ahlı maldan hayır gelmez varsın sahipleri alsın,kimbilir ne zorluklarla aldılar o tüfekleri.
vatandaş bilse ne zaman ihalesi olduğunu gitsin alsın , ona bir şey diyeceğimiz olmaz .. ama vatandaş bilmiyor ihalenin zamanını , kaldı ki vatandaş kırsalda kaptırdı tüfeği , tüfeğin nerde olduğunu ve ne zaman ihale olduğunu bilsin ki ...
Bu ağlayanın malı hikayesine kesinlikle inanmıyorum . Bu konuda hocalar bile parayla almışsın helaldir gibi yorumları var. Adam kaçak avlanırken silahını kaptırıyor.Aman ben o ilahı satın almiiim şimdi o adam çok ağladı banada hayır olmaz dememek lazm diye düşünüyorum.İmkanı olan gitsin alsın . Parayla alıyor . Çalıyormu sanki ? Bu benim tamamen kendi şahsi fikrimdir . alanı da almayanı da yargılama hakkım yoktur tabiki .
Paylaşım için teşekkürler .
bende böyle düşünüyorum .. burada yağma veya talan yoktur , cebir ve şiddetlede adamın tüfeğini gasp etmiyoruz beyler .. yasal ve kanuni yollarla parasını verip alıyoruz , alabilirsek tabii ... ganimet olarak düşünün olayı , talan ve yağma olarak değil .... tüfeğin gerçek sahibi zaten alamaz bu tüfeği ... ateşli silah ve tüfekle ilgili yapılan yasal işlemler , sicilinize silinmemek üzere işlenir , ve ateşli silahla suç veya kabahat işleyenler bir daha ateşli silah ruhsatnamesi alamaz , yivli veya yivsiz fark etmez ... sakın olaki ateşli silah suçu işlemeyelim ...
ayrıca direk o fiyatlara satılmaz diye düşünüyorum açık arttırma usulu falan yok mu _
dışarıda anlaşmaya bağlı .. ihaleye katılan kişi sayısı az ise , aralarında tüfekleri bölüşürler , şu benim , şu senin diye , ve kimse diğerinin beğendiği silahı arttırmaz .. ve herkes tüfekleri arasında bölüşür ...
imkanınız olursa sizde böyle yapın .. ihaleye av bayileri katılıyorsa , onlarda arttırmazlar fiyatı , kardeş kardeş bölüşürler pastayı ...