Gönderen Konu: ülkemizde üretilen en iyi otomatik hangisidir ???  (Okunma sayısı 185447 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yücel SARIÇAM

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ülkemizde üretilen en iyi otomatik hangisidir ???
« Yanıtla #75 : 18 Eylül 2013, 23:08:15 »
bir silaha iyi veya kötü dememiz için tutukluk yapma olayına bakmamız lazım fişekten olabilir kaşık ayarından olabilir bu düzelebilir bir olay kötü diyebileceğimiz tüfek ise iğne kıran horoz kıran namlusu yarılan tetik gurubu dağılan tetik korkuluğu kırılan lar bana göre  kötü tüfektir yerli firmalar tetik gurubunu plastik yapmaktan vaz geçerlerse iyi olur
ömer akdaş bey ak 212 model tüfeklerini forumda tanıtmış tetik gurubu kopmle alüminyum sordum plastik kalıp ayarlıyoruz plastiğe döneceğiz diyor benim almaya niyetim var bakalım alüminyum tetik gurubu olursa alacağım bizim yerli firmaların bir kusurları var ben ithal tüfeklere bakmam almamda o kadar para verip birde arıza çıkarsa gerisini düşünemiyorum gelelim yerli tüfek kusurlarına demir olması gereken parçayı alüminyum yapıyorlar alüminyum olması gereken parçayıda plastik yapıyorlar bundan vaz geçilmesi lazım aslında kabahat birazda avcılarda var ağırlıktan şikayetçi çoğu bu seferde üreticiler hafif olsun diye malzemeden kısıyorlar ondan sonrada hangi marka iyi hangisi kötü
diye birbirimize soruyoruz bir tüfeğin horozu nasıl kırılır aklım almıyor adamlar 100 gr hafifleteceğim diye horozu ince yaparsa kırılır işte benim avcılardan ricam bu ağırlık olayını bıraksınlar sağlamlık olayına takılsınlar hafiflik problemi olmazsa tüm yerli tüfekler kaliteli olabilir ama hem hafif hem sağlam tüfek yapmak herkesin hakkı değil benim değinmek istediğim nokta namlular 400 tl ye tüfek satılıyor 1500 tl yede bu tüfeklerin namlu kalitesi çeliği nasıl oluyor ustalar varsa forumda bir bilgi rica edelim
noktası noktasına katılıyorum.
Yücel SARIÇAM
1990 zonguldak

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #76 : 19 Eylül 2013, 00:55:39 »
Huğlu G 601 bence en iyisi...
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #77 : 19 Eylül 2013, 11:50:14 »
2012 ve sonrası yapılan YILDIZ otomatiğini bir atıs yapın ve karar sizin. çifte ve süper pozeler kadar yıkıcı hafif  sıkıstırma yok ve kullanımı rahat  saygılar
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Ömer AKDAŞ

• Free Üye
  • *
  • Yeminli Mütercim Tercüman AKDAŞ SİLAH
    • Akdaş Silah
« Yanıtla #78 : 19 Eylül 2013, 16:07:51 »
bir silaha iyi veya kötü dememiz için tutukluk yapma olayına bakmamız lazım fişekten olabilir kaşık ayarından olabilir bu düzelebilir bir olay kötü diyebileceğimiz tüfek ise iğne kıran horoz kıran namlusu yarılan tetik gurubu dağılan tetik korkuluğu kırılan lar bana göre  kötü tüfektir yerli firmalar tetik gurubunu plastik yapmaktan vaz geçerlerse iyi olur
ömer akdaş bey ak 212 model tüfeklerini forumda tanıtmış tetik gurubu kopmle alüminyum sordum plastik kalıp ayarlıyoruz plastiğe döneceğiz diyor benim almaya niyetim var bakalım alüminyum tetik gurubu olursa alacağım bizim yerli firmaların bir kusurları var ben ithal tüfeklere bakmam almamda o kadar para verip birde arıza çıkarsa gerisini düşünemiyorum gelelim yerli tüfek kusurlarına demir olması gereken parçayı alüminyum yapıyorlar alüminyum olması gereken parçayıda plastik yapıyorlar bundan vaz geçilmesi lazım aslında kabahat birazda avcılarda var ağırlıktan şikayetçi çoğu bu seferde üreticiler hafif olsun diye malzemeden kısıyorlar ondan sonrada hangi marka iyi hangisi kötü
diye birbirimize soruyoruz bir tüfeğin horozu nasıl kırılır aklım almıyor adamlar 100 gr hafifleteceğim diye horozu ince yaparsa kırılır işte benim avcılardan ricam bu ağırlık olayını bıraksınlar sağlamlık olayına takılsınlar hafiflik problemi olmazsa tüm yerli tüfekler kaliteli olabilir ama hem hafif hem sağlam tüfek yapmak herkesin hakkı değil benim değinmek istediğim nokta namlular 400 tl ye tüfek satılıyor 1500 tl yede bu tüfeklerin namlu kalitesi çeliği nasıl oluyor ustalar varsa forumda bir bilgi rica edelim

Yavuz Bey merhaba,

Yazdıklarınızı biraz geç görmüşüm herhalde. İsterseniz kısaca bir kaç cümle ile aklımdan geçenleri paylaşayım.

Öncelikle bilmenizi isterim ki Akdaş yarı otomatiklerin hepsinde şu anda alaşımlı alüminyum dolu malzemeden işleme tetik muhafazalarıyla sunuluyor.

Alıntı
demir olması gereken parçayı alüminyum yapıyorlar alüminyum olması gereken parçayıda plastik yapıyorlar

Bu cümlenizde haklı olmadığınızı naçizane belirtmek isterim. Akdaş Silah adına size şunları söylemek isterim (Diğer üreticiler kendi adlarına açıklama yapacaklardır veya yapmışlardır). Dünya'da en gözde ve değerli tüfeklerin bir çoğunda plastik tetik muhafaza vardır ve alüminyum kasa artık standart sayılır. Yani yerli üreticiler plastik tetik korkuluğu takıyor, Avrupa alüminyum; Avrupa çelik kasa otomatik imal ediyor, yerliler ucuz ve hafif olsun diye alüminyum imal ediyor diye bir durum söz konusu değil. Özetle şu anda hem yerlilerde, hem yabancı tüfeklerde Alüminyum kasa ve Plastik tetik muhafaza yaygın şekilde kullanılıyor. İstisnalar her zaman olabilir tabii ki. Ayrıca güncel yarı otomatiklerin bir çoğunda, her ne kadar tam tersi algılansa da, kasaya binen yük çok değil. Bu nedenle alüminyum olmalarında sakınca yok ki kullanılan alüminyum zaten çok dayanıklıdır. Ayrıca kullanılan plastiğin de çok farklı dereceleri mevcut. Plastik deyip genellemek doğru olmaz. Belli standarda sahip firmalar kendi tasarımları kalıplarda arzu ettikleri kalitede kundak ve tetik muhafaza gibi parçaları üretirken, küçük firmalar piyasadaki standart hazır malzemeleri (ki kalitesini tahmin edersiniz) kullanır. Yani bilinen firmalardaki plastik kalitesine güvenebilirsiniz.

Tüfeklerin kullanım şekli doğrultusunda plastik AK 212-S ve yine plastik kundaklı kamuflajlı AK 212-C'nin ilerde plastik (tabii ki yüksek kalitede) olması söz konusu olabilir, ancak şu anda tüm modeller alüminyum tetik muhafazaya sahiptir.

AK 212-S

Sistem                                             : Döner Başlıklı Kinetik Sistem
Kalibre                                             : 12
Fişek Yatağı                                      : 76 mm
Fişek kapasitesi                                 :  4+1
Namlu boyu                                      : 61, 66, 71, 76 cm
Gövde                                              : 7075-T6 Alaşımlı Alüminyum Dolu Malzemeden İşleme
Gövde Kaplaması                               : Siyah Eloksal
Namlu                                             : AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme
Üst Bant                                           : 7 veya 8 mm Havalandırmalı Gümüş Kaynaklı, Yüksek Bant (Opsiyonel)
Arpacık                                            : Pirinç, Fiber Optik
Namlu Kaplaması                               : İçi Beyaz Sert, Dışı Siyah Krom Kaplama
Mekanizma Parçaları                           : AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme
Emniyet                                             : Manuel
Kundaklar                                          : Kompozit
Kundak Ön Düşüklüğü                         : 37 mm
Kundak Arka Düşüklüğü                      : 57 mm
Tetik Çekme Mesafesi                          : 370 mm
Şoklar                                                : Mobil Şok (F*, IM**, M***, IC****, C*****)
Ağırlık                                                : 2,7 - 3,1 -  kg

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #79 : 20 Eylül 2013, 00:15:54 »
 Öncelikle açıklayıcı yorumunuzdan ötürü teşekkürler, sanırım burda anlaşılmazlık şurdan kaynaklanıyo, aliminyum hiçbirzaman sağlamlıkta çeliği tutmaz, hiçbir plastik madde gurubuda aliminyumu tutmaz. Sağlamlık yönünden farketmiyo diyosunuz fakat avrupa tüfeklerden çelik kasa üretenlerinde zaten sadece sağlamlığı düşünerek yaptıklarını sanmıyorum, bazı avcı ağır tüfek sever buyüzden çelik kasa ister bazısı tüfeği silah gibi görür çelik kasa olması daha çok hoşuna gider, şimdi çelik kasa bir otomatiği elinize aldığınızda size verdiği hava aliminyum kasadan çok farklıdır kullananlar yada inceliyenler bilir.
 Mesela araba üreticilerinden örnek vereyim arabalarda iç aksam karoser elektronik aksamda hiçbir işimize yaramıyacak sağlamlığıyla fark yaratmıyacak parçaları kimi fabrikalar ucuz üretir kimisi pahalı üretir yani orda mantık sağlamlık dayanıklılık deildir gözü okşaması kullanıcıyı memnunetmesi.
  Tamam avrupa silahlarda plastik tetik düzeneği ve aliminyum kasa yaygın olabilir üretim olarak ama yinede çelik kasa opsiyonu var. Burda sorun tekdüze üretim yani seçenek yok. Bir markanın farzımisal 8-10 tane otomatik modeli var bir tanesi çelik kasa üretilmiyo. Farzımisal remington 11-87 modeli çelik kasa ve 600-1,500tl arasında yerli otomatik dururken kimsenin sadece üzerinde remington yazıyo diye gidip o tüfeği 4,000tl ye aldığını sanmıyorum.
« Son Düzenleme: 20 Eylül 2013, 00:17:51 Gönderen: Serkan GÜNGÖR »
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Muhittin MARAL

• *
« Yanıtla #80 : 21 Eylül 2013, 22:49:52 »
Kesinlikle Stoger
Muhittin MARAL
1991 SAMSUN/SALIPAZARI

Çevrimdışı Yavuz YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #81 : 22 Eylül 2013, 12:42:45 »
Yavuz Bey merhaba,

Yazdıklarınızı biraz geç görmüşüm herhalde. İsterseniz kısaca bir kaç cümle ile aklımdan geçenleri paylaşayım.

Öncelikle bilmenizi isterim ki Akdaş yarı otomatiklerin hepsinde şu anda alaşımlı alüminyum dolu malzemeden işleme tetik muhafazalarıyla sunuluyor.

Bu cümlenizde haklı olmadığınızı naçizane belirtmek isterim. Akdaş Silah adına size şunları söylemek isterim (Diğer üreticiler kendi adlarına açıklama yapacaklardır veya yapmışlardır). Dünya'da en gözde ve değerli tüfeklerin bir çoğunda plastik tetik muhafaza vardır ve alüminyum kasa artık standart sayılır. Yani yerli üreticiler plastik tetik korkuluğu takıyor, Avrupa alüminyum; Avrupa çelik kasa otomatik imal ediyor, yerliler ucuz ve hafif olsun diye alüminyum imal ediyor diye bir durum söz konusu değil. Özetle şu anda hem yerlilerde, hem yabancı tüfeklerde Alüminyum kasa ve Plastik tetik muhafaza yaygın şekilde kullanılıyor. İstisnalar her zaman olabilir tabii ki. Ayrıca güncel yarı otomatiklerin bir çoğunda, her ne kadar tam tersi algılansa da, kasaya binen yük çok değil. Bu nedenle alüminyum olmalarında sakınca yok ki kullanılan alüminyum zaten çok dayanıklıdır. Ayrıca kullanılan plastiğin de çok farklı dereceleri mevcut. Plastik deyip genellemek doğru olmaz. Belli standarda sahip firmalar kendi tasarımları kalıplarda arzu ettikleri kalitede kundak ve tetik muhafaza gibi parçaları üretirken, küçük firmalar piyasadaki standart hazır malzemeleri (ki kalitesini tahmin edersiniz) kullanır. Yani bilinen firmalardaki plastik kalitesine güvenebilirsiniz.

Tüfeklerin kullanım şekli doğrultusunda plastik AK 212-S ve yine plastik kundaklı kamuflajlı AK 212-C'nin ilerde plastik (tabii ki yüksek kalitede) olması söz konusu olabilir, ancak şu anda tüm modeller alüminyum tetik muhafazaya sahiptir.

AK 212-S

Sistem                                             : Döner Başlıklı Kinetik Sistem
Kalibre                                             : 12
Fişek Yatağı                                      : 76 mm
Fişek kapasitesi                                 :  4+1
Namlu boyu                                      : 61, 66, 71, 76 cm
Gövde                                              : 7075-T6 Alaşımlı Alüminyum Dolu Malzemeden İşleme
Gövde Kaplaması                               : Siyah Eloksal
Namlu                                             : AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme
Üst Bant                                           : 7 veya 8 mm Havalandırmalı Gümüş Kaynaklı, Yüksek Bant (Opsiyonel)
Arpacık                                            : Pirinç, Fiber Optik
Namlu Kaplaması                               : İçi Beyaz Sert, Dışı Siyah Krom Kaplama
Mekanizma Parçaları                           : AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme
Emniyet                                             : Manuel
Kundaklar                                          : Kompozit
Kundak Ön Düşüklüğü                         : 37 mm
Kundak Arka Düşüklüğü                      : 57 mm
Tetik Çekme Mesafesi                          : 370 mm
Şoklar                                                : Mobil Şok (F*, IM**, M***, IC****, C*****)
Ağırlık                                                : 2,7 - 3,1 -  kg
ömer bey merhaba dedikleriniz kısmen doğru ben size de diğer yerli firmalarada haddim olmayarak öneride bulunmak isterim alüminyum kasa neredeyse standart haline geldi dediniz doğru gövde ve tetik gurubu alüminyum olsun diğer tüm aksamlar tabiki demir olmalı ayrıca tetik grubunun alt kısmı tetik koruması biraz etli olması lazım ve emniyet mandalının olduğu yer yani etrafı etli olması lazım bazı markalarda görüyorum şarşör borusu bile alüminyum namlu tutucu somun alüminyum yani diyeceğim gövde ve tetik gurubu alüminyum diğer kısımlar demir olmalı ayrıca namlu etleri kalın olmalı istoç ta bir bayide poze gördüm fişek almaya gittiğimde namlusu okadar inceki o tüfeğe nasıl güvenipte domuz avına gideyim elimle büksem kırılır tüfek işi şakaya gelmez allah korusun insanı sakat bırakır sağlam olmayan tüfek ondan sonra dünya benim olsa neyleyeyim avcılık bir spordur ama risklidir paraşütle atlamak gibidir paraşüt açılmazsa nelere sebebiyet verdiği ortadadır ömer bey size de tekrar hayırlı satışlar dilerim tüfeklerinizi yakından incelemedim en kısa zamanda inceleyip edinmek isterim ayrıca çelik kasa konusunda çelik demeyelim de bildiğimiz demirden diyelim gövde ve tetik gurubu demirden namlu ve piston zaten çelik diğer kısımlarda demirden olursa iyi olur bazı parçalar mutlaka çelik olmalı ama bazı parçalar demir olmalı çelik ağır darbede kırılır ama demir hafif yamulur karışımlarını kodlarını bilmem 4140 namlu çeliği gibi böyle tüfek yapın maliyetinide koyun kimse demez tüfek neden bu kadar pahalı diye alüminyum gövdeye altarnatif olur almak isteyen alır bemin size ve diğer yerli firmalara naçizane tavsiyem budur
yavuz yıldız 1978 sivas.İkamet: istanbul

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #82 : 22 Eylül 2013, 22:51:16 »
 Çelik kasa yerine demir kasa haricinde dediklerinize katılıyorum, tabi bütün modelleri öyle yapmasınlar ama en azından bir firmanın 8-10 tane otomatiği varsa enazından bitanesini çelik kasa ve kalın slug namlu yapabilir. Av bayilerine gittiğimde internette firmanın kurşun atışı için özel yapıldı yazan tüfeğini inceliyorum bakıyorum diğer otomatiklerinde kullandığı kasayı kullanmış bazıları farklı renge boyuyabiliyo değişiklik olarak  :) namluya gelince uzun namlu kaz ördek tavşan uçar v.s. avlarında kullandığı namlunun aynısının 71ini değilde 55cm ini kullanmış namluyu ölçseniz 1,5mm anca ya gelir ya gelmez. Sert biyere çarpsanız teneke gibi yamuluyo ki domuz avında namluya darbe muhtemeldir.
  Çelik kasamı demir kasamı dersek demirden silah kasası olmaz. Öncelikle şunu söylüyeyim 3mm kalınlıkta bir çelik silah kasasına zararverebilmek için ciddi bir çarpma gerekir yani üzerine tabanca kurşunuyla falan ateşetmeniz lazım. Yani çelik kasaya zararverebilecek büyüklükte bir çarpmayı av sırasında mucize eseri gerçekleştirsek bile o çarpmada demir olan kasa çok daha büyük hasar görür. Dünyaca yaygın kalaşnikof g3 mp5 uzi v.s. gibi silahlarda çelik kasa yani savaş amaçlı üretilen silahlarda bile çelik kasa kullanılıyosa vardır bir bildikleri. Çelik kasalı avrupa otomatik tüfeklerde demir kasa değildir. Işıl işlem görmemiş ham demir yumuşaktır yani aliminyum kasadan tek farkı dağa ağır olması olur sadece.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #83 : 23 Eylül 2013, 09:39:54 »
askerde ben de piyade tüfeklerini çok inceledim. tek tük gördüğüm 1 dünya savaşı bolt action tüfekleri de inceledim, kundağa özellikle önem vermişler. hepsi çelik ve çok kalındı.

sivil hayatta kullandıklarımdan en iyisi huğlu 601 g.(sorunsuzdu)
ikincisi de vursan 92 A idi. .(34 gramın altında çalışmazdı 16 yılda sıfır tutukluk) )

yeniden alacak olsam av için stoeger, antrenman için gazlı ata, armsan falan alırım.
« Son Düzenleme: 10 Haziran 2016, 22:23:20 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

« Yanıtla #84 : 09 Ekim 2013, 11:27:04 »
değerli arkadaşlar ve büyüklerim..bende 7 yıldır stoeger kullanıyorum.ben bir sorun görmedim devamlı bakımını kullanmasam bile yapıyorum.hala tertemiz 0 a denk..değineceğim konu stoeger servisinin bana yaptığı inanılmaz bir vakayı paylaşayım.belki silah alacak arkadaşlara bir konuda ki bu konu çok çok önemli..DİKKAT DİKKAT
BİR AV GÜNÜ TÜFEĞİMİ BİR ÇALIYA DAYADIM SONRA HAREKET ZAMANIM GELDİ,TÜFEĞİMİ TAM KAYIŞINDAN TUTARKEN ELİMDEN KACIRDIM 40,50 METRELİK YAMAÇTAN Bİ KAYALIĞA DOGRU DİPÇİK ÜSTÜNE SERT BİR İNİŞ YAPTI..AŞAGI İNDİĞİMDE ÜSTÜNDE ÇİZİKLER  VE KOCAMAN BİR DİPÇİK KIRIĞI MEVCUTTU..NEYSE DEDİM BURALARDA ŞİMDİ BUNDAN ANLAYAN OLUR OLMAZ PİMPİRİKLENDİM TAMİR İÇİN EN DOGRU YERİN FABRİKASI OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM TUTARI NEYSE ÖDERİZ HATA BENİMDİ SONUÇTA...
OLAYI AYNEN YAZDIM NOT İLE KARGOLAYIP FABRİKAYA GÖNDERDİM,4 GÜN SONRA FABRİKADAN ARADILAR ADRES TEYİDİ İÇİN SİLAHINIZ OLDU EFENDİM DEDİLER BENDE TAMAM DEDİM..NEYSE ERTESİ GÜN SİLAHIM GELDİ,BEN KARGOYA ÖDEME YAPMAYI,FATURAYI SORDUM ADAM YOK ABİ ÖLE Bİ ŞEY DEDİ KARGO PARASI 8 TL SADECE DEDİ,İNANAMADIM..ADAM GİTTİ,TÜFEĞİMİN DİPÇİĞİ DEĞİŞMİŞ,EL KUNDAĞI İLE RENK FARKI OLMASIN DİYE ONUDA DEĞİŞTİRMİŞLER,NAMLU,TÜFEK TEKRAR BOYANMIŞ,YAĞLAMIŞ YANİ 0 KM OLMUŞ 5 YAŞINDAKİ TÜFEK..FABRİKAYI ARADIM DEDİM BÖYLE BÖYLE Bİ FİYAT YOKMU ..YOK EFENDİM,SİZ BİZİM MÜŞTERİMİZSİNİZ DEDİLER....
ŞİMDİ BANA ALTINDAN,TİTANYUMDAN YAPILMIŞ DÜNYA MARKALARINI KOYSALAR BENİM İÇİN BİR STOEGER YAPMAZ....SEBEBİ AÇIK

Mustafa SÜNNETÇİ
1981 balıkesir

Çevrimdışı Ramazan KİLLİ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #85 : 09 Ekim 2013, 11:31:41 »
 Bu anket Ülkemizde Üretilen En İyi Yarıotomatik Tüfek Hangisidir sorusundan çok
En çok hangi otomatik kullanılıyor ya da kullanmak istersiniz sorusunun cevabını veriyor gibi sanki.
1970 Antalya (İkamet Eşme/UŞAK) 

Şahin BİTEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #86 : 09 Ekim 2013, 12:53:49 »
bence armsan...

Çevrimdışı Sefa GÖKÇE

• *
« Yanıtla #87 : 13 Ekim 2013, 21:16:03 »
Akkar candır  ;)
1993 ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #88 : 13 Ekim 2013, 21:30:27 »
Akkar candır  ;)
Leyla bir özge candır
Kara gözlü ceylandır
Doyulmaz hüsn-ü andır
Kanılmaz bir içim su
;)
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Deniz YILDIRIM

• *
  • yalana itiraz yok herkeze RASTGELEE
« Yanıtla #89 : 16 Ekim 2013, 17:42:57 »
ben ata ve armsan diyorum

Elektrik Teknikeri izmir/kiraz TEDAŞ 0554 732 32 33

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #90 : 18 Ekim 2013, 02:17:14 »
yakın zamanda tamirciye gittim 1996 larda üretilmiş bir üzümlü kooperatif otomatiği geldi. adama emanet bırakmışlar, tetik grubu durduruğu yerde dağılmış. bu nasıl olur kardeşim plastik durduğu yerde dağılır mı dediler, tamirci de kalitesizse dağılır dedi. demek istediğim plastik var, pilastikçik var, bir de plastikçağız var.sanıyorum tetik grubu aliminyum olsa birşey olmazdı.üzümlü otomatiği antrenman amaçlı bir tane alayım binlerce sıkarım  nasıl olsa dağda dolaşmicam diye düşünüyordum ama caydım.

evet 8 bin liralık italyan tüfeğin tetik grubu plastik çıkabilir ama üzümlü koop gibi 10 yıl sonra durduğu yerde dağılmaz heralde.
belki o benellinin tetik grubu aliminyum kullanan üzümlü tüfeğinden dayanıklıdır bilemiyorum. ama kaliteli plastik oynamayacksa aliminyumk koysun yani.
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2014, 10:25:21 Gönderen: Savaş KARAUZ »
1978-İZNİK

Çevrimdışı Özgür UZUNOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #91 : 03 Kasım 2013, 21:01:26 »
25 yıldır çok çeşitli yerli-yabancı tüfeklerle avlandım.Yerlilerin içinde hiç bir sorun yaşamadan kullandığım tek tüfeğim Sarsılmaz otomatik olmuştu.2004 yılından 2013 yılına kadar Beretta AL391 Urika 71cm kullandım.Ama son yıllarda yerli silah sanayimizdeki kaliteyi görünce Beretta'mı satarak(çeşitli araştırmalardan sonra) ARMSAN 612 66cm ve AKDAŞ 312SE 66cm aldım.Sezon başından beri ARMSAN'dan(değişik gramajlarda tüfeği zorlayan atışlarda yaptım)herhangi bir şikayetim olmadı.Güven hissi veren,''acaba bir arıza çıkaracak mı'' endişesini taşımadan kullandığım bir tüfek.Kinetik tüfek kullanmadığım için  bu konuda bir yorum yapamıyorum.Ama kullandığım ve tüfeğimi almadan önce araştırdığım için şöyle bir sıralama yapabilirim:
ARMSAN
ATA
HATSAN
SARSILMAZ

« Son Düzenleme: 03 Kasım 2013, 21:03:17 Gönderen: Özgür UZUNOĞLU »
1972 Kastamonu

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #92 : 29 Kasım 2013, 17:08:43 »
Birde stoeger ile kiyaslasalar sonuc ne olur acaba

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #93 : 29 Kasım 2013, 17:49:45 »
Herşey grupman değil bence..Benellinin çalışması sesi bile çok farklı...Saat gibi çalışıyor..Penetrasyonda da üstünlüğü bariz belli oluyor..Tenekeye atmıştım bende ki stoeger ve benelli ve akkar ile..Stoeger ve akkar 36 mt mesafede sadece önde birkaç delik açarken(grupmana di,yecek yok) benelli önlü arkalı delip geçmişti ve teneke resmen yerden kesilmişti..Kıyaslamak bence doğru değil..Hacı muratla mercedesi kıyaslamak gibi birşey oluyor..Sakın yanlış anlaşılmasın maksadım kötülemek değil..Keşke bizde bu seviyelere ulaşabilsek çok ama çok isterim..
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Gürkan ONAT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #94 : 29 Kasım 2013, 18:30:29 »
Herşey grupman değil bence..Benellinin çalışması sesi bile çok farklı...Saat gibi çalışıyor..Penetrasyonda da üstünlüğü bariz belli oluyor..Tenekeye atmıştım bende ki stoeger ve benelli ve akkar ile..Stoeger ve akkar 36 mt mesafede sadece önde birkaç delik açarken(grupmana di,yecek yok) benelli önlü arkalı delip geçmişti ve teneke resmen yerden kesilmişti..Kıyaslamak bence doğru değil..Hacı muratla mercedesi kıyaslamak gibi birşey oluyor..Sakın yanlış anlaşılmasın maksadım kötülemek değil..Keşke bizde bu seviyelere ulaşabilsek çok ama çok isterim..

Bana biraz abartiyosunuz gibi geliyor delicilikte bu kadar bariz bir fark olamaz
ya da bir videoda siz hazırlayıp koyarsanız memnun oluruz

resİm yÜkleme
Gürkan ONAT
1982  SAMSUN / ANKARA
STOEGER MODEL 2000 DELUXE 71

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #95 : 29 Kasım 2013, 18:36:54 »
şuanda hem ata neo hemde benelli vinci kullanıyorum. ata neo güzel tüfek severek zevkle kullanıyorum herkese de tavsiye ediyorum ama biz apalamadan yürümeye çalışıyoruz. hemen gaza geliyoruz. tamam karşılaştıralım tüfeklerimizi benelliyle barettayla ve benzerleriyle ama bu karşılaştırmaların sonucu benelli gibi tüfek falan demeyelim gerek yok çünkü malesef öyle değil hangi yerli marka olursa olsun. bizim bu karşılaştırmalardan ders çıkarmamız ve nasıl o kaliteyi yakalayabiliriz dememiz lazım. ama bizim yerli üreticiler çabuk galeyana geliyor, tüfek biraz tutuldumu hemen açıklamalar başlıyor işte en büyük firmalarla karşılaştırdık daha iyi sonuçlara sahibiz. afedersiniz ama b.k sahibiz. 1 tek biraz iyi grupmanlara sahip namlular üretebiliyoruz o da orta kalite okadar. tüfeğin geri kalanı tırt. bütün markalar için aynısı geçerli. sökün tüfeklerin iç parçalarını bakın kalite farkına. üzerine yazılan yazıların bile çok farkı var. burada demek istediğim şu ÇABUK GAZA GELİYORUZ. ben ata neo yu çok severek kullanıyorum hiçbir şikayetim yok ama bir benelli değil. yani günde binlerce fişek atabilecek tüfekler değil. evet silahlarımızı karşılaştıralım ama eksiklerimizi görmek için karşılaştıralım başka maksadımız olmasın. 500 yıllık barettayla 10 yıllık 20 yıllık markalar karşılaştırılmaz. güzel tüfekler üretiyoruz daha iyilerini de üretebiliriz yeterki üreticilerimizi dürüst olsun öncelikleri para değil kalite olsun ve önce iyisini kendi halkına yapmaya çalışsınlar ozaman oluruz işte. saygılar
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

Çevrimdışı Vahdettin KAHRAMAN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #96 : 29 Kasım 2013, 21:51:45 »
birol kardeş Özkanları unutmuşun birde onu ekleseydin keşke
Vahdettin KAHRAMAN
1965 ankara

Çevrimdışı Ersin ORBAY

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #97 : 29 Kasım 2013, 22:19:13 »
Bana biraz abartiyosunuz gibi geliyor delicilikte bu kadar bariz bir fark olamaz
ya da bir videoda siz hazırlayıp koyarsanız memnun oluruz
Sayın Onat benim hiçbir firmayı kötülediğim yok bakarsanız yazdığıma keşke bizde o seviyeye gelebilsek dedim..Başta canı gönülden bir TÜRK evladı olarak ben isterim..Ben fotoğraflarını yayınlamıştım açar bakarsınız..Ben avrupa tüfek deliside değilim..Bana bir getiriside yok..Anlattığımda harfiyen doğrudur inanıp inanmamak size kalmış..O denememde stoegerin üstün gelmesini okadar çok istedimki..Hatta atışları yapanda ağabeyimdi..Resmen önlü arkalı delip geçti saçmalar teneke aynı teneke fişek aynı fişek mesafe aynı mesafe...Dikkatinizi çekerim ben hayatta şu avrupa tüfeği alın kullanın demedim dememde...Benellinin haricinde de yıldız akkar marka yerli tüfeklerimde var ve severek kullanıyorum..........
  • BENELLİ CRİO COMFORT 71
  • YILDIZ SPZ ME 66
  • ÖZKANLAR FX017 66
ERSİN ORBAY-ADANA-HATAY ..SAĞLIKÇI..1978..
GERÇEK AVCI AVA DA ŞANS TANIYANDIR..

Çevrimdışı Şenay YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #98 : 29 Kasım 2013, 23:05:41 »
15 yıldır 601 g kulanıyorum şimdi ben huğlu 1 numaramı  deyim..
  • huğlu kop g601 yoto 71 namlu
  • huğlu kop 104 A 76 mamlu
  • Sarsılmaz Leopard y oto 71 namlu
istanbul  Çatalca 1971                                                                         5354139014l

Çevrimdışı Özgür YAŞAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #99 : 29 Kasım 2013, 23:43:39 »
akkar,tercihimdir;otamatik ve pompalılarında hiç problem yaşayan varmı?
Özgür YAŞAR
1975 tuzla_istanbul