Volkan Bey,
Biraz daha atış yapıp alışsanız emin olun üçüncüyü de atarsınız
Şimdi arkadaşlara pompalı ile avlanmak uzak geliyor fakat çok samimiyim, ben nişan bozmadan/az bozarak kuruyorum tüfeği. Atış yaptığım anda namlu yukarı şahlanmışken el kundağını geri çekmeye başlıyorum ve namlu aşağıya düşerken de ileri itmek suretiyle kurmuş oluyorum. Kısacası namlu tekrar avın üzerine geldiğinde, gecikme 1 saniyeyi bulmadan silah kurulmuş oluyor. Bu sistem oturana kadar ciddi sayıda atış yapmak lazım. Youtube' da bir video seyretmiştim, yabancı ülkedeki (rahatsız) bir arkadaş, benim otomatiği kullandığımdan daha hızlı pompalı kullanıyor. Heveslenip ben de denedim ama yanına bile yaklaşamadım
Muazzam bir koordinasyon vardı amcada..
Osman Bey,
Klasik avcı tüfeği bence çiftedir. En sevdiğim tüfektir de.. Ama (yine bence) pompalıya "Kesinlikle avcı tüfeği değildir" diyerek kestirip atarsanız, pompalı ağlar
Avcılar kullanamadıkları için tercih etmezler, çünkü nişan bozuyor. Zaten nişan bozmayan hali otomatik olmuş oluyor. Nişan bozmadan kullanabilen kişi için, poze veya çifte gücüyle atış yapan bir otomatik tüfek gibi düşünün.. Böyle baktığımız zaman, eğer otomatik tüfek avcı tüfeği ise pompalı da avcı tüfeğidir. (Çullukta kullanır mıyım? Mümkünse kullanmam. Çulluk için 1 sn. gecikme bile fazla)
"Aman onunla mı uğraşıcam; buna alışana kadar alırım otomatiği kullanırım" derseniz de haklısınız..