Gönderen Konu: köpekte uyuz var heryeri yara yardımlarınızı bekliyorum  (Okunma sayısı 20703 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sevdiğimz bir avcı abimiz istanbulda bir av  köpeği jagdterier önerdi gittik almaya tabi adam köpeği görmemiş. aldığımız adam köpek tüccarı barınakta var 50 tane köpek çoğu kangal köpeklerin hali içler acısı berbat bir koku ortam pis heryer fanyans kaplı ıslak,soğuk dışarda olanların yarısı açıkta yatıyor. alacağımız köpekte uyuz olmuş heryeri yara utanmadan birde para istedi bizden para vermedik köpeğide almayacaktım ama kıyamadım birini olsun kurtarayım diye aldım. bu köpeğin iyi bir tedaviye ihtiyacı var nasıl bir tedavi uygulayayım önerileriniz nelerdir.

upload

online photo sharing

picture hosting

upload pic
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2013, 10:57:03 Gönderen: Murat KORKMAZ »
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
Ynt: köpekte uyuz var heryeri yara yardımlarınızı bekliyorum
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2013, 17:46:59 »
Murat bey iyiki bu köpeği kurtarmışsınız :( diğer köpekler de aynı durumda ise bir telefonla yada maille burayı şikayet etmelisiniz bence,
sokakta yaşasalar daha iyi olurdu halleri :(

bence kısa zamanda iyileşir,   fotolardan durumu net değil net olsada parazit ve diğer aşıları  için v.s zaten veteriner hekime gitmelisiniz güzel köpek.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 21 Şubat 2013, 18:00:08 »
Murat bey iyiki bu köpeği kurtarmışsınız :( diğer köpekler de aynı durumda ise bir telefonla yada maille burayı şikayet etmelisiniz bence,
sokakta yaşasalar daha iyi olurdu halleri :(

bence kısa zamanda iyileşir,   fotolardan durumu net değil net olsada parazit ve diğer aşıları  için v.s zaten veteriner hekime gitmelisiniz güzel köpek.

içerde bir tur anca atabildim malesef diğer köpekleri inceleyemedim. okadar pis bir koku vardıki anlatamam. nereye bildirmemiz gerekiyor eminimki kendi bölgesinin yetkilileri buraya göz yumuyordur birşey yapacaklarını sanmıyorum
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

The following users thanked this post: Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 21 Şubat 2013, 18:20:32 »
 O0 O0 yazık günah yaa .dediğiniz gibiyse ;  bu hayvanların vebaliyle nereye gidecekler .. bu toprağın üstü  varsa altıda var ... gelgelelim köpeğe ;benim bildiğim kadarıyla ;  bir veteriner hekimden  uyuz ilacı alıp ,  hergün ilaçlı suyla  tepeden tırnağa yıkaayıp , ve bu suda bir müddet bekletilmesi gerekir .. uyuz olmuş bir köpeğimi bu şekilde tedavi etmiştim ... yanılmıyorsam 3 gün üst üste tekrarladıydım ... uyuz öyle kendiliğinden geçmez , illaki bir veteriner hekimden ilaç alınması gerekir ... 1 köpeğide olsa kurtarmanız , sizin duyarlı bir insan olduğunuzu gösterir .. herkes bu duyarlılığa sahip olsa , insanlık dışı bu tür kötü olayların  yaşanmayacağı kanısındayım .. duyarlı davranışınızdan dolayı sizi tebrik ederim .. saygılarımla ... O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

The following users thanked this post: Emre GÖKTAŞ

Çevrimdışı Halil TEKİN 34

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2013, 19:01:30 »
bence en yakın veterinerlik fakültesinden yardım alınız
Kıbrıs
20/06/1983

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2013, 11:03:28 »
ilaçlı suyla ilk banyosunu yaptırdım bakalım. veteriner çağırdım gerekli aşılarınıda yaptıracam inşallah kurtarırırz hayvanı
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Şubat 2013, 11:46:25 »
ilaçlı suyla ilk banyosunu yaptırdım bakalım. veteriner çağırdım gerekli aşılarınıda yaptıracam inşallah kurtarırırz hayvanı
O0 O0 O0 O0 murat bey , köpek ilaçlı suyla banyo yaptırılınca , ilacın etkisiyle kaşınmak ve vücudunu yalamak isteyecektir .. kesinlikle vücudunu yalamasına izin vermeyin .. çünkü yaladığı bölgelerde ilaç etkisini gösteremez .. zamanında benim köpeğimde ayağını yaladıydı ve o bölge kusurlu kaldıydı  ...  inanıyorum ki düzelecek ... cumanız mübarek olsun .... O0 O0 O0
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 22 Şubat 2013, 20:05:33 »
köpeğe ivomec adlı iğneyi uygulayın en etkilisi bu dışarıdan uygulanan ilaçlar ancak temas ettikleri noktalara etki eder temas etmediği yerden uyuz tekrar yayılır, biz uyuz olduğunda köpeklerimizi ivomec le tedavi ediyoruz. gayet iyi sonuç alıyoruz tavsiye ederim. yenlız ilk uygulamadan sonra tüyler açılmaya başlar bu iyleşme belirtisi dir ikin ci uygulamayı 2 hafta sonra falan yaparsanız yeterli gelir geçen yıl benimde köpeğimin biri baya bir uyuz olmuştu 2 uygulamayla tedavi ettik.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 22 Şubat 2013, 20:13:38 »
abdullah bey sağolun uyuzu tedavi edebilirsek bu yaralarda kururmu deride tüy dökülmesi çok kabuklaşmış yaralar var
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2013, 15:06:13 »
yaralar kurur ilk uygulamadan sonra tüyler ve kabuklanmalar dökülür ve tüylerde açılma olur daha sonra yeni tüyler çıkar bir uygulama genelde yetiyor ama tedavinin yarım kalmamAsı için iki uygulama gerekirse üç uygulama yapmak iyi olur. geçen bir arkadaşın yavru köpeğide uyuz olmuştu onada ivomec önerdik bir hafta arayla iki uygulama yapmış tamamen düzeldi.
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2013, 17:31:46 »
Bu şekilde tüccarlık yapanlar bile var ve bunlar ekmek yiyor bu işten .Yazık gunah ya . Bu  hayvan bu hale gelene kadar nerdeymiş bu adamlar.
Siz en iyiinisini yapmışsınız en azından birini kurtarmışsınız .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2013, 17:56:52 »
kilosuna göre 0,3 ml avromec-f kullandım inşallah sonuç alırım kaç gün arayla uygulama yapmak lazım
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2013, 18:12:42 Gönderen: Murat KORKMAZ »
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2013, 18:05:54 »
Bu şekilde tüccarlık yapanlar bile var ve bunlar ekmek yiyor bu işten .Yazık gunah ya . Bu  hayvan bu hale gelene kadar nerdeymiş bu adamlar.
Siz en iyiinisini yapmışsınız en azından birini kurtarmışsınız .

kurtarmasına kurtardık ama tedavisini inşallah yapabiliriz. yarın ilçe tarım müdürlüğündeki veteriner bir abimize götürecem gerekeni yaparız dedi. diğer köpeklerime bulaşmaması için ayrı yerde tutuyorum inşallah düzelirde bende rahatlarım
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 24 Şubat 2013, 20:54:26 »
Düzelir tabiki neden düzelmesin.Bu bir hastalık ve tedavisi genelde de mümkündür.Tez zamanda iyileşir inşallah ve seneye de seni şaşırtacak bir köpek olur inşallah .
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Vet.Hekim Kaya GİRAY

• *
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2013, 15:35:29 »
murat bey uyuz tedavisi mümkün paraziter bir hastalıktır hekiminizde gereken tedaviye zaten başlamıştır şimdiden geçmiş olsun
Kaya GİRAY(Veteriner Hekim)
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

• *
« Yanıtla #15 : 28 Şubat 2013, 15:38:10 »
  bu arada resimlerde şimdi dikkatimi çekti durum mantarla kombine olabilir hekiminize bir danışın isterseniz
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Murat KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 28 Şubat 2013, 17:37:24 »
  bu arada resimlerde şimdi dikkatimi çekti durum mantarla kombine olabilir hekiminize bir danışın isterseniz

hocam daha ayrıntılı resim veya video göndersem ne çeşit bir ilaç yada tedavi uygulamam gerekir yardımcı olurmusunuz.
Murat KORKMAZ
1981 sakarya

• *
« Yanıtla #17 : 02 Mart 2013, 11:27:04 »
murat bey muayene etmeden tedaviyle ilgili bilgi vermem doğru olmaz tavsiyem hekiminizle bu işi çözmeniz olacaktır ama her zaman telefonla bana ulaşabilirsiniz imza bölümümde numaram mevcut geçmiş olsun
1982 (İnegöl/BURSA)
05365548350

Çevrimdışı Mehmet MUTLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #18 : 02 Mart 2013, 13:13:01 »
köpeğe ivomec adlı iğneyi uygulayın en etkilisi bu dışarıdan uygulanan ilaçlar ancak temas ettikleri noktalara etki eder temas etmediği yerden uyuz tekrar yayılır, biz uyuz olduğunda köpeklerimizi ivomec le tedavi ediyoruz. gayet iyi sonuç alıyoruz tavsiye ederim. yenlız ilk uygulamadan sonra tüyler açılmaya başlar bu iyleşme belirtisi dir ikin ci uygulamayı 2 hafta sonra falan yaparsanız yeterli gelir geçen yıl benimde köpeğimin biri baya bir uyuz olmuştu 2 uygulamayla tedavi ettik. 

ivomec av köpeklerinde koku duyusuna zarar verebilir. Uyuz ile ilgili açılmış konular sitede mevcut uyuz çeşitleri çok fazla olduğu için işiniz zor 
    Kullandığınız ilaçlardan fayda göremezseniz amitraz isimli ilacı bulmaşansınız olur mu bilmem üretimi durduruldu. Kendi köpeğimi uyuzdan arındıra bilmek için epey ilaç kullandım içlerinde en etkili olanı amitraz
Mehmet MUTLU
1980-Kırklareli/Babaeski 
05375661200

Çevrimdışı Fikri ÖZDEMİR

• *
« Yanıtla #19 : 15 Nisan 2013, 21:20:32 »
prasayı kaynat suyunu içme suyna ver yemeeginide yap hafdada 1 iki sefer ver suyuylada banyo yaptır
Fikri ÖZDEMİR
1981 BALYA/DEĞİRMENDERE