Bir tüfek , kullanıcısının meziyetleri kadar başarılıdır.
Bu başlık , tüfek tamircilerinin yoğun olduğu bir forumda sorulsa , gelen cevapların , ustaların mekanik tecrübeleri doğrultusunda , marka ve modelin varsa kronik sorunlarını ve çözümlerinide içereceğinden oldukça tatminkar olabileceğini düşünürken .
Forumumuzda cevap verenlerin kullanıcı ağırlıklı olması durumunda , gelen cevaplarında , kullanıcıdan kullanıcıya göre değişen , oldukça göreceli olmasıda gayet normaldir. Yani nerdeyse herkes , kendi kullandığı tüfeği tavsiye ediyor. ( gayet normal)
Fakat tavsiyede bulunanların , neden beyan ettiğini markayı önerdiği açıklanmadığı için , tavsiye sanki birazda eksik kalıyor.
Yerli bir tüfek tercih ederken kriterler ne olmalıdır ?
Çok ülkeye ithalat yapmasımı ? Eski firma olması mı ? Teknik servisin hızlı olması mı ? havalı gözükmesi mi ? Bir tüfeğe sağlam diyebilmek için , ne kadar süre tutarlı atışlar yapabilmesi beklenir ? Bu sorular uzarda gider.
Dolasıyla ilk sözüme döneyim.Bir tüfek , kullanıcısının meziyetleri kadar başarılıysa , en iyi tüfekte , kullanıcısının beklentileri tam karşılayan veya bu duruma en çok yaklaşan tüfek olmalıdır.
Tavsiye isteyenin edenin beklentileri ne ? tavsiye edenininkiler ne ? Bunu netleştirmeden kim neye göre tavsiye eder bunuda bilemem.
Yerli yarıotomatik olarak kendi tercihimi Armsan phenomadan yana kullandım.
Piyasada hazır bulabileceğiniz , dipçik uzatma pegleri , özel şokları vs vs , yanı sıra , kişiye özel modefikasyonada oldukça uygun . Rs2 magazin tüpü phenomaya birebir uyuyor. Yani 5+1 olan tüfeği 7+1 'e çevirebiliyorsunuz. Bendeki phenoma böyle ve galiba dünyada tek 7+1 phenoma bende olanı.
( Gerçi magazin tüpünün yanısıra , ayarlanabilir yanaklıklı dipçik , birde kendi icadım olan 3 yollu piccatiny taktik magazin tüpü aparatı ve vertikal grip ( El tutamağı denilen parça ) da ilave edince phenoma , phenomalıktan çıktı. Atsan atılmaz, satsan satılmaz , baksan ne idüğü belirsiz , İyice garip bir şey oldu .Ama ben böyle seviyorum)