Gönderen Konu: barak yada kopay yavruyu nasıl eğitebilirim  (Okunma sayısı 7611 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Sakıp KOÇAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
barak yada kopay yavruyu nasıl eğitebilirim
« : 27 Şubat 2013, 21:38:13 »
selamınaleyküm abilerim ben yıllardır av yapmaktayım genelde de uçar avı ile ilgilenmekteyim ama şu son 3 4 yıldır kopay ile tavşan avlarına çıkaktayım ve aşırı hastası oldum tavşan avının kopayım yaşlandı artık o yüzden sezona yetişecek bir yavru almayı düşünüyorum sizce alırsam eğitimini nasıl vermeliyim ve tanıdığınız çevrede güzel yavrular var mı yardımcı olabilir misiniz . şimdiden teşekkürler.
Sakıp KOÇAK
1993 SİLİFKE

Çevrimdışı Savaş KAYGISIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: barak yada kopay yavruyu nasıl eğitebilirim
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2013, 21:39:07 »
selamınaleyküm abilerim ben yıllardır av yapmaktayım genelde de uçar avı ile ilgilenmekteyim ama şu son 3 4 yıldır kopay ile tavşan avlarına çıkaktayım ve aşırı hastası oldum tavşan avının kopayım yaşlandı artık o yüzden sezona yetişecek bir yavru almayı düşünüyorum sizce alırsam eğitimini nasıl vermeliyim ve tanıdığınız çevrede güzel yavrular var mı yardımcı olabilir misiniz . şimdiden teşekkürler.

SAKIP KARDEŞİM ÖNCELİKLE MERHABA, ANKARADAN SELAMLAR. SİTEYİ İNCELEMEMİŞSİNİZ HERHALDE, YADA GÖZÜNÜZDEN KAÇMIŞ OLABİLİR.
    BU SİTEDE DEĞERLİ AVCI DOSTUMUZ, KOPOYCULARIN, KOPOYLA AVIN DUAYENİ VEDE ASİL AV KANI BULUNAN GÜZEL KOPOYLARA SAHİP SN HASAN CAN ARKADAŞIMIZ BU KONUDA EN DOĞRU KİŞİDİR.( BU ARADA FOTOĞRAFLARDANDA GÖRECEĞİN GİBİ LEZZETLİ AV GÜVEÇLERİNİNDE USTASIDIR, HENÜZ BİZ TATMADIK AMA UMUDUMUZU KORUYORUZ), HASAN BEYLE TANIŞIP, DOĞRU BİLGİLERİ ALMANIZ İÇİN BU SATIRLARI YAZDIM, KOLAY GELSİN, TEKRAR SELAMLAR ANKARADAN.
1958-Ankara

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2013, 23:07:38 »
güveçlerin görünüşü harika tadını alanlara tekrardan afiyet olsun diyelim :D
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Mahmut ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • Böyle Bir Kara Sevda...
« Yanıtla #3 : 12 Ağustos 2013, 02:59:21 »
Kopaya en güzel av eğitimi aynı tür bir kopayla ava çıkararak verilir(anne en iyi öğretmendir), sık sık iz takibi yapması için meraya çıkarılmalıdır. Kopaylara ferma, aport eğitimi gibi eğitim verildiğini görmedim. İz bulma da ve kan takibi yaptırmada sadece yardımcı olabilirsiniz, avın gittiği yönü siz görmüş iseniz tabi. Gerisi köpeğin tamamen kendi yeteneğine kalmış birşeydir. Başka bir eğitim veriliyorsa onu bende bilmiyorum, ustalarımızın yorumu ne olacaktır bilmiyorum.
1981 Burdur
EY RABBIM
IMAN ILE ÖZÜMÜZÜ, HAYAT ILE YÜZÜMÜZÜ 
EDEP ILE SÖZÜMÜZÜ, KUR'AN ILE ÖMRÜMÜZÜ HAYIRLI EYLE

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 12 Ağustos 2013, 09:43:22 »
EVET MAHMUT BEYE KATILIYORUM BİR İLAVE YAPMAK İSTİYORUM YAVRULARI ALTI AYLIK OLUNCA MERAYA ANNE İLE BERABAR SIK SIK SABAH ERKEN NEMLİ HAVALARDA GÖTÜRMEK GEREKİR İYİ KANSA ZATEN KENDİLERİ ALIŞIR RASGELE

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #5 : 29 Ağustos 2013, 01:11:28 »
Kopaylarda iz takibi eğitimi öğretilebiliyor. Domuz ya da tavşan postunu ıslakken çimende sürüyerek köpeğe buldurma ve ödüllendirme gibi. Büyük Üstat Google da arama yaparsanız detaylı anlatımlar bulabilirsiniz. :)

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)