglardaki  bir súrú arazi ekilirdi,   su  pinarlarida  cobanlar tarafindan tamir edilir  dúzeltilirdi,

bir keklik oldu, otuzluk keklik  súrúleri olustu,   tilkiler cogaldi, keklikler azaldi,  gene zehirle birdaha av yapmislar, gene  keklikler  súrúler  halinde cogaldi, tilkiler cogaldi artik dag  arazileri ekilmez oldu, pinarlarin  cogu kurudu, gúnden gúne keklik azaldi  cok yerlerde, ve yok olduklari her avcinin agzindan  sóglenir hale geldi artik coooooooooooooooooooook gec kalindi ve  kalinmakta,,

tilkileri  zehirlemek gibi bir olay  olamaz, ama,  avlanilmali tuzakla yakalanmali tilkileri  azaltmak konturol altinda tutmak gerekir,

AVRUPADA  TÍLKÍ AVI SELBESTÍR  HÍC YASAK YOKTUR,  biliyorlar  tilkilerin av hayvanlarina zarar verdiklerine,onlarca  sahin vardir, fare yiyerek beslenirler sayinler, kóstebek yuvalarin basina beklerler  sayinler kóstebek avlar yerler, bu sayede  súlún kuslari, gúvercin, tavsanlar, rahat yasarlar, cogalirlar,

fare yoksa onca sahin súlún, gúvercin,tavsan avlayip yiyecektir, yiyecek birsey bulamadigindan,

tilkiler azalirsa fare cogaliyor dogru,  her yerde tilki avina musade  edilmez musade edilecek yerleri  belirleyip  tilki avina yil boyunca acik tutmali,
dag bólgelerinde farenin cogalmasi   bay kusu, sayin  cakir sahan gibi yirticilar  fare avlayip karnina doyurdugundan kekliyin ústúndeki  baskiyi  bile kaldirmis olursunuz,  yilanlar bile cogalir fare cogalinca  fare ile beslenen yilanlar  cogalir yilanlarida atmaca cakir sahan, sayin gibi yirticilar avlar yer, gene kekliklerin ústúndeki  baski kalkar,

YAPILACAK EN DOGRU CALISMA BUDUR,, cúnkú ústúnde  iki defa tecrúbe edinilmis bir olaydir  yukardaki yazi,
nurettin abi bizim köyün hemen üstüne 7-8 sene  önce keklim salımı yapıldı 2 senede ava kapatıldı fakat gelin görünkü şimdi  keklikden eser yok
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Nuri ÖNEL

• Müdavim Üyemiz
    • www.ekomakkazan.com.tr
« Yanıtla #12 : 14 Mart 2013, 16:04:44 »
Bu sitede defalarca yazdım sakın olaki keklik salmayın diye çünkü hepsinde de bağırsak enfeksiyonu var doğayı kirletmeyin.
Ben yıllar önce 1992 yıllarında bu işe herşeyimi verdim sonra baktımki imkan yok. bununla ilgli Ankara ziraat fak. Ozaman doç.dr. Ömer faruk beylede çalıştım. anaçlardan yumurtalara  geçen hastalık yumurtadan yavru çıkınca 2 gün içinde işi bitiyor. antibiyotikvermek zorundasınız. doğada kim bunu sağlayacak. bu sefer saldığınız kekliklerin dışkılarından doğadaki hayvanlarada hastalık bulaşıyor. neyse kısacası bu sakın salmayın Yaban TV nin reklamlarınada kanmayın yarın hazır tavuk gibi salınmış ve antibiyoriklikeklik avcılığına başlarız. Aksini söyleyecek benim dediklerimi çürütecek herkesle tartışmaya hazırım. doğayı koruyun müdahele etmeyin, 2 çift kalan keklik istediği gibi çoğalır doğada zenginleşir. herşey zaten inasan oğlunun doğaya müdahelesinden kaynaklanmadımı, yol açılmadık orman yolu asfalt dökülmedik köy yolu kalmadı, keklik napsın. Doğayı koruyun ve korutun gerisi Kendiliğinden olacaktır.
herkese RASGELE
Nuri ÖNEL
1957 NAZİLLİ

Çevrimdışı Salih POLAT

• *
« Yanıtla #13 : 14 Mart 2013, 16:12:09 »
bak sen ne yap biliyormusun doğal hayata hiç bulaşma madem keklik vurmak istiyosun yetştirdiğin keklikleri yanına al doğal hayatla hiç alakası olmayan bir yere sal ondan sonra avla.bu memleketti av yönünden bu hale salınan keklikler getirdi.keneyle süneyle mücadele eder diyenlerin kulakları çınlasın.
Salih POLAT
 KAYSERİ  0532 7318008
TAM OLAN SUKUT EDER,EKSİK OLAN İSBATA KALKAR...

ZAFER İÇİN ACELE EDEN,YENİLMEYE MAHKUMDUR

Çevrimdışı Ahmet AKARCA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 15 Mart 2013, 14:46:50 »
Suçlu bulundu keklikleri tüketen tilkilermiş ve ne hikmetse binlerce yıldır aynı araziyi paylaşan bu iki hayvandan tilki bu aralar kekliğin soyunu kurutmaya karar vermiş meğer keklik binlerce senedir avcılar sayesinde onların tilkileri öldürmesi sayesinde yaşıyormuş. Eskilerin dağ taş keklik doluydu buralar dedikleri yerlerde şimdi keklikten eser yok o zamanlar tilki var mıydı diyorum tilkide çoktu diyorlar.
Ne olduda birden tilkiler suçlu ilan edildi. Yoksa avcılar kekliğin soyunu kuruttuda suçu atacak birilerini mi arıyorlar ne dersiniz.
Bir çerkez atasözü var "Kurdun yediğinden fazla yemediği üstüne kalır" derler anlaşılan bu tilkiler içinde geçerli. 
1982-Samsun

Çevrimdışı Alim ÖZGÖRÜ

• *
« Yanıtla #15 : 27 Mart 2013, 10:23:13 »
Yasak bölgede dahi keklik kalmadı deniyordu. biz hastalıktan kırıldı diye düşündük. fakat av sezonu kapandı 50li sürüden 3-5 kalmış diyen vatandaş sürü geri geldi. yine 50-60 var diyor. başka bi bölgeye ava gittiğimiz yerde keklik göremedik. orada evi olan bir şahısla yaptığımız muhabbette şok olduk. sizin oralarda keklik yok deyince; nasıl yok keklik göz<ümüzü çıkaracak bol var dedi. şaşkınlık içindeyim. acaba nerdeydiler????
Alim ÖZGÖRÜ

Çevrimdışı Coşkun AKBULUT

• *
  • kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar
« Yanıtla #16 : 08 Ağustos 2013, 09:04:53 »
arkadaşım bunları düşünmen bile güzel işallah emeğinin karsılını alırsın nacizane bende birara senin gbi düşüncelerim vardı para verip dogadan yakalanma doğu illerinden alınma halde keklik aldım maddi durumum yettince 5-6 kadar saldım fakat biliçsişz oldum için o ortamda yasayan bölgede yırtıcıları temizlemeden olmuyor sana sölim cakal.kurt.tilki. sansar diğer gece gezerek beslenen türleri askeriye yada tümünü o bölgede kurutman lazım ii öğren bence yoksa yırtıcılara ziyafet verirsin bir hafta o olur düşüncen taktir edilcek cinsten biz avcılar sadece vurmuyoruz üretme cabasındayızda izmit/derinceden sevg,iler
Coşkun AKBULUT
1970 izmit/derince     kargalar sürüyle...kartallar tek uçar

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 08 Ağustos 2013, 09:32:01 »
Bu sitede defalarca yazdım sakın olaki keklik salmayın diye çünkü hepsinde de bağırsak enfeksiyonu var doğayı kirletmeyin.
Ben yıllar önce 1992 yıllarında bu işe herşeyimi verdim sonra baktımki imkan yok. bununla ilgli Ankara ziraat fak. Ozaman doç.dr. Ömer faruk beylede çalıştım. anaçlardan yumurtalara  geçen hastalık yumurtadan yavru çıkınca 2 gün içinde işi bitiyor. antibiyotikvermek zorundasınız. doğada kim bunu sağlayacak. bu sefer saldığınız kekliklerin dışkılarından doğadaki hayvanlarada hastalık bulaşıyor. neyse kısacası bu sakın salmayın Yaban TV nin reklamlarınada kanmayın yarın hazır tavuk gibi salınmış ve antibiyoriklikeklik avcılığına başlarız. Aksini söyleyecek benim dediklerimi çürütecek herkesle tartışmaya hazırım. doğayı koruyun müdahele etmeyin, 2 çift kalan keklik istediği gibi çoğalır doğada zenginleşir. herşey zaten inasan oğlunun doğaya müdahelesinden kaynaklanmadımı, yol açılmadık orman yolu asfalt dökülmedik köy yolu kalmadı, keklik napsın. Doğayı koruyun ve korutun gerisi Kendiliğinden olacaktır.
herkese RASGELE

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #18 : 08 Ağustos 2013, 16:44:35 »
Geçen sene biz bıldırcın avlarken dağda keklik ve tavşan avlayanlarda vardı. 177 ye de 156 ya da ihbarda bulunduk. İsparta - Uluborluya haziran ayında balık avına gittiğimizde adamlar tavşan kovduruyordu defalarca şikayet etmeme rağmen ne gelen oldu ne giden.
Keklik zaten ürkek hayvan biz ava başlayıncaya kadar çoktan yılmış oluyor.
Bu sözüme belki inanmayacaksınız ama geçen sezon av başlangıcında 200 civarı bireyi olan bir keklik sürüsü gördüm ama keklik sezonu açıldığında oraya ava gittiğimde 2 kez uzaktan kalktılar birincide 2 keklik, ikincide 4 keklik başkada bişi yok.
Burdur-Yeşilova-Salda kasabasında müthiş tavşan avı yapılırdı, oraya da krom fabrikası (sanırım) yapmışlar, çalışanlarının gece pickup ile far avı yaptığı ve vurdukları tavşanları fethiye v.b. tatil beldelerine sattıklarını duydum.Avda 3 çift tavşan avcısı ile karşılaştık bizde dahil 1 tane tavşan gören yok. 
Abilerim, kardeşlerim üzerimize düşen görevi yapmıyoruz. Parayı biz veriyoruz, kurallara biz uyuyoruz ve bohçacı dediklerimize de göz göre göre hakkımızı biz yediriyoruz. Kimse alınmasın sanaldan forumlarda şikayetin bişeye faydası yok, biz yine kurallara uyucaz uymayanları da seve seve uyduracağız.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 08 Ağustos 2013, 19:45:26 »
 naçizane fikirlerim, 500/600 km göç yolu olan keklik av familyaları içerisinde en zor yurtlanan bir türdür, ki onca doğal düşmanı varken birde besleme kekliklerinin bakterileri doğal ortamdaki yaban adapteli doğal kekliğe bulaştırması gerçeği yani kısacası akıntıya kürek çekmek hatta yabanı baltalamaktan öteye geçemez kanaatindeyim. çaremi tamamiyle bakanlıktadır onca kadro birleşip kafa yorsun dağbaşına kar öncesi atılan avrupa gübresi denilen maddenin fabrika çıkışını sulandırılmış veya farklı türde yaban habitatına zarar vermez hale getirtsin yırtıcı faktörünü düzenlesin, sezon açılıyor en bakir meralarımda su var ortam keven kaya maki kaya herşey on numara 7/8 saat geziyoruz avcı kolu keklikten kanat yok nerede bu keklikçik ferma bile yok köpekler yüzümüze bakıyor ne diye getirdin beni bu merada kuş kırılmış dercesine , kafasına göre avlanan dağdaki her türlü keşmekeşliğe çare bulunsun denetmene cazip gelecek pirim versin mesela 5 bin tl. (yakaladığı kaçak veya usulsüz avcıya yüklesin faturayıda görelim akkoyun kara koyunu) belge iptal silah musaderede vay babam vay... keklik çoğalır yeterki doğanın anasını rahat bırakalım toprak ana yeter bizde topraktan geldik tekrar ona döneceğiz nasib olursa, yeterki tedbirleri yerinde ve doğru alalım dönence turunu tamamladığında yoluna girer herşey yeterki biz sonumuzu düşünerek yapalım yapacaklarımızı ileriyi görmek lazım bu mirastır aslında sahip çıkmak bize kalmış... en derin saygı ve sevgilerimle. murat ali akdağcık
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2013, 19:51:49 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı Özgür SÖYLEMEZ

• *
« Yanıtla #20 : 28 Ağustos 2013, 11:08:01 »
sinan kardeşim türkiye,de av hayvanı çok aslında ama denetleme çok zayıf kulüp başkanları na yetki verilip kaçak avcılarla mücadele edilmeli adamlar üretim sahası,yasak bölge,fidanlık çit içi demiyolar her yeri avlıyolar yetkili leri aradıgımız zaman ekibimiz şurda burda deyip sallıyolar bence avımıza ve avlak larımıza sahip çıkarsak salım yapmaya gerek kalmaz benim düşüncem bu sygılar.
Özgür SÖYLEMEZ
1977 denizli çivril

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #21 : 28 Ağustos 2013, 15:39:44 »
makinadan çıkartılmış keklik bıldırcın sülün vb. bu hayvanlardan değil binlerce milyarlarcada doğaya çıkartıp salsaniz ne yaşar ne de ürer kesinlikle ve kesinlikle doğaya ayak uyduramaz bu iş artık rant işi olmuştur . Keklik salımı yapılacaksa popilasyonun çok olduğu yerlerden tutulup olmayan yerlere salimla olur zamanında yunanistan da cil keklik tukendiginde ülkemizden yakalayarak götürülmüş ve oralarda üretilmiş şimdi onlar bize verir mi hiç sanmıyorum bizim ülkemizde yaban hayatı heyetleri  bu işin içinde olmadan hiç bir şeyi çözemez bizde böyle sagilmaya devam ederiz ...
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 28 Ağustos 2013, 21:42:20 »
Bizim federasyonlar ve konfederasyonun böyle çil veya kınalının eskiden olduğu şimdi olmadığı yerlerde keklikleri tekrar yerleştirmek için çalışma yapmalarını beklerdim. Bu konuda bilgili ve yetkili kişilerle görüşüp, yol haritası çıkarmalarını ve işe koyulmalarını isterim. Bu arada tekrar yerleştirilecek veya ilk kez yerleştirilecek bölgede hangi zirai ilaçlar kullanılıyor öğrenmelerini, gerekirse çiftçinin ilaç vs kullanımını kontrol edebilecek bir çareler düşünüp üst makamlara iletmelerini, kendilerinin de denetlemelerini isterim. Valla açıkacası federasyonların esas üzerinde durması gerekenler av ve yaban için kafa yormak, yetkilileri bu konuda yönlendirmek ama köpek yarışı, tüfek yarışı dışında organizasyon yaptıklarını daha duymadım. Acaba ilerde böyle şeylere vakit ayırmayaı düşünüyorlar mı????!!!! Eleman vs destek gerekliyse belirlesinler, yardım da edelim.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2013, 21:44:53 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan ÇİMEN

• Müdavim Üyemiz
  • Bazıları sürat sever....
    • izmirchoketube
« Yanıtla #23 : 28 Ağustos 2013, 22:22:38 »
kuluçka değilde gurk tavuğun altında çıkıp tavukla beraber yayılan yavrular yaşıyor çekirge börtü böcek vs yakalamasını öğreniyorlar. Ben şahsen 2 gurk tavukla beraber işyerimin içinde bulanan meraya tavukla beraber 32 adet 2012 ağustosta  saldım . tabi önce yaylı sistem tuzakla bölgedek 6 gelincik bir sansarı yakaldım başı boş dolaşan köpekleri belediye marifetiyle bölgeden uzaklaştırdım. Kurak mevsimde arazinin belirli bölgelerine su bırakıyorum ve gözlemliyorum. 32 keklik 2 tavuktan kışı geçirenlerin toplamı 13 keklik( fazla olabilir ) 1 tavuk ( tavuğu sonra geri yakaldım ) Ama bu sene kekliklerinde yavru çıkarmasını umuyordum ama hiç görmedim acaba hepsi erkek veya dişimi diye düşünmüyorda değilim hastalık olur düşüncesiyle başka keklikte salamıyorum. Bu sene de gurk tavuk işini boşladık artık seneye bakcaz. Sinan kardeşimin düşüncesi  gayet güzel ama makina yerine tavuk daha iyi diye düşünüyorum.
Sarsılmaz SAR-9 9x19
Sarsılmaz K2-45 45 Acp
Ata Turqua 308 win
Browning A500
Breton Çakır

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 30 Ağustos 2013, 10:07:20 »
Bizim federasyonlar ve konfederasyonun böyle çil veya kınalının eskiden olduğu şimdi olmadığı yerlerde keklikleri tekrar yerleştirmek için çalışma yapmalarını beklerdim. Bu konuda bilgili ve yetkili kişilerle görüşüp, yol haritası çıkarmalarını ve işe koyulmalarını isterim. Bu arada tekrar yerleştirilecek veya ilk kez yerleştirilecek bölgede hangi zirai ilaçlar kullanılıyor öğrenmelerini, gerekirse çiftçinin ilaç vs kullanımını kontrol edebilecek bir çareler düşünüp üst makamlara iletmelerini, kendilerinin de denetlemelerini isterim. Valla açıkacası federasyonların esas üzerinde durması gerekenler av ve yaban için kafa yormak, yetkilileri bu konuda yönlendirmek ama köpek yarışı, tüfek yarışı dışında organizasyon yaptıklarını daha duymadım. Acaba ilerde böyle şeylere vakit ayırmayaı düşünüyorlar mı????!!!! Eleman vs destek gerekliyse belirlesinler, yardım da edelim.

volkan burası 3.dünya ülkesi ne yaptın sen.... 

VEFAT ETMİŞTİR