Gönderen Konu: DRAHTHAAR EĞİTİM  (Okunma sayısı 4914 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
DRAHTHAAR EĞİTİM
« : 20 Şubat 2013, 20:56:27 »
Arkadaşlar ben ava yeni başlamış amatör bir avcıyım ve köpek olarakta uzun araştırmalar sonucu d.d beslemeye karar verdim. Bu kararımda siz ustalarımızın önerileri ve d.d ın özellikleri çok etkili oldu ancak ben daha önce hiç av köpeği beslemediğim için bu köpeği nasıl eğiteceğimle ilgili bir bilgim yok nasip olursa nejdet diye avcı bır abimiz mart ayında doğacak yavrularından birisi için bana söz verdi sizden istediğim internet üzerinde bu köpekle ilgili ayrıntılı bir eğitim yada bilgi bulamadığımdan dolayı yardım.. Bu av arkadasını nasıl buyuturum nasıl eğitir ve nasıl bir av arkadası haline getiririm bana yardımcı olursanız çok sevinirim... simdiden ustalarıma teşekür ederimmm

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
Ynt: DRAHTHAAR EĞİTİM
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2013, 21:00:25 »
Önder bey öncelikle aramıza hoşgeldiniz..
Irk seçiminde doğru bir karar vermişsiniz fakat zamanlamanız yanlış olmuş..
Drahthaar diğer ırklara göre eğitim bakımından daha çok bilgi ve birikim gerektirir.Avcılığa yeni başladığınızdan dolayı bu sizin için bir dez avantaj olabilir..
Ayrıca şunu da unutmamak gerekir..Köpek eğitimi kitaplardan okuyarak yada kulaktan dolma bilgiler ile olmaz..Tecrübeye sabit bir şekilde eğitmek en iyisi olacaktır..
Kolay gelsin..
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Ersin TETİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2013, 21:01:21 »
Önder Bey öncelikle hoşgeldiniz . Öncelikle sitemizin köpek eğitimleri bölümlerini dikkatlice inceleyiniz. Daha sonra web den ve youtube dan bir çok eğitim videosu bulabilirsiniz onları izleyin .Demek istediğim önccelikle bu konu hakkındaki teorik bilgileeri öğreniniz.Köpeğiniz geldikten sonra da pratiğini yaparsınız . Drahthaar güzel bir tercih fakat eğitim konusunda şunu söylemek istiyorum eğer daha önce hiç köpek eğitmediyseniz biraz sıkıntı çekebilirsnz. Onun dışında sitede çok tecrübeli arkadaşlar onlarda ellerinden geldiğince yardımcı olacsklardır.
Ben bu konuda bir tavsiyede bulunabilirim ,köpeği erkenden canlı bıldırcınlarla eğitmeye çalışıp telafisi çok zor olan hatalarla karşılaşmamanız için buna dikkat ediniz .
Saygılar ;
  • Duetsch Drahthaar
Ersin
1982 KOCAELİ

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2013, 21:33:41 »
Arkadaslar öncelikle bana yardımcı olmaya çalıştığınız için sizlere teşekür ederim. Benim en buyuk sıkıntım daha doğrusu web kanalından öğrenemediğim şey bu dosta nasıl davranmalıyım ayrıca internet uzerinde yayınlanan öneklerde genellikle eğitimli d.d kullanılması. bu köpeğin kanında av kanı varsa zaten merada kendini gösterir benim asıl merak ettiğim konu temel eğitim ve ,ileri itaat eğitimi çünkü arastırdığım karadıyla bunlar av esnasında çok önemli şeyler şimdiden yardımlarınızdan dolayı çok teşekür ederim.

Çevrimdışı Gökhan TÜRK

• *
  • "TÜRKÇE GİDERSE TÜRKİYE GİDER ! "
    • www.drahthaar.azbuz.com
« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2013, 23:22:44 »
Arkadaslar öncelikle bana yardımcı olmaya çalıştığınız için sizlere teşekür ederim. Benim en buyuk sıkıntım daha doğrusu web kanalından öğrenemediğim şey bu dosta nasıl davranmalıyım ayrıca internet uzerinde yayınlanan öneklerde genellikle eğitimli d.d kullanılması. bu köpeğin kanında av kanı varsa zaten merada kendini gösterir benim asıl merak ettiğim konu temel eğitim ve ,ileri itaat eğitimi çünkü arastırdığım karadıyla bunlar av esnasında çok önemli şeyler şimdiden yardımlarınızdan dolayı çok teşekür ederim.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160943.new.html#new

bu konuda bir video var ve sorularınız için oldukça faydalı olacaktır

size naçizane önerim şudur ki bir DD her daim sahibini yoklar
ona ne çok sert davranın ne de onunla yüzgöz olun
ona yalnızca patronun siz olduğunu kabul ettirmeniz gerek
bundan sonrası için zaten sizin gözünüzün içine bakacaktır
ama bu durum eğitime yeni başlayan birisi için bir süre için sabır gerektirir

*asla sinirlenmeyin ve onun da lider yapıda bir köpek olduğunu unutmayın
*eğitim esnasında dayağı kesinlikle aklınızdan çıkarın ama bir yandan da ciddiyeti asla elden bırakmayın
*her eğitim seansından sonra onunla oynayın ve bu eğitim seanslarını çok uzun tutmamaya gayret edin
*bir komutu öğrenmeden başka bir komuta geçmeyin
* belki de en önemlisi eğitim dışında da köpeğiniz ile mümkün olduğunca çok vakit geçirin aranızda bir sevgi bağı kurulsun (asla rüşvete dayalı bir bağ olmasın)

bu bağı kurduktan sonra bir DDnin sahibi için yapamayacağı şey yoktur
bunu zaman içinde göreceğinizi temin edebilirim

sağlıcakla
Gökhan TÜRK
0 Rh+ 1981  AYDIN              www.drahthaar.azbuz.com

"Son suyu kirlettiğinizde, son agacı kestiğinizde ve son balıgı tuttugunuzda paranın yenmeyecegini anlayacaksınız. Jeronimo "

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2013, 00:45:12 »

işte can alıcı nokta bu av köppegıne av egıtımı verılmez öylebır egıtım yoktur itaat temel egıtım vardır  ferma egıtımı dıye bırsey yoktur . kanında olan bırşeydır.

bolca aport yaptırın getır götür yaptırın  ben tenis topu ıle yaptırmıştım tenıs topu nesert ne yumusak hayvan dişlıyemıyor ve avıda cıgnemeden getırıyor  uzun süre topu at getır yaptırdım tabıkı bu esnada gel otur komutunuda ögretıyorsunuz. ben ögretmedım.
 sonra topa bıldırcın kanatı sarıp at getır yaptırdım.
ir iki kere onunde ıple kanat gezdırdım oda ferma fotosu cekmek ıcın . ıple gezdırılen kanat hayvanın kokuyla avlanmasını bıraktırıp görerek avlanmasına sebep oluyor.
köpek itaat egıtımı sabır işidir helekı d.d bıraz fazla oynamayı sever geneldede 1 yasında fılan tam oturaklı olur 1 yasına kadar ortalıgı yıkar :)
oynamayı sever. egıtımlerde fazla sıkmayın 10 15dk egıtımler yatırın ılk başlarda cok oyunu sevdıgı ıcın oyun tarzında ılerler bu işler.

cogu kişi hayvana ödul vermeyın der ama ben odul sayesınde kısa zamanda  getır götur e gel gıti ögrettım ilk başlarda her yaptıgı şey ıcın bırtane şu nesquık in cıkolata komflexi verırdım bayılırdı ona :)  sonra 3 5 yapmada bır derken sonra vermemeye başladım veşuan köpegımden cok cok memnunum agzında asla cıgnemez dırek yanıma getırır.
ama dedıgım gıbı 1 yasına kadar baya sabır ıster. ama suoper köpeklerdır av kanı yuksek kopektır fazlada ıtaatı kafanıza takmayın zaten sahıbıne asık olan bır köpek avda kım ne vurusa vursun bana getırır benımkı :) otur kalk egıtımı yaptırmadım  cagırdımmı gelsın vurulanı getırsın bana yeter dedım kım şuanda oyle cagırdımmı yanımda dolasır avını yapar oynarız keyfımıze bakarız :D
saygılar
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2013, 00:47:43 Gönderen: Kadir TOPÇU »
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 21 Şubat 2013, 10:50:32 »
Arkadaşlar bana yardımcı olmaya çalıştığınız ve bilgilerinizi benimle paylaştığınız için sizlere çok teşekür ederim ve vermiş olduğunuz bu bilgilerin bana faydalı olacağına inanıyorum

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 21 Şubat 2013, 11:29:22 »
Gökhan beyin göndermiş olduğu vidyo içinde ayrıca teşekürler.

Çevrimdışı Kadir TOPÇU

• *
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2013, 17:38:08 »
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,119157.0.html
buyrun bunu ızleyın seyhan erkın abımızın köpegı benımde damat :)
egıtımı zor degıl sadece sabır ılgı okadar
Kadir TOPÇU
1984-ADANAlıyık

Çevrimdışı Önder ÖZTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 21 Şubat 2013, 18:04:01 »
gönderileriniz için çok teşekür ederim. şu arkadaşa bir kavusayım ınanıyorumki benimle paylaşmış olduğunuz vidyo ve öneriler çok işime yarayacak. tşk