Gönderen Konu: Milli Emlaktan tüfek satışı  (Okunma sayısı 13116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yaşar yılmaz

• Ziyaretçi
Milli Emlaktan tüfek satışı
« : 26 Şubat 2013, 10:55:06 »
Uşak defterdarlığının av tüfekleri satışına ilişkin ilanı linkte verilmiştir. http://www.milliemlak.gov.tr/documents/10326/f3214451-3f41-4d04-9731-27076e684db4
ihtiyacı olan ve yakın olan arkadaşlar kaçırmasın

Çevrimdışı Özgür KAYA

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Milli Emlaktan tüfek satışı
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2013, 18:48:05 »
fiyatlar çok makul yakında oturup ihtiyacı olan kaçırmasın bence....
Özgür KAYA
1977-Memleket KAYSERİ-İkamet KARS

Çevrimiçi Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
« Yanıtla #2 : 26 Şubat 2013, 19:05:40 »
160 tl ye ayapiper var. 200 tlye simson var.
olmaz boyle fiyat... 11 martta gitsem mi ne yapsam uşak'a...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

Çevrimdışı Osman Ş.İNCE

• *
  • AFFETMEK ; İYİ İNSANLARIN İNTİKAMIDIR...
« Yanıtla #3 : 26 Şubat 2013, 20:36:41 »
muhtemelen tüfeğini kaptıranların yakınlarıda girecektir bu ihaleye...şayet ben bu tür bir ihaleye girsem bile , tüfeğin eski sahibinin girmediği durumlarda tüfeğe talib oldurdum.ALLAH korusun aynı şeyin kendi başıma gelmiş olduğunu düşündüm bir anda ALLAH kimsenin başına vermesin...söylediklerimi lütfen kimse yanlış anlamasın.tamamen kendi düşüncelerim....
Osman Şahin İNCE
1985 MERSİN
Çıraklığını yapmadığın işin , Ustalığını yapmayacakmışsın...

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Şubat 2013, 21:17:36 »
 O0 O0 O0
muhtemelen tüfeğini kaptıranların yakınlarıda girecektir bu ihaleye...şayet ben bu tür bir ihaleye girsem bile , tüfeğin eski sahibinin girmediği durumlarda tüfeğe talib oldurdum.ALLAH korusun aynı şeyin kendi başıma gelmiş olduğunu düşündüm bir anda ALLAH kimsenin başına vermesin...söylediklerimi lütfen kimse yanlış anlamasın.tamamen kendi düşüncelerim....
osman bey , bu tür ihaleler zaman zaman oluyor .. burada satılan tüfek adedi 50 .. bu rakam 100 150 gibi olursa , sizin ve benim bu ihalelerden haberimiz  bile olmaz .. çağırırlar av bayiilerini , onlara toptan verirler yazdıkları fiyat üzerinden .. bu şekilde  satmak için , tek tek  uğraşmazlar pek .. demekki  tüfek sayısı az , ve fiyatlar komik derecede ... uşakta olsaydım , bu ihaleyi kesinlikle kaçırmazdım .. merkele bile 200 tl cik yazmışlar ....  O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Adem ADİLLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2013, 21:35:57 »
ahlı maldan hayır gelmez varsın sahipleri alsın,kimbilir ne zorluklarla aldılar o tüfekleri.
adem adiller
1960
Tekirdağ

Çevrimdışı Kemal DÖRTOK

• *
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2013, 22:08:23 »
ahlı maldan hayır gelmez varsın sahipleri alsın,kimbilir ne zorluklarla aldılar o tüfekleri.
evet aynen öyle ağlayanın malından hayır gelmez gerçekten de....
Kemal DÖRTOK
1981-Amasya

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 26 Şubat 2013, 22:13:17 »
Bu ağlayanın malı hikayesine kesinlikle inanmıyorum . Bu konuda hocalar bile parayla almışsın helaldir gibi yorumları var. Adam kaçak avlanırken silahını kaptırıyor.Aman ben o ilahı satın almiiim şimdi o adam çok ağladı banada hayır olmaz dememek lazm diye düşünüyorum.İmkanı olan gitsin alsın . Parayla alıyor . Çalıyormu sanki ?  Bu benim tamamen kendi şahsi fikrimdir . alanı da almayanı da yargılama hakkım yoktur tabiki .
Paylaşım için teşekkürler .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 26 Şubat 2013, 22:14:49 »
ayrıca direk o fiyatlara satılmaz diye düşünüyorum açık arttırma usulu falan yok mu _
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 26 Şubat 2013, 22:18:09 »
Bu ağlayanın malı hikayesine kesinlikle inanmıyorum . Bu konuda hocalar bile parayla almışsın helaldir gibi yorumları var. Adam kaçak avlanırken silahını kaptırıyor.Aman ben o ilahı satın almiiim şimdi o adam çok ağladı banada hayır olmaz dememek lazm diye düşünüyorum.İmkanı olan gitsin alsın . Parayla alıyor . Çalıyormu sanki ?  Bu benim tamamen kendi şahsi fikrimdir . alanı da almayanı da yargılama hakkım yoktur tabiki .

Abı emınım bunların ıcınde azılı bohcacıların tufeklerı vardır. Ama senede 2 defa ava gıden, bı agacın altına gecıp tahtalı bekleyen ahmet amcamın da tufegı vardır. Bu yuzden ben pek sıcak bakmam boyle ıhalelere
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 26 Şubat 2013, 22:22:59 »
Abı emınım bunların ıcınde azılı bohcacıların tufeklerı vardır. Ama senede 2 defa ava gıden, bı agacın altına gecıp tahtalı bekleyen ahmet amcamın da tufegı vardır. Bu yuzden ben pek sıcak bakmam boyle ıhalelere
belki haklısın da ben kendi koyunda yılda iki defa ava gidipte yakalanan kimseyi pek görmedim de duymadım da ama bu olmaz anlamına da gelmiyor tabiki.O Ahmet amca zaten tufegını almak icin gelecektir ihaleye .Ayrıca o Ahmet amcamın tufegide yerli ve ordaki fiyatlara gore 60 tl lik bir tüfektir. Eğer açık arttırma olurda sen o tufek ahibinin elinden tufegı alıcam diye arttırırsan sürekli buna hiç kimse ıcak bakmaz.Ancak bu tufekler av bayileri tarafından alınıp size satıldığında hiç bi orun teşkil etmiyor .Buda komik .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Nedim DEMİRCİ

• *
« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2013, 22:33:23 »
bu ihalelere yalnızca av bayileri giriyo biliyorum ama emin deyilim, tüfeklere sıfır gibi fatura kesilmesi gerekiyo bikere şahit olmuştum böyle bir ihaleye 13 tane tüfeğe 500 liraya almıştı av bayi, yanlışım varsa özür.
Nedim DEMİRCİ
1979 MANİSA SARIGÖL

Çevrimdışı Veysel ALTINDAĞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2013, 22:34:11 »
aslında sorun bızım ulkedekı sıstemde. 2 3 yıl once ruhsat ıslemlerı ıcın jandarmaya gıttım. Evde calısmayan, kuf pas ıcınde bı tekkırma var. zamanında koyde bızım suruyu guden cobanlar kullanmıs. Neyse jandarmaya sordum buna nasıl ruhsat alırız herseyımız yasal olsun dedıım. Su anda tek mumkun yolu var anlatayımmı dedı bende anlat dedım, anlatılanı aynen yazıyorum

Once tufegını bı guvennlık gorevlısıne yakalatacaksın. Sonra tufek mıllı emlakta satısa cıkacak. Gırıp tufegı alınca ruhsatına ısletırsın. Ey benım hasmetlı devletım. Medem ole bı kudretın var odeyelım cezasını ugrastırma bızı. Neyse abı konu dagılmasın. Bu arada koylerde yaslı amcalarda oyle tufekler varkı. Gecen bırınde bı AYA gordum dıbım dustu valla
Veysel ALTINDAĞ
BURSA 1985
www.avcininyeri.net

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2013, 22:47:10 »
  O0 O0 vatandaş bilse ne zaman ihalesi olduğunu gitsin alsın , ona bir şey diyeceğimiz olmaz .. ama vatandaş bilmiyor ihalenin zamanını , kaldı ki vatandaş kırsalda kaptırdı tüfeği , tüfeğin nerde olduğunu ve ne zaman ihale olduğunu bilsin ki ...
O0 O0 bende böyle düşünüyorum .. burada yağma veya talan yoktur , cebir ve şiddetlede adamın tüfeğini gasp etmiyoruz beyler .. yasal ve kanuni yollarla parasını verip alıyoruz , alabilirsek tabii ... ganimet olarak düşünün olayı ,  talan ve yağma olarak değil .... tüfeğin gerçek sahibi zaten alamaz bu tüfeği ... ateşli silah ve tüfekle ilgili yapılan yasal  işlemler , sicilinize silinmemek üzere işlenir , ve ateşli silahla suç veya kabahat işleyenler bir daha ateşli silah ruhsatnamesi alamaz , yivli veya yivsiz fark etmez ... sakın olaki ateşli silah suçu işlemeyelim ... O0 O0 O0
ayrıca direk o fiyatlara satılmaz diye düşünüyorum açık arttırma usulu falan yok mu _
  O0 O0 O0 dışarıda anlaşmaya bağlı .. ihaleye katılan kişi sayısı az ise , aralarında tüfekleri bölüşürler , şu benim , şu senin diye , ve kimse diğerinin beğendiği silahı arttırmaz .. ve herkes tüfekleri arasında bölüşür ...  ;D ;D ;D imkanınız olursa sizde böyle yapın .. ihaleye av bayileri katılıyorsa , onlarda arttırmazlar fiyatı , kardeş kardeş bölüşürler pastayı ... O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 26 Şubat 2013, 22:58:20 »
aslında sorun bızım ulkedekı sıstemde. 2 3 yıl once ruhsat ıslemlerı ıcın jandarmaya gıttım. Evde calısmayan, kuf pas ıcınde bı tekkırma var. zamanında koyde bızım suruyu guden cobanlar kullanmıs. Neyse jandarmaya sordum buna nasıl ruhsat alırız herseyımız yasal olsun dedıım. Su anda tek mumkun yolu var anlatayımmı dedı bende anlat dedım, anlatılanı aynen yazıyorum

Once tufegını bı guvennlık gorevlısıne yakalatacaksın. Sonra tufek mıllı emlakta satısa cıkacak. Gırıp tufegı alınca ruhsatına ısletırsın. Ey benım hasmetlı devletım. Medem ole bı kudretın var odeyelım cezasını ugrastırma bızı. Neyse abı konu dagılmasın. Bu arada koylerde yaslı amcalarda oyle tufekler varkı. Gecen bırınde bı AYA gordum dıbım dustu valla
O0 O0  ;D ;D veysel bey ,  küf pas içindeki tek kırmayı , güvenlik güçlerine  teslim ettiğinizde , size ; geçen sene 71 tl idi , bu sene kaç para oldu bilmiyorum , idari para cezası kesilecek ...  sonra , gerekli yazışmalaradan sonra milli emlağa geçecek , ve ne zaman olduğu belli olmayan bir tarihte ihaleye çıkacak .. ölme merkebim ölme misali .. ihaleye kim veya kimler  katılacak , oda belli değil .. bence  ;D ;D ruhsatlı bir tek kırma alsanız bundan çok daha ekonomik olur ... O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı Musa BALLI

• *
« Yanıtla #15 : 26 Şubat 2013, 23:06:29 »
Ateşli silahlar kanuna muhalefetten dava açılır bir ceza yerseniz 5 yıl adli denetimli serbestlik vs. uğraşır durursunuz, değil tek kırma, benelli için bile değmez. 
Musa BALLI
1973-Antalya

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 26 Şubat 2013, 23:11:26 »
 O0
Ateşli silahlar kanuna muhalefetten dava açılır bir ceza yerseniz 5 yıl adli denetimli serbestlik vs. uğraşır durursunuz, değil tek kırma, benelli için bile değmez.
  O0 O0 O0  O0 aynen katılıyorum musa kardeşim .. onun için kanunlarla oyun oynamamak gerekir .. kanun ne derse , onu uygulamakta fayda var .. soğuğa   ve  kanunlara kuru kabadayılık yok bu sebepten ... değil bir benelli , 100 benellide olsa , av yapma özgürlüğüme değişmem ....  O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter

resim gönder

Çevrimdışı Kadir KAAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #17 : 26 Şubat 2013, 23:39:47 »
milli emlakda satılanlar genellikle adli olayda kullanılan veya ruhsatsız olan silahlardır. orman md. sadece takozdan alıyor ve ihale yapıyor. Çifte ve pozelerede para cezası uyguluyorlar, tüfeği zapt etmiyorlar. diye biliyorum.
Kadir KAAN
1970 Çivril-DENİZLİ-İZMİR

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 26 Şubat 2013, 23:45:40 »
milli emlakda satılanlar genellikle adli olayda kullanılan veya ruhsatsız olan silahlardır. orman md. sadece takozdan alıyor ve ihale yapıyor. Çifte ve pozelerede para cezası uyguluyorlar, tüfeği zapt etmiyorlar. diye biliyorum.
Kadir Bey kanunu bilmiyorum fakat bana bu söylediğiniz çok saçma geldi . Bir olay oldu tüfeğin nedir otomatik mi ver o zaman el koyuyoruz . Ha çifte yada pozemi o zaman para cezası :) Böyle bir kanun olacağını zannetmiyorum.Zira işlenenen suçlara uygulanacak cezalar nettir . Olay sırasında ne varsa elinde alınır .Tek kırması otomatiği yada pozesi olmaz bu işin . Yanlışım varsa düzeltin .Kanunu bilmiyorum ama kanunun mantığı budur.
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Uygar TANDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #19 : 26 Şubat 2013, 23:49:46 »
milli emlak servisine gidiyorsun.tüfekleri göz ile seçip inceliyorsun.gözüne kestirdiğin modeli not alıp muayyen bedeli yatırıyorsun.daha sonra açık arttırma usulü ihaleye giriyorsun.arttıran olmazsa yazılı bedelden alıyorsun.alamazsan da muayyen bedeli geri alıyorsun.
  • HUĞLU RENOVA SENTETİK 66CM
  • VURSAN 92A EUROPE 66cm
  • HUĞLU GX 812 TACTICAL
Uygar TANDOĞAN
1977 MUĞLA

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #20 : 27 Şubat 2013, 01:40:34 »
bır cok defab u ıhalelere gırmıs ve tüfek almış bırı olarak yazayım.
 bu tüfekler adlı olaylara karışmış veya ıhbar uzerıne yakalanmış veya avda yakalanmış tüfekler avda yakalananları genelde orman böl mud ıhale acara ksatıyor bu mıllı emlagın sattıklara adlı olaylar vs  o tür tüfekler.

tüfek sahıbı olayına gelıncede bu ihalelerde tufek sahıplerı nadırdır bır kac kısıyı gecmez daha bugüne kadarda bir kere tüfek sahıbı gelıpde ıhale artıran adam gördum herkes tüfek sahıbı geldıgınde cekılıyor fıyat artırmıyor etik degildir.

fiyat konusuna gelıncede orda 150 200 tl yazıyor ama malesef fıyatlar o sekılde kalmıyor tüfek nedır bilende bılmeyende fıyatı görunce ıhaleye gelıyor sonra 5 10 tl artırmalar baslıyor bır cok defa kıcı kırık otomatıklerın vs lerın sıfırından pahalıya satıldıgına şahit oldum . adamlar zıtlaşıyor veya adam 200 dıyor otekı 210 200 dıyen ya 10 tl ıcınmı ıhaleyı kaybedecem dıyor 220 yapıyor otekıde aynı duusnuyor 230 derken fıyat ucuyor. mesela bır örnek kral arms otomatıgı adam 500 tl +kdv ıle aldı ozaman kral tufegın sıfırı 270 tl fılandı :D huglu pozeye kac sene evel 800 verenı gördum vs vs .

ihale bedelının ustune yuzde 18 kdv koyulur.

av bayılerı olayları ise bazı yerlerde toplu satışlar oluyor bu tür toplu satışlara sadece bayıler katıla biliyor. 100 150 tufek dıye bırsey yok bazı defterdarlıklar ugrasmak ıstemıyor 10 20 taneyı bıle toplu ıhaleye cıkarta bılıyor.

genel olarak aklıma gelen bunlar. saygılar
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2013, 01:43:47 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #21 : 27 Şubat 2013, 08:15:24 »
Kadir Bey kanunu bilmiyorum fakat bana bu söylediğiniz çok saçma geldi . Bir olay oldu tüfeğin nedir otomatik mi ver o zaman el koyuyoruz . Ha çifte yada pozemi o zaman para cezası :) Böyle bir kanun olacağını zannetmiyorum.Zira işlenenen suçlara uygulanacak cezalar nettir . Olay sırasında ne varsa elinde alınır .Tek kırması otomatiği yada pozesi olmaz bu işin . Yanlışım varsa düzeltin .Kanunu bilmiyorum ama kanunun mantığı budur.
Kadie bey haklı ersin bey milli emlak müdürlüklerinin satmış olduğu tüfekler adli olaylara karışmış tüfekler yol kontrolünde ruhsatsız yakalanan 6136 ateşli silahlar kanununa muhalefet edenlerin yakalattığı tüfekler ORMAN VE SU İŞLERİ milli parklar görevlilerinin av suçu işlemiş ruhsatsız ve takozu olmayan otomatik av tüfeklerine el koyar ruhsatı olan çifte süperpoze veya takozu olan av tüfeklerine el koyamaz sadece para cezası uygular
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Halil KARADENİZ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #22 : 27 Şubat 2013, 08:17:08 »
Bu fiyatlar kimseyi yanıltmasın katılım çok yüksek olacaktır ve fiyatlar en az 3-4 katına çıkacaktır bu ihale konularında tecrübem çok fazladır
Halil KARADENİZ 1982-ORDU

resim

Çevrimdışı Kadir KAAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 27 Şubat 2013, 13:09:07 »
doğru söylüyorsunuz bilmiyorsunuz
Kadir KAAN
1970 Çivril-DENİZLİ-İZMİR

Çevrimdışı Ümit ÇAGLAR

• *
  • Herkese rastgele
« Yanıtla #24 : 27 Şubat 2013, 13:27:00 »
18 senedir ava giderim defalarca yol kontrolu ,ormancı , yaban hayatcılar la  karşılaştım benim silahımı niye almadılar???? Haksız yere bir alım yok ....
  • Fabarm xlr 5
Ümit ÇAGLAR
1977 KARS