İlk defa mobil şoklu bir tüfek kullanacağım
Extended şok kullanmak istersem bu mümkün müdür? Namluyu 2-3cm uzattığını sanıyorum sağlıklı mıdır? Her extended şok yerli tüfeklere olur mu?
Cevaplar için teşekkür ederim. Dediğim gibi hiç mobil şok takmadım ve çıkarmadım, neyin ne olduğunu da bilmiyorum açıkçası
Göreceğiz bakalım, bakmadan, incelemeden aldığım bir tüfeği hayata döndürme çabası işte
Ramazan Usta'ya(Aknarçay) sanırım yarın ulaşacak tüfek.
Selamlar
Rast Gele
sn.özhan
mobil şok tüfekler eğer tüfeğinizin namlu iç çapı ile şokların dış çapları uyumlu ise ve daralma konileri düzgün bir biçimde yapılmış ise gerçekten bir tüfek ile birçok av senaryosunu rahatlıkla yapmanızı sağlıyor...
burada önemli olan konu tüfeğinizin iç çap ölçüleri ile kullanacağınız mobil şok takımının dış çap ölçülerinin birbiri ile mikron seviyesinde birebir uyumu ile alakalı ,,yani mobil şoku tüfeğinize taktığınızda şok tabanının namlu içerisindeki şok faturasının bulunduğu kısma mikrometrik olarak pürüzsüz bir şekilde oturması ve namluda herhangi bir yüzey çıkıntısının hiç bir şekilde bulunmaması gerekiyor ,,tabiki bu durum çok çok nadiren olabiliyor elinizde namlu iç çapının şok faturası kısmının ölçümünü alabileceğiniz bir komperatör,,şok iç ve dış çaplarını ölçeceğiniz elektronik bir kumpas veya mikrometre ile bu ölçümleri yapma şansınız yoksa hiç bir zaman bu uyumun ne derece düzgün olduğundan emin olamıyorsunuz..
exdented şokların diğer mobil şoklara istinaden 2cm karar uzun olması şok boyunun uzunluğu neticesinde daha güzel grupman yapmanızı sağlıyor .. hatta bulabilirseniz namludan 2'' dışarı taşan ported exdented şokları kullanmanızı tavsiye ederim toplam şok boyu 10 cm ye çıkıyor ve elinizdeki silah bir anda bambaşka bir silaha dönüşüveriyor...
tabiki tüm bunlarla uğraşacak kadar çok zamanınız,,merakınız ve yurt dışından şok getirtecek kadar bir bütçe(nerde ise her bir şok için yerli bir yedek namlu parası) oluşturabiliyor iseniz..
gerçek anlamda mobil şoklu bir tüfeğin avantajlarını her yönü ile yaşayabiliyorsunuz.....
maalesef ülkemizde tüm yerli markaların mobil şok imalatları içler acısı durumda iyi uyumlusuna rastlarsanız şanslısınız değilse elde kumpas mikrometre şok ölçüp durmaya devam edersiniz.. ama yurt dışında bu mobil şok işi tamamen ayrı bir endüstri.....
umarım istediğiniz verimi alabileceğiniz düzgün şok uyumunda bir silaha kavuşursunuz.....