Gönderen Konu: Belki çok basit ama benim cevabını bilmediğim bir soru :(  (Okunma sayısı 5217 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
İlk defa mobil şoklu bir tüfek kullanacağım :D
Extended şok kullanmak istersem bu mümkün müdür? Namluyu 2-3cm uzattığını sanıyorum sağlıklı mıdır? Her extended şok yerli tüfeklere olur mu?
Cevaplar için teşekkür ederim. Dediğim gibi hiç mobil şok takmadım ve çıkarmadım, neyin ne olduğunu da bilmiyorum açıkçası :(
Göreceğiz bakalım, bakmadan, incelemeden aldığım bir tüfeği hayata döndürme çabası işte :)
Ramazan Usta'ya(Aknarçay) sanırım yarın ulaşacak tüfek. 
Selamlar
Rast Gele

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
Ynt: Belki çok basit ama benim cevabını bilmediğim bir soru :(
« Yanıtla #1 : 09 Şubat 2013, 00:56:35 »
Kullanırsınız. Vida adımları uygunsa(Beretta, Benelli tipi olsa gerek) ve sonuna kadar vidalandığında şok borusu namlu omzuna yaslanıyorsa olur. Vidaladığınızda olup olmadığını kolay fark edersiniz. Extended şok(uzun şok) zararlı bir şey değil. Ne ki, tam vidalanabilsin. Düzgün yapılmışsa silme hiza şoklardan daha verimli olacaktır. Çünkü şokun çıkışa yakın tarafındaki paralel kısım uzun olduğunda dağılımın daha düzgün aralıklı olduğunu çok sefer okudum. Denedim mi? No!

Usta anlar onu. Size söyler zaten.
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2013, 00:58:18 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 09 Şubat 2013, 01:11:22 »
Kullanırsınız. Vida adımları uygunsa(Beretta, Benelli tipi olsa gerek) ve sonuna kadar vidalandığında şok borusu namlu omzuna yaslanıyorsa olur. Vidaladığınızda olup olmadığını kolay fark edersiniz. Extended şok(uzun şok) zararlı bir şey değil. Ne ki, tam vidalanabilsin. Düzgün yapılmışsa silme hiza şoklardan daha verimli olacaktır. Çünkü şokun çıkışa yakın tarafındaki paralel kısım uzun olduğunda dağılımın daha düzgün aralıklı olduğunu çok sefer okudum. Denedim mi? No!

Usta anlar onu. Size söyler zaten.

Teşekkür ederim Volkan Bey. Cevabın sizden geleceğini tahmin etmiştim. :)
Çok teşekkür ederim. Bakalım bu mobil şok olayını kullanabilecek miyim? Benim gibi aceleci biri umarım şok dişlerini bozmaz :)
Hayırlı geceler

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 09 Şubat 2013, 21:16:41 »
Ne demek, görevimiz :) Denedikten sonra beğenip beğenmediğinizi de yazarsanız sevinirim. Ben de uzun şok düşünüyorum ama hangisi iyi ve standardı yüksek bilgim yok.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 09 Şubat 2013, 21:44:23 »
Volkan Bey;
Tüfek henüz bugün Ramazan Usta'ya ulaştı. Telefonda neler yapabileceğimizi konuştuk. Yedek namlu 67cm mobil şok olacak inşallah. Tüfek 1,5 aya kadar gelir sanırım. O zaman acemiliklerimi, bol resimli paylaşacağım.
Selamlar

Çevrimdışı Tolga GÜVENDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2013, 23:20:24 »
Tolga hocam ben resimdeki şokları kullanıyorum..performanstan ziyade görüntüsü için almıştım ama çok memnun kaldım...tek kötü yanı bu takımda 4 ve 2 yok..belki olanları vardır..fırsat bulup ta grupmanını test edemedim...

Bildiğim kadarıyla akkar dışında bütün yerli silahlara uyuyor..50 tlye almıştım denemenizi tavsiye ederim..Manisadan selamlar :)

ImgLand.net image
Tolga GÜVENDİK
1990 / MANİSA
ImgLand.net image

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2013, 23:35:07 »
Değerli Adaşım;
Ben de biraz önce kafkas av da buldum seninkiler gibi 1-3-5 extended ama aynı marka mı bilmiyorum. Hele bir gelsin fotolar koyarım buraya.
Yardımın için teşekkür ederim. Eğer benim aldıklarım bunlardan değilse, senden nereden temin edeceğimi öğrenmem gerekir.
Selamlar

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 23 Şubat 2013, 11:38:28 »
İlk defa mobil şoklu bir tüfek kullanacağım :D
Extended şok kullanmak istersem bu mümkün müdür? Namluyu 2-3cm uzattığını sanıyorum sağlıklı mıdır? Her extended şok yerli tüfeklere olur mu?
Cevaplar için teşekkür ederim. Dediğim gibi hiç mobil şok takmadım ve çıkarmadım, neyin ne olduğunu da bilmiyorum açıkçası :(
Göreceğiz bakalım, bakmadan, incelemeden aldığım bir tüfeği hayata döndürme çabası işte :)
Ramazan Usta'ya(Aknarçay) sanırım yarın ulaşacak tüfek. 
Selamlar
Rast Gele
sn.özhan
mobil şok tüfekler eğer tüfeğinizin namlu iç çapı ile şokların dış çapları uyumlu ise ve daralma konileri düzgün bir biçimde yapılmış ise gerçekten bir tüfek ile birçok av senaryosunu rahatlıkla yapmanızı sağlıyor...
burada önemli olan konu tüfeğinizin iç çap ölçüleri ile kullanacağınız mobil şok takımının dış çap ölçülerinin birbiri ile mikron seviyesinde birebir uyumu ile alakalı ,,yani mobil şoku tüfeğinize taktığınızda şok tabanının namlu içerisindeki şok faturasının bulunduğu kısma mikrometrik olarak pürüzsüz bir şekilde oturması ve namluda herhangi bir yüzey çıkıntısının hiç bir şekilde bulunmaması gerekiyor ,,tabiki bu durum çok çok nadiren olabiliyor elinizde namlu iç çapının şok faturası kısmının ölçümünü alabileceğiniz bir komperatör,,şok iç ve dış çaplarını ölçeceğiniz elektronik bir kumpas veya mikrometre ile bu ölçümleri yapma şansınız yoksa hiç bir zaman bu uyumun ne derece düzgün olduğundan emin olamıyorsunuz..
exdented şokların diğer mobil şoklara istinaden 2cm karar uzun olması şok boyunun uzunluğu neticesinde daha güzel grupman yapmanızı sağlıyor .. hatta bulabilirseniz namludan 2'' dışarı taşan ported exdented şokları kullanmanızı tavsiye ederim toplam şok boyu 10 cm ye çıkıyor ve elinizdeki silah bir anda bambaşka bir silaha dönüşüveriyor...
tabiki tüm bunlarla uğraşacak kadar çok zamanınız,,merakınız ve yurt dışından şok getirtecek kadar bir bütçe(nerde ise her bir şok için yerli bir yedek namlu parası) oluşturabiliyor iseniz..
gerçek anlamda mobil şoklu bir tüfeğin avantajlarını her yönü ile yaşayabiliyorsunuz.....
maalesef ülkemizde tüm yerli markaların mobil şok imalatları içler acısı durumda iyi uyumlusuna rastlarsanız şanslısınız değilse elde kumpas mikrometre şok ölçüp durmaya devam edersiniz.. ama yurt dışında bu mobil şok işi tamamen ayrı bir endüstri.....
umarım istediğiniz verimi alabileceğiniz düzgün şok uyumunda bir silaha kavuşursunuz.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mustafa ÇINAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 04 Haziran 2014, 02:01:58 »
Değerli Adaşım;
Ben de biraz önce kafkas av da buldum seninkiler gibi 1-3-5 extended ama aynı marka mı bilmiyorum. Hele bir gelsin fotolar koyarım buraya.
Yardımın için teşekkür ederim. Eğer benim aldıklarım bunlardan değilse, senden nereden temin edeceğimi öğrenmem gerekir.
Selamlar

Tolgahan kardeşim kafkas avdan almış olduğun extended şoklardan bende almayı düşünüyorum senin tüfeğine uyum sağladımı acaba? randıman aldınmı? sence bu şoklar stoeger model 2000 de randımanlı olurmu??  saygılar selamlar...
1983 Afyonkarahisar

Çevrimdışı Cihan TURGAY

• *
« Yanıtla #9 : 04 Haziran 2014, 10:06:57 »
ben 1 numara pordet extended namludan taşan şokla tahtalıda güzel atışlar yaptım.tavsiye ederim hem dışarı taşan şok sökme takmada kolaylık olduya şok anahtarı yanınızda yok unutdunuz penseyle falan sökülüp takılıyor.tecrübeyle sabittir.
Cihan TURGAY
1973 balıkesir

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2014, 22:47:37 »
bu şoklar grupmanı az da olsa etkiliyor sanırsam bende de mevcut sanki biraz daha güzel atıyormuşum gibi geliyor.

ancak bu şokun en güzel yönünü söyliyimmi size namlunun ucunu koruyor. namlu ucunu taşa çarpmak gibi bir alışkanlığı olan sakar biri olarak siddetle tavsiye ederim. namlu ucunuz yamulmuyor.
1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2014, 23:14:02 »
her tüfeğe mutlaka bütceniz uygunsa mutlaka avrupa şok alın . yerli şok pek iş  yapmaz avrupa sok ise en az % 40  daha tüfeğin randıramanı  artırır.elimde ata,armsan,huğlu baretta.frnc affnıty.stooger uyumlu  LM(lıght modıfeld) 0.710 inc. keklik tavsan tahtalı ve ördek avı için uygun şok var.260 tl aldım  ben yakın şok Skeet 0.720 inç alacagımdan satılıktır.veya 0.720 inç ile takas yaparım
« Son Düzenleme: 07 Haziran 2014, 23:26:32 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR