Ben çocukken dağda dayım babam ve ben mayıs ayı sonlarına doğru dolaşırken ben kayalıkların kenarından giderken birçift yılan gördüm ye aram 2-3 metreydi, yılanlardan iri olan benim üzerime doğru gelmeye başladı bir fosurtu fısıltı anlatamam inanın kulaklarımı tıkadı ses sanki yılan ensemde...
.
Elimde kamçı vardı bağırarak sallayarak kaçmaya başladım 15-20 metre sonra arkama baktım hala yılan geliyor peşimden.
Babam dayım baktım bana doğru koşarak geliyorlar
bende onlara doğru koşuyorum ama yılanda hala fısıldayarak geliyor.
Dayım babama sarıldı ve tuttu bana seslenerek elindeki kızılcık deyneği önüme attı git o yılanı öldür dedi. Babamı hala bırakmıyor ve bir yandanda bana kızarak çabuk öldür korkma erkek adamsın korkunu yenersin öldür kafasını ezmen lazım birkaç defa vur kemikleri kırılır ve hareketlerinde zorlanır saldırıyı bırakır savunmaya çalışır dedi.
Daha 15 yaşındayım. Cesaretimi topladım ve deynekle ylanın üzerine yürümeye başladım hemen toparlandı hemde başını yerden yukarı kaldırmaya başladı deynekle birkaç defa vurdum korku ve heyecandan görseniz bir yılana bir taşa toprağa derken yılanı nihayet öldürdüm ve dayımın yardımıyla kafasını ezdik.
Babam kızıyor dayıma beni neden tuttun çocuğu yılan sokacaktı falan derken. Dayım yanıt verdi ben böyle yapmasaydım ömür boyu birşeylerden korkardı.
Dağlar bizim atamız biz ölüp gideceğiz çocuklarımız yaşayacak buralarda, her zaman yanında biz olamayız diyerek bana döndü ve dedi oğlum gözünle gördüğün hiçbir şeyden korkma. Korkman gereken tek şey gözünle görmediğin tehditlerdir dağlarda her zaman herşeye hazır ol dikkat et dedi.
Her zaman duacılarıyım.
Bu paylaşımı görünce aklıma geldi paylaşmak istedim.
Onlarda can taşıyor sonuçta hayvan kendini savunuyor. Gagalar veya ayakları ile hafif acıtacak şekilde sıkar. Önemli olan temkinli olup dikkatle şaşırtıp tutmak. Av kuşlarını tutunca sevmek yakından bakmak vb. amaçla asla yüzümüze yaklaştırmamalıyız. Birde onların ufak tefek ısırıkları veya pençe atmaları bizi hem tecrübe sahibi yapıyor hemde alışmamızı ve bundan korunmamıza katkıda bulunuyor...
Selamlar.....