Gönderen Konu: Milli Emlaktan tüfek satışı  (Okunma sayısı 13115 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı S.Kemal ÇEVİKOĞLU

• Free Üye
  • *
Ynt: Milli Emlaktan tüfek satışı
« Yanıtla #25 : 27 Şubat 2013, 15:54:35 »
''mülkiyeti kamuya geçirilmiş'' yani devlet belli bir suça karışmış bir silaha veya eşyaya el koymuş ve milli servet olarak görüp satışa çıkartıyor bundan daha doğal bişey olamaz ''ah lı mal yaramazmış'' kişi eğer kendisi ruhsat çıkartmış tüfeğini almaya gelmişse eyvallah ama şunu da çok defa gördük benim tüfeğimdi diye başkalarını ihaleye sokmayıp gerçek sahibinin ihale edildikten sonra geldiği de oldu. benim kanaatim hissi davranmaya gerek yok sunuçta silahlar devletin olmuş kim çok verirse ona satar, devlet ah etmedikten sonra bişey olmaz. (benim kendi kanaatim)
Kemal ÇEVİKOĞLU
1982-Kastamonu - Tosya
TEL:0 535 852 10 83

Çevrimdışı Osman LİMAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 27 Şubat 2013, 16:20:17 »
Sayın Kadir Topçu ve Sayın Halil Karadeniz in dedikleri tamamen doğru. ihaleden tüfek almış biri olarak Sayın S.Kemal Çevikoğlu nun düşüncelerine katılıyorum. bakarsınız bende orda olurum:)
  • Huğlu 401 b
  • Sarsılmaz charles daly
  • Vursan 92a
  • Drahtar (dişi),pointer(erkek)
Osman LİMAN
1980 Karaman
Artık ANAMUR...

Çevrimdışı Ümit TAŞER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #27 : 27 Şubat 2013, 16:27:21 »
Ağlayanaın malı falan yok, gücümün yetebildiği yere kadar artırırım bırakmam sahibine silahını. Belki ders olur .Durduk yere tüfeği niye alırlar ki bir insandan?
  • Akkar altay 61slug, 66 seritsiz, 71 seritli
  • Huglu 104A 76cm super poze

Çevrimdışı Adem ADİLLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 27 Şubat 2013, 19:27:36 »
o tüfeklerin temizleri ihaleye çıkmadan hepsi yerini buluyor,turşular için millet birbirini yiyor.ihalede temiz tüfek,ihale günü kimse bulamaz eski gümrükler gibi
adem adiller
1960
Tekirdağ

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #29 : 01 Mart 2013, 16:25:37 »
birşey daha yazayım takozsuz silahada el koyamıyorlar bılginizo lsun av sahasında el koyuyorlar. hemen savcılıga ıtıraz dilekcesı yazın tüfegin adlı sucu varmı yokmu ona bakılıyor temizse kı yivsizin pek balıslıgı olmaz neyse temız tüfek geri iade edılıyor 1 ay ıcınde ıtırazda bulunulmazsa tüfek devlete gecıyor ve satılıyor.
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Hasan CAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 01 Mart 2013, 17:48:07 »
bu konuyla ilgili biraz da ben deyineyim bizim olay takoz yüzünden daha arkadaş tüfekle tek fişek atmadı arabanın yanında daha ava çıkılmamış geliyor memur  tüfeği alıyor orman işletmesinde ihale yolu ile satılacak ihale günü kaltık gittik  o tüfek sıfır tabiki gören ihaleye girmek istiyor  rica ettik arkadaş iki nolu ihaleye  girecek tüfek bizim bilginiz olsun ruhsat sahibi  var  yanılmıyorsam ihalede otuz iki tüfek vardı dedikki ruhsat sahibi olmayankları hepisini al tabiki dinlemedi  girdi başka girenlerde ihalede ufak artırımlarla ihaleden çıktılar birisi artırdı artırdı ruhsat sahibinin rica etmesine ramen  adam hiç oral olmadı sonra ruhsat sahibi açtı azını  yumdu gözünü söylemediği  laf kalmadı adamda hiç yüzde yok ki kızarsın bu hangi ticarete hangi avcılığa hangi insanlığa yakışır

Hasan CAN
1962 ANKARA

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 01 Mart 2013, 18:00:15 »
birşey daha yazayım takozsuz silahada el koyamıyorlar bılginizo lsun av sahasında el koyuyorlar. hemen savcılıga ıtıraz dilekcesı yazın tüfegin adlı sucu varmı yokmu ona bakılıyor temizse kı yivsizin pek balıslıgı olmaz neyse temız tüfek geri iade edılıyor 1 ay ıcınde ıtırazda bulunulmazsa tüfek devlete gecıyor ve satılıyor.

Yazacaklarıma ek olarak bunuda yazacaktım fakat Kadir Bey yazmış . Şunu da tekrarlamak istiyorum Kadir Bey.Yazınızdaki bilgi eksikliğiden dolayı söylediğim şeyler aynen doğrudur.Kanunlarda geçen ifadeler bellidir.Ben size bir olay oldu derken adli bir olaydan bahsediyorum.Adli olayda silah ayrımımı yapılması saçmadır diyorum.Ayrıca orman Md bahsediyorsanız zaten silah alma diye bir olay artık yoktur.Önceden ruhsatsız tüm tüfekler avda iken alınıyordu bu şekilde tüfeğini kaptıran köyden epey arkadaşım var.Poze çifte otomatik ayrımı olmazdı. Eğer ruhsatlı tüfek ise zaten alamıyor fakat sadece av sırasında tüm belgeleriniz tam fakat takoz yok ise alabiliyordu artık onu da alamıyor .
Kadir ve Halil Beyin söyledikleri elbetteki doğru fakat bahsedilen şeylerin farklı olduğunu anlamakda da fayda var.Zira anlamadan da demekki bilmiyorsunuz falan gibi yorumlara gerek yok .
Belki anlamada güçlük çeken olabilir diye tekrar söylüyorum .İşlenen bir suç yada adli bir olayda aa senin tüfek poze onu almayalım demek saçmadır demek istedim.Ayrıca av esnASINDA olabilecekleri de ayrıyetten yazdım . Umarım bu sefer anlamışızdır.
saygılar ;
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 01 Mart 2013, 18:21:34 »
 O0 O0 O0
bu konuyla ilgili biraz da ben deyineyim bizim olay takoz yüzünden daha arkadaş tüfekle tek fişek atmadı arabanın yanında daha ava çıkılmamış geliyor memur  tüfeği alıyor orman işletmesinde ihale yolu ile satılacak ihale günü kaltık gittik  o tüfek sıfır tabiki gören ihaleye girmek istiyor  rica ettik arkadaş iki nolu ihaleye  girecek tüfek bizim bilginiz olsun ruhsat sahibi  var  yanılmıyorsam ihalede otuz iki tüfek vardı dedikki ruhsat sahibi olmayankları hepisini al tabiki dinlemedi  girdi başka girenlerde ihalede ufak artırımlarla ihaleden çıktılar birisi artırdı artırdı ruhsat sahibinin rica etmesine ramen  adam hiç oral olmadı sonra ruhsat sahibi açtı azını  yumdu gözünü söylemediği  laf kalmadı adamda hiç yüzde yok ki kızarsın bu hangi ticarete hangi avcılığa hangi insanlığa yakışır
  O0 O0 racona ters , delikanlılığa sığmaz ... ricada etmişsiniz , var böyleleri , 5 parmağın 5 i 1 diil maalesef ... O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder