birşey daha yazayım takozsuz silahada el koyamıyorlar bılginizo lsun av sahasında el koyuyorlar. hemen savcılıga ıtıraz dilekcesı yazın tüfegin adlı sucu varmı yokmu ona bakılıyor temizse kı yivsizin pek balıslıgı olmaz neyse temız tüfek geri iade edılıyor 1 ay ıcınde ıtırazda bulunulmazsa tüfek devlete gecıyor ve satılıyor.
Yazacaklarıma ek olarak bunuda yazacaktım fakat Kadir Bey yazmış . Şunu da tekrarlamak istiyorum Kadir Bey.Yazınızdaki bilgi eksikliğiden dolayı söylediğim şeyler aynen doğrudur.Kanunlarda geçen ifadeler bellidir.Ben size bir olay oldu derken adli bir olaydan bahsediyorum.Adli olayda silah ayrımımı yapılması saçmadır diyorum.Ayrıca orman Md bahsediyorsanız zaten silah alma diye bir olay artık yoktur.Önceden ruhsatsız tüm tüfekler avda iken alınıyordu bu şekilde tüfeğini kaptıran köyden epey arkadaşım var.Poze çifte otomatik ayrımı olmazdı. Eğer ruhsatlı tüfek ise zaten alamıyor fakat sadece av sırasında tüm belgeleriniz tam fakat takoz yok ise alabiliyordu artık onu da alamıyor .
Kadir ve Halil Beyin söyledikleri elbetteki doğru fakat bahsedilen şeylerin farklı olduğunu anlamakda da fayda var.Zira anlamadan da demekki bilmiyorsunuz falan gibi yorumlara gerek yok .
Belki anlamada güçlük çeken olabilir diye tekrar söylüyorum .İşlenen bir suç yada adli bir olayda aa senin tüfek poze onu almayalım demek saçmadır demek istedim.Ayrıca av esnASINDA olabilecekleri de ayrıyetten yazdım . Umarım bu sefer anlamışızdır.
saygılar ;