Gönderen Konu: Tavşanlardan yavru çıkıyormuş....  (Okunma sayısı 4610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ŞAKİROĞLU

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
Tavşanlardan yavru çıkıyormuş....
« : 28 Ocak 2013, 10:29:39 »
Bölgesel olarak hava şartlarından farklılık gösterirmi bilmem ama bundan 2 3 hafta öncesine kadar ocak ayının başlarında tavşanların çift kalktığını  İç Anadolu Bölgesinde duymuştuk ama geçen hafta bazı arkadaşların vurulan tavşanlardan yavru çıktığını söylemesi moralimizi iyice bozdu.Yaban tavşanı senede dört kereye kadar yavrulayabilirmiş, bir seferde 2-3 ve ya 3-5 bazen daha da fazla yavrularlarmış.Yumuşak kış aylarında, çiftleşme maratonu ocak ortasında dahi başlayabilir.

Ustalardan bu konuyla ilgili paylaşım bekliyoruz..

Bunu söylemekteki amacım,bazı açık avların (çulluk,ördek,domuz) bahanesiyle tavşan veya keklik avının devam ettiğini duyuyoruz.Yasağa uymamakta insan hür iradesini kullanabilir...Limit noktasında herkez vicdani muhasebesini kendi yapar.Ama yavrulu hayvanı avlamak bence sıkıntı olsa gerek :( :(

Lütfen dikkat edelim...En azından sezonda keklik olmasa bile dağda 1 tane bile olsa tavşan görüp vuruyoruz.Oda bir 3 5 kişilik bir avcı gurubunun kısmeti rızkı oluyor.Bu seneki bir tavşan seneye 2 3 tavşan demek.
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2013, 11:03:42 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
Kayseri Merkez Avcılar ve Atıcılık Kulubü
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tavşanlardan yavru çıkıyormuş....
« Yanıtla #1 : 28 Ocak 2013, 10:36:54 »
 :(
Ben Sivaslıyım bu yıl 2012-2013  Av sezonunda daha hiç bir canlı av hayvanına tüfek doğrultmadım ava çıkmakta kısmet olmadı.
Be senede avcı camiası avı sonlandırsa avlanmayıda artık bıraksa ne kaybederiz bilmem ama çok şey kazanırız.
Kış boyu gerek kış şartları ile gerekse avcı ve diğer yabani avcı hayvanlarla mücadele etmiş olan hayvanları rahat bıraksakta üreseler.
Dediğiniz gibi herkesin kendi vicdanına kalmıştır artık. İllada av sezon kapanışının son günününü beklemeye gerek yok.
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

Çevrimdışı İsmail CANDOĞAN

• *
« Yanıtla #2 : 28 Ocak 2013, 10:42:11 »
ahmedim dediğin doğru soğuk geçen günlerden sonra sezon sonuna doğru havalar ısınırsa tavşanların çiftleşme riski ve gebelik ihtimali oldukça yüksek bu yaşayan arkadaşlarımızda oluyor sezon kapanmasına 1-2  hafta kala ama çok şükür daha biz öyle bir şey yaşamadık düşünmesi bile insanı vicdanen yıpratıyor....

sezonuda kazasız belasız bitirdik çok şükür artık güveci pastırmalı sucuklu yapacaz herhalde :-))
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2013, 10:43:20 Gönderen: İsmail CANDOĞAN »

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #3 : 28 Ocak 2013, 10:51:26 »
ahmedim dediğin doğru soğuk geçen günlerden sonra sezon sonuna doğru havalar ısınırsa tavşanların çiftleşme riski ve gebelik ihtimali oldukça yüksek bu yaşayan arkadaşlarımızda oluyor sezon kapanmasına 1-2  hafta kala ama çok şükür daha biz öyle bir şey yaşamadık düşünmesi bile insanı vicdanen yıpratıyor....

sezonuda kazasız belasız bitirdik çok şükür artık güveci pastırmalı sucuklu yapacaz herhalde :-))

Sucukmu,pastırmamı  :D Kayserimi biri bişimi dedi :D :D Emrin olur abi ne demek.Sözümüz söz..

Geçen senelerde çok duyduk.Çulluk ve ördek avının bahanesiyle kaçak olarak hala tavşan avlayanlar var.Ama eminin yavru olayını bilseler avlamazlar.Biz üzerimize düşeni yapalım,avlak ailesi olarak uyarımızı yapalımda kendilerine kalmış.Ördek avında tavşan nasıl olur demeyin,geçit avı bahanesiyle dağda vuruyorlar,ırmak kanal ve göletlere yürüyerek giderken gelirken avlıyorlar  :(
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2013, 11:04:34 Gönderen: Ahmet ŞAKİROĞLU »
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

tolgaozhan

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : 28 Ocak 2013, 11:04:11 »
İzmir Meralarında iki hafta önce çift kalkmaya başladılar ve biz keklik ve tavşanı geçen hafta sonu itibari ile kapattık. Hayırlısı yeni sezona eğer Allah ömür verirse.
Selamlar

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #5 : 28 Ocak 2013, 11:16:18 »
İzmir Meralarında iki hafta önce çift kalkmaya başladılar ve biz keklik ve tavşanı geçen hafta sonu itibari ile kapattık. Hayırlısı yeni sezona eğer Allah ömür verirse.
Selamlar

Bizler gibi düşünen avcı Kardeşlerimizin,abilerimizin,ustalarımızın olması güzel...Bizde çok şükür son hafta tavşan vurmadan avımızı kapattık...Yeni sezonda herkeze keyifli bol muhabbetli avlar dilerim...

Kayseri'den İzmir'e selamlar...
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

• Onursal Üyemiz
  • ZEHİR AVCI
« Yanıtla #6 : 28 Ocak 2013, 18:27:33 »
:(
Ben Sivaslıyım bu yıl 2012-2013  Av sezonunda daha hiç bir canlı av hayvanına tüfek doğrultmadım ava çıkmakta kısmet olmadı.
Be senede avcı camiası avı sonlandırsa avlanmayıda artık bıraksa ne kaybederiz bilmem ama çok şey kazanırız.
Kış boyu gerek kış şartları ile gerekse avcı ve diğer yabani avcı hayvanlarla mücadele etmiş olan hayvanları rahat bıraksakta üreseler.
Dediğiniz gibi herkesin kendi vicdanına kalmıştır artık. İllada av sezon kapanışının son günününü beklemeye gerek yok.

Sivas gibi bir memlekette sizin gibi düşünen avcıların olması güzel Seyit Bey. Yeni sezonda inş keyifli avlar yaparız.

Kayseriden selamlar
Ahmet ŞAKİROĞLU(AB R+)
1982/KAYSERİ
''AV MÜBAH,ODA KAHKAH''
www.anadoluaksesuar.com

Çevrimdışı Seyit ÖCAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 28 Ocak 2013, 18:42:51 »
Sivas gibi bir memlekette sizin gibi düşünen avcıların olması güzel Seyit Bey. Yeni sezonda inş keyifli avlar yaparız.

Ahmet Bey; Bu sözleriniz çok şey ifade ediyor ve haklısınız. Çevremizde öyle avcılar varki belge almak adamları yoldan çıkarmış.  :(
Belgesizleri hiç bahsetmeyeyim. Önemli olan belgeli belgesiz veya avcı  olmak değil vicdanlı olmak insaflı olmak.
Bu yüzden çevredeki insanlar; bilinçsiz vicdansız birkaç kişinin yaptığı olumsuz davranışlar nedeniyle bilinçli avcılarla o insanları aynı kefeye koyuyor. Biz vicdanımızın sesini dinleyip ona göre örnek davranışlar sergileyip mücadelemize devam ederiz inş.

Kayseriye Saygı ve Selamlar...
Seyit-ÖCAL
1983-SİVAS
Arh+

musa karakuşçu

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 29 Ocak 2013, 22:14:50 »
ahmedim ellerin dert görmesin bu konu açacağını biliyordum....dediğin gibi 2 avcı arkadaşım danda  bu konuda telefon geldi hatda birinin aradığında yanımdaydın...iyiki de açmışsın ....sezon kapandı lakin belki vicdanı olanlar culluk niyetine cıkıpta tavşan avlalrlarmı bu haberderden sonra bilmem ama bu durumu bildirmek insanlık vazifesidir...vicdanlı avcılara ilanen duyurulur....

Çevrimdışı Yusuf SAĞLAM

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 29 Ocak 2013, 22:30:11 »
 O0 O0
Bölgesel olarak hava şartlarından farklılık gösterirmi bilmem ama bundan 2 3 hafta öncesine kadar ocak ayının başlarında tavşanların çift kalktığını  İç Anadolu Bölgesinde duymuştuk ama geçen hafta bazı arkadaşların vurulan tavşanlardan yavru çıktığını söylemesi moralimizi iyice bozdu.Yaban tavşanı senede dört kereye kadar yavrulayabilirmiş, bir seferde 2-3 ve ya 3-5 bazen daha da fazla yavrularlarmış.Yumuşak kış aylarında, çiftleşme maratonu ocak ortasında dahi başlayabilir.

Ustalardan bu konuyla ilgili paylaşım bekliyoruz..

Bunu söylemekteki amacım,bazı açık avların (çulluk,ördek,domuz) bahanesiyle tavşan veya keklik avının devam ettiğini duyuyoruz.Yasağa uymamakta insan hür iradesini kullanabilir...Limit noktasında herkez vicdani muhasebesini kendi yapar.Ama yavrulu hayvanı avlamak bence sıkıntı olsa gerek :( :(

Lütfen dikkat edelim...En azından sezonda keklik olmasa bile dağda 1 tane bile olsa tavşan görüp vuruyoruz.Oda bir 3 5 kişilik bir avcı gurubunun kısmeti rızkı oluyor.Bu seneki bir tavşan seneye 2 3 tavşan demek.

O0 O0 ... evet, tavşanlar senede en az  4 defa yavrularlar .. bu sebeptirki hiç tavşan avına gitmedim , gitmemde .. yazmışsınız zaten ahmet bey , senede 4  defa yavrularlar diye ... tavşanlar , çiftleşme bakımından sürekli aktiftirler ... öyle MART KEDİLERİ GİBİ SENEDE 1 KIZANA GELMEZLER ... UYGUN ORTAM VE ZEMİNİ BULDUKLARINDA HEMEN ÇİFTLEŞİRLER . GEBELİK SÜRELERİ NE KADAR BİLMEM AMA  , benim bildiğim sürekli ürerler çoğalırlar  .. vurular dişi tavşanların gebe olması kadar DOĞAL BİRŞEY YOK SANIRIM ..  SAYGILAR ..  O0 O0
« Son Düzenleme: 29 Ocak 2013, 22:31:52 Gönderen: Yusuf SAĞLAM »
  • SKB 3000
  • Gardone bignotti çifte
  • büyük huğlu conkuest
  • irlanda setter
1974 samsun . .  104 a 71 o/u . . kral 76 O/U . . Android magnum 76  yarı otomatik  . .

resim gönder

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #10 : 29 Ocak 2013, 22:47:15 »
ahmedim ellerin dert görmesin bu konu açacağını biliyordum....dediğin gibi 2 avcı arkadaşım danda  bu konuda telefon geldi hatda birinin aradığında yanımdaydın...iyiki de açmışsın ....sezon kapandı lakin belki vicdanı olanlar culluk niyetine cıkıpta tavşan avlalrlarmı bu haberderden sonra bilmem ama bu durumu bildirmek insanlık vazifesidir...vicdanlı avcılara ilanen duyurulur....
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 30 Ocak 2013, 00:23:44 »
Bu kış ayında ördekler çift gezmeye veya akşam bekinde çift gelmeye başlarsa biz avı keseriz,isterse şubatın başı olsun..tavşan daha erken çift gezmeye başlıyor diye biliyorum..tabiki bölgeden bölgeye farkediyor..tamamen iklime bağlı..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #12 : 30 Ocak 2013, 00:27:41 »
Bu sene daha tavşana tüfek doğrultmuşluğum yok..Bu saatten sonra da olmaz herhalde..
Havalar anormal şekilde iyi gidiyor..Böyle sonuçların olması da normal..Erikler bile çiçek açtı burada :D
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Nevzat AYDEMİR

• *
« Yanıtla #13 : 30 Ocak 2013, 01:05:49 »
Afyon   Çay da   yaptığım  bir  avda  ,  31  aralık  tarihinde  vurduğum  tavşandan   4  yavru  çıkmıştı.Sıklık  içinden  fırlayan  tavşana    hemen  ateş  ettim ,pozisyon   onu  gerektirmişti.Köpeğim  avı  getirince  karnının  şişliğinden  anladım.Yapacağım  hiç  bir  şey  yoktu  pişmanlıktan  başka.O  günden  sonra  hiç  tavşana   silah  kaldırmadım   onlarca  gördüğüm  halde.
Nevzat AYDEMİR
1951  AYDIN/ Sapanca-SAKARYA

Çevrimdışı Ahmet YÖNDEM

• *
« Yanıtla #14 : 21 Şubat 2013, 23:57:58 »
istemeden bile olsa üzücü olurdu böyle bir durumla karşılaşmak . Bilinçli avcılar domuzun dişisine bile atmamaya dikkat ediyor.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,160897.0.html
Ahmet YÖNDEM 0505 733 2636 1978 DÜZCE
İyi bilin ki , kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.  (Rad 28)