bir silaha iyi veya kötü dememiz için tutukluk yapma olayına bakmamız lazım fişekten olabilir kaşık ayarından olabilir bu düzelebilir bir olay kötü diyebileceğimiz tüfek ise iğne kıran horoz kıran namlusu yarılan tetik gurubu dağılan tetik korkuluğu kırılan lar bana göre kötü tüfektir yerli firmalar tetik gurubunu plastik yapmaktan vaz geçerlerse iyi olur
ömer akdaş bey ak 212 model tüfeklerini forumda tanıtmış tetik gurubu kopmle alüminyum sordum plastik kalıp ayarlıyoruz plastiğe döneceğiz diyor benim almaya niyetim var bakalım alüminyum tetik gurubu olursa alacağım bizim yerli firmaların bir kusurları var ben ithal tüfeklere bakmam almamda o kadar para verip birde arıza çıkarsa gerisini düşünemiyorum gelelim yerli tüfek kusurlarına demir olması gereken parçayı alüminyum yapıyorlar alüminyum olması gereken parçayıda plastik yapıyorlar bundan vaz geçilmesi lazım aslında kabahat birazda avcılarda var ağırlıktan şikayetçi çoğu bu seferde üreticiler hafif olsun diye malzemeden kısıyorlar ondan sonrada hangi marka iyi hangisi kötü
diye birbirimize soruyoruz bir tüfeğin horozu nasıl kırılır aklım almıyor adamlar 100 gr hafifleteceğim diye horozu ince yaparsa kırılır işte benim avcılardan ricam bu ağırlık olayını bıraksınlar sağlamlık olayına takılsınlar hafiflik problemi olmazsa tüm yerli tüfekler kaliteli olabilir ama hem hafif hem sağlam tüfek yapmak herkesin hakkı değil benim değinmek istediğim nokta namlular 400 tl ye tüfek satılıyor 1500 tl yede bu tüfeklerin namlu kalitesi çeliği nasıl oluyor ustalar varsa forumda bir bilgi rica edelim
Yavuz Bey merhaba,
Yazdıklarınızı biraz geç görmüşüm herhalde. İsterseniz kısaca bir kaç cümle ile aklımdan geçenleri paylaşayım.
Öncelikle bilmenizi isterim ki Akdaş yarı otomatiklerin hepsinde şu anda alaşımlı alüminyum dolu malzemeden işleme tetik muhafazalarıyla sunuluyor.
demir olması gereken parçayı alüminyum yapıyorlar alüminyum olması gereken parçayıda plastik yapıyorlar
Bu cümlenizde haklı olmadığınızı naçizane belirtmek isterim. Akdaş Silah adına size şunları söylemek isterim (Diğer üreticiler kendi adlarına açıklama yapacaklardır veya yapmışlardır). Dünya'da en gözde ve değerli tüfeklerin bir çoğunda plastik tetik muhafaza vardır ve alüminyum kasa artık standart sayılır. Yani yerli üreticiler plastik tetik korkuluğu takıyor, Avrupa alüminyum; Avrupa çelik kasa otomatik imal ediyor, yerliler ucuz ve hafif olsun diye alüminyum imal ediyor diye bir durum söz konusu değil. Özetle şu anda hem yerlilerde, hem yabancı tüfeklerde Alüminyum kasa ve Plastik tetik muhafaza yaygın şekilde kullanılıyor. İstisnalar her zaman olabilir tabii ki. Ayrıca güncel yarı otomatiklerin bir çoğunda, her ne kadar tam tersi algılansa da, kasaya binen yük çok değil. Bu nedenle alüminyum olmalarında sakınca yok ki kullanılan alüminyum zaten çok dayanıklıdır. Ayrıca kullanılan plastiğin de çok farklı dereceleri mevcut. Plastik deyip genellemek doğru olmaz. Belli standarda sahip firmalar kendi tasarımları kalıplarda arzu ettikleri kalitede kundak ve tetik muhafaza gibi parçaları üretirken, küçük firmalar piyasadaki standart hazır malzemeleri (ki kalitesini tahmin edersiniz) kullanır. Yani bilinen firmalardaki plastik kalitesine güvenebilirsiniz.
Tüfeklerin kullanım şekli doğrultusunda plastik AK 212-S ve yine plastik kundaklı kamuflajlı AK 212-C'nin ilerde plastik (tabii ki yüksek kalitede) olması söz konusu olabilir, ancak şu anda tüm modeller alüminyum tetik muhafazaya sahiptir.
AK 212-S
Sistem : Döner Başlıklı Kinetik Sistem
Kalibre : 12
Fişek Yatağı : 76 mm
Fişek kapasitesi : 4+1
Namlu boyu : 61, 66, 71, 76 cm
Gövde : 7075-T6 Alaşımlı Alüminyum Dolu Malzemeden İşleme
Gövde Kaplaması : Siyah Eloksal
Namlu : AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme
Üst Bant : 7 veya 8 mm Havalandırmalı Gümüş Kaynaklı, Yüksek Bant (Opsiyonel)
Arpacık : Pirinç, Fiber Optik
Namlu Kaplaması : İçi Beyaz Sert, Dışı Siyah Krom Kaplama
Mekanizma Parçaları : AISI 4140 Çelik Dolu Malzemeden İşleme
Emniyet : Manuel
Kundaklar : Kompozit
Kundak Ön Düşüklüğü : 37 mm
Kundak Arka Düşüklüğü : 57 mm
Tetik Çekme Mesafesi : 370 mm
Şoklar : Mobil Şok (F*, IM**, M***, IC****, C*****)
Ağırlık : 2,7 - 3,1 - kg