Gönderen Konu: AVRUPA AV TÜFEKLERİNİN REVİZYONU HAKKINDA?  (Okunma sayısı 10362 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

reha soysal

• Ziyaretçi
AVRUPA AV TÜFEKLERİNİN REVİZYONU HAKKINDA?
« : 27 Ocak 2013, 21:19:58 »
Merhaba arkadaşlar,Uzun seneler hizmet vermiş Avrupa tüfeklerin Gerek Dipçik ve El kundağı, Namlu ve Kasalarını hiç boyatmamamızmı gerekiyor ? Satılan tüfeklerde yorumları görüyorum namlu ve kasa boyalımı ? Yada dipçik ve el kundağı şaftollenmiş gibi yorum ve sorular okuyorum. İyi bir ustada yapsa tüfeğin değerimi düşer ? Avcı ormanda namluyu senelerdir gezdirir ve zaman zaman dipçiklerde her namlulardada çizikler oluşur namlu boyaları silinir . O  halde bile tüfeği eğer çalışıyorsa elletmemekmi gerekir ? Çamurlanan yada boya gereken ayakkabıları boyatıyor yada boyuyoruzda silahlarda neden bu kadar hassaslaşıyoruz anlamıyorum, Yorumlarınızı alabilirmiyim ? Şimdiden teşekkür ederim...
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2013, 21:33:32 Gönderen: Reha SOYSAL »

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AVRUPA TÜFEKLERİ BOYANMASI GEREKİYORSA BOYATMAMALIMIYIZ ?
« Yanıtla #1 : 27 Ocak 2013, 21:34:38 »
 güzel orjinale yakın yapılan boya işleri tüfegin ederini fazla düşürmemesi gerekir... yalnız ahşap kısımlar hariç işlem görmüş bir tüfegi çok iyi tanıdıgım biri olursa veya tüfegin geçmişini biliyorsam alabilirim...iyi tanımadıgım birinde olursa tüfegin geçmişinide bilmiyorsam içim rahat etmez.....
araçlardada durum böyledir.... iki parça boyalı derler aracın kaydını sordurursun 30 bin liralık aracın 20 bin liralık hasar kaydı çıkar,....tamamen güvenle alakalı bir durum...
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: AVRUPA AV TÜFEKLERİNİN REVİZYONU HAKKINDA?
« Yanıtla #2 : 27 Ocak 2013, 21:43:49 »
insan kullandığı tüfeği boyatabilir değişiklik yapabilir.ama bunu satarken söylemesi gerekir.genelde söylenmediğinden olsa gerek alıcıya tüfek fazla kurcalanmış hissi verir.aslında anlayan adam durumu anlayabiliyor.ama maalesef kurcalanmış revizyon görmüş tüfekler kalitesiz ellerden geçmiş olabileceği hissi ile şüpheli sınıfa giriyor.şahsen kendim her ne kadar anlıyor yada anladığımı zannetsem bile uzak duruyorum bu silahlardan.ancak ellenmemiş silah alıp kullanma amaçlı Konya huplu Hıfsı ARI ve oğlu Mehmet ARI ya gönül rahatlığı ile silah gönderiyorum.böyle iki tüfek toplayıp sattım ama alıcıya en küçük ayrıntıya kadar bilgi verip toplattığım usta ile telefonda bile görüştürdüm.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : 27 Ocak 2013, 21:52:25 »
güzel orjinale yakın yapılan boya işleri tüfegin ederini fazla düşürmemesi gerekir... yalnız ahşap kısımlar hariç işlem görmüş bir tüfegi çok iyi tanıdıgım biri olursa veya tüfegin geçmişini biliyorsam alabilirim...iyi tanımadıgım birinde olursa tüfegin geçmişinide bilmiyorsam içim rahat etmez.....
araçlardada durum böyledir.... iki parça boyalı derler aracın kaydını sordurursun 30 bin liralık aracın 20 bin liralık hasar kaydı çıkar,....tamamen güvenle alakalı bir durum...
Teşekkür ederim sizin yorumunuz bana orjinal hali ile kalması gerektiğini anlatıyor.Tüfek orjinal belçika yapımı Browning Gold magnum( 76 mm) ..Kullanıma bağlı namluda uca doğru hafif çizikler var , diğçiktede tek bir yerde çizik var o kadar . Teşekkür ederim

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Ocak 2013, 21:54:41 »
Avrupa tüfeklerin çoğunda onların "bluing" dediği bir çeşit paslandırarak renklendirme metodu uygulanıyor. Doğrusu bana çok ama çok cazip görünüyor. Öte yandan o işin de türleri var. Kimilerini firmalar kendilerine özel metodlarla yapıyor. Bazısı sıcak veya soğuk solüsyonlarını satıyor, becerebilen yapıyor. Fakat komple boyanmadıktan sonra sırıtmaları ihtimali çok fazla. Demin yazdığım gibi renkler, tonlar, kimyasallar tıpatıp olmadığı için her tüfeğe her bluing uymaz. Zaten bazılarını fabrikadan başkasının yapabileceğini de sanmam. Mesela Remington, Browning tüfeklerin özel bir yöntemi var ve iddialarına göre bu tip renklendirmenin en iyisiymiş. Adını hep unutuyorum ve yine...

Ayrıca ülkemizde bu tip renklendirme yapacak firma da çok az diye biliyorum. Mesela Akus yapıyor ve bazı tüfeklerinin fotolarında çok şahane görünüyorlar ama kendi yöntemleriyle, kendi tüfeklerine komple yapıyorlar. Demek istediğim, sizin Browning tüfeğe uygulansa komple olması GEREKEBİLİR. Yine de orjinalinin aynısı olur mu bilmem. Dediğim gibi Browning de özel bir yöntemle yapıyor.

Öte yandan bu tip renklendirme(bluing) siyah kroma göre dış etkenlerden koruyuculuğu epey daha zayıftır. Sık sık tüfeğin yağlı bez parçasıyla silinmesini alışkanlık edinmek gerekir; özellikle rutubetli bölgelerde ve/veya terinin asidi yüksek kişilerin kullandığı durumlarda..

Ben olsam deneyimli, güvenilir, referansı olan bir ustaya ne istediğimi açık açık anlatıp, tatmin edici cevap almadan girişmezdim. Bu arada, bir zamanlar Enton Kimya diye bir firmanın bu işi yapabildiğini birisinden öğrenmiştim ama zannederim devam etmiyorlarmış.

Tüfeğin boyası bence bir zarar vermez. Fakat çekiç vesaire gördü de mi boyandı, rengi uçtu da mı boyandı bilemeyiz. Bu işi iyi bilen biri, gerektiğinde referans olabilecek şekilde boyasını yaparsa hiçmi hiç sorun olmaması gerek. Ülkemizde yaygın olmayan bir boya türü olması önemli bir sıkıntı. İnşallah artık değişir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 27 Ocak 2013, 21:56:43 »
insan kullandığı tüfeği boyatabilir değişiklik yapabilir.ama bunu satarken söylemesi gerekir.genelde söylenmediğinden olsa gerek alıcıya tüfek fazla kurcalanmış hissi verir.aslında anlayan adam durumu anlayabiliyor.ama maalesef kurcalanmış revizyon görmüş tüfekler kalitesiz ellerden geçmiş olabileceği hissi ile şüpheli sınıfa giriyor.şahsen kendim her ne kadar anlıyor yada anladığımı zannetsem bile uzak duruyorum bu silahlardan.ancak ellenmemiş silah alıp kullanma amaçlı Konya huplu Hıfsı ARI ve oğlu Mehmet ARI ya gönül rahatlığı ile silah gönderiyorum.böyle iki tüfek toplayıp sattım ama alıcıya en küçük ayrıntıya kadar bilgi verip toplattığım usta ile telefonda bile görüştürdüm.
Teşekkür ederim Polat bey  Hıfsı sarı beyin işçiliği iyi olmalıki siz rahatlıkla gönderebiliyorsunuz.İstanbul da Ahmet BALCI  ve Oğlu Bülent BALCI var .Piyasaya göre pahalılar ama çok methediyorlar.Bana o ustanın telefonlarını mesaj atabilirmisiniz...Saygılarımla

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #6 : 27 Ocak 2013, 21:59:27 »
Aynı sırada yazıyormuşuz. Polat Bey benden önce göndermiş :) Ortak olduğumuz noktalar var. Kurcalanma konusu ve boyayı veya tamiri yapan ustanın referans olmayı kabul etmesi gibi. Mutabıkız.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 27 Ocak 2013, 22:04:25 »
Avrupa tüfeklerin çoğunda onların "bluing" dediği bir çeşit paslandırarak renklendirme metodu uygulanıyor. Doğrusu bana çok ama çok cazip görünüyor. Öte yandan o işin de türleri var. Kimilerini firmalar kendilerine özel metodlarla yapıyor. Bazısı sıcak veya soğuk solüsyonlarını satıyor, becerebilen yapıyor. Fakat komple boyanmadıktan sonra sırıtmaları ihtimali çok fazla. Demin yazdığım gibi renkler, tonlar, kimyasallar tıpatıp olmadığı için her tüfeğe her bluing uymaz. Zaten bazılarını fabrikadan başkasının yapabileceğini de sanmam. Mesela Remington, Browning tüfeklerin özel bir yöntemi var ve iddialarına göre bu tip renklendirmenin en iyisiymiş. Adını hep unutuyorum ve yine...

Ayrıca ülkemizde bu tip renklendirme yapacak firma da çok az diye biliyorum. Mesela Akus yapıyor ve bazı tüfeklerinin fotolarında çok şahane görünüyorlar ama kendi yöntemleriyle, kendi tüfeklerine komple yapıyorlar. Demek istediğim, sizin Browning tüfeğe uygulansa komple olması GEREKEBİLİR. Yine de orjinalinin aynısı olur mu bilmem. Dediğim gibi Browning de özel bir yöntemle yapıyor.

Öte yandan bu tip renklendirme(bluing) siyah kroma göre dış etkenlerden koruyuculuğu epey daha zayıftır. Sık sık tüfeğin yağlı bez parçasıyla silinmesini alışkanlık edinmek gerekir; özellikle rutubetli bölgelerde ve/veya terinin asidi yüksek kişilerin kullandığı durumlarda..

Ben olsam deneyimli, güvenilir, referansı olan bir ustaya ne istediğimi açık açık anlatıp, tatmin edici cevap almadan girişmezdim. Bu arada, bir zamanlar Enton Kimya diye bir firmanın bu işi yapabildiğini birisinden öğrenmiştim ama zannederim devam etmiyorlarmış.

Tüfeğin boyası bence bir zarar vermez. Fakat çekiç vesaire gördü de mi boyandı, rengi uçtu da mı boyandı bilemeyiz. Bu işi iyi bilen biri, gerektiğinde referans olabilecek şekilde boyasını yaparsa hiçmi hiç sorun olmaması gerek. Ülkemizde yaygın olmayan bir boya türü olması önemli bir sıkıntı. İnşallah artık değişir.
Volkan bey yazınızı keyifle okudum.Bahsettiğiniz Enton firması karaköydeymiş zamanında ve kapanmış.Çok ilginçtir ben bu konuyu açmadan önce onu okuyordum.Dediğiniz gibi en iyisi ben onu öyle kullanayım.Zaten silahı satmak için almadım ama orjinal hali neyse öyle kalması bence daha iyi.Mesela Ahmet Balcının oğlu bülent Balcı dipçiği şaftol yada  parlak vernik yapabilirim diyor ama senini silah kırmızı tondadır işte o tonu yapamam dedi ? Çok ilginç geldi bana bu Zira çok tanınmış bir usta.Ben ise o dipçiğin rengine hayranım.Saygılarımla
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2013, 22:11:10 Gönderen: Reha SOYSAL »

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : 27 Ocak 2013, 22:06:36 »
Aynı sırada yazıyormuşuz. Polat Bey benden önce göndermiş :) Ortak olduğumuz noktalar var. Kurcalanma konusu ve boyayı veya tamiri yapan ustanın referans olmayı kabul etmesi gibi. Mutabıkız.
Volkan bey fikirleriniz beni neredeyse silahımı orjinal halinde bırakarak kullanma yoluna getirdi.Çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2013, 22:10:40 »
Sadık AKDAŞ usta bildiğim kadarı ile kasa ve namlu boyama yapıyor avrupa kalitesinde..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : 27 Ocak 2013, 22:18:27 »
Sadık AKDAŞ usta bildiğim kadarı ile kasa ve namlu boyama yapıyor avrupa kalitesinde..

Evet  kendisinin adını sıkça duyuyorum buralarda ama satmak niyetinde olursam ileride madem şüphe uyandırabilecek o zaman iyice düşünmem gerekiyor.Açıkçası bu yönden hiç düşünmemiştim.Ancak hiçbir silah ve eşyada mahşere kadar aynı güzelliğini ( kozmetik ) koruyamaz,demek elletmemek gerekiyormuş .Saygılarımla

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 27 Ocak 2013, 22:20:44 »
Yapabilir, Akdaş ve Akus benim gözümde kardeş firma gibi. Fakat orjinal Browning veya orjinal Rem veya orjinal X markanın boyasının aynısını yapması mümkün mü acaba? Önceden yapmışlarsa, yaptıkları kişinin tüfeğine bakmak gerekebilir. İnşallah oluyordur. İleride işimiz düşerse hiç dolanmadan gideriz.

Reha Bey, elbet karar sizin. İnşallah gönlünüze göre olur.
1968

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : 27 Ocak 2013, 22:25:23 »
Yapabilir, Akdaş ve Akus benim gözümde kardeş firma gibi. Fakat orjinal Browning veya orjinal Rem veya orjinal X markanın boyasının aynısını yapması mümkün mü acaba? Önceden yapmışlarsa, yaptıkları kişinin tüfeğine bakmak gerekebilir. İnşallah oluyordur. İleride işimiz düşerse hiç dolanmadan gideriz.

Onlarda bu sitede üye değillermi ? Kendileride cevaplasınlar sorularımızı.Bu konu ile ilgili Çalışmalarını yazsınlar bizlerede faydalı olacaktır.. Saygılarımla

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 27 Ocak 2013, 22:26:51 »

Teşekkür ederim Volkan bey size özelden teşekkür mesajı atmaya çalışıyorum ama hep hata verdi,Buradan yazıyorum şimdi Yardımınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #14 : 27 Ocak 2013, 22:32:38 »
Aynı orijinal hali olsun derseniz fabrikasına göndermek dışında çözüm yok.Bu olmaz değil ben gönderdim ama bir buçuk sene bekledim,sabır işi.

Yukarıda bahsedilen ustalar ve benzerlerinde de yaptırılabilir ama aynısı olmaz(belki daha iyi olur bilinmez ama aynısı olmaz hiçbir şekilde),yaptıkları işleri birebir görerek karar verilmeli(aynı markalar özellikle) ve satmak için yapılmamalı(alan kendisi yaptırsın zevkine göre).Türkiye de herşeyin ustası var kıyıda köşede de olsa diye düşünüyorum ben ama araştırmak lazım çoğundan sosyal ilişkilerle haberdar olunuyor zannımca ama işleri görmek lazım illaki.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 27 Ocak 2013, 22:40:15 »
Aynı orijinal hali olsun derseniz fabrikasına göndermek dışında çözüm yok.Bu olmaz değil ben gönderdim ama bir buçuk sene bekledim,sabır işi.

Yukarıda bahsedilen ustalar ve benzerlerinde de yaptırılabilir ama aynısı olmaz(belki daha iyi olur bilinmez ama aynısı olmaz hiçbir şekilde),yaptıkları işleri birebir görerek karar verilmeli(aynı markalar özellikle) ve satmak için yapılmamalı(alan kendisi yaptırsın zevkine göre).Türkiye de herşeyin ustası var kıyıda köşede de olsa diye düşünüyorum ben ama araştırmak lazım çoğundan sosyal ilişkilerle haberdar olunuyor zannımca ama işleri görmek lazım illaki.
Keşke silahlarımı bir araç olarak görebilseydim ama sevdalıyım işte..En iyisi böyle kullanmak çok çok kötü değil zaten çok az var çizik tek tük ve derinde değiller çalılardan ve dallardan kaynaklanıyor aslında tüfeğe güzelde hava katıyor  ( buda tesellisi :) )  Teşekkür ederim Kamil bey saygılarımla
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2013, 22:52:59 Gönderen: Reha SOYSAL »

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : 27 Ocak 2013, 22:42:20 »
Unuttum sormayı Kamil bey silah ne markaydı ve ne oldu o silah fabrikadan nasıl geldi ve ücretleri nasıl ?
« Son Düzenleme: 27 Ocak 2013, 22:45:38 Gönderen: Reha SOYSAL »

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : 27 Ocak 2013, 22:44:34 »

Unuttum sormayı yazmayı Kamil bey silahınız ne markaydı ?ne oldu o silah fabrikadan nasıl geldi ve ücretleri nasıl ?

• Expert Üye
« Yanıtla #18 : 27 Ocak 2013, 22:53:52 »
Silah beretta 687 sp5, kasasındaki menevişi yeniletmeye gönderdim,kasa namlu uyumunda bir işlem daha yapıldı(teknik değil estetik bir sorun),namluyu da boyamışlar.800 tl ye maloldu.Mükemmel durumda geldi.

Yerlerini şu an bilemediğim için link veremiyorum ama beretta es100 ve bu tüfeğimle yaşadıklarım forumda bir yerlerde vardır,aratırsanız bulabilirsiniz.

http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,144415.0.html

Bu da Türkiye de yapılmış es100 revizyonu.Stoegerde yapıldı orijinali gibi oldu ama ufak bir defektle beraber.
http://www.avlakforum.com/forum/index.php/topic,134825.0.html
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2013, 09:21:03 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 27 Ocak 2013, 23:02:18 »
Silah beretta 687 sp5, kasasındaki menevişi yeniletmeye gönderdim,kasa namlu uyumunda bir işlem daha yapıldı(teknik değil estetik bir sorun),namluyu da boyamışlar.800 tl ye maloldu.Mükemmel durumda geldi.

Yerlerini şu an bilemediğim için link veremiyorum ama beretta es100 ve bu tüfeğimle yaşadıklarım forumda bir yerlerde vardır,aratırsanız bulabilirsiniz.
Teşekkür ederim araştıracağım çokta uzun beklemişsiniz bunun nedeni nedir acaba? O kadar işlem süresi olamaz belki prosedürlerdendir ama silahın yurtdışına bakım için gitmeside ilginç geldi bana çoğu zaman ateşli silahların ülkeler arasında değişik kanunları var..Neyse bakacağım şimdi konunuza inşallah bulabilirim,.İyi akşamlar

• Expert Üye
« Yanıtla #20 : 27 Ocak 2013, 23:12:08 »
Yukarıda linkleri verdim.
Yurdışına distribütörleri aracılığı ile gönderiyoruz.Yasal işlemleri uzun dediğiniz gibi,normalde bürokrasi dışında iki ay civarı sürüyor tamir işi,geri kalanı bürokratik işlemler.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

reha soysal

• Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : 28 Ocak 2013, 11:02:29 »
Yukarıda linkleri verdim.
Yurdışına distribütörleri aracılığı ile gönderiyoruz.Yasal işlemleri uzun dediğiniz gibi,normalde bürokrasi dışında iki ay civarı sürüyor tamir işi,geri kalanı bürokratik işlemler.
Teşekkür ederim Kamil bey İlgilendiğiniz için,..Saygılarımla

Çevrimiçi Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 28 Ocak 2013, 11:31:53 »
Kamil bey titizliğiniz takdire şayan.acaba bu tüfeği ava götürüp kullanıyormusunuz?
Bu kadar emek çektikten sonra çizilir korkusu çok olur tahminim:)
Ben tüfeğimi ne kadar kaliteli olursa olsun her av şartında kullanırım,çevremde bir çok kişide sıfır kaliteli avrupalar var ava yerliyle gidiyor soruyorum çizilir vs.
Ben elimde daha kalitelisi varken başkasını kullanmam,ama avdada mümkü mertebe temiz kullanmaya gayret edrim.

Reha bey bence hiç boyatmamak en iyisi,kamil beyin yaptığı gibi fabrikasına yollamak hariç tabi.
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

• Expert Üye
« Yanıtla #23 : 28 Ocak 2013, 11:45:28 »
Kamil bey titizliğiniz takdire şayan.acaba bu tüfeği ava götürüp kullanıyormusunuz?
Bu kadar emek çektikten sonra çizilir korkusu çok olur tahminim:)
Ben tüfeğimi ne kadar kaliteli olursa olsun her av şartında kullanırım,çevremde bir çok kişide sıfır kaliteli avrupalar var ava yerliyle gidiyor soruyorum çizilir vs.
Ben elimde daha kalitelisi varken başkasını kullanmam,ama avdada mümkü mertebe temiz kullanmaya gayret edrim.

Reha bey bence hiç boyatmamak en iyisi,kamil beyin yaptığı gibi fabrikasına yollamak hariç tabi.

Tabi ki götürüyorum ama dikkat etmeye çalışıyorum.Aslında ben avda olan olağan yıpranmayı sorun etmem.Yurtdışına göndermem hem burda bazı uygulamalar sırasında(kundakla ilgili tadilatlarda meneviş epey silindi sonrada akus te yenilensin deyince tamamen gitti meneviş)) olan olumsuzluklar hem de tüfeğin ilk halinde olan kasada görsel bir hata(detay sayılabilir ama rahatsız ediyordu)nedeniyle oldu.
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın