Gönderen Konu: ülkemizde üretilen en iyi otomatik hangisidir ???  (Okunma sayısı 185434 defa)

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serhan DAYDAL

• *
  • HER ŞEY ARPACIĞIN UCUNDA !!!
Ynt: ülkemizde üretilen en iyi otomatik hangisidir ???
« Yanıtla #150 : 13 Mayıs 2015, 21:21:53 »
stoeger olsun çamurdan olsun .
  • P.Zanardini 12 ga o/u mod uranio
  • Brno zh 101 12 ga o/u
  • Stoeger m 3000 max 5 auto 12 ga
  • Stoeger m 3020 max 5 auto 20 ga
  • Huğlu koop 20 ga o/u
Serhan DAYDAL
1974 Balçova İZMİR

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #151 : 13 Mayıs 2015, 23:26:08 »
En iyi otomatik tufek Ata arkadaşlar..
1978 istanbul

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #152 : 13 Mayıs 2015, 23:36:28 »
En kötüsü star huğlu ona şüphe yok.
« Son Düzenleme: 13 Mayıs 2015, 23:38:08 Gönderen: Berkay TOPUZ »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

Çevrimdışı Osman YILDIZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #153 : 11 Temmuz 2015, 23:13:09 »
venza
1975-Sivas

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #154 : 11 Temmuz 2015, 23:57:51 »
kınetik sistem ÖZKANLAR(Avrupa tüfeği aratmaz)----gazlı sistem YILDIZZZZZZZZ.(Avrupa 1.cilik ödüllü tek yerli firma)ALAN AVCI DOSTLAR ASLA  YANILMAZLAR
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2015, 00:23:35 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #155 : 12 Temmuz 2015, 00:04:53 »
Bana da ATA gibi geliyor, youtuben incelemeye kalktığımda bile bir çok yabancı test atışları ile görsellik sunmuşlar. Hani ülkemde alınacak bir tüfek düşündüğümde kafama takılmadan güvenle alınabilecek bir izlenim oluştu kafamda.
Benelli Süper Nova Pompalı
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

The following users thanked this post: Mesut DOLAZ

Çevrimdışı İsmail DAL 01

• *
  • Av doğa demek, avcı doğayı koruyan demek
« Yanıtla #156 : 12 Temmuz 2015, 09:32:33 »
Müşteri ulaşabilse stoeger diyeceğim de tüfeğim fabrikada halen aramalarım sonuç vermedi

C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Remington 11 87 Premier Light Contour
  • Ata als 2100 tradition
  • kral Quen
  • Kral pompalı
  • pointer
Bismillahirrahmanirrahim
1980 Kadirli

Çevrimdışı Erol KABA

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #157 : 12 Temmuz 2015, 10:10:05 »
Benimde almayı düşündüğüm bir tüfek M3500 ile M2000 arasında gidip geliyorum kararsızım
Abi sen maşallah o koca balığı tutmuşsun ya seni M3500 den başkası kurtarmaz
  • Charles Daly otomatik,
  • Cesa otomatik, Mertmak Mx5 otomatik
  • Akkar Karatay Pompalı, Hatsan Pompalı
Düzce  1985

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #158 : 12 Temmuz 2015, 11:27:39 »
FAZLA TANIYONI YOK AMA BILEN BILIR. ÖZKANLAR en iyi yerli y.otomatik diyorum.
Hakan AKTÜRK
1978 Isparta Eğirdir 533 320 1311

The following users thanked this post: Veli TOKCAN

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #159 : 13 Temmuz 2015, 00:17:59 »
FAZLA TANIYONI YOK AMA BILEN BILIR. ÖZKANLAR en iyi yerli y.otomatik diyorum.

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #160 : 13 Temmuz 2015, 01:19:02 »
Bence yüz küsür ülkeye ihracat yapan,müşteri hizmetleri ile her an temas çözüm konusunda sorun yaşanmayan bir Hatsan markasını tavsiye ederim..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #161 : 13 Temmuz 2015, 10:49:07 »
kınetik sistem ÖZKANLAR(Avrupa tüfeği aratmaz)----gazlı sistem YILDIZZZZZZZZ.(Avrupa 1.cilik ödüllü tek yerli firma)ALAN AVCI DOSTLAR ASLA  YANILMAZLAR

veli bey  ^-^
her soruldugunda bu 2 markayı söylüyorsunuz
kendiniz avrupa tüfek kullanıyorsunuz  ;)
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #162 : 13 Temmuz 2015, 17:35:30 »
veli bey  ^-^
her soruldugunda bu 2 markayı söylüyorsunuz
kendiniz avrupa tüfek kullanıyorsunuz  ;)
malum hemşehrilik durumları BURDUR firmaları VELİ bey,de yanılmıyorsam BURDUR,lu
yoksa YILDIZZZZ YANILDINIZZZZZ... Nerede ise slogan olacak duruma gelmiş bir marka olma yolunda hızla ilerliyor.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #163 : 13 Temmuz 2015, 17:58:44 »
Fabrikası evine en yakın otomatik en iyi otomatikdir.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

The following users thanked this post: Mehmet AKKUŞ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #164 : 13 Temmuz 2015, 23:29:02 »
malum hemşehrilik durumları BURDUR firmaları VELİ bey,de yanılmıyorsam BURDUR,lu
yoksa YILDIZZZZ YANILDINIZZZZZ... Nerede ise slogan olacak duruma gelmiş bir marka olma yolunda hızla ilerliyor.....

Jet fişekleride Osmaniye de üretiliyor
şimdi benim sabah akşam jet fişegi reklamımı yapmam lazım

bir malı ben tavsiyede bulunuyorsam onu benimde kullanmam lazım

lokman hekim in yanına bir kadın gelir ve yanında 2-3 yaşlarında küçük çocuk
kadın lokman hekime çocugunun çok miktarda bal yemesinden şikayetlenir
çocuguna bal yememesini tavsiye etmesini ister
lokman hekim kadına 40 gün sonra gelmesini söyler
kadın gider 40 gün sonra gelir
lokman hekim çocuga bakar ve Evladım bal yeme yersende az ye diye tavsiyede bulunur
kadın bukadar söz söyleyecektin o zaman niye söylemedin der
lokman hekim cevaben
ben o gün bal yedim ve 40 gün damarımda gezerken
bu çocuga nasihat etsem faydası olmaz demiş

kendiniz her seferinde FRANCHİ AFFİNİTY diyeceksiniz
tavsiyelerde başka birşey diyeceksiniz çok çelişki var çooook
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #165 : 14 Temmuz 2015, 01:26:30 »
hüseyin by kimseyi yanıltmak istemem.eski açıklamalarımda otomatik alacaksanız  bütçeniz yeterli ise mutlaka Avrupa alın ve ve parasına göre f. affnıty (2900 TL 6 TAKSİT)demiştim ve diyorumda ama illaki yerli düşünenler için,VE BÜTCESİ YETERLİ OLMAYAN ARKADASLAR İÇİN kınetik sistem ÖZKANLAR gazlı sistem ise YILDIZ(Babasının hayrına vermediler avrupada 1i lik ödülünü alan tek yerli ) bu 2 firmada benim akrabalığım ve ortaklığım yok. 2 firmada 1960 dn itibaren bu işin içinde yoğrulan işi bilen firmalar.ve ben 2 tüfeğide kullandım .bütçem düzelince f.affnıty aldım.kulubümüzde bu 2 tüfeği kulanan en az 100 üyemiz var hiç bir sıkıntıları yok olsa bile sorun iyi niyetli olarak hemen çözüyorlar.ama sunuda cok net söylüyorum hangi marka tüfek alırsanız alın ama önce tüfeği bir omuzlasınlar içine sinsin arkadaşların.internetden övgülerle tüfek almasınlar  saygılar... burdur avc kulb   VELİ TOKCAN
« Son Düzenleme: 14 Temmuz 2015, 01:33:13 Gönderen: Veli TOKCAN »

The following users thanked this post: Hakan AKTÜRK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #166 : 14 Temmuz 2015, 10:50:45 »
hüseyin by kimseyi yanıltmak istemem.eski açıklamalarımda otomatik alacaksanız  bütçeniz yeterli ise mutlaka Avrupa alın ve ve parasına göre f. affnıty (2900 TL 6 TAKSİT)demiştim ve diyorumda ama illaki yerli düşünenler için,VE BÜTCESİ YETERLİ OLMAYAN ARKADASLAR İÇİN kınetik sistem ÖZKANLAR gazlı sistem ise YILDIZ(Babasının hayrına vermediler avrupada 1i lik ödülünü alan tek yerli ) bu 2 firmada benim akrabalığım ve ortaklığım yok. 2 firmada 1960 dn itibaren bu işin içinde yoğrulan işi bilen firmalar.ve ben 2 tüfeğide kullandım .bütçem düzelince f.affnıty aldım.kulubümüzde bu 2 tüfeği kulanan en az 100 üyemiz var hiç bir sıkıntıları yok olsa bile sorun iyi niyetli olarak hemen çözüyorlar.ama sunuda cok net söylüyorum hangi marka tüfek alırsanız alın ama önce tüfeği bir omuzlasınlar içine sinsin arkadaşların.internetden övgülerle tüfek almasınlar  saygılar... burdur avc kulb   VELİ TOKCAN
VELİ BEY
bahsetmiş olduğunuz markalı tüfeklerin fiyat uygunluğu kanısına nereden vardınız
1250-1650 tl rakamlar arası satıldığını bildiğim bu iki silahın (eğer yeni bir zam görmediler ise) fiyat uygunluğundan bahsetmek mümkün değil...ayrıca şu ana kadar birsürü avrupa silah kullanmış olmam ile birlikte şuan için faal olarak kullandığım 2 adet 20 no ve 1 adet 12 no silahımda yerli imalat sanayimizin ürünleri SİZİNKİSİ BİRAZ <<BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU OLMUŞ>>
AYRICA 1960 tan beri imalat yaptığını söylediğiniz bu firmanın avrupada almış olduğu ödülde 36 no bir alt üst çiftenin fiyat-performans-ve estetikliği noktasında verilmiş bir ödüldü ... madem bu iki firmaya bu kadar çok güveniyorsunuz neden HALEN DAHA SİLAHLARINIZI KULLANMIYORSUNUZ BİR AÇIKLARMISINIZ..( SAKIN ZEVK İŞİ BÜTÇEM MÜSAİT O YÜZDEN AVRUPA KULLANIYORUM.. VS. VS.. BAHANELER üretmeyin çünkü bu tür bahaneler bayatladı...)
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #167 : 14 Temmuz 2015, 10:59:50 »
Veli TOKCAN bey yıllar önce burdur dan robust çifte aldık. Çoğu kimse kış aylarında av öldürmediğinden tavsiye etmedi. Biz yine de aldık çok güzel avlar yaptık. Bir gün yolumuz Tüfekçi fethi çolak ın dükkanına düştü. Tavsiye edilmeyen robustu gösterdik. Bize gülerek ithal robust av öldürmeyebilir, kara barutla yemleme yaptın mı öldürür, fakat bu tüfeğe gerek yok çünkü Burdur Bayır da yapılmış bir Tüfek öldürüşü çok iyidir, her adam bu silahın yerli yapı olduğunu bilemez dedi. Diğer bir husus 95 yıllarıydı Burdur sanayisinde Konya plâka hyundaı marka bir araç içerisinde 500-600 adet y.otomatik Tüfek mekanızmasını Burdur Bayırda yaptırmış Üzümlü'ye götürürken aracı arızalanmış bekliyordu. Mekanizmaları Burdur'da yaptırıp Üzümlü'ye topluyoruz demişti. Uzun lafın kısası 20 yıl öncesi böyleyse 2015 yılında Yıldız ve özkanlar silah Fabrikaları'nın önünde saygıyla eğiliyor başarılarının Devamını diliyorum.
Hakan AKTÜRK

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #168 : 14 Temmuz 2015, 11:03:59 »
arkadaşlar ayrıyeten belirteyim..
RUSYA,da USA,da veya AVRUPA,nın birçok ülkesinde bilinen ,, tanınan ,, alınıp kullanılan 2 markamız var STOGGER ve HATSAN
diğer adı geçen firmaların bu pazarda adı bile geçmiyor insanlarımızı yanlış bilgilendirmeye ve yönlendirmeye gerek yok.....
Hakan AKMAN

Çevrimdışı Hakan AKTÜRK

• *
« Yanıtla #169 : 14 Temmuz 2015, 11:24:20 »
Arkadaş herkesin görüşü vardır. Görüşünüze SAYGI duyarım görüşüme de laf ettirmem. Yivliden yivsize 8 adet farklı markalarda tüfeğim var. Görüşümüde belirtirim. Kim ne alırsa alsın. Netice de hiç biriyle ortaklığım yok. Şu da bir kesin yerli silahlarımız çoğu ithal silaha taş çıkartır.
Hakan AKTÜRK

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #170 : 14 Temmuz 2015, 22:38:34 »

hangi CALİBREDE ödül almış diye size soracaktım ama
Hakan bey cevabını vermiş

yıldızla akrabalık bagınız var veya ortaksınız demedimki
sadece tavsiyelerinizle kullanımınız birbirine çok zıt  bunu belirtmek istedim
OSMANİYE / 1980

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #171 : 14 Temmuz 2015, 23:17:15 »
1-stoeger (memnuniyet açısından)kozmetiğini ve işçiliğini beğenmeme rağmen)
2-Sarsılmaz (hatırı sayılır kullanıcısı var)
3-Akdaş (çok yeni ama kalite açısından aslında bende birinci)
4-Hatsan
5-Ata
6-Armsan
7-Akkar
8-Huğlu koop
9-Yıldız
10-Cesa-Fias

maalesef üzümlü firmalarını değerlendirmeye almadım.
+1
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #172 : 15 Temmuz 2015, 01:33:08 »
Veli TOKCAN bey yıllar önce burdur dan robust çifte aldık. Çoğu kimse kış aylarında av öldürmediğinden tavsiye etmedi. Biz yine de aldık çok güzel avlar yaptık. Bir gün yolumuz Tüfekçi fethi çolak ın dükkanına düştü. Tavsiye edilmeyen robustu gösterdik. Bize gülerek ithal robust av öldürmeyebilir, kara barutla yemleme yaptın mı öldürür, fakat bu tüfeğe gerek yok çünkü Burdur Bayır da yapılmış bir Tüfek öldürüşü çok iyidir, her adam bu silahın yerli yapı olduğunu bilemez dedi. Diğer bir husus 95 yıllarıydı Burdur sanayisinde Konya plâka hyundaı marka bir araç içerisinde 500-600 adet y.otomatik Tüfek mekanızmasını Burdur Bayırda yaptırmış Üzümlü'ye götürürken aracı arızalanmış bekliyordu. Mekanizmaları Burdur'da yaptırıp Üzümlü'ye topluyoruz demişti. Uzun lafın kısası 20 yıl öncesi böyleyse 2015 yılında Yıldız ve özkanlar silah Fabrikaları'nın önünde saygıyla eğiliyor başarılarının Devamını diliyorum.
hakan by Özkanlar ve yıldız dediğiniz gibi burdur bayır köylü eski tüfekçiler.ben fiat olarak bu markalara demek istemedim.f.affnıty parasal olarak Avrupa düşünenler için ekonomik  demiştim.ben domuz avınada gittiğimden otomatiği tercih ettim ve bu sitede sayın murat tepe,tuncay kahraman gibi benden daha tecrübeli bilgisi çok olan arkadaşların tavsiyesi ile gitti f.affnıty elime aldım omuzladım ve aldım.dediğim gibi hiç bir avcı arkadaş siteden övülen silahı ısmarlama almasın.önce bir omuzlasın içine sinirse alsın.saygılar

The following users thanked this post: Hakan AKTÜRK

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
« Yanıtla #173 : 15 Temmuz 2015, 12:15:01 »
Bir tüfek , kullanıcısının meziyetleri kadar başarılıdır.

Bu başlık , tüfek tamircilerinin yoğun olduğu bir forumda sorulsa , gelen cevapların , ustaların mekanik tecrübeleri doğrultusunda , marka ve modelin varsa kronik sorunlarını ve çözümlerinide içereceğinden oldukça tatminkar olabileceğini düşünürken .

Forumumuzda cevap verenlerin kullanıcı ağırlıklı olması durumunda , gelen cevaplarında , kullanıcıdan kullanıcıya göre değişen , oldukça göreceli olmasıda gayet normaldir. Yani nerdeyse herkes , kendi kullandığı tüfeği tavsiye ediyor. ( gayet normal)

Fakat tavsiyede bulunanların , neden beyan ettiğini markayı önerdiği açıklanmadığı için , tavsiye sanki birazda eksik kalıyor.

Yerli bir tüfek tercih ederken kriterler ne olmalıdır ?

Çok ülkeye ithalat yapmasımı ? Eski firma olması mı ? Teknik servisin hızlı olması mı ? havalı gözükmesi mi ? Bir tüfeğe sağlam diyebilmek için , ne kadar süre tutarlı atışlar yapabilmesi beklenir ?   Bu sorular uzarda gider.

Dolasıyla ilk sözüme döneyim.Bir tüfek , kullanıcısının meziyetleri kadar başarılıysa , en iyi tüfekte , kullanıcısının beklentileri tam karşılayan veya  bu duruma en çok yaklaşan tüfek olmalıdır.

Tavsiye isteyenin edenin beklentileri ne ? tavsiye edenininkiler ne ? Bunu netleştirmeden kim neye göre tavsiye eder bunuda bilemem.

Yerli yarıotomatik olarak kendi tercihimi Armsan phenomadan yana kullandım.

Piyasada hazır bulabileceğiniz  , dipçik uzatma pegleri , özel şokları vs vs , yanı sıra , kişiye özel  modefikasyonada oldukça uygun . Rs2 magazin tüpü phenomaya birebir uyuyor. Yani 5+1 olan tüfeği 7+1 'e çevirebiliyorsunuz. Bendeki phenoma böyle ve galiba dünyada tek 7+1 phenoma bende olanı.

( Gerçi magazin tüpünün yanısıra , ayarlanabilir yanaklıklı dipçik , birde kendi icadım olan 3 yollu  piccatiny taktik magazin tüpü aparatı   ve vertikal grip ( El tutamağı denilen parça ) da ilave edince phenoma , phenomalıktan çıktı. Atsan atılmaz, satsan satılmaz , baksan ne idüğü belirsiz , İyice garip bir şey oldu .Ama ben böyle seviyorum)

Çevrimdışı Anıl SARAN

• *
  • Waltter Target / Derya / Torun / Alperen
« Yanıtla #174 : 15 Temmuz 2015, 13:09:41 »

Tüfeğin kralı Huğlu Forever 1 .
LÜTFEN DOĞUM YILINIZI VE BULUNDUĞUNUZ YERİ YAZIN