Gönderen Konu: AVCILIK BELGESİNİ İPTAL ETTİREN 500 AŞMIŞ.....  (Okunma sayısı 13133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
AVCILIK BELGESİNİ İPTAL ETTİREN 500 AŞMIŞ.....
« : 10 Şubat 2013, 19:29:54 »
EVET  bu haberi duydum avcılar arasında konuşulurken..bence dahda fazladır... yeni sezon için  300 tl yi bulacak avlanma masrafımız..ve   "devlet avlağı"-"" genel avlak""-"" örnek avlak"" yelpazeleri iyice genişleyerek avcırara rahatlıkla avlanacak yer kalmayacak....yani ne olacak avcı cok para verecek ve az av yapacak ..budurumda avcı ne olacak...?
BİR şey için yaparken ücret ödüyorsan, o şey  senin için ücreti ödenilen yer tarafından daha konforlu, daha kolay daha elverişli, daha makul, daha güzel , hale getirilmeli değilmidir ?...eğer bu şartları sunmuyorsa ücret veren avcı budurum da nedir..yada ne durumuna konulmuştur... verdiğimiz vergiler bize ne olarak geri dönüyor... kelik olarakmı hani nerde...16 ilde keklik avı tamamen kapalı marmara avcısı neden keklik avlayamıyor kendi avlağında..en gözde ördek meraları neden kotalı oldu...göç kuşlarında neden yeni bir düzenlemeye gidilmiyor...

bana bu 500 kişi en doğru işi yapmış gibime geliyor....doğru olanı yapmak akıllı olanın işidir...

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
Ynt: AVCILIK BELGESİNİ İPTAL ETTİREN 500 AŞMIŞ.....
« Yanıtla #1 : 10 Şubat 2013, 19:38:53 »
ŞAHSEN bende iptal etirmeyi düşünmüyor degilim bu sezon 3 keklik 1 çulluk avladım buralarda bir çok insan kaçak avlanıyor bir çogunun silah ruhsatı bile yok ben 25 yıldır avlanıyorum bu güne kadar ne bir soran eden oldu avcılık belgesini biz keriz gibi gidip devlete veriyoruz parayı avı kaçak avcılar yapıyor
1974-Marmaris
muğla
angaralı

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 10 Şubat 2013, 19:42:14 »
evet malesef artık bize enayi demeye başladılar ünal bey...direk demiyor yüzümüze karşı ama..""konuşurken ben enayimiyim de parayı yatırayım diyor""""

Çevrimdışı A.Hakan SARIYILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 10 Şubat 2013, 19:50:12 »
Birliktelik çok önemli türkiye genelinde yapılmalı bir kaç il değil ve bir kaç avcı değil
Başlayalım ama bu seferde bazı arkadaşlar vergilendirme başladı nasıl olsa vergiyi yatırdık ve cezalı yatıracağız diyecek deyilmi
E pula bir şey kalmıyor yarısı yattı yarısınıda veririz denecak bence :)
Seneye yapalım bu olayı denir gibimi geliyor
Varsa Farklı düşünen arkadaşlar hemen başlatalım giden 130 tl olur ama sonuç için değermi değer bence

Selamlar
Ahmet Hakan SARIYILDIZ
1966 GİRESUN - ANKARA
O RH +

Çevrimdışı Ahmed DEMİRTAŞ

• *
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2013, 19:52:36 »
bizim mak öncesi fedrasyonlara çok iş düşüyor ,geçen sene kamil üçbaş'a güvendik yine bir şey olmadı hatta 4 gün olan bıldıcın 3 güne indi ,göç hayvanlarında 7 gün av açık olmalı ,iç anadolu ava çok geç açılıyor agustos 15 'de açılması gerekiyor ,av açıldıgında ne üveyik ne tahtalı kalıyor ,..bu gidişle işler kötü ,işini yapamayanda işimi yapamadım istifa ediyorum demesi lazım ...
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Ünal SAYGILI

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2013, 19:58:29 »
valla arkadaşlar ben sizleri bilmemde ben bu sene askıya alacam avlanma kartını milli parklara iade edecem gidecem üzümlüden 250  300 liraya bir ruhsatsız tüfek alacam ava onunla çıkacam baktım gördüm bir denetim falan var salla gitsin dereden aşağı bu işin cılkı çıktı adamın avcılık belgesi yok ruhsatı yok soruyorum kaç keklik vurdun diye 200 250 keklik diyor hadi yarısı yalan olsun 100 keklik ben ne vurdum 3 keklik  1 çulluk
1974-Marmaris
muğla
angaralı

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2013, 20:00:01 »
acık söyleyim ben kendime 1 sezon daha izin verdim eğer işler düzelmesin... belgemi yırtarken videoya cekeceğim..hakan abi bu birlikdeliği sağlamamız cok zor... dernek başkanları bu işlere ön ayak olcak ama nerdeyse her dernek başkanının bir av bayisi var... :) hakan abi bu iş kendi kendiliğinden cözülür...milletin zaten gücü yok... ne avı nede avcılığı sürdürülebilir olmakdan cıkarıyorlar..

• *
« Yanıtla #7 : 10 Şubat 2013, 20:04:08 »
bu sistem çöktü ..
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Taner DOĞAN

• *
« Yanıtla #8 : 10 Şubat 2013, 20:15:41 »
bizim salihlide poligon sorunu var poligon olursa kesinlikle bende iptal ettirmeyi düşünüyorum parası olan av yapacak  malesef
Taner DOĞAN
1974-Manisa

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 10 Şubat 2013, 20:35:11 »
avcı degil vergi mükellefiyiz... 25 yılı dolduranları sgk dan emekli etseler bari.....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı A.Hakan SARIYILDIZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 10 Şubat 2013, 20:44:59 »
Aynen her dernek başkanının bir av bayisi var sonuçta menfaatleri düşünüyorlar
Dediğin gibi Musa Kardeşim  bu iş eğer düzelmezse 12 ay vergilendirme başlamadan önce vergiden muaf sonra belge iptali baktık düzeliyor
2 satır dilekçeye bakar tekrar vergi mükellefi olmak hadi hayırlısı bakalım

Selamlar
Ahmet Hakan SARIYILDIZ
1966 GİRESUN - ANKARA
O RH +

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : 10 Şubat 2013, 20:45:28 »
avcı degil vergi mükellefiyiz... 25 yılı dolduranları sgk dan emekli etseler bari.....

:D :D :D
güleriz ağlanacak halimize....

Çevrimdışı Erdinç ŞEN

• *
  • VATAN MİLLET SAKARYA
« Yanıtla #12 : 10 Şubat 2013, 21:00:21 »
:D :D :D
güleriz ağlanacak halimize....

:) ayenn öyle valla
erdinç - 1977
0 545 340 00 08

Çevrimdışı Davut KONUŞ

• *
« Yanıtla #13 : 11 Şubat 2013, 00:08:23 »
Bundan sonra bol bol trap atacağız gibi duruyor. Gariban avcıya önümüzdeki yıllar da av yaptırmayacak bir sistem geliyor gibi!!!
Davut KONUŞ - 1975-Afyon - 0 RH (-) Negatif - 0.507.603 00 39

Çevrimdışı Ufuk EVCİ

• Müdavim Üyemiz
  • ufuk09
« Yanıtla #14 : 11 Şubat 2013, 17:18:14 »

Birol abiye kesinlikle katılıyorum :) :) :)
Ufuk EVCİ   
1977 ÇİNE / AYDIN

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #15 : 11 Şubat 2013, 18:29:19 »
18 yaşından bu zamana bende belgeli avlanıyorum ve inanın benim yaşıtlarımın bir çoğu ruhsatsız avlanıyor ve benden daha çok av vurmuş bu ruhsatsizlar niye diye sorarsanız biz çarşamba cumartesi pazar diye kendimizi sınırlarken adamlar ölmüş eşşek kurttan korkmaz diyerek haftanın her günü ava gidenler inanın vergi olayını geçmemiş olsaydık kesinlikle iptal ettirip ruhsatsız bir tüfekle ava gitmeyi bende planlıyorum çünkü artık bu sistemin b.ku çıktığı ve kokusunun artık cekilmiycek hale geldiği çok açık sonumuz hayır olsun...
MUSTAFA ERTAN

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 11 Şubat 2013, 18:37:35 »
bu senede onların olsunda yeni sene bakalım kimin olur.

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #17 : 11 Şubat 2013, 18:44:16 »
bu işe bir çözüm bulunmalı bencede  bu gidişle av yapamayacak duruma gelecegiz yeni sezonda işler daha kötü olacak tahminimce  yasaklar çogalacak av yapacak mera bulamayacagız.Biz böyle sesimizi çıkarmadan kuzu kuzu ödersek harç parasını pul parasını da

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı İbrahim ÇELİK

• *
  • Gonyalı
« Yanıtla #18 : 11 Şubat 2013, 18:44:52 »
bu senede onların olsunda yeni sene bakalım kimin olur.

aynen :)

İbrahim ÇELİK
1983-Konya
''Kamil odur ki koya her yerde bir eser ,. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.''

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 11 Şubat 2013, 19:55:21 »
Değerli abilerim ustalar ve arkadaşlarım;

Bende bu konu aklıma geldikçe hep aklıma ucuz bir tüfek alırım, belgemi iptal ederim, yani saymama gerek yok bissssürü çıkar yol  kendimizce ne bileyim çözüm üretip gidiyoruz.
Yhu birileri anlamıyor galiba Bizler avcıyız. Kardeşim...!
Neden özgürlüğümüz kısıtlanıyor. Dedelerimiz Atalarımız bu toprakları kazanmış bizlere emanet etmiş. Rahat rahat dağlarımızda Özgürce çıkıp dolaşamayacaksak, üçbeş mermi atamayacaksak, ne bileyim avlanamayacaksak ne anlamı ne farkı kalır kafesteki kuştan.. Özgürlüğümüzü kısıtlayıp duruyorsunuz..
Karınızı düşünüp bizleri hiçe sayıyorsunuz.
Bizlerde artık uyanalım kendimize çıkar yol arayacağımıza Bu haksızlığın üzerine yürüyelim bir dur diyelim.
Bunun sonu nereye gidiyor belli. Çok öfkeli ve sinirliyim yanlış birşeyler ifade etmemeye çalışıyorum..
Tüfeğimin ruhsatında yazıyor meskun mahal dışında dağda bayırda kırda taşıya bilir kullanabilirsin diye yetki verilmiş eee ben gezmeye dolaşmaya çıkacam atış yapacam vsss vss. belgemde var şimdi görevliler beni durdurup sorgulayıp veya ceza mı yazacak....
Allah sonumuzu hayır etsin.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

• *
« Yanıtla #20 : 11 Şubat 2013, 20:05:32 »
ünal bey haklısın ...durum bu ...
Ahmed DEMİRTAŞ
1975 İSTANBUL

Çevrimdışı Hakan SEÇKİN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 11 Şubat 2013, 20:27:08 »
bu sezonun başında mak kararları belirlenirken bu konular açılmıştı. birçok kişi av yapmayacağın pul almayacağını söylüyordu. ama av sezonunun başlamasıyla bıçakla kesilmiş gibi kesildi.. ısrarla savunuyorum sadece av konusunda değil her konuda vatandaş olarak haklarımızı arayamıyoruz, yetkililerde bunu bildiği için nasılsa istediğimiz olacak diyip kafalarına göre herşeyi belirliyorlar.. malesef konuşmaktan başka hiçbirşey yapamayan bir toplumuz
Hakan SEÇKİN
1975 ANTALYA
BEN HAYATIMDA 2 MUSTAFA İSMİNİ ÇOK SEVDİM 1.CİSİ EY MÜMİNLERİM DİYEN SAV MUHAMMED MUSTAFA 2.Sİ EY YÜCE MİLLETİM DİYEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. BİR YILDIZ VAR KANINDAN YADİGAR, BİR DE HİLAL UNUTTUN MU ÇOCUK? SADECE BİR CADDE ADI DEĞİLDİR İSTİKLAL.

barışgökduman

• Ziyaretçi
« Yanıtla #22 : 11 Şubat 2013, 21:00:06 »

Bu sene iptal ettirmeye vaktim olmadığı için yatırdım.Seneye kesinlikle iptal ettiriyorum.

Çevrimdışı Harun KARAOSMANOĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 15 Şubat 2013, 14:18:55 »
Öfke ile kalkan zararla oturur İptal ettirdiğim  zaman güzel bi av gününde Şeytana  uyup gittiğimde  karşıdan denetmenleri görüp o korku yu yaşamaktansa vergimi yatırır  Dim dik  gider avlanırım
Benim fikrimdir  herkişinin fikrine saygım var RASTGELE
Harun KARAOSMANOĞLU
1964 KASTAMONU         [email protected]
0 542 603 30 29 Kurt, Ayı dahil TAHNİT VE TROFE YAPILIR
Puanter ve Drahthaar  itinalı tavşan avı yapılır.

Çevrimdışı Alaaddin METİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 13 Ağustos 2013, 16:35:49 »
aVCI bELGESİ NASIL alacağımı araştırırken buralara kadar geldim.  Valla Bugün Ruhsat için gerekli evrakları tamamladım. emniyete dilekçeyi verip tüfeğimide sipariş etme aşamasına geldim. Yazılanları görünce avcı belgesi almaktan vazgeçtim sanırım. Az önce döşemealtı avcı kulubünü aradım.  220 tl kurs ücreti dedi. 200 tl civarıda kurs bittikten sonra avcı belgesi almak için veriyormuşuz 500 tl ye geliyor nerdeyse ondan sonra heryıl para yatıracaksın vs. Bu olay beni bile aşıyorsa diğer vatandaşları düşünemiyorum. Bekarım baktığım biir ailem yok ve işim olmasına rağmen oldukça külfetli. Zaten balığa ve ava gidebilmek için sırf bir araba edindim yoksa ne masrafı vergisi vs nede arızası ile uğraşırdım. dünyanın en pahalı yakıtını kullannıyorum zaten ava gitmek için birde burada vergiye bağlanmış iş. Çok vahim gerçekten. Açıkcası belgesiz avlananlara bir laf diyemem bunları görünce. Herkesin  avlanmaya hakkı var. Parası olanın değil. Oldu olacak sadece paralı turistler vs avlansın sömürsün avlaklarımızı....
1985 ANTALYA